ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Billboardy so symbolickým nápisom „MY SME UKRAJINA“ na podklade zástavy Ukrajiny, víkend nevydržali

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka, by mal hneď ráno dať pokyn Orgánom činným v trestnom konaní k bezodkladnému vyšetreniu poškodenia dvoch billboardov so symbolikou podporujúcou utrpenie na Ukrajine.

V tomto prípade sa nejedná „len“ o trestný čin poškodzovania cudzej veci, ale môže ísť a s najväčšou pravdepodobnosťou aj ide  o podstatne závažnejší prejav intolerancie , schvaľovania násilia voči jednotlivcom a skupine obyvateľov a podpory vojny vedenej armádou Ruskej federácie a teda zjavného agresora voči Ukrajine.

V kontexte s niektorými diskusnými príspevkami ako na sociálnych sieťach, tak aj v diskusii pod článkami v našom médiu, kde niektorí diskutujúci verejne priamo schvaľujú  poškodenie billboardov a dokonca vyzývajú k ich  podpáleniu niet pochýb, že medzi občanmi okrem ochoty pomôcť utečencom – matkám s deťmi z bombardovanej Ukrajiny, sú aj jednotlivci, alebo organizované skupiny ochotné takto demonštratívne konať a verejne prezentovať svoje scestné a nebezpečné názory.

Pripomíname aj na základe vlastných skúseností, že od nenávistných komentárov v diskusiách a vyhrážkach takpovediac medzi riadkami, je len kúsok k zastrašovaniu konkrétnych ľudí, ničeniu ich majetku a fyzickým atakom.

Vojna na Ukrajine trvá „len“ niečo cez dva týždne a väčšina utečencov doteraz cez Slovensko „len“ tranzitovala do ďalších krajín EÚ. Je možné a veľmi pravdepodobné, že už o týždeň bude situácia aj u nás vážna a ťažko zvládnuteľná. Vojna pokračuje, mestá a ich infraštruktúra na Ukrajine sú systematicky bombardované a stále viac civilistov smeruje k hraniciam s EÚ. Poľsko situáciu s utečencami nezvláda už dnes, Česká republika požiadala o pomoc EÚ a z Ukrajiny k nám smerujú hlavne chudobnejší ľudia. A je ich veľa.

Je povinnosťou príslušných orgánov rázne zakročiť proti všetkým prejavom intolerancie voči utečencom a to skôr, ako budú utečenci napádaní prívržencami agresora, teda Ruskej federácie a Vladimíra Putina.

Sme si istí, že väčšina ľudí situáciu chápe, no druhá strana je stále hlasnejšia a logicky sa dá očakávať, že len pri verbálnych prejavoch časom nezostane.

K úmyselnému poškodeniu billboardov došlo dnes, teda v nedeľu  13. marca 2022 okolo 20. hodiny večer.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Majko neplačakaj už tolko.Ak je tu všetko len zlé,tak sa prosim odstahuj.Radšej si uprac bordel,čo mas na pozemku.

  2. Na takéhoto debila sa môže p. Majko z vysoka vy… aj na tvoje dristy, ktorými sa tu prezentuješ. Čo sa dá od blbca očakávať?

  3. JÁÁÁÁJ AKO DOBRE TATO UDALOST JE ZRELÁ NA ,,. NOBELOVU CENU ,,, ĎAKUJEM KAMOŠ ASPON NIEKTO MAL ROZUM 🤣🤣🤣👏🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣👏👏👏👍

  4. Ak niekto chcel vyjadriť podporu Ukrajine, tak to malo byt napísané inak… Zbytočne zlo sa zase urobilo medzi ľuďmi. Teda hlavne medzi sereďanmi ktorí s tou vojnou ani nič nemajú!!!!

  5. Ze generálny prokurátor… Vám to inak treščí na mozog. Keby to je znesvatenie hrobu padlým hrdinom (Slavín), tak by som sa nečudoval…. Ale toto.

