ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

KAM DO ŠKOLY ….

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Uplynul rok a rodičov budúcich prváčikov čaká jedno dôležité rozhodnutie. Musia si vybrať školu, na ktorú zapíšu svoje dieťa. Otvárajú sa im viaceré možnosti kam zapísať svoje dieťa, do ktorej základnej školy v Seredi, zvažujú komu dôverovať pri výchove, aby ich dieťa súčasne zažilo detstvo i radosť školského života. Je prirodzené a správne, že každý rodič chce pre svoje dieťa len to najlepšie z najlepšieho. O výbere vhodných škôl to platí dvojnásobne.

O čom všetkom rodič premýšľa? Na prvý pohľad vidí budovu školy – jej dostupnosť, vybavenosť, dostatok metodických pomôcok, športovísk, zelene v areáli…  Isteže je dobré a pre vedomostný rast detí aj nevyhnutné, ak škola toto všetko môže ponúknuť. Vyplýva to aj z povinných vzdelávacích štandardov a štátneho vzdelávacieho programu. Ale je to naozaj to najdôležitejšie, čo hľadáme? Škola má vzdelávať práve tak ako vychovávať a aj to najlepšie materiálne vybavenie je len kulisou k dobrodružstvu poznania. Ako rodičov, by nás malo zaujímať a záležať nám na tom, k akým hodnotám a na akom základe sú naše deti systematicky vychovávané deväť rokov.  Z hľadiska formovania osobnosti deväť najdôležitejších rokov. S akým systémom hodnôt pracuje škola? Sú premenlivé, alebo má škola jasný smer, ktorého sa drží dlhodobo?

V čom je teda naša škola iná ako tie ostatné?

Sme jedinou cirkevnou základnou školou v Galantskom okrese, ktorá ponúka alternatívne vzdelávanie oproti štátnym školám. Znamená to, že sme otvorenou školou pre každého, pre deti rôznych pováh, schopností, nadaní, deti z katolíckych rodín, či rodín iného vierovyznania, aj rodín bez vyznania – skrátka deti žijúce v našom meste, či v blízkom  okolí. Náš školský vzdelávací program kladie dôraz nielen na kvalitu vzdelávania, ale aj na výchovu. Výchovu nesústreďujeme iba do konkrétneho predmetu alebo programu. Každodenné vzdelávanie má jasný cieľ a profiláciu. Preto sme náš školský vzdelávací program postavili na viacerých pilieroch.

Prvým a dôležitým pilierom je u nás výchova k hodnotám. Základným východiskom našej práce je umožniť žiakom, aby spolu s nami slobodne a prirodzene prežívali, že užitočnosť kresťanských hodnôt je tu pre každého. Vychovávame žiakov prístupmi, vzormi i prostredím. Druhým dôležitým pilierom je podporovanie jazykového progresu žiakov. Preto k materinskému jazyku už v prvom ročníku pribudol anglický jazyk. Dohovoríte sa ním takmer všade. Je jazykom cestovania, obchodu, vedy, diplomacie. Vládne vo svete hudby, videa, internetu. Vnímajúc dynamickosť doby i potreby trhu sme začali spolupracovať s úspešnou jazykovou školou WINGS. Sme radi, že práve Vám, milí rodičia predškolákov, môžeme ponúknuť kvalitný projekt v 1.ročníku – triedu s bilingválnym programom. Anglický jazyk sa tak pre žiakov stáva prirodzenou súčasťou aj iných vyučovacích predmetov. Programovanie v škole a digitálne technológie sú ďalším nástrojom na poznávanie sveta, ktorý je dôležitým pilierom nášho školského vzdelávacieho programu. Žiakom ponúkame nové obsahy vzdelávania, nové zručnosti, realizáciu vlastných nápadov a myslenia v súvislostiach. Prostredníctvom informačných technológií učíme žiakov selektovať a interpretovať mediálne obsahy, vedieme ich k prevencii, vysvetľujeme riziká, bezpečné hranice i možnosti správneho, tvorivého a zodpovedného používania digitálnych technológií. V neposlednom rade sa dlhodobo a cielene venujeme dobrovoľníctvu. Učíme žiakov k spolupatričnosti, konať dobro druhým, vnímať potreby druhých, nezištne pomáhať a tak zažívať hodnotu seba samých.

Milí rodičia, ak sa budete onedlho rozhodovať, ktorú školu si vyberiete pre Vaše dieťa, príďte sa pozrieť aj na CZŠ sv. Cyrila a Metoda a pocítiť jej atmosféru. Z vlastnej skúsenosti viem, že je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Ak  teda, milí rodičia, stojíte pred voľbou, na akú základnú školu zapísať svojho prváčika a chcete si byť istý, že pre správne rozhodnutie ste urobili maximum, ak nemáte dostatočné informácie ako sa u nás učí a chceli by ste spoznať a vidieť naše priestory, pokojne príďte medzi nás, spoznajte a presvedčte sa.

Pozývame Vás na Deň otvorených dverí dňa 7.4. 2022 od 8,00 – 17,00 a otvorené ukážkové hodiny  dňa 7.4. 2022 v čase od 8,00 hod. do 11, 35 hod.

 

Ing. Monika Kroláková, riaditeľka školy

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img