ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

V tomto boji sú našimi nepriateľmi nie ruské tanky, ale naši piaty kolonisti.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
(Optimistická) prognóza od Fedor Blaščák:
Vojna tu bude nadlho. Ukrajina padne, on ju vybombarduje, no Ukrajinci nepadnú. Budú partizánčiť, nikdy sa nevzdajú. Sláva Ukrajine! Rus tam už navždy bude okupant a bude tam trpieť a zomierať. A nebude vedieť prečo vlastne.
Popritom bude EU Rusovi každý deň platiť 300, neskor 200 a ešte neskor 50 mil eur za plyn a ropu. Každý deň! Rus zato bude platiť armádu a udrží ťažbu.
Na Ukrajine to bude boj na život a na smrť, v EU to bude boj o čas a voliča.
V tomto boji sú našimi nepriateľmi nie ruské tanky, ale naši piaty kolonisti. Zvyknime si preto čím skor, najlepšie okamžite, že hoci sú takí Kamenicky alebo mladý Kaliňak truľovia, už to nie sú len nejakí politickí oponenti, ale sú to v prvom rade nepriatelia a s nepriatelmi sa čo? No nediskutuje. To je pre naše prežitie teraz to najpodstatnejšie.
To nech zároveň je našim sklamanim z Platóna a z liberalizmu. No tvárou tvár fasistom a nepriateľom sú akékoľvek pekné idey na nič. Treba konať, rázne a tvrdo.
Zla správa je, že v krajinách EU sú furt dookola nejaké voľby. Dobrá správa je, ze vo Francúzsku sú voľby uz za mesiac. EU je totiž vo vojne o čas pred rozpadom len o jedny voľby vo Francúzsku a to sa teraz nestane lebo vyhra Macron lebo za mesiac na 100% nafta nepôjde hore na 4 eurá za liter. Rátajme, ze dalsich 5 rokov mame.
Za ten čas sa Rus bude hrať s kohútikmi, bude sa tváriť tajomne a bude sa vysmievat, že “vot” on vyrába tanky a bomby, kým EU vyrába solárne články a tepelne čerpadlá (a novú veľkú rúru cez Pyreneje).
Ale. Po nejakom čase bude v EU každá druhá budova malou elektrárňou a plyn bude mat z Ameriky. A v Rusku bude každá druha budova barabizňa a suché rúry na západ.
To bude koniec vojny. Duch nápadov a energie z tepelných čerpadiel v EU porazí hmotu ruských rúr, tankov a bômb.
Ukrajinci vydržia a po nejakom case UA, možno spolu s UK, vstúpia back to EU.
Rusovi ostanú tanky, bomby, ropa, plyn a jadrové hlavice, ktorými bude deblokovať svoje dlhy Číňanovi. A este mu ostane strašná hanba na sto dlhých ruských zím.
Pašli náchuj!
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Rusovi nezostanu ani tanky. Tie T-72 a T-80 (cislo znamena rok zavedenia) su uz tak zastarale ze su to len ocelove rakvy s delom. Zapadna technika ich hravo nicila uz velmi davno v Izraeli, Iraku a Syrii. Europa sa zacala zbavovat ropy a plynu uz pred 8 rokmi, preto nastupila era elektrickych aut. Aktualne sankcie na procesory znamenaju ze o 10 rokov su rusi bez pocitacov bez ktorych mozu vyrabat akurat tak povojnove Lavockiny a nie moderne lietadla.

    Chce to este viac zatlacit na tepelne cerpadla. Rusom robi ropa a plyn 80% prijmov ak im padne predaj tak sa z toho nespamataju a budu mat velke vnutorne problemy a nepokoje. Vysoka cena ropy a plynu znamena ze sa zacne tazit aj tam kde sa to este neoplatilo, napr. pocas Suezkej krizy vystupala cena tak ze sa oplatilo nastartovat tazbu ropy v Mexickom zalive alebo v Severnom mori. Ropa je aj v Kanade, Lybii a Alzirsku, pri Cypre a v Ciernom mori. Znizenie zavislosti na rope riesi 3 najhlavnejsie problemy sucastnosti – rusku rozpinavost, arabsky terorizmus a zivotne prostredie.

  2. Rozum 13. marca 2022, 10:28 – napisane presne a vystizne. Plny suhlas.

    Akurat tie elektricke auta potrebuju velmi rychlo dobudovat infrastrukturu na rychlonabijanie baterii.
    Sucasne plne elektricke auta su zatial tazko pouzitelne na dlhe trasy po SR.