    Ešte aby to nebolo tak, že to urobil sám objednávateľ… Pre zviditeľnenie a ďalšiu hystériu.

    Konieckoncov, aspoň bude mať čo Jarko Nad v telke rozprávať… Samozrejme SAM v diskusnej relácii. Prípadne s niekym na argumentacnej úrovni Andreja Danka.

  6. no pravdepodobne sa jedná o nepodarený pokus o napodobenie francuzskeho „Je suis Charlie“ (ja som Charlie) po vystrielaní redakcie Charlie Hebdo teroristami v roku 2015…vtedy si to ľudia dávali tiež nie preto že sa všetci volali Charlie, ale preto že to bolo vnímané ako prejav solidarity a vypovedalo to že sme v tom spolu. Útok na Charlie bol chápaný ako útok na jeden z princípov demokracie – slobodu slova..nikto neriešil to že hocijaký Pierre či Antoine ktorí si to tiež vyvesili sa nevolajú Charlie..myslím že aj tu je jasné (aspon teda by malo byť) že my nie sme Ukrajina, ale že sme v tom s Ukrajincami spolu…aj keď sa mnohí tvárime že sa nás to vlastne netýka a za súčasné zdražovanie v europe može Čaputová/Matovič….no ak Putinovi bude stále hrabat tak sa može rozhodnúť „denacifikovať“ hocikoho…aj nás…každopádne si autor toho billboardu asi neuvedomil ten mentálny a vzdelanostný rozdiel medzi slovenskom a západným svetom..

  7. Súhlasím s EL.Tiež sme prispeli s rodinou na pomoc Ukrajine,ale s tým bilbordom nesúhlasím,ozaj to malo byť napísané inak

  8. Kto ma predbehol ? Aspoň si mohol dať záležať na tom ako to bude vyzerať, kde je nacikríž ? Kde je nápis Banderovský vrahovia ? bieda toto.. keď si amatér tak to nabudúce nerob..

  9. Ties sa mi nepáči ten bilbord sme na Slovensku Ale rád chcem vedieť aká politická strana to tam dala a na či podnet

  10. Ratafak to napisal jasne a pre niekoho aj zrozumitelne:
    vzdelanostný rozdiel medzi slovenskom a západným svetom
    ale ako sa hovori …. perly sviniam……

  11. Kde ste boli vtedy, Ked Slavin bol zniceny?? To bolo v poriadku. ?? Kde bol ten prokurator vtedy? To nebolo znicenie majetku.?

  12. Este aj bilbordy…necudujte sa..pustite radio, televizor..všade vojna…je to strašné…ale co je vela to je vela…ludia uz su toho vsetkeho na nervy…

  13. My sme zvrchovany samostatny štat.Sme Slovenská republila a nie žiadna Ukrajina.Kdo chce byť ukrajincom tak nech za zoberie a odovzda slovenský pas,a moze ist na Ukrajinu.Ok pomoct ale odtial potial.Toto uz je cez čiaru.Vojny ja vobec neschvalujem,neni som na žiadnej strane,ale co je vela to je vela.

  14. Akože pardón,
    ale to vymyslel iba blb, že My sme Ukrajina? Samozrejme že máme pomáhať, ale toto by naštvalo skoro každého. My sme Slovensko! Keď niekto pomáha Ugandě tiež není Uganďan…

  15. Fakt nechápem čo za tupca si to môže vyložiť akože sme Ukrajina, pritom je to prejav solidarity s krajinou ktorú napadol „slovanský brat“. Človek čo má trochu rozumu sa nad tým ani nepozastaví a berie to len ako gesto, ale banda vytupených dezolátov s IQ 80 nanajvýš 88 tu ide vyplakávať ako sme stratili zvrchovanosť a podobné sračky.

