ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

RUSKÉ ULTIMÁTUM – AKO BY VYZERALO SLOVENSKO?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
#MapaTýždňa: RUSKÉ ULTIMÁTUM – AKO BY VYZERALO SLOVENSKO?
Čítam, najmä od skalných putinofilov, že nech Ukrajina pristúpi na všetky ruské požiadavky a bude po vojne. Že aké jednoduché, nie? Žiaľ, títo ľudia buď nemajú najmenšie tušenie o tom, čo hovoria, alebo sú nekritickými sluhami zločineckého režimu v Moskve.
Poďme sa pozrieť, čo by znamenalo, keby Rusi chceli to isté od nás, ako od Ukrajincov.
1. Vyhlásenie nezávislosti dvoch „ľudových republík“ – Košickej ľudovej republiky a Prešovskej ľudovej republiky. Slovensko by stratilo celý východ, s dvomi veľkými mestami (analógia: Doneck a Luhansk).
2. Anexia Trenčianskej župy (analógia: Krym)
3. Ruština ako oficiálny jazyk
4. Neutralita – vystúpenie z NATO a EU, strata nezávislého rozhodovania o zahraničnej politike, podriadenie sa Moskve.
5. Nastolenie bábkovej vlády v Bratislave – som presvedčený, že našli by sa ľudia, ktorí by radi stáli na čele bábkovej vlády, ktorá by bola udržiavaná ruskými samopalmi.
6. Odzbrojiť slovenské ozbrojené sily a zredukovať počet vojakov na cca 2000
7. Zrušenie zákonov, ktoré sa nepáčia Rusom (tzv. „denacifikácia“).
8. Bonus: Slováci ako národ neexistujú.
Viete si to predstaviť, čo by to znamenalo? Bol by to koniec nezávislej Slovenskej republiky, aj formálne ale aj de facto. Strata veľkej časti územia, dvoch veľkých miest, na zvyšku bábkový štát s bábkovou vládou, totálne podriadená Moskve. Už chápete, prečo Ukrajinci bojujú? Už chápete, prečo nemôžu akceptovať ruské „požiadavky“? Vy by ste to akceptovali?
Zdroj: VB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Slováci si ako národ počínajú cca iba 100 rokov, je to príliš krátko. Polovica populácie to nemôže pochopiť, je to pomerne ťažký text. Okrem toho nechcem nikoho uraziť ale časť populácie nevie čítať.(pred 100 rokmi 43% populácie) Pochopiť čítanemú textu…no a korupcia tu bola posledné desaťročie taká, že za 100 eur by asi vačšina povedala dobre teda. Nechcite od národa príliš veľa, lebo ho zadrete. Ako národ sme dokázali veľa, kým po páde komunizmu malo 12% domácností suchý záchod, dnes ho už nemá takmer žiadna.

  2. Slovak ktory podcenuje vlastny narod nieje slovak ale prave ten skorumpovany a zapredany zmrd. Ten kto triezvo a nestranne nevnima co sa deje okolo ruska od roku 1993 odkedy nam a celemu rvhp bloku dali slobodu co sami uznali lebo keby nie tak su tu doteraz, tak proste ten kto to nevidi tak je blazon. Urcite nie som rusofil ale posrali sme si vlastnu cestu a vlastnu buducnost lebo sme sa nechali skorumpovat a rozpredat a este aj zapredat za cudzie zaujmy. Neviem ci si dostatocne uvedomujete ze sa zbombardovalo letisko kade sa vozili zbrane na ukrajinu len 20 km od hranic polska. Ak neprestaneme vozit zbrane tak to moze dopadnut ze zbombarduju Sliač alebo Kuchynu a dalsie a budeme uplne v pici. Treba si uvedomit ze rusko je svetova vojenska velmoc ktora vlastni 1/6 sveta a uznala nasu slobodu a nezavislost a my sme to posrali. Nechali sme sa vtiahnut do ich nepriatelskeho paktu. Švajčiarsko to uz pochopilo ze tadialto cesta nevedie a zakazalo prelety s vojenskou pomocou pre ukrajinu nad ich územím. Politicka elita slovenska bude provokovat dodavkou zbrani na ukrajinu tolko az dopadneme ako ukrajina. Cize dopadneme este horsie ako predstava tohoto zmrda co napisal tento clanok s cielenou propagandou. Ja s takouto cestou slovenska nesuhlasim. Na zaver len jedno. Heger bol na navsteve vo francúzsku a isiel podavat ruku makronovi. Ten okolo neho len s usmevom presiel a ani si ho nevsimol. O com to svedčí?

