ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

B. Gröhling: Učiteľom patrí poďakovanie od nás všetkých

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MŠVVŠ SR |MM|   Ministerstvo školstva pri príležitosti dnešného sviatku ďakuje všetkým učiteľom, pedagogickým, nepedagogickým, odborným zamestnancom a špeciálnym pedagógom za ich prácu, trpezlivosť, odhodlanie, snahu, pokoj, rozvahu a osobný vklad do učiteľského povolania. Ďakujeme o to viac, že sa vedeli popasovať s prekážkami, ktoré do našich životov priniesla pandémia či vojnový konflikt na Ukrajine.

 „Všetci sme si za posledné obdobie prešli mnohými prekážkami a skúškami. Dobu a jej okolnosti si nikto z nás nevyberá. Posledné dva roky sme všetci museli bojovať s pandémiou covidu a s tým, ako sa dotkla aj školstva. V týchto dňoch sa nás však opäť dotýka ďalšia mimoriadna situácia. Po tom, ako Rusko vojensky zaútočilo na Ukrajinu, sme brány našich škôl otvorili pre deti a žiakov, ktorých rodiny utekajú pred vojnou. Chcel by som preto poďakovať všetkým učiteľom a zamestnancom škôl, že napriek prekážkam zvládli posledné dva roky so cťou a urobili maximum preto, aby v nových podmienkach dokázali odovzdávať potrebné vedomosti,“ povedal minister školstva Branislav Gröhling vo svojom príhovore pri príležitosti dňa učiteľov.

  1. marec si pripomíname Deň učiteľov, ktorý sa začal oslavovať v Československu, v roku 1955. Je to pri príležitosti výročia narodenia Jana Amosa Komenského, ktorý je dodnes považovaný za učiteľa národov. Narodil sa 28. marca 1592, čiže presne pred 430 rokmi.

Povolanie učiteľa si vyžaduje určité predpoklady, ktorými sú jednak vedomosti, ale aj schopnosť predávať tieto poznatky žiakom. V aktuálnom školskom roku 2021/2022 je v regionálnom školstve zamestnaných čas 89 811 učiteľov. V materských školách je zamestnaných 17 945 učiteľov, v základných školách 38 040, v stredných školách 20 269 a špeciálnych školách 4 957 učiteľov. Na základných umeleckých školách vyučuje 7 634 učiteľov, v jazykových školách 578 učiteľov. Na vysokých školách aktuálne pracuje 11 443 pedagógov. (zdroj údajov CVTI)

Tak, ako vlani, aj dnes bude pri príležitosti Dňa učiteľov ako prejav vďaky všetkým zamestnancom v školstve nasvietený Bratislavský hrad.

„V tento deň učiteľov sa chcem preto poďakovať VŠETKÝM učiteľom a zamestnancom v školstve za Vašu vytrvalosť, za Vašu spoluprácu, za Vašu tvorivosť a inovatívnosť. A hlavne ďakujem za Vašu snahu bez ohľadu na okolnosti aj naďalej odovzdávať žiakom čo najviac poznatkov a skúseností, pripravovať ich na život a v týchto dňoch ich naučiť aj pomáhať tým, ktorí sú v núdzi,“ vyjadril minister školstva vďaku na záver.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pokial viem, tak okrem strednej obuvnickej vystudoval pravo.
    Teba by som tipoval na vyssiu dievcensku. So zameranim na tliachanie.

  2. Adekvatne platy pre pedagogov, hodne krajiny EU, by bolo lepsie podakovanie. Zo slov a potleskov na balkonoch si nikto nic nekupi.

  3. Kamoško choď si privyrobiť na stavbu a uvidíš čo je to práca a možno aj niečo naučíš neandrtálcov čo tam budú robiť…

  4. ucitel,nato,ze ste uz o 14,00h!!!! na nakupoch v kauflande dostavate az moc.kolko odpracujete denne ,ked hodina trva 45min?skus ist pracovat do nemocnice,pri operacii kde bude na teba striekat krv,alebo cistit pacientovi creva vylozene na operacnom stole tzv (ileus),alebo len robit na smeny cely rok a cely zivot,co by si z toho zvladol-la?
    urcite aj povolanie ucitela je nenahraditelne,len mam pocit,ze sa vzdy najviac ozivate.

  5. Ján Ámos Komenský sa musí v hrobe obracať,keď vidí čo za úchyláka nám robí ministra školstva,buznoš jeden vyjebaný,sulíkova nevesta.Chce sa mi vracať.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img