  16. Pre 14. marca 2022, 13:11
    Nevedel som co vsetko sa da vycitat z jedneho zafrkaneho bilboardu. Pachatelov zo Slavina uz nasli? Obvinili? Kamier je tam dost. Ak nefunguju ako tie nase 🙂 Alebo momentalne frci modro zlta tak sa poskladame na vycistenie aby ho nejaky kkt mohol zase zadrbat farbou? Fakt, az sem sme sa dopracovali? Aj v Jemene sa bojuje, ale to by ste museli ist kupit cervenu bielu a ciernu. Jaj, pardon zabudol som. Tych nenapadlo Rusko. Tak nic. Maju smolu.

  17. My sme na Slovensku a kazdy ma svoj nazor tak nam tu Ukrajinu stale nedavajte na oci. Slovensko ma svoje problemy.Ved je demokracia .

  18. MY SME SLOVENSKO!!! majko,ratafák a im podobní idioti,ked si myslíte,že vy ste ukrajina,tak sa tam odstahujte,nikomu tu chýbat nebudete.

  19. Anonym 14. marca 2022, 15:01…a kde ja píšem, že sme Ukrajina?…odporúčam aspoň 10 x prečítať vetu: „myslím že aj tu je jasné (aspon teda by malo byť) že my nie sme Ukrajina“..jasnejšie ti to už vysvetliť nedokážem…a keď ani po desiatich pokusoch nepochopíš a tak skús poprosiť niekoho z rodiny…

  20. Toľko dementov a duševných kryplov ako sa zišlo tu v diskusii je neskutočné.
    Ratafak plachta to po lopate vysvetlí a oni tu budú písať píčoviny. Trapáci

  21. NAKA zadržala plukovníka zo slovenského ministerstva obrany, príslušníka Slovenskej informačnej služby a osobu, ktorá je spojená s dnes už vypnutým konšpiračným webom Hlavné správy.

    Osoby mal podplácať zamestnanec ruského veľvyslanectva na Slovensku. Minimálne jeden zo zadržaných sa už podľa Denníka N k trestnému činu priznal.

    Na základe vyhodnotenia slovenských spravodajských služieb, Slovenská republika dnes rozhodla o vyhostení troch pracovníkov Veľvyslanectva Ruskej federácie v Slovenskej republike za ich pôsobenie v rozpore s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch. Dokedy tu tých psov budeme obchádzať, prečo ich nedviezli už pred dvoma týždňami? Z ambasády FSB treba spraviť ubytovňu pre ukrajinských utečencov.

  22. Neni to prvy ani posledny zniceny bilboard tak cim je tento iny? Preco je okolo neho take halo? Je to sprostost dat takyto napis na Slovensko. My sme len a len SLOVENSKO. Odstrante prosim tu hlupu reklamu nicomu. Kto chce pomoct tak pomoze aj bez takychto sprostosti. Nikomu v Seredi sa to nepaci.

  23. Jedni médiá uvádzajú, že NAKA zadržala aj príslušníka SIS a tí zas tvrdia, že nie. V tejto republike sa pravdu jednoducho ťažko dozvedieť.

  24. Ako som čítal ja niekde tak už je podaný podnet aj na našu celú vládu na prešetrenie za dodávanie zbraní a materiálu na Ukrajinu za ohrozovania mieru a podnecovanie K vojne.ozaj sa má GP zaoberať smradľavým bilbordom V tejto diere?:)))veď tým že tam dodávame zbrane si koledujeme aj my.viete si predstaviť že sem na tú jedinú križovatku čo tu máme priletí raketa?kade budeme 10 rokov chodiť všetci do roboty keď V tejto krajine sa 1 diaľnica stavia 30 rokov?A pani prezidentka citlivo vníma potrebu mieru A na druhý deň podporí vývoz zbraní na Ukrajinu? Ja nie som doktor ale tuším tu je schyzofrénia jak za učebnice…

  25. S tou formuláciou textu bol reklamný nápis predurčený poškodeniu. A ešte aj anonymný. A že by to mal riešiť Žilinka? To je na smiech! Aká intolerancia, či podpora vojny? Nechce sa mi veriť, že autor mal na mysli nejakú pomoc…

  26. anonym 21,29h vyborne zhrnute,podvodmy tejto vlady sa kto zaobera? predrazene svine,kolikovej zlodejstva,kolarove dotovane radio za statne,matovicova trnavska covid firma,tam su miliardove skody,nie nejaky pri vahu smradlavy bilboard.

