ISSN 1337-8481

streda, 17. apríla, 2024

V nedeľu sa vybrali do prírody a doniesli z nej niekoľko vriec odpadu. S menom a adresou jeho vlastníka.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / V nedeľu sa vybrali do prírody a doniesli z nej niekoľko vriec odpadu.

Do prírody chodia často a odpadky veľa krát upratujú aj po neslušných rybároch. Tak tomu bolo aj túto nedeľu.

V prírode v Šintave našli niekoľko nelegálnych skládok odpadu. Išlo o niekoľko vriec odpadkov a  pri ich zberaní a odnášaní dúfali, že vo vreciach budú stopy vedúce k necitlivému človeku, ktorý takéto množstvo odpadu do prírody vyniesol.

Jednoduchým nazretím do vriec zistili, že medzi obsahom sa nachádzajú aj obaly z balíkov dodávaných kuriérmi s menom, priezviskom a presnou adresou adresáta, telefónnym číslom a dokonca ostatnými fakturačnými údajmi.

Aktivisti neváhali a na miesto privolali políciu. Hliadka  OO PZ zo Serede si odpad nafotila a snažila sa telefonicky kontaktovať adresáta balíkov, ktorých obaly boli v prírode na nelegálnej skládke odpadu vyhodené. Telefón nik nedvíhal.

Aktivisti fotografie zaslali aj do redakcie SOL. Pokúsili sme sa kontaktovať adresáta, ktorým je pani Alena z Paty. Mobilný telefón nedvíhala ani na niekoľko pokusov. Ozvala sa až na základe SMS, v ktorej sme jej poskytli priestor na vyjadrenie. Ako je možné, že nespochybniteľne jej odpad bol nájdený vyhodený v prírode?

Pani Alena sa od začiatku správala zvláštne s tým, že ona s odpadom nemá nič spoločné. Keď sme vychádzajúc z fotodokumentácie zaslanej aktivistami pani Alene čítali údaje z účtovných dokladov povaľujúcich sa v prírode spomenula si, že v nedávnej minulosti mal na zberný dvor odpad z jej štúdia voziť jej bývalý priateľ. Mal jej vždy povedať, že odpad dal na zberný dvor a – že tak asi neurobil. Spomenula, že s ním mala problémy a takto očakáva, že odpad sa nájde aj v iných lokalitách, ak ho nedával tam, kde mal.

Pani Alena odmieta spojitosť s vyvezením odpadu a vytvorením nelegálnej skládky. Tvrdí, že s tým nemá nič spoločné a neželá si byť spájaná s týmto konaním. Zároveň sa niekoľko krát vyhrážala advokátom nechápajúc, že nám nejde o uverejnenie nekorektných informácií a už vôbec netušíme, kto nelegálnu skládku založil. No že jej odpad skončil tam, kde skončiť nemal, je nespochybniteľné.

Pani Alena teda pôvod  odpadu nepoprie, no kto ho do prírody vyviezol je na vyšetrovaní príslušných orgánov.

Vo večerných hodinách sme potrebovali overiť a doplniť niekoľko údajov a tak sme pani Alenu kontaktovali telefonicky.

Pani Alena bola arogantná, vyjadrovala sa neslušne až hulvátsky a vychádzajúc z obsahu jej vyjadrení, si nás zjavne zmýlila s predchádzajúcimi priateľmi, či sexuálnymi partnermi.

Je smutné, že pani Alena sa počas rozhovorov ani len raz nezaujímala o to, kto jej odpad z prírody vyzbieral, kto ho odtiaľ odviezol a kto ho zlikviduje. Smutné…

Normálne rozmýšľajúci človek by sa pravdepodobne spýtal, či je kontakt na tých aktivistov a odniesol by im aspoň čokoládu.

Dnes predpoludním sme dostali e-mail od advokáta, ktorého vidiac obsah e-mailu rovnako informovala takpovediac „svojou rečou“. Nie dobrá cesta…

Kontaktovali sme políciu, ktorá potvrdila výjazd hliadky na miesto a že sa vecou bude zaoberať. Pravdepodobne skončí ako priestupok. Voči komu bude príslušný orgán konať, sa dozvieme neskôr.

Nateraz týmto vyjadrujeme verejné poďakovanie aktivistom (želali si zostať v anonymite), ktorí niekoľko vriec odpadu patriaceho pani Alene z prírody vyzbierali a dali na legálnu likvidáciu.

