ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Aj predajňa a E-shop DT-PARFÉMY pomáha ukrajinským utečencom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Krátko po tom ako susednú Ukrajinu napadla armáda Ruskej federácie, pred padajúcimi bombami začali z krajiny utekať smerom na západ ľudia, najmä ženy a deti a zachraňovať si svoje životy. Ich útočiskom pred vojnou a dočasným domovom sa tak stalo aj Slovensko. Medzi Slovákmi táto ich ťažká situácia zdvihla vlnu solidarity a viacerí im začali poskytovať humanitárnu pomoc a organizovať zbierky.

V Seredi a v našom okolí sa už počas minulých týždňov zapojilo a pomohlo už veľa ľudí.

Do zbierky pre Ukrajinu sa zapojila aj predajňa a E-shop DT-PARFÉMY z Delta pasáže na Námestí Slobody v Seredi, ktorá pre Ukrajincov pripravila tzv. balíčky pomoci.

Viac sme sa dozvedeli pri rozhovore s personálom tejto predajne.

Kto a ako sa do zbierky, ktorú organizujete môže zapojiť ?

Do zbierky sa môže zapojiť každý, všetci naši zákazníci, známi aj neznámi ľudia, ktorým nie je ľahostajný osud vojnou postihnutých ľudí. Stačí nakúpiť u nás v predajni produkty z nášho sortimentu a odovzdať ich nám alebo do vyhradeného nákupného vozíka.

Aké produkty môžu u vás zákazníci nakúpiť a venovať do zbierky?

Sú to hlavne nevyhnuté produkty z nášho sortimentu ktoré potrebuje prakticky každý. Ide o  drogériu na každodenné použitie, hygienické potreby, plienky pre deti, vlhčené obrúsky, zubné kefky, sladkosti, káva, džúsy pre deti a iné. Jedna mamička nám sem dokonca priniesla aj kočík s autosedačkou.

Nájde sa takýchto ľudí nezištne pomôcť veľa?  Ako reagujú, treba ich prosiť o pomoc?

Veru áno a sami sme boli prekvapené koľko v tejto neľahkej finančnej situácii, ktorú všetkým najprv spôsobila koronakríza sú ochotní venovať nakúpené produkty u nás s tým, že prostredníctvom nás sa dostanú naozaj tam, kde je pomoc potrebná. Netreba o nič prosiť, reagujú spontánne. Prvým prispievateľom bol náš stály zákazník a bol to vlastne i jeho nápad, že u nás nakúpi nevyhnutne dôležité hygienické produkty, ktoré chce venovať utečencom.

Naozaj sme nečakali až takú odozvu a veľmi nás to teší. Pripojili sa aj ďalší súkromní podnikatelia, ktorí majú predajne v našom okolí, dokonca sa pripojili aj ich zamestnanci a nakúpili u nás tovar, ktorý sme priložili ku zbierke. Sám majiteľ venoval do zbierky produkty zo skladových zásob.

Tak to sa u vás muselo nahromadiť zrejme už množstvo krabíc. Kam a akým spôsobom sa teda „balíčky pomoci“ k ukrajinským utečencom dostali?

Áno, boli to doslovne kopy krabíc s našim tovarom. Dobrovoľníci z občianskeho združenia Záchranný systém západ sa postarali o odvoz priamo ku hraničnému priechodu Veľké Slemence. Za čo im veľmi pekne ďakujeme. Naplnili sme zatiaľ dve plné dodávky.

 

Dokedy môžu týmto spôsobom ľudia pomôcť ukrajinským utečencom?

Zbierku sme ešte neukončili, stále prebieha až do 30.apríla 2022, ako u nás v predajni v Seredi, tak aj v prevádzke v Galante.

Čo by ste odkázali ľuďom, ktorí pomohli alebo sa možno aj na základe tohto rozhovoru rozhodnú pomôcť?

Sme a budeme im veľmi vďační a môžeme ich ubezpečiť, že ich „dary“ budú použité na pomoc priamo ľuďom, ktorí kvôli vojne opúšťajú svoje domovy a humanitárnu pomoc teraz najviac potrebujú.

Všetci vidíme v denných správach ako vyzerajú ukrajinské mestá a domovy ľudí, ktorí našli útočisko pred vojnou v prvej bezpečnej krajine a to na Slovensku. Dnes pomáhame my a sami nevieme kedy my sami budeme potrebovať pomoc iných.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img