ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Premiér Eduard Heger sa vo Vatikáne stretol s pápežom Františkom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM| Predsedu vlády SR Eduarda Hegera dnes na osobnej audiencii prijal Svätý Otec pápež František. Zároveň išlo o prvú oficiálnu návštevu Eduarda Hegera vo Vatikáne.

Premiér Eduard Heger audienciu využil na osobné poďakovanie pápežovi Františkovi za jeho apoštolskú návštevu Slovenska v septembri minulého roka. „Prítomnosť Svätého Otca bola pre našu krajinu historickým momentom. Veľmi si vážim, že Jeho Svätosť na Slovensko pricestovala v ťažkých časoch pandémie,“ uviedol.

Počas stretnutia rezonovala aj téma ruskej invázie na Ukrajinu. „Zhodli sme sa, že ľudstvo sa musí uberať cestou mieru, vzájomnej solidarity, úcty a nezištnej pomoci. Veľmi oceňujem postoj Svätého Otca a jeho aktívnu komunikáciu a zasadzovanie sa o nastolenie mieru na Ukrajine. Pápežovi Františkovi som sa poďakoval aj za aktívny prístup cirkvi, ktorá na slovensko-ukrajinskej hranici pomáha ľuďom utekajúcim pred vojnou,“ povedal Eduard Heger.

Podľa predsedu vlády je pápež František celosvetovou morálnou autoritou tak pre veriacich, ako aj pre všetkých ľudí dobrej vôle. „Jeho pokora by mala byť vzorom aj pre nás verejných činiteľov, aby sme obhajovali hodnoty slobody, demokracie, ľudskosti a porozumenia,“ skonštatoval slovenský premiér.

V rámci oficiálnej návštevy sa predseda vlády stretol aj so štátnym sekretárom kardinálom Pietrom Parolinom. Obaja ocenili výbornú úroveň bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskou republikou a Svätou Stolicou a vyjadrili záujem o ďalší rozvoj vzájomného dialógu medzi našimi krajinami na najvyššej politickej úrovni. „Zhodli sme sa, že pozornosť musíme venovať  najmä aktuálnej svetovej bezpečnostnej kríze vyvolanej ruskou agresiou voči Ukrajine. Obaja sa zhodujeme, že akékoľvek násilie musí byť čo najskôr ukončené. Odsúdili sme vojenský útok a násilný zásah do integrity Ukrajiny a vyjadrili sme podporu ukrajinskému ľudu v týchto ťažkých časoch,“ povedal Eduard Heger.

Vojnový konflikt na Ukrajine sa úzko dotýka aj Slovenska. „Informoval som Jeho Eminenciu o aktuálnych krokoch, ktoré v rámci medzinárodného spoločenstva realizujeme na pomoc Ukrajine, ako aj o humanitárnej pomoci, ktorú Slovensko poskytuje ľuďom utekajúcim pred vojnou na naše územie. Skúsenosti z utečeneckej krízy spôsobenej vojnou na Ukrajine len potvrdili, že význam solidarity a európskej spolupatričnosti pri migračných tlakoch je nenahraditeľný,“ zdôraznil predseda vlády.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. prada, to akoze naco tam isiel??? na vylet??? za peniaze danovych poplatnikov! je vidiet ze nema ziadne starosti! banda prizivnicka!!!

  2. dve svine sa stretli a spokojne si krofkali,pytam sa co da slovensku tato bezvyznamna nasteva bezducheho eda,zabudol mu nieco povedat ked bol fero na slovensku?

  3. Pán Kurbel,máme tu na tomto blogu veľa príkladov a vzorov.Tak sme to pochopili.Tu treba štvať,nadávať,rozdeľovať,urážať,vyhrážať,a potom ste tu na správnom mieste.To ste ešte nepochopil?Hlavne nenávisť šíriť,to je to najdôležitejšie! Ozaj nevidíte,čo to tu vlastne vzniklo,a kam to všetko speje?.

  4. Pán Majko je to pravda a spravedlnost ako novinár to máte vedieť Jednoduchosť a blbosť hľadajte v našej slovenskej politike a politikoch

  5. pre anonym 23:52 “ jednostrannosť a blbosť“ je niekedy viac škodlivá ako “ jednoduchosť a blbosť“. To sa týka hlavne politikov a novinárov.

  6. pravdu mate p.kurbel,ak budu politici konat v mene ludi,nebudu falosny,nebudu klamat kradnut,zapredavat stat,cenzurovat aj hajzlovy papier,verte,ze sa im dostane aj pochvala a vludne slova.
    zatial su to vsetko svine prasive odporne od meciara az po hegera.
    ani papez fero nie je to co bol j,pavol II,,,,,,,,,,,

  7. Pána pápeža išiel pozrieť ale do Ukrajiny to nie Čo to môže znamenať keď sa niečo zomelie ja nič ja muzikant na Floride a chudoba vyriesteto za mňa som zhnuseny zo všetkých politických strán čo tu boli

  8. Minimálne od čias covidu je to tu zatrolované ruskými trolmi šíriacimi dezinformácie a konšpirácie, snahou o destabilizáciu spoločnosti, bludmi o vystúpení z EU a NATO. Hodne je tu aj užitočných idiotov ako daniel vášnivo obhajujúci Kotlebu, ktorý je na výplatnej listine rusov, celá strana je financovaná rusmi, obvinený z podnecovania, obvinený z trestného činu prejavu sympatií k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu práv a slobôd.

  9. Možno bol dohadovať dodávky plynu a ropy, keď sa odstrihneme od Ruska. Som zvedavý odkiaľ nahradia dodávky v rovnakom množstve ako sme mali doteraz.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img