ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Premiér: Sme ochotní poskytnúť vojenskú techniku, ak neohrozíme našu bezpečnosť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Slovenská vláda je ochotná poskytnúť vojenskú techniku, ale len za podmienok, že neohrozíme bezpečnosť vlastnej krajiny. Premiér Eduard Heger (OĽANO) o tom informoval na sociálnej sieti po štvrtkovom stretnutí s ministrom obrany Spojených štátov amerických Lloydom Austinom.

Predseda vlády zdôraznil, že si cení záväzok spojencov zvýšiť bezpečnosť Slovenska. Dodal, že už v najbližších dňoch príde na Slovensko z USA technika, potrebná na zvýšenie obranyschopnosti.

Heger s Austinom hovorili aj o pomoci Ukrajine, ktorú Slovensko poskytuje a bude v tom ďalej pokračovať. „Musíme spraviť všetko, čo je v našich silách, aby Ukrajina nepadla do rúk Vladimira Putina,“ podotkol Heger.

Ako dodal, Austin ho ubezpečil, že máme v USA silného spojenca, ktorý nám v prípade útoku okamžite príde na pomoc a ochráni slovenských občanov. „Tieto slová sú v čase, keď Rusko agresívne napadlo nášho východného suseda, veľmi dôležité,“ povedal premiér.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Také odvážne, nebojácne a hrdinské vykrikovať zo zaprdenej stoličky Úradu vlády o podpore a pomoci Ukrajine až do chvíle preukázania osobných skutkov štátnika.
    Odmietnutie prijatia pozvánky návštevy Kyjeva a samotného ukrajinského vedenia krajiny je podľa môjho názoru prejavom osobnej slabosti. Viem, dnešný Kyjev nie je výletná destinácia ako Vatikán.
    Absolútne neospravedlniteľné zlyhanie, zbabelosť, hanba. Nič na tom, že Vám slovo hanba nič nehovorí. Vy neviete čo to znamená mať tie správne “ gule „. Vy ich nemáte a nikdy mať nebudete. Dlžíte tomuto národu obrovské ospravedlnenie. História si Vás bude pamätať ako zbabelca, formátu lokálneho provinčného politika. Európsky štátnik nie ste.
    Fotiť sa pri dobrovoľníkoch vo Vyšnom Nemeckom na štátnej hranici s Ukrajinou je ľahšie ako preukázať osobnú statočnosť konkrétnym odvážnym skutkom politika európskeho formátu.
    Čo môžme ako občania v súčasnej dobe s týmto Vaším postupom spraviť?
    Nič viac, ako hanbiť sa za Vás.

  2. Vy niektorí ozaj neviete pochopiť,čo sa môže stať? Ozaj ve svojej nesmiernej zaujatosti a hlúposti necháte a podporujete,aby sme do toho boli zatiahnuťi?To,že Rusko je agresor,to už všetci pochopili,to,že je to nesprávne,to už tiež všetci pochopili,to ,že treba pomôcť,to už tiež všetci pochopili,ale to,že napinate svaly,a želá sa Vám zvíťaziť nad Ruskom,to už nechápem,lebo to proste nie je možné!!!!!Rusko je totalitný štát,verte ,že nebude váhať v prípade núdze použiť svoj celý bojový arsenal,tak skúsme namiesto taktiky viesť všetko do absolútnej vyvrtky,odkiaľ už nebude návratu skúsiť niečo iného.Nedavajme Ukrajinčina falesne sľuby,ktoré sa nebudú môcť nikdy splniť,

  3. Tiez mi pride ako automat. A este tam je citit srbstinu co by svedcalo o povode prekladu. Ale mozno je len trotl, nie troll.

  4. Je to tu zasvinené trolmi už od čias covidu.

    Anonym 18. marca 2022, 14:39 Útočí tu niekto niečim na ruskom území? O akej ruskej nudzi hovoríš na území cudzieho štátu? Rus zabíja deti, matky a otcov na území zvrchovaného štátu, ktorý v roku 1994 odzbrojil a zmluvne sa zaviazal garantova jeho územnú celistvosť. Celý svet sa na to pozerá, jediné čo svet dokázal je ekonomicky zruinovať rusko, keby svet chcel a vojensky vstúpil na ukrajinu tak je dávno po vojne. Putin pred vojnou jasne priamo celému svetu povedal, že mu ide o usporiadanie europy s pred roka 1997, tak neviem na čo svet čaká. Rečičky o jadrovej vojne si strčte. Teorie o zatiahnutí do vojny si tiež strčte, máme a budeme tu mať toľko utečencov ako vo vojne, zahraničných armád ako vo vojne, vojenskej techniky ako vo vojne, reči agresora ako po napadnutí. Vyjadrenia Lavrova sú ako vo vojne.

