ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Zamyslel sa už niekto nad tým, ako charakterizovať priemerného dezoláta?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Roky sledujúc diskusie pod článkami v médiách a na sociálnych sieťach rozmýšľam, ako charakterizovať osobu bez preverenia zdrojov kopírujúcu akékoľvek nezmysly, hoaxy – moderne povedané dezoláta.

Najskôr, presnejšie tak dva roky sme nielen na sociálnych sieťach, ale aj u nás na SOL zápasili s antivaxermi schopnými kopírovanými hlúposťami prekričať úplne každý racionálny a vedcami podložený argument.  Dnes sú tí istí ľudia rovnako schopní písaný text nečítať ale bez zamyslenia sa nad jeho obsahom  verejne napísať čokoľvek. A to ide o vážny vojnový konflikt na Ukrajine. Zaujímavé zistenie v tejto súvislosti je, že ide o podporovateľov vojnového agresora Putina.

V minulosti sme otvorene upozorňovali zdieľanie neoverených informácií a hoaxov z Hlavných správ a ďalších webov podľa zverejňovaného obsahu plniacich úlohy zamerané na destabilizáciu Slovenska, Českej republiky a vlastne celej EÚ.

V danom čase sme boli kritizovaní a osočovaní samotnými šíriteľmi týchto nezmyslov a bolo na nás útočené s tým, že obmedzujeme práva na vyjadrovanie iných názorov a dokonca ich „alternatívnej pravdy“.

Až zverejnenie DenníkomN získaného  videa priamo dokumentujúceho kupovanie si (korumpovanie) jedného zo šíriteľov nezmyslov, hoaxov a proruskej propagandy dokázalo správnosť nášho konania a maximlneho znemožňovania na objednávku tvorenú propagandu šíriť aj prostredníctvom SOL.

Uvedomili si svoje chyby a neoprávnené útoky na nás „Obyvatel“ a ďalší „užitoční idioti“, ktorí plnili (možno nevedome no s rovnakým výsledkom) úlohy šíriť nepravdivé správy medzi občanov? A uvedomujú si už čitatelia  silu médií a potrebu ich monitoringu a blokovania obsahu tvoreného na zákazku jednej z mocností dnes bombardujúcej inú suverénnu krajinu a zabíjajúcich nevinných civilistov?

Je smutné, keď v dobe maximálnej gramotnosti dokážu ľudia z článku, reportáže či dokonca nadpisu  vybrať si jediné slovo – v tomto konkrétnom prípade „divadlo“ a následne sa verejne na sociálnej sieti strápniť komentárom, aký vidíme v titulnej reprofoto z diskusie na FB.

Dnes nie je problém s informáciami, problém je s mentálnou úrovňou ich prijímateľov a šíriteľov. Dokáže toto niekto napraviť, prípadne obmedziť, alebo aj ďalej takéto indivíduá budú „špiniť“  mediálny priestor výplodmi vlastnej obmedzenosti?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym 19. marca 2022, 10:35 – vobec nie je problem v tom, ze to pani nepochopila. Takych je viac. Len tato pani citila potrebu sa s tym pochvalit verejne a to dokonca sposobom, kedy ona osocovala ludi, ktori na rozdiel od nej vedia, na do krytu pod tym divadlom prisli.

    A este jeden rozdiel je medzi ludmi ktori si pod divadlom zachranili zivoty a tou hlupou sliepkou – ona si to vsetko mohla precitat…

  2. Zamyslenie 19. marca 2022, 11:53 – dakujem za oznamenie, ze pani sa pred zverejnenim svojej uvahy len zamyslela.

    Desim sa situacie ked ta pani (a jej podobni myslitelia) nieco napisu este pred tym, ako sa na vecou zamyslia.

