ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Zbierka pre nových spolužiakov na Základnej škole J.A. Komenského

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ZŠ Jana Amosa Komenského Sereď /

Milí rodičia, žiaci a priatelia školy,
aktuálny vojnový konflikt na Ukrajine prinútil mnohých ľudí opustiť svoj domov a hľadať bezpečie niekde inde. Tieto rodiny našli útočište aj v našom meste a z toho dôvodu sme k dnešnému dňu prijali do našej školy 20 žiakov, ktoré Vaše deti priateľsky prijímajú a sú im nápomocné. Našich žiakov sme sa snažili na ich príchod pripraviť prostredníctvom preventívnych aktivít zameraných na rozvoj empatie, tolerancie a solidarity.

Pre nových žiakov sme pripravili adaptačné aktivity zamerané na pocit bezpečia ako aj jazykový kurz, ktorý by im mal napomôcť čím skôr sa preniesť cez jazykovú bariéru. Bohužiaľ ani jedno nedokázalo prísť s bezodným kufrom, takže aktuálne im chýbajú aj materiálne veci, ktoré potrebujú k vzdelávaniu. Z toho dôvodu sme sa rozhodli usporiadať ZBIERKU VECÍ pre nových spolužiakov, nové spolužiačky.

Ak sa k nám chcete pridať, môžete od 29.3.2022 (utorok) do 1.4.2022 (piatok) na recepciu budovy A alebo budovy B priniesť:

Školské pomôcky (napr. zošity, farbičky, papier, výkresy, školské tašky a vrecúška, fľaše na nápoje a pod.),Hračky (napr. puzzle, pexeso)
Oblečenie a obuv pre žiakov 1. a 2.stupňa.

Prosíme Vás, aby darované veci boli čisté a neboli výrazne opotrebované, aby tieto rodiny cítili pocit komfortu aj v takýchto chvíľach, keď začínajú odznova a rodina nie je kompletná.

Z celého srdca ďakujeme.

Mgr. Báťová a zamestnanci školy

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A načo máme štát ? Našich dobrosrdečných politikov a prezidentku ktorá „citlivo vníma“. Na všetko čo nesúvisí so Slovákmi peniaze sú,že ? Na nefunkčné „vakcíny ,na Bieloruskú opozíciu,zbrane, na migrantov a všetko možné aj nemožné ale ked treba našim školákom kúpiť zošity,tak sa musí robiť zbierka. Na naše deti trpiace onkologickým ochorením treba zbierať vrchnáčiky,že ? Na to sa peniaze nenašli…

  2. Ties som názoru toho že v prvom rade má bit postarané o našich občanov ci dôchodcov a pracujúcich a keď je postarané o nich nemám proti tomu nič keď pomôžeme utečencom

  3. Slovaci zavidia este aj pomoc pre chudakov Ukrajincov, fakt typicka vlastnost tohto naroda. Hanbite sa s Vasimi primitivnymi nazormi. Ulohou “statu” je postarat sa o tych co sa nevedia sami o seba postarat: zdravotne postihnuti, invalidi, atd. Ostatni vsetci zdravi sup sup do prace, neminat na sprostosti a bude Vam dobre. Pekny den prajem.

  4. Ty primitív 6:33,keby som tak veľmi chcel,tak si zistím čo si za skurvysyna a vybavím si to s tebou za to neustále kydanie na mňa,ale nestojíš ani za môj pľuvanec. Si ľudský odpad,nezaujímaš ma !

  5. Vôbec sa za to nehanbím keď poviem že má bit postarané v prvom rade o našich občanou Nezabúdaj že všetci starneme od narodenia jedná sa Oto nech naši občania majú slušne životné podmienky A keď je všetko v poriadku a postarané o občana není problém pomôcť aj druhým ľuďom Chápeš to alebo nie

  6. Pár ľudí tu odpovedá aspoň nejakými faktami,či sú správne,alebo nie,to je iná vec,ale tá druhá časť sa zmôže len na nemiestne nadávky a urážanie.Tak je to tu skoro pod všetkými článkami.Ja žijem momentálne na východe,aj tu sú ubytovaní Ukrajinci,asi v 3.domoch.Ludi som ešte nevidel,ale vonku stoja auta,medzi 80 a 150 tisíc.Treba im pomôct? Ľudia chcú len poukázať,že nie bezhlavo a hystericky reagovať na Ukrajincov,ale cielene pomáhať len ľuďom,ktorí to potrebuju.A toto je úloha štátu toto zvládať.Ale štát nezvládol doteraz nič.