  5. Anonym 18. marca 2022, 19:22 Neda sa nejak tých TROLLOV odfiltrovat? To hneď každý pozná podľa ich vyjadrovania. Majko zakroč nech tých proruských trollov nemusím čítať.

  6. Anonym 18. marca 2022, 19:28 – vsetko je v podstate mozne odfiltrovat, len to je konecne riesenie a ja sa takymto rieseniam vyhybam co najdlhsie.

    Snazim sa diskutovat, vysvetlovat a vzdelavat. Ked vidim, ze to nefunguje, nastupuju ine riesenia.

    Vies, je jednoduche od tychto ludi sa odizolovat, len oni tym nezmiznu. Pre buducnost je lepsie „dat ich“ argumentacne.

    Jasne, je to ta narocnejsia cesta, ale jednoduche cesty su spravidla len odsuvanim problemu na neskorsie obdobie.

    Zober si nedavnu minulost, tak 4 az desat rokov dozadz – upozornoval som OSOBNE policiu a prokuraturu na zhorsujuci sa stav v diskusiach, neopravnene utoky na konkretnych ludi, pokusy o diskreditaciu inonazorovych ludi, na prispevky s fasistickym podtonom voci ciganom, na jasne a zrozumitelne ohovaranie, ktore ale POLICIA ani PROKURATURA NEVIDELA. Ci z pohodlnnosti, neznalosti, snahy mat fajn statistiky, alebo arogancie moci – netusim. No vysledok je rovnaky – vidime ho prave tedaz.

    Zrazu su vsetci zhrozeni, kde sa diskusie a socialne siete nachadzaju. Ale kto to umoznil?

    NEKONANIE KOMPETENTNYCH ORGANOV !!

    Prevencia zlyhala a ti isti ludia zlyhavaju aj dnes. Zmeny sice nastavaju, no velmi pomaly a mnohe skor administrativne, resp. verbalne. A to je malo.

  7. Aha, takze za to, ze mater z teba nedokazala vychovat normalneho cloveka moze majko. Prasky su prasky? Neber to.

  8. Prečítal som si celú konverzáciu pod týmto článkom.odporucam to aj každému,kto má len elementárny zmysel pre pravdu.Tam hneď zistíte,o čo tu tým bolo myslené o odfiltrovanie trolov.Kazdy jeden,čo nechce a varuje je t
    rol..Kam sme sa to dostali?

  9. Ak má niekto názor, že by Slovensko nemalo byť zatiahnuté do vojny, tak je troll? Nemusím mať rovnaký názor ako on, ale načo je to osočovanie?

  10. Anonym 18. marca 2022, 14:38
    Dokedy sa budeme pozerať na vraždenie deti, žien, bombardovanie nemocníc, divadiel? – odpoved: Dovtedy pokial sa Azov a jemu podobný neprestane ukrývať v podobných zariadeniach a dovtedy pokial neprestane využívať civilne obyvatelstvo a umozný mu pokojný odchod z bojových zon

  11. Premier Heger si velmi dobre uvedomuje, ze cela protiruska nalada a stvanie do vojny su pracou komunity ludi pracujucich v mediach a tupych obcianskych aktivistov. Preto nemohol ist do Kyjeva. Slovenski ludia nie su hlupi a ak chce mat pan Heger a jeho Olano za dva roky aspon 7 percent, tak musi brzdit. Par pomylenych obcianskych aktivistov schovavajucich sa za masku „novinara“ mu na zvolenie stacit nebude. 8. maja na Slavine sa ukaze, ze obcania Slovenska nechcu byt vtahovani do uz 8 rokov trvajucej obcianskej vojny na Ukrajine. Dost uz to, ze z nas kvoli sankciam vyzdimaju aj poslednu kvapku krvi, kym z nas bude kvapkat. Vojne treba jasne povedat nie. Ludia si za dva roky budu pamatat, kto ich stval do vojny a kto vyzyval na mier…

  12. Pre Anonym 19. marca 2022, 10:39

    Nuž o tom západné médiá nepíšu. Preto tvrdím, že propaganda je obojstranná. Ruská odrbáva, západná píše len čo jej vyhovuje.

  13. Prečo nás USA balamutia, že dajte S-300 Ukrajincom, prečo rovno nedodajú svoj patriot ukrajincom. Pan Naď nás dobre odrbava.

  14. Chcu zivit ten konflikt, ale svoju krv prelievat nechcu. Len tu nasu. Pekne to bolo vidiet na priklade polskych stihaciek. Minister zahranicnych veci USA Blinken vyzyval Polsko, aby tie stihacky dodali Ukrajine. Ze ich v tom podporuju. Ked Poliaci povedali, ze nie. Ze ich najskor preletia do Rammsteinu v Nemecku a odtial budu odovzdane Ukrajine ako dar od celeho NATO, tak USA aj NATO zrazu cukli. Ze to nie. Ze oni do vojny s Ruskom nepojdu. Velmi rozumne inak. Aj preto mi vsetky snahy prezentovat tento konflikt ako konflikt medzi dobrom a zlom pridu velmi naivne.

