ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Tajomstvo futbalového štadióna ….

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

K napísaniu tohto článku ma inšpiroval ostatný príspevok prispievateľa na Instagrame pod menom „seredcynik“  / asi mu teraz urobím reklamu, ale vrelo sereďanom odporúčam sledovať  jeho príspevky /.

Futbal v našom meste je totižto tabu. Pred nejakým časom sa riešili dotácie mesta pre ŠKF a teraz   „ seredcynik “ načrtol ďalšiu tému rekonštrukcie.

Minulý rok v septembri bola zverejnená informácia p. Adriana Ševečka, že  prvoligový štadión sa asi stavať nebude, nakoľko štadión navrhnutý v takomto „objeme“ nie je možné “vtlačiť“ do obytného územia / rozhodnutie EIA /.

Vedenie Správy majetku Sereď s. r. o., sa preto rozhodlo zvoliť iný postup rekonštrukcie štadióna. Na základe všetkých spracovaných štúdii a posudkov bola projektová dokumentácia prepracovaná a návrh rekonštrukcie štadióna upravený.

Treba len podotknúť, resp. vyzdvihnúť fakt, že poslanci MsZ schválili rekonštrukciu štadióna bez toho, aby videli nejakú prezentáciu, vizualizáciu, prepokladaný rozpočet …

Viete si predstaviť, že by managment nejakej firmy schválil projekt bez toho aby vôbec vedel čo schvaľuje ? Aby schválil projekt bez konkrétnej vizulizácie , rozpočtu ? Bez akejkoľvek diskusie ? Alternatív ? Podľa mňa taká firma neexistuje !

Ale naši zázrační poslanci schvália všetko ! A keď to nevyjde, nič sa nedeje ! Vedenie SMS s.r.o. zasadne a všetko zmení. Veď čo, peniaze máme a nikomu sa nemusíme spovedať ako s nimi naložíme ! Takto sa to robí v našom meste. A keď sa na futbalový štadión opýtate pána prednostu, s chladnou hlavou povie : „Čo ja s tým mám ? Majetok je SMS, tam sa pýtajte. „  A SMS s.r.o.  si veselo robí čo jej vyhovuje. Podotýkam aj s peniazmi z daní obyvateľov mesta.

Pýtam sa :

  1. Koľko stála projektová dokumentácia na prvoligový štadión aj so všetkými schvaľovacími procesmi ?
  2. Koľko stála projektová dokumentácia na momentálne schvaľovaný futbalový štadión ?
  3. Aký vlastne futbalový štadión sa ide v našom meste budovať ?
  4. Prečo nebola zverejnená žiadna vizualizácia štadióna s prípadnou verejnou diskusiou ?
  5. Čo je predmetom prvej etapy ? Termíny dokončenia prvej etapy ?
  6. Kto je zodpovedný za celý projekt rekonštrukcie ?

Atď.

 

Tých otázok je neúrekom, ale odpoveď zo strany mesta žiadna. Aj keď sa nejaká otázka zo strany poslancov objaví, rýchlo je umlčaná. To si skutočne, my občania mesta, nezaslúžime trocha úcty zo strany mesta ? Skutočne nám tu vládne arogancia moci ? Skutočne si môžu robiť aj s našimi daňami čo sa im zachce ?  Dokedy ?

 

– – –

Poznámka redakcie: Autor článku je redakcii známy, nakoľko článok bol podpísaný a jeho uverejnenie bolo konzultované aj telefonicky. Autor však požiadal o zachovanie anonymity, z dôvodu obavy pomsty, cielených perzekúcií alebo obavy o bezpečnosť seba a svojej rodiny, čo redakcia rešpektuje.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Aj tak klub na konci sezony zmeni nazov na nitriansky, mozno dokoncia tretoligovy stadion, vytvoria dedinske muzstvo a budu sa tvarit ako hrdinovia. Vivat Sered

  2. Štadión pre FC Sered mal už dávno štát.A Takysto aj HC Sered.Uz tu mohol byť taký zimný štadión. AKO V Trnave.