  3. Ak prestaneme voziť zbrane tak za suseda budeme mať Putlera alebo ďalšie Bielorusko a chorých diktátorov mať za susedov ako v Afrike, alebo kedysi na blízkom východe si nikto triezvo uvažujúci priať nemôže.

  4. Dlhodobo sa Amerika snaží mať hegemóniu nad Európou, ba tiež nad celým svetom. Nie nadarmo USA dostali prezývku “ policajt sveta „. Pre Ameriku je vynikajúce, keď Európa sa zmieta vo vojne. Amerika mala z prvej i druhej vojny v Európe osoh a značné príjmy. Po vojne tzv. Maršalovým plánom postavili na nohy Nemecko, samozrejme na tom nenormálne zarobili. Teraz sa im podarilo mimoriadnou štvanicou, a to približovaním sa NATO k Ruským hraniciam a najmä sľubom urýchlenia vstupu Ukrajiny do NATO vyprovokovať ruského medveďa, ktoré z obavy zničenia Ruska napadlo Ukrajinu. Takto USA na čele s dedkom Bidenom vyprovokovali ďalšiu vojnu v Európe, z čoho sa blázni za veľkou mlákou iba tešia. Teraz len čakajú na zámienku, kedy náhodou omylom zblúdi nejaká bomba do niektorého štátu ktorý je pod kontrolou NATO, aby celá Európa sa opäť zmietala vo vojne. Na takú vojnu USA sú pripravené, preto nasúkali do Európy nesmierne množstvo vojsk. Kalkulujú aj s takou možnosťou, že niektorý zo štátov pod NATO si sám vypustí nejakú bombu a dá zámienku rozpútaniu skazonosnej celoeurópskej vojny. Lenže zároveň majú obavy, že ďalekonosnými raketami by sa vojna mohla preniesť aj na územie USA. Majiteľom zbrojného priemyslu USA nezáleží na tom, koľko ľudí hocikde vo svete včítane amerických žoldnierov zahynie, hlavná vec, že ich vojny im donášajú čo najväčšie zisky. To bolo doposiaľ cieľov všetkých vojen, ktoré USA vo svete absolvovali.

  5. Oceňujem prácu slovenského vojenského spravodajstva.

    Medzi zadržanými osobami pre podozrenie zo špionáže bol aj Jozef Mihalčin, bývalý asistent poslanca Miroslava Suju (Republika). Zo zadržania bol prepustený aj bývalý príslušník SIS Bohuš M. z Ružomberka. V SIS robil do konca roka 2021. Ani jeden z nich nebol zatiaľ obvinený. Policajný prezident však podotkol, že vyšetrovanie je ešte len na začiatku.

    Putin potrebuje „obyčajných“ malých ľudí, ktorí roky opakujú, že sa netreba báť Moskvy „V prvom rade ich poháňa vlastná hlúposť a zaslepenosť. V druhom rade čerpajú energiu od tchorov v politickom rúchu.“

    Dezolát nadomňou sa snaží vysvetliť, že rus zabíja raketami ukrajinske deti, ženy, mužov, strieľa na sídliská a ničí nemocnice a školy len preto, že ho vyprovokoval američan…zapredaný ruský trol, kolaborant.

  6. V Čiernom mori okolo Krymu v r. 2012 objavili veľké zásoby plynu – možno viac ako 2 bilióny metrov kubických.
    Takisto na územiach Donecka a Luhanska je velká zásoba bridlicového plynu, ktorú už chceli Ukrajinci ťažiť spolu zo západnými ropnými gigantami Shell a Exxon. To všetko prekazil Putin v 2014 ked anektoval Krym a oddelil časť Donecka a Luhanska. Giganty cúvli od ťažby v bojových podmienkach.

    Rusi chceli zavrieť plynovody cez Ukrajinu do 2024. Ukrajina by však vedela byť so svojím plynom sebestačná a dokonca vytlačiť Rusko z EU ako dodávateľa.