  15. Hovori sa tomu proxy konflikt. Pre ludi rozumejucich bezpecnostnej politike a historii uplne bezna vec.

    Ked su dvaja proti sebe stojaci hegemoni prilis silni na to, aby vyvolali priamu konfrontaciu (obe strany by sa navzajom znicili), tak sa snazia oslabit protivnika prostrednictvom mensich konfliktov s kontrolovatelnou intenzitou.

    Tie reci o ochrane demokracie a zlom Rusku, to je medialny kabaret pre amaterov. Ide o nerastne suroviny a pristup k nim. My ako mala krajina s tym neurobime vobec nic. Ale musime byt o to viac rozumni, aby ten konflikt mal na obcanov SR co najmensi dopad. Co ma Slovensko z protiruskych postojov?

    Co viem, tak polovica galantskeho okresu je postavena zo sibirskeho smreku. Do konca roku nam Rusi ziadne drevo nedodaju. Z coho si Slovak stavajuci prave svoj dom urobi strechu? Nejaka nahrada bude. Ale za kolko??? A to plati pre viacero surovin, ktore sme dovazali z Ruska.

  16. Sam so sebou nediskutujem. Snazim sa len prezentovat svoj pohlad na tuto dolezitu vec a ako odpoved od inak zmyslajucich ludi nedostavam ich nazory na tento konflikt, ale ich nazory na mna. OK. Tie hanlive prispevky, to je ich hanba. Nie moja. To mi nijako nevadi.

    A ohladom toho, co robim a kto ma plati… Ak to velmi potrebujes vediet, tak sa zivim remeslom potrebnym pre ludi. Je mi jedno, kto je vo vlade na Slovensku alebo v Honolulu. Len sa snazim v ramci hodnot Slovenska a Europskej unie vyjadrit svoj nazor na to, co sa deje a ze nechcem majdanizaciu svojej krajiny. Pochopil/a?

  17. Najmúdrejší,čo sa tu za posledný týždeň objavilo,lebo táto hysteria o trolloch je neznesiteľná,je hlúpa,je primitívna.Ludia nie sú na hlavu padli a vedia dobre rozoznať,kto je trol a kto má len svoj názor,lebo tí ľudia,čo neustále každému nadávajú,žiaden názor a argument nemajú,len osobne urážky.

  18. 19:23 kde a v ktorom príspevku bolo spomenuté slovo trol? Pravdepodobne trpíš paranojou. Máš pravdu, ľudia nie sú na hlavu “padli”, zato ty áno. Proti ruskej špinavej propagande v tvojom podaní sa treba brániť a už nie iba v tichosti a slušne, ale rovnakou mincou, iné na vás neplatí.

  19. Niekto predpovedal vojnu na Ukrajine hneď po vzniku ukrajinského štátu. Varoval pred nacionalizmom. Je tomu možná 25 rokov. Modlíme sa aby vojna na Ukrajine skočila čím skôr a nerozširila po celej Európe.

  20. Prečo sa politici rozhodujú nesprávne 1 majú sa pýtať svojich volicou či áno alebo nie 2:treba dať väčšiu moc voličom a nie rozhodovať nezmyselné poznajú nás iba pri voľbách A niekedy mi to pripadá že je to jedna dohodnutá banda toto nieje demokracia V demokracie rozhodujú ob ľudia a nie jednotlivec Chceme žiť v mieri a nie vo vojne v blahobyte a pokoji

  21. Lacko 18 54 aj mne sa zdá že scim tá tata robil tým si ostal a ešte sa o dierku pomýlil Anonym 18 55az tak dobrí som není ale ďakujem anonym 19 20 sám si blbon nemusíš nám tu prezrádzať svoje výsledky zo školy už ti nepomôžem

