ISSN 1337-8481

sobota, 4. mája, 2024

Učili nás, že Rusko má druhú najlepšiu armádu na svete. Dnes vidíme, že má druhú najlepšiu – na Ukrajine

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Aj tak by sa dali zhodnotiť NEúspechy Ruskej armády na príkaz prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina, už takmer mesiac  bombardujúcej susedný suverénny štát Ukrajina.

O dva dni to bude mesiac, čo Putin vedome bombami a raketami nechal likvidovať infraštruktúru Ukrajiny, domy a činžiaky civilistov, atómové elektrárne, ale aj nákupné centrá v mestách, nemocnice a divadlá.

Došlo k nemožnému. Vďaka Vladimírovi Putinovi vyspelá Európa viac ako trištvrte storočia žijúca v mieri pochopila, že demokracia a sloboda skutočne nie sú samozrejmosťou napriek tomu, že v kalendári máme marec 2022.

Rusi na tankoch na Ukrajinu vtrhli zo dňa na deň napriek prísľubu ich prezidenta Putina, že k útoku na Ukrajinu nedôjde a že 200 000 vojakov Ruskej armády sa sťahuje z cvičenia. Americká tajná služba mala teda správne informácie a prezident USA Biden nekecal, aj keď by si to veľa proruských trolov tak veľmi želalo.

Putin sa teda zapísal do svetovej histórie zničením domovov miliónom ľudí v susednom štáte. Z Ukrajiny donútil odísť zatiaľ 3 a pol milióna civilistov smerom na západ – východ je pre nich peklom a bombardovaní ľudia sa modlia za to, aby sa v ňom Putin smažil zaživa.

Ruská armáda zlyhala aj tam, kde si Rusi mysleli, že sú fakt dobrí. Prinajhoršom druhí na svete. Mýlili sa, Ruská armáda je druhou nasilnejšou, no len na Ukrajine.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. 85😁😁😁😁😁😁predtým 100😁😁😁😁😁myslím si,že je najvyšší čas vrátiť sa na prvý stupeň základnej školy😁😁😁😁tá matematika je zákerný predmet😁😁😁😁

  2. Treba povedať, že Ukrajina vedie istý druh partizánskej vojny. Ich tanky neútočia v zoskupeniach, pechota nevyráža do protiútokov, ukrajinské lietadlá nelietajú. Vojsko využíva zastavané oblasti na úkryty, odkiaľ ostreľujú ruské vojská. Na oplátku tam priletí raketa, alebo bomba, ktorá nie vždy trafí presne. Následky výbuchov v obytných stvrtiach sú ničivé, žiaľ pre nevinné civilné obyvateľstvo. Dobývať mestá bez civilných obetí, je v súčasnej dobe veľmi ťažké. Svoje si zažili aj američania v Iraku. A treba tiež rozlišovať pojmy ako kombatant, ozbrojená osoba bez uniformy, alebo iného viditeľného označenia, civilná osoba atď. pretože nie je vždy všetko také, ako sa na prvý pohľad zdá. Najlepší je svet bez vojen, žial vždy sa nájdu ľudia, či mocenské skupiny, ktoré konflikty potrebujú.

  3. Ukrajina sa brani asymetrickou vojnou na sposob Afganistanu ktory takto vystavil aj Rusov a aj Americanov. 2 hodiny skoleny vojak z Ukrajiny je schopny strelou za 20.000$ znicit rusky tank za 5.000.000$ a vnutri ugrilovat 4 rusov ktori boli skoleni rok alebo zostrelit rusky vrtulnik za 6.000.000$ spolu s pilotom skolenym 10 rokov. Utocnik plati obrovsku cenu za zisk zniceneho a vypaleneho uzemia. Toto ekonomicky nedava zmysel a je otazkou casu kto povie dost (ci rozumny clovek co nariadi koniec operacie alebo blazon ktory stlaci cervene tlacitko).

  4. Ach jaj, tolko ironie a vysmechu. Ako co, mali to tam zrovnat so zemou ako amici v Iraku? Alebo to nazvat ukrajinska sloboda? Nie, mali vyhlasit, ze hladaju ukrajinske ZHN. Co na tom, zeby mozno ziadne nenasli. Staci len ojebat svet ako spravili yankees s britmi a bolo by vybavene. Ten dvojaky meter na svetovu politiku je uzasny.

  5. Bez europskeho plynu a ropy, rusko nebude schopné splácať svoj dlh, príde k dafaultu. So svetovou ekonomikou to nič nespraví, ekonomika ruska sa rovná ekonomike španielska. G7 tento týždeň v Bruseli. Samit EU a čína bude 1.apríla.

