ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Od 6. apríla 2022 prichádza k 3. fáze uvoľňovania opatrení

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ÚVZ SR |MM|  Dovoľujeme si vás informovať, že vo Vestníku vlády SR bola zverejnená nová vyhláška k prekrytiu horných dýchacích ciest. Touto vyhláškou bude od stredy zároveň zrušený režim na hraniciach pri vstupe na Slovensko.

Účinnosť vyhlášky: 6. apríla 2022

Odkaz na vyhlášku: https://bit.ly/vyhlaska-31-2022

PODROBNEJŠIE INFORMÁCIE:

Zrušenie vyhlášky k režimu na hraniciach:
Od 6. apríla 2022 sa ruší vyhláška, ktorou sa upravoval režim na hraniciach. Zaniká tak povinnosť registrácie na eHranici aj povinná karanténa pre nezaočkované osoby.
(Zrušujúce ustanovenie k vyhláške určujúcej režim na hraniciach nájdete v paragrafe 4 vyhlášky upravujúcej prekrytie dýchacích ciest.)
Naďalej však odporúčame obozretnosť, sledovať svoj zdravotný stav a v prípade objavenia sa príznakov COVID-19 kontaktovať svojho všeobecného lekára, resp. pediatra.

Zmena vyhlášky k prekrytiu horných dýchacích ciest:
Od 6. apríla 2022 sa ruší povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest v exteriéri
(táto povinnosť platila, ak sa ste sa nachádzali menej ako dva metre od osoby, s ktorou nežijete v spoločnej domácnosti).

Naďalej však ostáva povinnosť nosiť respirátor:
😷 na hromadných podujatiach v interiér a aj v exteriéri,
😷 vo všetkých interiéroch verejných budov – úrady, obchody, prevádzky služieb, budovy športových a kultúrnych podujatí, pracoviská a podobne,
😷 v prostriedkoch verejnej dopravy – MHD, vlaky, prímestské a diaľkové autobusy,
😷 v preprave s osobami, ktoré nie sú členmi spoločnej domácnosti – taxislužby, lanovky, vozidlá prepravujúce napr. pracovníkov do zamestnania alebo ubytovania.
Rozsah výnimiek z nosenia respirátora resp. rúška zostáva bez zmeny, podrobný zoznam je uvedený vo vyhláške.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img