Kiež by takých ľudí bolo viac…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pani je preukázateľne majiteľkou odpadu, čiže je zaň zodpovedná- bez milosti exemplárne potrestať . Najvyššou možnú pokutu plus verejnoprospečné práce pri čistení prírody po takých hyenách ako je ona. Žiadne výhovorky! Žiadne argumenty, že ona odvozom poverila niekoho iného. Má o tom spísanú dohodu ? Nech si pokutu vymáha od toho pána súdnou cestou na svoje náklady. Inak sa takých „Alien“ ako ona, nikdy nezbavíme. Mimochodom platí obci zvýšené poplatky za odpad, alebo to zatiahnu za ňu ostatní Patani ?

  2. Poznam ju, je to clovek tazko primitívny. Nabuduce jej to vysypte za branu. A dakujem za takych dobrych ludi,co sa staraju o nasu prirodu

  3. Je to smutné, že v dnešnej dobe ľudia takto ničia prírodu a vôbec im to nieje ľúto. Pani by si zaslúžila verejnoprospešné práce, aby si uvedomila par veci. Ale možno ani to jej nepomôže, keď reagovala ako reagovala.

  4. Nepochopim…ked uz to ma nalozene v aute a trepe sa s tym, preco to neodvezie par km dalej na zberny dvor..taketo prasce si zasluzia klietku hanby!

  5. Ano aj po neposlušnych rybaroch..ale tento krát to neboli rybári..bola to pani Alenka…a treba tú riešit..a nie hneď isli sme zbierat po rybaroch…nájdu sa aj medzi nami debili ked ze som rybár…stači sa ist pozrieť do dolnej stredy na rameno…tam partie známe si vyslovene robia smetisko…x krat som to odtial bral..a poupratoval…a rybárska stráž absolutne nič nerieši..a k tým plachtám čo sa stavajú popri váhu..oproti ramenu čepeni..larzenky oproti..to čo rybarska straž neexistuje? To je dovolené..??? Ale čo narobime ked mame v ryb.strázi asi ich kamošov ktorý stany s plachty tam stavaju..a je im to jedno…

  6. No niektorí ľudia z rodinných domov sa vyhnú takýmto nepríjemnostiam tak, že takéto vrecia privezú z domu pred činžiak a hodia ich tam do kontajnerov a zdrhnú.

  7. Súčasný zákon o odpadoch zakazuje uložiť alebo ponechať odpad na inom mieste ako na mieste na to určenom. Za porušenie tohto zákona hrozí previnilcovi pokuta do výšky 16 596 eur, pokiaľ ide o podnikateľa

  8. Súhlasím s najvyššou možnou pokutou, obzvlášť keď pozriem druh odpadu to nie je odpad na zberný dvor, ale to malo byť vyseparované a umiestnené v kuka nádobe. Ak váženej podnikateľke nestačí jedna nádoba na odpad, nech si na obci zaplatí vývoz dvoch či viacerých nádob . Takto za ňu platíme my ostatní v obci. Čo Vy na to pán starosta ? Ako k tomu prídeme my čo odpad poctivo triedime , to dokedy budeme doplácať na takýchto humusákov?

  9. Článok nie je o sexuálnom apetíte pani Aleny ale jej porušení zákona o odpadoch. Neviem či to je priestupok alebo trestný čin no som za čo najvyšší trest. Keď sa takéto konanie bude tolerovať nebudeme chodiť s našimi deťmi na prechádzky do prírody ale na smetisko

  10. Pre : pre idiotov čo nechápu o co nám ide!!!!
    Ja osobne som sa v nedeľu zúčastnila toho zberu odpadkov a kúpila som cely balík vriec, ktoré sme použili len na odpad pani Aleny. Lebo ho bolo toľko a bolo to ozaj odporne v niektorých chvíľach, lebo tam boli aj nejaké crievka plnené niečím, čo pripomínalo ľudské výkaly. Mala som chuť jej to odviezť a vysypať za bránu, ale to by som musela ísť na dva krát s autom, toľko tam toho bolo a to mam combi. Pochopím, že sa niekto vyhovára na to, že ten odpad tam dal niekto iný. Ale podľa mňa pani Alene je to uplne jedno, podľa toho ako reagovala arogantne a hnusne a vyhrážala sa advokátom. A vôbec ju nemrzí ani to kde jej odpad nakoniec skončil. Je to pre mňa odpad ľudstva takýto človek. Ľudia prestaňte takto ničiť prírodu, však je tam tak krásne ☀️

  11. Dnes som sa vyskytol na mieste kde bol ten odpad. A je tam zas ! Tri veľké čierne igelitové vrecia. Máme tu úžasných obyvateľov !

  12. Alena je obyčajná stará šlapka a ešte je aj humusáčka .Ale sa aj čudujem všetkým tým mužom ktorý na ňu vyskočili .Veď ona by v kľude mohla natáčať nejaký nový diel filmu E.T mimozemšťan.A o tom aká ťažká primitívka je nemusím ani písať .

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img