    Generálny tajomník OSN Antonio Guterres povedal, že je čas, aby Rusko ukončilo svoju „absurdnú“ a „nevyhrateľnú“ vojnu na Ukrajine.

    Medzi ruskými vojakmi pretrvávajú problémy s morálkou, nedostatok potravín a paliva, ako aj omrzliny v dôsledku nedostatku výstroja do teplého počasia. Bojujú na mnohých frontoch. Jeden z ruských vojakov, ktorý bol súčasťou inváznych síl na Ukrajine, odovzdal domácej armáde tank. Dostane za to odmenu 10-tisíc dolárov. Ruský vojak používal telefón s ukrajinským číslom, na ktoré ukrajinské ministerstvo vnútra pravidelne posiela inštrukcie pre ruských vojakov, ako sa vzdať.

  6. Včera som pristál na Marse. Marťania mi dali mobil s ich číslom a každý deň mi z Marťanského ministerstva vnútra posielajú inštrukcie, ako sa pri ich invázii vzdať. Vidím, že obaja máme 100% zaručené a potvrdené správy. Objektívne, presné a pravdivé, ako tento článok.

  7. História Poľsko nič nenaučila, zrejme chce svoje štvrté delenie, nastal čas ho denacifikovať. Aj tak reagovalo jedno z významných ruských médií na poľský návrh zriadenia takzvanej mierovej misie

  8. No ako dobre pre nás.Ked boli sovietske vojská už v Berlíne za druhej svetovej vojny,tak takéto nesmysly ešte chrlila Gobbelsova propaganda.Uz sme sa tu ozaj všetci zbláznili.?
    .

  9. Vojna je utrpenie,bohužial príčiny vojenských konfliktov nie sú vždy známe,ale dôsledky poznáme..napr. vojna v Iraku..podľa americkej študie z r.2006 zahynulo okolo 650 tisíc civilistov…

  10. Autor píše o 85 rokoch mieru v Európe. No ale 1922-1945= 77 rokov mieru. A keby sme boli presný, tak netreba zabúdať na roky 1991 až 2001 a juhoslovanské vojny, takže s tými 85 rokmi mieru to bude asi trocha inak.

  11. Vážení vám tu už všetkým jemne povedané „preplo“ . Jedna či druhá strana nevidíte, že nejak rýchlo sa zo sveta demokratickej tolerancie, a humanity
    a plurality názorov, zo sveta, kde vládla sloboda slova stal svet:
    s nulovou toleranciou ku všeľudským, univerzálnym hodnotám a k akémukoľvek inému, než jednému jedinému oficiálnemu názoru. Kam sme to dospeli. S pamätajte sa, pokiaľ nie je neskoro.

  12. Anonym 23. marca 2022, 9:07 – AKCEPTUJEM a respektujem prepocet od konca 2. Svetovej vojny !

    Zmenil som v texte za: „vyspelá Európa viac ako trištvrte storočia žijúca v mieri“

  13. ako obyčajne – potemkinovské dediny – v tom má Rusko dlhoročnú tradíciu – ve´d kedy žil knieža Potemkin? Pred dvesto rokmi….cca

  14. Dnešná ranná skúsenosť z Ba.. Ukrajinci sa nám smiali, keď sme v MHD cvikali lístky a ukazovali nám svoj pas, že toto je ten správny bezplatný listok

  15. Anonym 23. marca2022,12:34
    To nemyslíš vážne?Nedopadne to dobre,už teraz ľudia nadávajú.Napr.u lekára ťa bez testu neošetrili, čakáš na vyšetrenie aj mesiac a oni budú mať všetko zadarmo.Samozrejme,že im treba pomôcť,ale odtiaľ potiaľ.

  16. 14.33 prečo by nemohol byť majko ministrom obrany,ked može byť matovič ministrom financií. Myslím si,ze oni dvaja by si aj rozumeli.

  17. 17:41 najpr si to over a potom takémuto ruskému trolovi ver… A ty si tomu 12:34 na takú typickú rusko-trolovskú sprostosť skočil. Alebo si jeden a ten istý?

  18. V roku 2006 ľudia v Iraku nežili boli tam len chemické zbrane ktoré bolo treba zlikvidovať. Američania sú mierotvorcovia.

  19. wsj.com
    Ukrajinský prezident požiadal prezidenta Bidena,aby nesankcioval Abramoviča,môže pomôcť pri mierovom rokovaní

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img