  3. Zbytočne sa zaoberať čo bude v Rusku. Vie niekto ako sa bude mať bezvíznamné Slovensko. Aká bude budúcnosťst Slovenska. Budú mať ľudia peniaze na živobytie?

  4. Anonym 13. marca 2022, 11:07 – zivotna uroven Slovakov by klesla aj bez vojny na Ukrajine. Korona sposobila enormne zdrazovanie.
    Pisal som o tomu na konci januara tu:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2022/01/28/bezni-ludia-uz-v-problemoch-su-niektori-ich-este-naplno-nepocituju/

    Problemy a zdrazovanie sposobene vojnou vyvolanou Putinom sposobi problemy celej Europe.

    Ako som pisal v clankoch skor, rozdiel je sanovat zdrazovanie ludom zijucim v Nemecku, Rakusku alebo Francuzsku a ine u nas. Bezni ludia u nas maju totitz platy na urovni dochodkov v Nemecku, a nizsie.

    Budeme musiet velmi, velmi setrit. A situaciu mladym na dalsich 30 rokov zadlzenym rodinam fakt nezavidim…

  5. Už v októbri 2021 sa vedelo čo bude na ukrajine, čo Rus zamýšľa. Povedal minister obrany SK Naď. Nikto nechcel s rusom jednat. Spolok USA, UNIA nesú tiež zodpovednosť za to čo sa deje na Ukrajine.

  6. pre Miloš Majko 13. marca 2022, 11:22
    Miloš a dokedy si myslíš, že toto budú ľudia tolerovať? Riešenie nijaké, hlavne plné huby rečí ako sa rýchlo musíme strihnúť od všetkého z Ruska. Existuje niečo také ako dopadová štruktúra na obyvateľov? Či stačí, že si Zuzka von Pezinok dupne a Slováci tu budú na úrovni Bangladéšu, ale ona bude za peknú? Slovák znesie dosť ale nie všetko ako si dementi vo vláde myslia. Im sa to s ich príjmami a celkovo každému kto frčí na sponzoringu a veciach pod. ľahko kecá. Ale zatiaľ som od nich nepočul jedno jediné riešenie ako to zvládnuť a nedostať Slovensko do krachu. A opravím ťa, Slováci už nemajú na čom šetriť.

  7. Vlado 13. marca 2022, 11:43 – spravne otazky polozene nespravnemu adresatovi…

    Napriek tomu – mame este na com setrit. Nas problem je vysoka zadlzenost. Hlavne mlade rodiny maju nasponovane rozpocty pre uvery. Uvery, ktore maju aj do sedemdesiatky.

    Nam hypotekarny uver konci na konci tohto roka a uz to vidim ako problem – mam 53 a verim, ze plany dotiahnem tak do 58 az 60.

    Ale mat noz na krku do 70? Cista samovrazda…

    A aby som nevynechal tu temu – ano, vela ludi nebude zvladat situaciu. Bude este viac rozvodov, problemovych deti, zavislych na alkohole, drogach a pacientov v ustavoch.

    Vyvoj ale nezastavime a ludia budu viac pozerat na lodejov v politike a konecne sa zacnu viac zaujimat aj o to, preco sa tak dobre dari firmam poslancov a to uz aj v mestach a na dedinach. A kamosom primatorov, starostov…

    Vlado, neboj sa, trosku schudneme, budeme menej zrat a viac chodit na bicykloch alebo peso.

    V podstate nam to neuskodi, len castejsie budeme pocut – dobre uz bolo.

  8. Menej zrat to ano a viac hádzat s lopatu… to co píses sa nedá cítat… to ze sú mlade rodiny zadlzene je vizitka tohoto spinaveho systemu ktory nepodporuje slusne rodiny ale prizivnikov ktory sa nemusia zadlzovat a vsetko maju na podnose pripravené do papule

  9. Pre M&M 13. marca 2022, 12:29 – suhlasim, vidim to rovnako. A nechapem, preco sa to neda citat.

    Ved ja na prizivnikov, tunelarov a zmrdov pri moci od hora az dole upozornujem dlhe roky. Za to mi objednali aj podpalenie auta. Este je treba, aby sa o spravu veci verejnych zacali zaujimat aj masy ludi – v Seredi za masu povazujem tak stovku slusnych a normalnych a vyhnali tych zmrdov zneuzivajucich funkcie na ulicu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img