  3. Titulok: Obrancovia Hadieho ostrova zahynuli hrdinskou smrtou
    Realita: Nezomrel ani jeden z nich. Boli zajati a po konci vojny sa v poriadku ako vojnovi zajatci vratia domov

    Titulok: Rusi schvaluju utok na Slovensko
    Realita: Ukrajinska agentura na prieskum verejnej mienky robila prieskum cez internet. Podla Policie SR je ten prieskum doveryhodny…

    Titulok: Masaker v Mariupole. Pod troskami su stovky civilnych obeti
    Realita: Ani jeden mrtvy clovek

    Necudujte sa, ze ludia mediam neveria. V mediach moze robit ktokolvek. Je to nizkoprahove zamestnanie. Nie je na to potrebne ziadne vzdelanie. V pripade televiznych novinarov ani znalost pravopisu. Takze o stave sveta nas informuju nie prave ti najvzdelanejsi ludia, ktorym tak nejako, mozno aj logicky, nedochadza, ze nie vsetci su rovnako nevzdelani ako oni. Vytvaraju umelu realitu platnu v uzkom kruhu ich kamarativ a znamych. Nekriticky verklikuju to, co im prave v ten dany den povedal ich oblubeny politik.

    Ved podla toho, co vidim v zapadnych televiziach, tak mam pocit, ako keby Ukrajinci obklucovali Moskvu a nie naopak.

  4. Je len samozrejmé, že sa médiám nedá veriť. Alternatívne nečítam pretože ak sa mám dozvedieť klamstvá, postačia mi mainstreamové. Aj okolo tento vojny sa už popísalo toľko bludov.

  5. V dnešnej dobe je asi najrozumnejšie nereagovať na žiadne mediálne informácie…človek nevie kde je pravda…ani Majkove články nie sú 100% uveriteľné 😉

  6. “ v 2022 sa rozhodli takto chrapunsky a primitivne narusit takmer 100 rocny mier trvajuci medzi cudzimi statmi v Europe.“

  7. keby len matematika,tam je toho viac,prekrucat,zavadzat,spochybnovat fundovanejsich analitikov ako je chmelar ,baranek.a samozrejme vulgarne reagovat,je to velka skoda.lebo SOL moholo byt slovenske ukazkove medium.
    mozno niekedy………………..

  8. Z komunistu sa stal demokrat, z ateistu katolík, z veksláka podnikateľ, zo zlodeja a podvodníka podnikateľ, z výpalníka esbeeskár. Z dušičiek sa stal Helloween, z deda Mráza sa stal Santa Claus. V škole sú učitelia bez autority a po chodbách drogy. Nekvalitné potraviny, v alkohole metanol. V televízii hnoj.

  9. A to,čo zverejnil Jaro Naď je v poriadku?Že čím viac ľudí je proti zaslaniu S-300 na Ukrajinu,tým väčší pocit má,že spraví dobre?Každý je u neho prorusky trol.Čo si ten modroknižkár chce dokázať?

  10. Sviniť diskusný priestor osočovaním iných, zavádzaním, klamaním nie je hodné žiadneho diskutéra. Preto žiadam Miloša, navrhujem, aby vo svojich príspevkoch vážil slová, inak môže byť z diskusného priestoru vytlačený. A nebude prvým vyhodeným zakladateľom na svete.

  11. Požiadavka a návrh pre Miloša 21. marca 2022, 9:39 – to je vazna vec.

    Prosim Ta, napis konkretne kedy a KOHO som osocoval, zavadzal, alebo klamal.

    Dakujem, nasledne sa nad navrhom zamyslim.

  12. „A este jeden rozdiel je medzi ludmi ktori si pod divadlom zachranili zivoty a tou hlupou sliepkou – ona si to vsetko mohla precitat…“

  13. Charakteristika priemerného dezoláta:

    – má na veci iný názor ako vy, no nevnucuje vám ho, nenadáva vám zaň,
    – odmieta poškodzovať ruské hroby, kupuje si ruskú zmrzlinu a ruské vajce, dokonca dvakrát do roka vypije za kalíšok ruskej vodky “ ó, tá hrôza „,

  14. A ty nácek seeker z kerej matere si vyliezol, kde si bol tak dlho, čo ťa ten neexistujúci covid skolil? Alebo si sa z basy vrátil?