  7. Pomoct treba vsetkym. To, ze prisli o vsetko, co si doma roky budovali, o domov, o karieru, o byvanie, neznamena, ze ta maju nechat mozno aj to jedine hmotne, co im ostalo. Bol by si spokojnejso, keby tam nechali aj to luxusne auto ?

  8. Daniel, ty tupe, tlste, vymlete, fasisticke prasa.
    Mam sem napisat aj tvoje priezvisko, nech aj tvoji susedia vedia aky si chuj ?
    Radsej chod na ryby a nerob tu zo seba este vacsieho idiota ako si uz urobil.
    Ty primitiv kotlebovsky.

  9. @Daniel 27. marca 2022, 8:17
    Na teba ani netreba kydat, ved ty si taky jebnuty ze to je kazdemu uz jasne z tvojich retardovanych prispevkov 😀 😀 :D. Dezolatik

  10. Re: Anonym 27. marca 2022, 9:03 – to je v poriadku, že majú to auto. Ale skôr by ho mali predať aby mali na svoje potreby. Ak sú sociálny prípad, tak začo si tankuju? U nás ak chceš pomoc od štátu a máš nejaký podobný majetok, tak ho najprv musíš predať aby si niečo dostal. Takže je tu dvojaký meter

  11. Hviezdou č.1 tohto portálu je Daniel.
    Pravdepodobne závidí aj mŕtvemu
    nos medzi očami. My Slováci sme
    už takí……

  12. Lolo, nehraj sa na daniela. Alebo si myslis, ze utekat pred bombami skurveneho rusa mozu len bezdomovci? Vies ty tlk, aky majetok nechal na pospas bud bombam , alebo opitym muzikom clovek, ktory utiekol v 100 tisicovom aute?

  13. Áno,treba pomôcť,ale ani Slováci nemajú bezodný kufor.Už dávnejšie tu bolo písané,že eufória z pomoci opadne a ako vidím,dlho to netrvalo.Ja som sklamaná len z toho,prečo napr.poslanci nedarovali na pomoc svoj jeden plat.

  14. Už sa ani nečudujem vojne medzi rusom a ukrajincom veď tieto príspevky niektoré sú horšie ako vojnová zóna Slovak Slováka ide pomaly zahlusit nadávky poníženia urážky A medzi tím potichučky zdvihnú elektrika plyn potraviny Len nech sa dobre a dlho hádate a urazate

  15. Trolovia zase úspešne odbočili diskusiu od témy. Tak sa teda vráťme k podstate článku. Dospelí dezoláti zoberte si príklad z tých našich detičiek, majú viac rozumu, súcitu a spolupatričnosti s vojnovými utečencami pred ruským okupantom ako vy všetci dokopy. Dúfam, že tie vaše deti, ak nejaké máte, sa nebudú v škole správať ako ich dementní rodičia a zmenia vás, ich rodičov, na základe vlastných skúseností s ukrajinskými detičkami.

  16. Anonym 13 25 ahoj USA Krampusak bez teba sme boli v tejto debate úplne stratený poved to aj tím druhým detičkám ktoré boli zatiahnuté do vojny

  17. spravne daniel,treba pomahat len slovakom,lebo sme najchudobnejsi,ukrajincov nech si zoberu nemci a francuzi,merkelica uz ma skusenost s cezmorskymi piratmi.

  18. Moje priezvisko je Nemethy a môžete ma všetci vy tĺci bozať v riť ! Ja sa za seba nehambím,to vy máte v gatiach a hlavách nasraté čo sa tu prezentujete ako Anonym

  19. Európska komisia predstavila opatrenia, ktoré sa prijímajú na podporu členských štátov pri zaisťovaní potrieb ľudí na úteku pred vojnou proti Ukrajine a jej obyvateľom.