  3. Som sklamaný.Hravaval som hokej.A v Seredi mení zimný štadión.Tu by sa našlo také mužstvo.Tolko hráčov coje tu…

  4. Za tie roky, čo brali každý rok státisíce, mohol byť štadión už aj pozlátený. Čo tie peniaze žrali? Nikto, nikdy nekontroloval ako bolo s nami naložené? Štadión pohltí celý rozpočet mesta. Je to diera bez dna, do ktorej sa môžu sypať peniaze do nekonečna.

  5. Každé mesto má vedenie aké si zvolí. Vedenie býva obrazom obyvateľov.
    Kto sleduje úroveň príspevkov k článkom na tejto internetovej stránke
    sa vôbec nemôže diviť. Úroveň poslancov presne odpovedá úrovni
    príspevkov k článkom.
    Blížia sa voľby, veľa sa dá v meste napraviť, aj keď štadiónu
    to už nepomôže. Štyri roky sú už pravdepodobne definitívne stratené.

  6. hokejovy štadion nemôže byť lebo futbalisti a aj futbaloví poslanci su proti. Ked sa svojho casu o tom hlasovalo tak futbalovi poslanci hlasovali proti lebo si uvedomili ze balik penazi ktory mesto dava na sport by bol ten isty len by sa delil aj medzi hokejistov a futbalistom by sa menej uslo

  7. Toto všetko je hanba vedenia mesta a poslancov. Ako si môže niekto dovoliť povedať, že čo ja s tým mám? Treba sa opýtať prezidenta klubu, čo bude s klubom po sezóne a kde budú hrávať. Určite všetko vysvetlí. Je prezident, poslanec, žiadateľ o dotácie,…

  8. … ale čo tu vymýšľate 😁Veď mali v dozornej rade Dóru obžalovaného z vraždy, ďalšieho čo mal dlhy a chodil so zbraňou potom“vraj podnikateľa so Šúroviec „, synáčikov podnikateľov, ktorí dostali fabriku do vienku.

  9. Je to skutočne škoda, hlavne keď tá výstavba mala byť aj dotovaná zo štátu, resp. SFZ. Jednoducho sme to odmietli. Tie pôvodné peniaze z mesta (milión) a od akcionárov (milión) neboli z ďaleka také veľké aké haló sa tu okolo toho celého robilo. Tak ale máme to, čo sme chceli a za čo sa tak urputne bojovalo. Po slávnom kúpalisku (meander) a zimnom štadióne (garbiarska) máme aj „nový“ futbalový stánok 🙂 Škoda, pritom stačilo niečo také malé ako má Senica, Myjava, popr. Zlaté Moravce

  10. Anonym 22. marca 2022, 13:22 – chce to v prvom rade neriesit veci za kazdu cenu a pouzivat ich ako vlastny prostriedok k ziskaniu moci.

    Mesto Sered nikdy NEpotrebovalo a ani NEpotrebuje prvoligovy stadion. Ak ho potrebude SUKROMNY KLUB – nech si ho zariadi – sukromne.

    To, ze sukromnu AKCIOVU SPOLOCNOST dotuju z verejnych penazi DVAJA AKCIONARI ktori su zaroven POSLANCAMI MsZ a clenmi komisie rozdelujucej dotacie, je robota pre prislusne vysetrovacie organy.

    Futbalisti su nakupeni zo zahranicia a su PLATENI ako zamestnanci. Osobne ODMIETAM takyto sport a povazujem za amoralne financovat ho z penazi obcanov.

  11. Anonym 23. marca 2022, 10:51 – nie vdaka slavnej demokracii, ale vdaka NEslavnej arogancii moci, ignorovaniu prava a moralky.

    Vyhodou demokracie je, ze mozeme PRESNE POMENOVAT tych, ktori su pri moci, ktori ju zneuzivaju vo svoj prospech a aktori ignoruju pravo a moralku.