  15. Politickí realisti chápu, že v roku 2022 bolo blížiace sa členstvo Ukrajiny v NATO pre Rusko neakceptovateľné. V hodnotení tejto situácie zlyhalo politické vedenie Ukrajiny. Politika je umenie možného. Často sa hovorí
    o argumente, práva Ukrajiny na sebaurčenie. Jednoducho, či sa nám to páči, či nie, geopolitika a záujmy mocností nepustia. Boj o hegemómiu prebieha všade na Zemi, to isté platí aj pre náš región. Medzinárodné právo mocnosti ohýbajú tým viac, čím sú silnejšie. Prebieha boj o ovládnutie Juhočínskeho mora, Arktídy, Antarktídy, Mesiaca, Marsu, o mnohých lokálnych konfliktoch ani nehovoriac.
    Je v bytostnom záujme USA zamedziť užšej spolupráci EÚ s Ruskom a Čínou. USA vyše polstoročia aplikujú svoju imperiálnu politiku rozpínavosti všade na svete. Z mnohých prípadov spomeniem len niektoré. Vietnam, Panama, Irak, Líbya, Sýria, Afganistan, Somálsko, Jemen, Venezuela….Negatíva týchto amerických dobrodružstiev si odniesla vždy Európa, či už v ekonomickej podobe, alebo v podobe nekontrolovateľnej ilegálnej imigrácie. USA sa v roku 1944 vylodili v Normandii, aby odvtedy kontrolovali európske záležitosti. Mnohokrát to bolo pre Európanov pohodlné, nemuseli si zabezpečovať svoju obranyschopnosť v plnom rozsahu. Uplynulo vyše 70 rokov od skončenia
    2. svetovej vojny. Našťastie padla aj železná opona. Je načase, aby sa Európa postupne vymanila spod amerického vplyvu a na kontinente začala budovať vztahy s Ruskom na báze obojstrannej ekonomickej výhodnosti. Keby sa EÚ a Ukrajina do tejto nepriateľskej pozície voči Rusku nedali Američanmi vmanévrovať, nemuseli by sme riešiť vojnu a jej humanitárne
    a ekonomické dôsledky.
    Myslím si, že pre Rusko je v jeho životnom záujme Ukrajinu priamo, či nepriamo ovládať, resp. nedopustiť, aby bola ovládaná USA. Rusi nemajú kam ustúpiť, potrebujú cieľ splniť, nehľadiac na cenu. Vojna je strašná. Dúfam, že lídri NATO budú zodpovední a nenechajú sa vedením Ukrajiny vtiahnuť do svetového konfliktu s nedozernými následkami pre všetkých. Posielanie zbraní na Ukrajinu konflikt len predlžuje, prilieva olej do ohňa. Výsledok bude rovnaký, ale ľudských tragédií bude nepomerne viac. K mieru vedie jediná cesta. Diplomacia. Ukrajinskí politici by si mali uznať, že zlým odhadom situácie sa nechali vmanévrovať do bezvýchodiskovej situácie. USA by sa mali zriecť nátlakovej politiky voči Rusku. Obe veľmoci by mali garantovať neutralitu a nezávislosť Ukrajiny.
    Škoda, že naši politici namiesto triezveho posúdenia situácie, namiesto kultivovanej diskusie, sa uchyľujú k cenzúre, agresívnemu zosmiešňovaniu
    a kriminalizovaniu iných názorov. Na fórach EÚ a NATO by mali otvárať témy vedúce k znižovaniu napätia, to im však ich vazalské postavenie a mentálny status nedovolia. Namiesto toho, ako snaživí žiačikovia v prvej rade, sa predbiehajú v nereálnych nápadoch, ako sa okamžite odstrihnúť od ruských energií za každú cenu, nehladiac na vzniknuté následky.

  16. Boj o Mesiac, Mars??? Obyčajný Rusi by boli vďační aj za obyčajný cukor, základné potraviny. Sú chudobní a oligarchovia nevedia čo s peniazmi. Ich deti žijú v prepychu na (prehnitom) západe. Putin napadol bratský národ, zabíja nevinné deti ženy a tu niektorí diskutujú, či im pomôžeme??? Poslať im S300 je to najmenšie, čím ich ochrániť pred smrťou.

  17. Putin je rovnaký šialenec ako bol Stalin a Hitler. Keď bude chcieť, napadne aj nás. Vy, praví slaviani ho neodradíte.

