ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Nová agentúra domácej ošetrovateľskej pomoci v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pre človeka s vážnymi zdravotnými ťažkosťami je zvládanie aj základných životných potrieb veľmi obtiažne. V prípade ležiacich pacientov až nemožné. Niektoré úkony s takýmito osobami v domácom prostredí nedokážu alebo nemôžu vykonávať ani rodinní príslušníci. Vtedy môže pomôcť Agentúra domácej ošetrovateľskej pomoci.

V Seredi vznikla nová ADOS služba pod názvom Advena. Sídlo má na Železničnej ulici č.14 a zakladateľkou je Mária Holičová.  Ponúkané služby ADOSu sú rozdelené na tri skupiny: DOMÁCA OŠETROVATEĽSKÁ STAROSTLIVOSŤ, LIEČEBNÁ REHABILITÁCIA A OPATROVATEĽSKÁ ČINNOSŤ. V Advene pôsobia zdravotné sestry – špecialistky s ukončeným vyšším odborným vzdelaním s dlhoročnou praxou. Liečebnú rehabilitáciu vykonávajú zase skúsení fyzioterapeuti. ADOS ponúka služby denne alebo niekoľkokrát do týždňa, v prípade potreby aj cez víkendy.

Liečebná rehabilitácia

Je určená najmä pacientom pri rôznych chronických chorobách pohybového aparátu alebo po úrazoch, operáciách a cievnych mozgových príhodách. Domácu rehabilitáciu vykonávajú fyzioterapeuti so špeciálnym vzdelaním. K základným výkonom patrí individuálna liečebná telesná výchova zameraná na zvýšenie svalovej sily a zlepšenie rozsahu pohybov, liečba porúch centrálneho a periférneho systému, mäkké a mobilizačné techniky na chrbtici, periférnych kĺboch a svaloch, individuálna dychová gymnastika, nácvik kontinencie a cielená odborná inštruktáž.

Ošetrovateľská starostlivosť

Ošetrovanie vykonávajú kvalifikované sestry. Táto služba je poskytovaná imobilným alebo čiastočne imobilným pacientom, ktorí vyžadujú dlhodobú odbornú starostlivosť a nie sú schopní samostatne chodiť na ošetrenie do ambulancie, osobám pri náhlych či krátkodobých chorobách, po prepustení z hospitalizácie, po operáciách, prípadne po zákrokoch v rámci jednodňovej chirurgie, ale aj chorým v terminálnom štádiu onkologických ochorení, ktorí nechcú byť v nemocnici a v prípade, keď pacient odmieta hospitalizáciu.

Patria sem preväzy rán a podávanie injekcií a infúzií, starostlivosť o centrálny venózny katéter, starostlivosť o epidurálny katéter, starostlivosť o sondu, ošetrovanie rán, ošetrovanie preležanín a vredov predkolenia, ošetrovanie stómií, cievkovanie a iné.

Ako požiadať o službu ADOSu Advena

Domáca ošetrovateľská a rehabilitačná starostlivosť sa poskytuje na návrh lekára. V prípade, že si pacient nárokuje na úhradu zo zdravotného poistenia, musí domáce ošetrovanie písomne navrhnúť všeobecný lekár (alebo ošetrujúci z nemocnice) a domácu liečebnú rehabilitáciu alebo fyzioterapiu rehabilitačný lekár (lekár so špecializáciou FBLR). V prípade potreby využívať služby ADOSu volajte telefónne číslo 0908 142 990 alebo píšte na email na info@adosadvena.sk. Všetky ďalšie potrebné informácie ako cenník, všetky ponúkané služny a iné, si môžete pozrieť aj na ich webovej stránke www.adosadvena.sk. Osobne ich môžete navštíviť v kancelárii v Seredi  na ulici Železničná 14.

Mária Holičová na záver vysvetľuje postupnosť pri prijímaní do ADOSu:

1.rodina už dostane priamo pokyn od lekára aj s vyplneným tlačivom /návrhom na ošetrovanie Ados-om. Tento dokument stačí naskenovať na  info@adosadvena.sk a oni žiadateľa osobne oslovia.

2.ak klient/rodina návrh nemajú a záujem o ošetrovanie majú, stačí pracovníkov
kontaktovať na uvedenom tel c.0908142 990 alebo mailom na info@adosadvena.sk a oni Vás budú osobne informovať ako postupovať pri riešení návrhu.

 

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img