    Za socializmu sme to bud nevedeli, alebo sme museli drzat hubu. (pripadne sediet v base)

  12. Je zaujímavé, že o demokracii tu často básnia bývali členovia SZM, nádejná komunistická mládež,dobre si pamätám Vašu aroganciu,po Niklovke ste sa prechádzali ako páni tvorstva

  13. Prečo sa dájú všade vybudovať futballové aj hokejové aj v horších lokalitách, mestách a prečo v Sereďi to nejde. Neviem čím to je, že nikoho tá stavba futballového štadióna netrápi, ani mestké zastupiteľstvo nemá záujem. Budúcnost mladej mládeže je asi každému lahostajná. Hambím sa že bývame v Seredi, kde sa rozkradá a nič sa nerobí. A len sa sľubuje

  14. Prečo sa dajú všade vybudovať futbalové aj hokejové aj v horších lokalitách, mestách a prečo v Seredi to nejde. Neviem čím to je, že nikoho tá stavba futbalového štadióna netrápi, ani mestské zastupiteľstvo nemá záujem. Budúcnosť mládeže je asi každému ľahostajná. Hanbím sa že bývame v Seredi, kde sa rozkrád a nič sa nerobí. A len sa sľubuje

  15. Nerobí sa nič a rozkráda sa na celom slovensku, nielen v Seredi,už vyše 30 rokov. Vďaka ti demokracia,ešte že ta máme. Zlodeji sa tu majú dobre.

  16. Aj ten v predošlom článku “rozkrádal” libertu a ako zázrakom ho nasnímali väčinou zle nasmerované kamery…

  17. Majko u teba to vypadá podobne.Tak čo stále riešis.Stále dokola tie isté články.Ak sa ty nepáči zbal sa,a konečne sa odstahuj.Aj tak sa len na hambu ty bloger.A ešte čo vstupuješ na súkromný pozemok?????

  18. tento môj príspevok je pre všetkých, ktorí napádajú poslancov, že nič nerobia v súvislosti so štadiónom. Ale ako môžu, keď sa štadión ako majetok mesta dal do správy SMS s.r.o. Je to síce mestská sro-čka, ale poslanci nad ňou strácajú kontrolu. Keď sa aj zaujímajú, tak sa im povie, že je to v SMS-ke a mesto s tým nič nemá. A že SMS má svoju dozornú radu (keď zistíte, kto v nej je, tak sa už nikto nebude čudovať) a že tá je tam na to, aby všetko kontrolovala a dozerala . Takže tak…..

  19. Na ustanovujúcom zastupiteľstve zvolení členovia DR:
    Róbert Stareček
    JUDr. Edita Červeňová
    Dušan Irsák
    Mgr. Tomáš Karmažín
    Mgr. Marcel Královič

  20. Prečo stále riešite iba futbal a štadion? Ja si myslím, že momentálne futbal robí dobré meno mestu Sered´.Tak by ste si to mali vážiť a byť na to hrdý. Preto si myslím že dotácie mesta nie sú dostatočné.Pritom nie som fanúšikom. Ale si myslím že páni poslanci pri rozdeľovaní dotácií si mali zistiť, ktorej organizácie, koľko nadelujú a aká je to organizácia, koľko má členov apod, pretože viem že sú tam organizácie vktorých sa financujú súkromné osoby adostali dotácie dosahujúce viac ako tisíc eur a členov by sa dalo spočítať na dvoch rukách.
    Pán Majko na to by ste sa mal pozrieť.

  21. Futbal robí dobré meno mestu Sereď. A teraz mi skús rozobrať túto frázu. Čo to znamená pre všetkých občanov mesta Sereď, aký konkrétny prínos z toho je, ako konkrétne to súvisí s rozvojom mesta, či je prínos adekvátny poskytnutým finančným prostriedkom z verejnej kasy súkromnej firme, ako sa hrnú sponzori do klubu na základe dosiahnutých výsledkov, koľko pracovných miest sa vytvorilo za určité časové obdobie vďaka tým investíciám, atď… Skús.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img