  18. BEZ NAIVITY – si obyčajný plagiátor, kopírovať cudzie texty ti ide dobre, čo tak vlastná hlava? Čo je to Daniel “liberálny fašista”? Definuj prosím ťa, nech sme múdrejší. A porovnaj ho prosím ťa s fašistom banderovcom, fašistom kotlebom, fašistom mazurekom a fašistom putinom. Daj rozdiely medzi nimi, nejak sa v tom strácam.

  19. Ja si na nikoho pozor dávať nemusím, Mne je Putin aj ten Ukrajinský oný úplne ukradnutý. To liberálni fašisti by sa mali obávať ! Vy modro – žlté ovce vôbec nerozmýšľate prečo sa Putin vydal na Ukrajinu. Že by sa raz ráno zobudil a rozhodol sa ako akési vnuknutie od Boha ? A nechci odo mňa aby som tu čosi vysvetľoval. Každý má vlastný rozum… teda aspom si myslím

  20. Daniel 21. marca 2022, 21:24 – Dano predsa len, vysvetli to prosim.

    Nejako mi hlava neberie, co ho to pochytilo

    – poslat armadu do ineho samostatneho statu
    – nechat bombardovat infrastrukturu statu
    – nechat bombardovat mesta – ciznziaky, nakupne centra, divadla, ulice…
    – nechat strielat ludi – civilistov (ale vlastne aj cudzich vojakov, ktori na RF neutocili)
    – prikazal pouzivat zakazane zbrane
    – milionom obyvatelom Ukrajiny nechal zbombardovat ich domy, byty a ich vyhladoval a donutil opustit svoju krajinu
    – vyhraza sa rozputanim jadroveho celosvetoveho konfliktu

    Dano, prosim, vysvetli mi to. Dakujem.

  21. Rusi si nenechajú brnkat po nose,ukrajinci maju co chceli,nechali sa zatahnut do sporu dvoch agresorov USA a RUSKO a doplatili na to. Stop vojne.Dobru noc.

  22. Rusko vedie vyhladzovaciu vojnu na ukrajine kvoli nerastnemu bohatstvu na Donbase a Luhasnku, kvôli veľkým zásobám plynu, ktoré by potiahli celú europu a kvoli vysokoúrodným poliam a následnému svetovému exportu pšenice a kukurice. Teorie o NATO a EU sú len zámienka a rozprávky starej matere. Každý kto sa vyzná v zahraničných politických vzťahoch vie, že NATO a Ukrajina nikdy nepôjdu dokopy. Ani debata o tom nikdy nebola vo vecnej rovine a ani nikdy nič nenasvečovalo tomu, že by to k tomu malo smerovať.

    Na ruský plyn a ropu môže europa zabudnúť. V rozhodujúcej fáze vojny ho sám vrah vypne, EU jediné čo môže spraviť je teraz ho predbehnúť a skomplikovať mu tento cieľ. Bude ako nebolo. Rus sa tak rozhodol. Vášne okolo S300 sú jalové reči iba na odpútanie pozornosti. Rus zabíja rusa na ukrajine a rus bude zabíjať rusa aj v rusku. Po vyčerpaní rusa na UA príde politický puč v Bielorusku, diktátora zavesia a prípadný atak rusa už EU a NATO nevydrží. Čína a Japonsko si vyriešia svoje sto ročné územné nároky. Nové rusko sa zavre ako KLDR na desaťročia aj s plynom a ropou a radiáciou. Emocie spájajúce tento fakt s vládou SR sú dezolátne zaostalé primitívne názory platené slovenskou oligarchiou, podporované zelenými mikinami s IQ jednobunkovcov.

  23. Miloš a to ti hlava brala,ked USA bombardovali SRBSKO? Tiež to bol samostatný štát,bombardovali infraštruktúru,nemocnice,školy,činžiaky nákupné centrá,ulice,divadlá,strielali civilistov,ženy,deti atd. atd….Či to bolo vtedy v poriadku,lebo to boli americani a tí móžu?

  24. Anonym 7:57
    Miloš je vždy na strane tých ktorí sú momentálne pri moci. Ak sa dostane k moci Kotleba,tak Majko si dá na úvodnú stránku nápis : na stráž !

    Miloš nič v zlom,to len tak na spestrenie…alebo že by naozaj ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img