ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Premiér: Boli to dva roky poctivého a náročného zápasu o charakter Slovenska

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  V novodobej histórii išlo o najnáročnejšie dva roky vládnutia na Slovensku, skonštatoval premiér Eduard Heger (OĽANO) pri príležitosti polčasu súčasnej vlády. Poukázal na pandémiu, prípravu plánu obnovy, prijímanie krokov v očiste Slovenska od korupcie i na vojnu na Ukrajine. Hovorí o dvoch rokoch poctivého a náročného zápasu o charakter Slovenska.

„Práve ďalšie volebné obdobie bude kľúčové v tom, či sa vrátime späť k vláde korupcie a úpadku alebo pôjdeme naďalej dopredu,“ myslí si predseda vlády. Ako poznamenal, súčasný kabinet vystriedal vládnu garnitúru popretkávanú korupčnými škandálmi, mrhaním verejných financií, reformnou stagnáciou a v neposlednom rade plnú ústupkov voči „našim ľuďom“.

Premiér uviedol, že v boji s pandémiou vláda spravila všetko pre to, aby ochránila životy, ekonomiku aj pracovné miesta. Počas pandémie sa tiež snažila presadiť prvé pozitívne zmeny v podobe legislatívnych opatrení či reforiem.

„Európskej komisii sme medzi prvými krajinami odovzdali kvalitný Plán obnovy a odolnosti SR. Podarilo sa nám po vyše 12-ročnom reformnom bezvetrí presadiť kľúčové reformy v oblasti zdravotníctva, reformu optimalizácie siete nemocníc a reformou národných parkov sme povýšili ochranu našej cennej prírody,“ pripomenul Heger.

Premiér vidí tiež prvé výsledky v očiste Slovenska od korupcie. „Ako antikorupčná vláda sme rozviazali orgánom činným v trestnom konaní ruky, postavili sa za poctivých vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov,“ vyzdvihol.

V súvislosti s vojnou na Ukrajine deklaroval, že vláda „rozhodne stojí na strane dobra a prijíma zodpovedné rozhodnutia“. „Či už voči svojim občanom, ktorí sú pre ňu prvoradí, alebo jasnými postojmi, ktoré komunikujeme aj v rámci Európskej únie a NATO,“ dodal.

Zápas o charakter Slovenska podľa premiéra zvádza kabinet „v sieti konšpirácií a zloby“, ktoré chrlia opoziční lídri, len aby sa vrátili ku korytu a zmarili všetko dobré, čo zaviedli. K poslaniam vlády podľa premiéra pribudlo aj udržanie kultúry úcty.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. „…vláda „rozhodne stojí na strane dobra a prijíma zodpovedné rozhodnutia“. „Či už voči svojim občanom, ktorí sú pre ňu prvoradí,..“.

    Tak tomuto nemôžem uveriť.

  2. Zlodeji nahradili zlodejov. Ked politik (t.z. idiot) povie, alebo len spomenie slovo ako poctivý, alebo charakter, tak sa treba mať na pozore, pretože je to len ďalší z nekonečnej rady prachobyčajných chrapúňov, ktorý ľudí oklamú a okradnú.

  3. Heger zo Zuzanu už vám naposledy pomáham ohľadne vašich pruserou z energiou 1 Váh a všetky väčšie rieky splavnit postaviť vodné elektrárne Nieje to bohvie čo ale lepšie ako nič

  4. Dva roky chaosu a bezradnosti. Rozviazať ruky orgánom činným v trestnom konaní nestačilo. Mala prísť novela trestného zákona, ktorá by vylúčila, aby skorumpovaní štátni úradníci s nakradnutymi majetkami dostávali podmienečné tresty. Rozsudky v týchto prípadoch sú výsmechom, ale ak to nevidíte a budete sa do pŕs, tak choďte do riti.
    Reforma v oblasti zdravotníctva? Keď som sa v návrhu dočítal, že najdôležitejším bodom je redukcia lôžok na izbe na dve, ďalej som nevládal. Nehanbite sa? A čo poľnohospodárske dotácie? Ďalšia ostuda a mohol by som pokračovať. Najnovšie na východnej hranici supluje štát súkromná firma. Neschopnosť a amaterizmus vám z očí trčí. Za dva roky ste sa vyrovnali banditom smerákom. Tu už nie je koho voliť. Posledný nech zhasne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img