ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Hybridnú vojnu zameranú na šírenie propagandy zaznamenávame aj my v množstve spamu v diskusiách

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Až do 1500 spamov písaných Azbukou, už asi tri týždne prichádza do SOL a ďalších našich médií každých 24 hodín. Drvivú väčšinu zachytia antispamové filtre, niečo musíme riešiť manuálnym zásahom a odstraňovaním správ z diskusií.

Hybridná vojna vedená Ruskou federáciou sa snaží propagandou, ale aj linkami na pornostránky zahlcovať úplne všetko, čo sa vojne na Ukrajine v online podobe venuje.

Nielen táto forma propagandy ale na nás sústavne útočí. Ešte stále neboli eliminované  na slovensku dezinformačnou scénou obľúbené weby a médiá, ako napríklad Zem&Vek a podobne.

Práve Zem&Vek spamuje   komunikačný program TELEGRAM na mobilných telefónoch. Užívatelia majúci v kontaktoch toto médium, sú spamovaní správami od vyjadrení Ruského veľvyslanectva na Slovensku, poslanca NR SR Blahu, cez „Aktuality“ z Ukrajiny, až po príhovory Tibora E. Rostasa. Každých niekoľko minút – za deň kľudne cez 500 správ.

Je evidentné, že denizformačná scéna na Slovensku je veľká a určitou skupinou ľudí aj žiadaná. Inak by to takto aktívne nerobili.

Výsledkom je následne dezorientovaný spravidla jednoduchší človek a už nie „len“ polarizovanie spoločnosti „ZA“ a „PROTI“, ale zneistenie v podstate čo najširšieho množstva ľudí a dosiahnutie stavu, kedy „nikto neverí nikomu a ničomu“.

Polícia, prokuratúra a justícia v minulosti zanedbala snahy eliminovať dezinformácie, útoky v diskusiách, zjavné ohováranie a tvrdenie nepravdy o konkrétnych ľuďoch. Aj toto je výsledok a aj za tento stav sú teda spoluzodpovedné kompetentné orgány.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ty si iny dement. dufam, ze este stale nosis umelohmotny nahubok a uz mas v sebe 2. buster. debilko a ked ti pride ukrajinska azbuka, tak ta je fajn ze? sa tesim, ked tu uz nebudes smrdiet, smudlo, lebo VAIDS. urcite si uz zavesil na „SOL“ komplet dokumenty fajzeru, ze. ci aj tie su v azbuke? alebo sa ti to nehodi, lebo to nie je propaganda

  2. Sa komunusmu bol rai na zemy.
    Sice kazdi bol chudobni ale nemusel som zavidjet sesedom a kamosmi.

    A ti sa nenavasaj do Kima on je zpojenec Ruska!!!1!!!

    Nech zje Fico a BlAHA.

  3. Miloš sam tu prezentujes Zem a vek aj ked negativne a jednostranne. Ked som sem dal vyjadrenie Rostasa aby boli tvoje sračky vyvazene tak to si zmazal. Uz sa tu ta tvoja chora propaganda neda citat. To uz naozaj si stratil sudnost alebo ta za tuto propagandu niekto plati?

  4. anonym 12,29h,bohuzial z majka sa stal pisaci traged,absolutne nevyvazene informacie,vela krat tu vrieskal,ze informacie su hoax,no nakoniec sa ukazali ako pravdive napr. covid,vystrelena raketa z ruska na polsko a podobne SOL klamstva.
    osobne si myslim,ze je za tutu lzivu propagandu plateny,ak nie je to este horsie,tak je jednoducho blazon.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img