    Brusel 23. marca (TASR) – Európska komisia (EK) v stredu predstavila nové opatrenia na podporu členských štátov EÚ pri zaisťovaní potrieb vojnových utečencov z Ukrajiny. Informuje o tom spravodajca TASR.

    Z Bruselu k nám mieria milióny eur za pomoc ukrajinským utečencom a zaostalý dezolát v zelenej mikine tu blúzni v diskusii o poslaneckom plate, zošitoch pre deti a najde sa tu aj chuj, ktorý by z tých schém EU pre utečencov pomáhal slovákom.

    Špecialne pre Daniela sympatizanta fašistickej LSNS by som dal do pozornosti, že na umelej plúcnej ventilácií s COVID-19 ležia výlučne neočkovaný pacienti. Kedže mysel dezoláta z LSNS je obmedzená vysvetlím ešte takto: „šeci čo ščúl ležá v kóme na hadicách neboli oné, ščepení“. Denne ich umiera 20-30 a chuj z fašistickej LSNS tu napíše, že vakcíny nefungujú.

  20. Ja si dávam len jednu otazku, ci sa tu nemajú Ukrajinci lepšie ako sa mali doma keď všetko dostavaju zadarmo. Už sme si tu jednu takú šľachtu naučili že sú nedotknuteľný – voláme ich rómovia.
    Tak bacha aby toto nedopadlo tak isto. Uznávam, áno treba pomáhať ale odtiaľ potiaľ..

  21. Anonym 11:25 – ale táto situácia sa stala. Človek žiadal na chvílu pomoc od štátu (pritom dlhé roky platil dane) a pani na úrade mu odvetila, že máte auto tak ho predajte a máte na určitú dobu vystarane 🤔

  22. A teraz mi vysvetli dementík ako sa dá predať ukrajinské auto na Slovensku, no daj postup a pouč nás. Ja viem, tu v Seredi sú s tým veľmi dobré skúsenosti, ja myslím legálne.

  23. Ale situacia ked ziada socialnu pomoc nas clovek, ktory ,,len,, stratil pracu, ale ma kde byvat, co jest, co obliect a nieco na ucte je uplne ina ako ich situacia.

  24. Ten,kto si môže dovoliť kúpiť auto za 100 000 Eur.Ten žiadnu pomoc nepotrebujeBasta.Zrejme je už zaopatreny.Kto chce,nech pomôže,ja takým nie.

  25. Anonym 27. marca 2022, 17:27 – nemusíš sa predstavovať.
    Anonym 27. marca 2022, 17:30 – si si istý, že nemá na účte žiadne prostriedky? Ak má drahé auto tak určite nie je chudobný. Čiže ja mám hypotéku aby som mal kde bývať, staršie auto, 30 rokov som platil dane /a nie malé/ a najprv musím všetko predať aby som mal nárok na nejakú pomoc od štátu? To je zaujímavé. Už sa teším na dôchodok, ktorý dostanem až predám obličky mojich detí.

  26. Lolo, teda dementík, neodpovedal si na otázku, zahováraš. Predstav si, že tu máš obrovský zariadený dom, účty plné, kreditky vo vačku. A teraz ti to začne nejaký vymetenec bombardovať. Sadneš do “100tisícového” auta (inak fakt? Ty si ho dal oceniť znalcovi?) a utekáš s igelitkou na západ. Tvoje kreditky nefungujú, lebo hrivny. A na tom západe ti nejaký v zelenej mikine povie, že šak predaj auto? Ale ty aj tak nechápeš, lebo Lolo.

  27. A čo pobalíš do tej igelitky ty idiot? Na hraniciach zadržali ženu čo mala kufor plný $

    Ty by si si zrejme pobalil zubnú kefku a ponožky…

  28. Anonym. 19:30 – ten dementik si ale poriadny. Ak mám peniaze na účte a k účtu mám kartu, tak samozrejme si vyberiem tie peniaze z bankomatu. A je jedno v akej mene je vedený. Tu sa už aj cash z hrivien zameniť za € dá. Ale tebe ako lolofonovi asi ťažko vysvetľovať, že zablokovali ruské a nie ukrajinské karty 🤔 ale mel si svoje ty čávo nechápavý.

