ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

365 miliónov eur navyše do systému verejného zdravotného poistenia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MF SR |MM|  Minister financií Igor Matovič a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský oznámili, že do zdravotníctva pôjde tento rok o 365 miliónov eur viac.

Tieto finančné prostriedky budú pozostávať z troch zdrojov. Vyššia platba za štátnych poistencov má priniesť 100 miliónov eur, zároveň sa má zvýšiť základné imanie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne o 120 miliónov eur. Ďalších 145 miliónov eur má priniesť vyšší výber poistného.

Dokopy ide o 365 miliónov eur, tak to vyšlo a tak to je poctivé. Zároveň toľko financií verejné zdravotné poistenie potrebuje na to, aby zabezpečilo chod, ktorý potrebujeme preto, aby nám bola poskytnutá adekvátna zdravotná starostlivosť,“ uviedol podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský zároveň informoval, že ide len o prvý krok a nasledovať budú ďalšie opatrenia. „Všetky opatrenia, ktoré sú a budú vykonané smerujú k tomu, aby sme ocenili prácu našich zdravotníkov a umožnili kvalitnejšiu starostlivosť našim pacientom,“ povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nech ich tam ten debil, čo rozhádzal milióny na lotérii a za očkovanie! Teraz sa za nich má platiť zo štátneho rozpočtu a ostatní nech sa skladajú. Sú to obyčajné špine, ktoré treba len vystreliť na Mars, čo by po nich ani zmienka neostala. Však ľudia budú robiť iba na takýchto darmožráčov a domov donesú tak akurát výplatnú pásku. A tí ostatní s takýmto geniálnym návrhom súhlasia? Nie sú o nič lepší ako on.

  2. Ty si ale debil. Čo som chcel povedať? Že z hrubého platu, aké sú vysoké odvody? A ešte chce navýšiť odvody do zdravotnej poisťovne a za neho bude platiť štát? Asi aj ty si štátny zamestnanec, koho sa to nebude týkať. Z tých 1500 € čo si prilepšili, majú si z čoho platiť. Veď zo štátnej pokladne si vyplácajú aj príspevok na bývanie 1800-2000€ mesačne. Tak čo sa čuduješ ako opica mladým? Tvoje komentáre uvádzajú ľudí do úžasu.

  3. Ty debil tupy, precitaj si clanok a ked ani tak nepochopis, tak popros niekoho kto nie je debil nech ti to vysvetli. Ty navyseny odvod

  4. Ty tlk, to neznamena, ze sa zvysuje odvod do poistovne, ale ze sa vybralo o tu sumu viac ako to bolo predpokladane. Od tych ktori zarabaju sa na zaklade vyssich platov a tym viac odvedeneho navysil vyber poistneho.

  5. Jednoducho zvýši percento odvodu. Neviem, či si tak naivný, že zo zvýšených platov, pri terajšom percente odvodu vyberie 145 mil.€_ Ktorým zvyšovali platy nie je ich až tak mnoho, čo by to utiahli. Ale oni ani prstom nepohnú. Oni si to dajú zaplatiť zo štátneho rozpočtu. Myslím, že z tých 1500€ by si to mohli zaplatiť, za také ošetrenia, ktoré dostávajú oni a my ostatní.

  6. 4%, 10%. Aj tento rok aj vlani. Jednoduchsie to uz nejde. Ked ani tak….popros toho uja v bielom, co ti nosi vecer cucu.

  7. Nič nie je horšie, ako VLÁDA ZLA, zrodeného z NENÁVISTI a ZÁKERNOSTI. Nič nie je horšie, ako zverenie osudu národa do rúk neschopných ľudí s mesiášskym komplexom, ktorí sa spoja aj s diablom, aby sa pomstili. Ako môže viesť spojenie s MAFIOU k potrestaniu MAFIE? Politik všade na svete môže čokoľvek spraviť nikto ho nemôže brať na zodpovednosť a preto vláda SR prijíma protislovenské rozhodnutia, ktoré žiadna vláda nebude môcť napraviť a ľudia budú trpieť desiatky rokov. Tak nám treba!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img