ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Neplatíte za smeti? Pozor! Sereď vám už vie siahnuť na peniaze na vašom účte, v hre je aj zadržanie vodičáku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad / Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /

V meste máme aktuálne takmer 700 daňových dlžníkov a ich spoločná neuhradená čiastka predstavuje skoro 150-tisíc eur. Novou trojstrannou zmluvou Sereď pristúpila k exekúciám, kedy si pohľadávky sťahuje priamo z bankových účtov dlžníkov. V súčinnosti s políciou bude tiež možné neplatičovi zadržať vodičský preukaz.

Akumulovaný dlh za komunálne odpady a drobné stavebné odpady do mestskej kasy za roky 2002 až 2021 je presne 146 832,84 eur a vytvorilo ho spolu 681 dlžníkov. „Od októbra 2021 sme začali vykonávať daňovú exekúciu prikázaním pohľadávky z bankového účtu daňového dlžníka. Za pol roka sa týmto spôsobom vymohlo už 9 419,89 eur, “ uviedla Lucia Opátová z oddelenia životného prostredia mesta Sereď. Daňová exekúcia sa uskutočňuje prostredníctvom systému Credit navigator a mesto ho má sprístupnený na základe uzatvorenej trojstrannej zmluvy so spoločnosťou CRIF – Slovak Credit Bureau, s.r.o. a Slovenskou bankovou asociáciou.

Opátová dodáva, že takýto spôsob daňovej exekúcie môže trvať od doslova pár dní, keď dlžník hneď zareaguje na blokáciu na účte a nedoplatok sám príde zaplatiť, až do dvoch mesiacov. „Za toto obdobie uplynú všetky lehoty v súlade s Daňovým poriadkom a pohľadávka je dlžníkovi strhnutá z účtu na základe exekučného príkazu mesta,“ vysvetlila. Bezpochybne je to omnoho rýchlejší a efektívnejší spôsob exekúcie ako súdny exekútor a navyše pri tomto spôsobe exekúcie dlžník nemusí platiť trovy, zaplatí iba to, čo je reálne dlžný.

Seredská radnica plánuje prvýkrát pristúpiť aj k daňovej exekúcii zadržaním vodičského preukazu. „Okresné riaditeľstvo PZ Galanta nám v tomto už poskytlo súčinnosť. Po márnom uplynutí lehoty na úhradu poplatku stanovenej v daňovej exekučnej výzve vydáme polícii exekučný príkaz na zadržanie vodičského preukazu,“ uzavrela Opátová.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Na co im to uz jebe.ja som rom cigánsky mne mozu akurat zahrat na mojej píšťalke xo ma v trenkax a vodicak im nedam urcite.

  2. Takže mestu sa podarilo za pol roka vymámiť niečo vyše 9tisíc so 147 tisícového dlhu na smetiach. Takže to bolo malé percento ľudí ktorí možno nedopatrením zabudli zaplatiť druhú časť ročného poplatku skôr by ma zaujímalo či naši pričmúdený spoluobčania majú uhradené záväzky voči mestu. Odpoviem si sám „nie nemajú“ veď im to ani nemajú z čoho stiahnuť… účty v bankách nemajú, vodičáky nemajú a legálne už vôbec nie a ak by malo prísť k nejakej exekúcii to by ste videli tú ich súdržnosť…

  3. Sak ale ti co jazda na tych cernych audinach nemaju ucet ich jediny prijem je fet a socialne davky na poste to maju v hotovosti trzby a vodicak im nikto nezebere tomu neverim.

  4. Dokedy sa tie čierne opice budú viesť na našich,chrbtoch.p.slahuckova je veľmi múdra trúfa si len na bielych,cigánov sa boji.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img