  29. Daniel 26. marca 2022, 23:07 Chápem váš pohľad aj keď niekedy je mlčať zlato. Pomôcť susedom z Ukrajiny môže každý kto chce, nikto predsa nemusí.

  30. anonym 19,30 ty si pribrzdeny?to si ozaj myslis,ze ti bohaty ukrajinci maju na kreditkach len hrivny?a byvaju v tych cinziakoch ktore su zbombardovane?vidim,ze si bol najdalej v zahrade a najvyssie na hoore.
    chod sa pozriet pred hotel crowne plaza plno luxusnych ukrajinskych aut,myslis ze platia hrivnami?

  31. Toto je ďalšia diskusia ktorá len potvrdzuje že rusi investovali do propagandy veľmi efektívne. Tí čo utekajú pred vojnou nedostávajú o nič viac od štátu ako naši občania ktorí sú v núdzi. Drvivá väčšina sú ekonomicky aktívny ľudia ktorí nám môžu ešte aj pomôcť a našu pomoc tu odpracovať.

  32. my sme im ešte aj tú vojnu schopní závidieť….ja navrhujem zriadiť špeciálny tým znalcov ktorý bude na hraniciach kontrolovať v akom štandarde prichádzajú utečenci…budú skúmať hodnotu veci ktorými sa na naše hranice dostavili…100% pomoc dostanú iba tí ktorí prídu peši a naboso, tí čo majú obuv do 100 eur dostanú 90% pomoci, nad 100 eur 80%, tí čo prídu na kolobežke dostanú 70%, atď …ak si niekto dovolí prísť na aute nad 100tisíc tak nedostane nič a ak niekto príde na tryskáči, jachte či ponorke bude nám ešte musieť zaplatiť…znalecký tým bude viesť duo Mazurek – Blaha + Kažimír bude robiť grafy a na posúdenie budú mať 6 mesiacov na každý jeden prípad…bude to takto pre vás v poriadku?

  33. Ratafak,rozdávaj si zo svojho!!!!!Aj keď ti to je na srandu,musí sa zisťovať,kto pomoc potrebuje,a kto má toho habadej.Lebo nás zadusia.Po pol roku si tu môžeme napísať znovu.Pomoct ozaj len tým,čo pomoc potrebujú.

  34. Anglicko..štat dá ľudom,ktorý ubytujú utečencov,mesačne 350 libier po dobu 6 mesiacov,zatiaľ udelili 1000 víz,ministerka vnútra Priti Pavel trvá na tom,že vízový režim s previerkou je nevyhnutný kvôli národnej bezpečnosti..správa z ..dailymail.co.uk..28.3.2022

  35. Anonym 28. marca 2022, 8:54…ja s tebou viacmenej súhlasím ale vysvetli mi ako to chceš v praxi reálne zistovať – kto kolko pomoci potrebuje?….utekajú miliony ukrajincov a čo človek to iný osud a okolnosti úteku pred denacifikáciou…je to masa milionov ľudí, vačšina asi tú pomoc potrebuje, sú tam aj taký ktorí nie….ako to chceš rýchlo rozlišovať?

  36. Áno,to presne treba v praxi zisťovať!!To je totižto ten problém,každý jeden by mal byť registrovaní.Nie len trepať,a miešať guláš,ale trvdo pracovať,a nie si najať firmu.

  37. Vies o tom, ze sa registruju hned na hranici? Ti s platnym pasom mozu poziadat o docas.utocisko hned a dostanu ho. Ti, ktori nemaju doklady, aj taki su, budu vybaveni do 30 dni. Co by si este viac chcel? Detektor a svedectvo domacej milicie?

  38. Nie,o Tom neviem,že ich niekto registroval,to ako mali robiť Ti dobrovoľníci,čo tam tie prvé týždne zastupovali vládnu moc?Kto chcel sa išiel registrovať,kto nechcel jednoducho išiel ďalej .A vobec to budete ešte len vidieť čo a ako.Ja to už poznám z Nemecka.

  39. Ty si tam videl dobrovolnych colnikov? Vstupovali do Sengenu, myslis, ze od prveho dna boli otvorene dvere dokoran?
    Ale ked to poznas z Nemecka.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img