  22. Ján Baránek Zúfalstvo vystrieda nakoniec rezignácia. Píšem naozaj už iba z povinnosti, nie z nadšenia, alebo s úmyslom niečo zmeniť. Píšem kvôli historickému záznamu, že som písal. Lebo úroveň hlúposti, amaterizmu, aktivistického debilizmu, nesvojprávnosti, povrchnosti, užitočného idiotizmu a momentálne mi nenapadne, čoho všetkého ešte, dosiahla úroveň mnou nikdy nevídanú, netušenú, nepočutú a nevidenú. Lebo iba tvor s mozgovou kapacitou prvoka volvox globator môže prednášať tvrdenia o tom, že my, SR, budeme iniciovať vypnutie plynu z Ruska, lebo iba zdrogovaný nímand môže zo seba dostať myšlienku, cit.: „Ľudia obhajujúci závislosť na ruskom plyne konajú proti záujmom SR“. Tieto nesvojprávne tvory si neuvedomujú, čo by nastalo, ak by Rusi zo dňa na deň vypli plyn, alebo, ako oni chcú, aby sme ho my prestali odoberať. Neviem kto im natlačil blud, že by sme ten výpadok nahradili. Nie, aktivisti, nenahradili.
    Zastavili by sa veľké továrne a desiatky tisíc ľudí by prišlo o prácu. Rezervy plynu na 3 mesiace, ktoré máme, sú iba pre obyvateľov. Prestali by postupne jazdiť autá na naftu a nie len autá. Kamióny, verejná doprava, železnice, sanitky, polícia, hasiči. Prestalo by sa kúriť, prestalo by sa variť, prestali by postupne fungovať obchody, viazlo a prestalo by zásobovanie, kolabovali by nemocnice, zavreli by sa školy, postupne by prestala tiecť voda v mestách, skolabovala by kanalizácia, skrátka verejný život a služby a infraštruktúra by prestali fungovať.
    Naopak, narástla by kriminalita, ľudia by začali rabovať. Najprv obchody, lekárne. Potom by začali rabovať medzi sebou, sused susedovi. Vyhrával by ten, kto má viac sily a zbraní. Polícia by bola nefunkčná, alebo do veľmi veľkej miery eliminovaná. Ľudia by začali umierať na chýbajúcu zdravotnú starostlivosť a viaznuce zásobovanie Medzi prvým diabetici, kardiaci, onkologickí pacienti a akútni pacienti. Štát by nebol schopný zabezpečiť chýbajúce tovary a služby, postupne by narastala anarchia a prudko by klesala autorita štátu a jeho schopnosť zabezpečiť a vynútiť si poriadok a bezpečnosť. Ocitli by sme sa v situácii, v akej neboli ani predošlé generácie počas vojny. Ak toto niekto chce pre Slovensko, ak povolaní a zodpovední nerobia nič preto, aby Slovensko pred takýmto stavom ochránili, naopak, svojimi nezodpovednými vyhláseniami takýto stav privolávajú, sú to sabotéri a mali by byť súdení za sabotáž voči Slovensku a velezradu. Dovolili si to, čo si nedovolil ani jeden príčetný a zodpovedný predstaviteľ štátu EÚ, krajín ako napr. Nemecko, Francúzsko… Čo sú krajiny s iným „výtlakom“ ako SR. A okamžite, okamžite(!) by mali opustiť verejné funkcie. Nič viac a nič mene

  23. Rus vymazal ruskojazyčný Mariupoľ z mapy. Rus zabíja ruské obyvateľstvo 45% Mariopoľa na ukrajine. Rus neváha verbovať moslimských separatistov. Rus neváha verbovať nacistických wagnerovcov na „denacifikáciu“. V meste Mariupoľ kopú bagrom masové hroby, teľa ležia na uliciach, ľudia sú v pivniciach bez tepla a jedla zomierajú. Rus odvlieka z Mariupoľa ženy a deti do pracovných táborov ako za Hitlera. Rus zabíja všetko, ženy, deti, starých, chorých. Rus ničí školy, nemocnice, kostoly, starobince, sídliská, kultúrne pamiatky, rus ničí všetko do radu. Rus používa zakázané zbrane, kazetové bomby, fosforové bomby, vakuové bomby, hypersonické strely a svet sa zatiaľ iba pozerá, dokedy? Dokedy ešte? OSN nič lebo právo veta, NATO nič lebo nie je útočné. Rus sa na ukrajine neplánuje zastaviť, nechce mier, cieľom je všetko zabiť a všetko zničiť. A svet sa iba pozerá.

  24. Rusko pokračuje v brutálnom ničení ukrajiny, rusko nereagovalo a nereaguje na diplomatické riešenie. Vo štvrtok je v Bruseli samit NATO, poľsko žiada mierovú ozbrojenú misiu NATO na ukrajine. USA odmieta. Ukrajinská armáda do dnes zabila 6 ruských generálov. Ruským vojakom nefungujú ruské čísla a nejde 3G. Berú mobily civilistom, živým, mrtvym. Rusko bude pokračovať v ostrelovaní a bombardovaní mestských sídlisk, čo bud viesť k veľkému počtu civilných obetí. Ostrelovanie z ťažkého delostrelectva, viacodpalovacích raketových systémov,letecké útoky, raketové útoky odpalované z vojnových lodí na mori. V okupovaných mestách je nemožné pochovávať. Brutálna genocída, vyhladzovanie civilného obyvateľstva ukrajiny, ktoré je vo východných a severných mestách z veľkého percenta tvorené ruským obyvateľstvom(priemer 40%).

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img