    Ukrajina zavrela prívody sladkej vody z Dnepra na Krym a ten sa pomaly premieňa na púšť. Rusi si s tým nevedia poradiť. Zabezpečili prívod vody pre obyvateľov, ale Krym sa stáva neúrodný a premieňa na step.

  7. Anonym 15. marca 2022, 12:32 – ak sa nejedna o cvicenu opicu pracujucu pre Putina za par bananov do papule a nie je text len ciste nakopirovany od inteligentnejsieho tvora, tak ten Na rovinu 15. marca 2022, 12:17 je nebezpecny, lebo sa snazi netolerovatelnu agresiu obhajiit sposobom, ktory je pre jednoduchsiu vrstvu citatelov lubiby a pochopitelna bez potreby rozmyslat a brat do uvahy sirsie suvislosti.

    Presne toto su ludia, ktori musia byt pod kontrolou spravodajcov a presne tito ludia musia byt co najskor eliminovani s cielom zistenia ich motivacie. A nasledne by mali byt demaskovani, aby verejnost vedela kto sa nam to tak rad skryva pod anonymom…

  8. Majko, tento tvoj komentár je presne ako vystrihnutý z čias socializmu, ked niektorí novinári -agenti štb tak isto chceli každého z iným názorom eliminovať. Vtedy samozrejme ešte nebol internet, bola len denná tlač. Myslím si o tebe, že ak by nebola revolúcia a dnes by tu bol socializmus, tak ty by si dnes písal o tom ako treba zničiť imerialistov a agentov USA. A to si dovolíš o sebe tvrdiť že “ nezávislý novinár“.

  9. Majko ako tzv nezávislý novinár, môžeš nám hodiť aj nejaký článok o cvičených opiciach ktorým hádžu banány do papule Soroš,a Biden??? Budem vďačný čitateľ.

  10. pre M.M. Agresor – okupant u mňa je vždy je len agresorom – okupantom. Je jedno či je Rus alebo Američan. „Na rovinu“ nikde netvrdil, že vojna na UA, nie je je ruskou agresiou. No podľa vás Rus je vždy agresorom – okupantom, pričom keď to isté robí USA – tak je liečiteľ. Pomenovávajme veci nezávisle. Veď aj
    v Srbsku, Iraku a pod. obyvateľstvo nebolo bombardované ale liečenie, či…

  11. Anonym 00:55 ty sa nemusíš báť bombardovania, veď keby nás putler bombardoval, ty prvý utečies na ten zlý západ!!!

  12. Anonym 15. marca 2022, 14:58

    V Srbsku máš na mysli velitela Ratka Mladiča a jeho útok na Srebrebicu a Sarajevo? V Iraku máš na mysli Saddáma Husajna toho čo urobil inváziu do Kuvajtu, toho čo blúznil že Kuvajt je Irak? Myslíš toho Husajna, ktorý v roku 1990 povedal celému svetu, že vyhnatie Iraku z Kuvajtu bude znamenať matku všetkých bytiek? Toho Husajna čo pálil rakety na Izrael a Saudskú Arábiu? Zabudol si, že práve Saudská Arábia žiadala USA o protiútok, že práve saudi žiadali USA o prítomnosť na svojom území! Husajna preslávili zbrane hromadného ničenia, yperitové a sarínové bomby, to si zabudol s akou pompeznosťou ich používal voči vlastnému obyvateľstvu, voči Kurdom…a rád by som ti pripomenul, že proti Husajnovi bojovali aj Poliaci, Ukrajinci, Briti, Taliani, Španieli, Bulhari. Proti Mladičovi v Srbsku bojovali aj Taliani, Turci, Španieli, Nemci, Francúzi, Holandania.

    Na Ukrajine aktuálne rus zabíja deti, ženy, mužov, ničí školy, nemocnice sídliská. A ty tam vidíš USA. V Budapeštianskom memorande sa USA zmluvne zaviazali chrániť územnú celistvosť Ukrajiny. Následne Ukrajinu odzbrojili. Teraz Ukrajinu ako chránia? Teraz tam mali nabehnúť a plniť si svoje záväzky z memoranda!aj s Francúzmi a Britmi.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img