  27. Pár rokov dozadu tieto noviny prinášali aktuálne správy a informácie. Ale ako plynul čas pán redaktor zmenil rétoriku. Začalo to tým keď v meste za všetko mohol a vlastne môže primátor. Pán redaktor s ním vedie osobnú vojnu a prenáša to aj do článkov. Potom prišla korona a jeho postrehy, poucovanie a urážanie ľudí tu bolo veľmi často prezentované. A Momentálne je to vojna na Ukrajine. Pán redaktor sa zmenil z novinára na odborníka cez všetky problémy. Už tu neponúka informácie, ale iba jeho subjektívny názor!!! PS:môj nesmelý pohľad na vec je taký, že novinár ma byť objektívny a nestranný.Ale v tomto prípade to pán majiteľ tohoto média nieje. Pekný večer!!

  28. Bývalí čitateľ 14. marca 2022, 22:07 a tiez dalsi v gramatike majuci rovnake medzery Anonym 14. marca 2022, 22:26 – 😉

    Uznavam a ospravedlnujem sa. Sucasna starostlivost o utecencov z Ukrajiny nas zamestnala natolko, ze sme vazne opomenuli bezne temy tykajuce sa mesta, spravy veci verejnych a volenych funkcionarov, ktorych si kralovsky platime za servis v meste.

    Slubujem, ze este dnes stav napravime a prinesieme reportaz, ktoru sme zacali spracovavat este v januari, postupne sme ju doplnali o nove a nove fakty a uz dlhsiu dobu – asi mesiac ju mame v ucelenej podobe.

    Takze dnes bude dalsia Pravda o Seredi.

    Este raz vdaka za pripomenutie, co uvitame aj castejsie. 😉

    … aby sme nevypadli z formy, no ne?

  29. Prečo je na dvoch bilbordoch symbolika podporujúcou UTRPENIE na Ukrajine?

    To Ste chceli napísať o bilbordoch ktoré vyjadrujú podporu ľuďom trpiacim na Ukrajine?

    Keby som bol Ukrajinec tak ma taky bilbord nasere ci by bol alebo nebol zničení, no a ako Slováka ma teda nasral tiež.

  30. Ale kam zmizol covid ? Tie isté médiá ktoré nám tu dva roky vymývali hlavy covidovým šialenstvom (vrátane SOL) sa odrazu preorientovali na Ukrajinu,že ?
    A rovnako klamú a zavádzajú.
    Nikto nerieši prečo sa Vladimirovič rozhodol pre vojnu. Ale štvavé zapredané médiá ho okamžite označili za zlého a otroci týchto médií slepo veria…

  31. Anonym 15. marca 2022, 6:29….tak ten tvoj „Vladimirovič“ len vybombarduje celu Ukrajinu, doma pozatvara každého kto si len dovolí vysloviť slovo vojna a tie médiá ho hneď označia za zlého…no fuj, hanba im…

  32. Anonym 15. marca 2022, 6:29

    Počas covidu ti vymývala hlavy ruská propaganda aby si sa neočkoval a radšej sa odčervil.

    Prečo sa teda Putler rozhodol vraždiť, zabíjať deti, matky, otcov, strielať rakety na sídliská, bombardovať nemocnice a školy, ničiť infraštruktúru ukrajiny? Napadnúť územie cudzieho štátu, ktoré sa zmluvne zaviazal chrániť po odzbrojení? Skús napísať….

  33. To, ze nieco media publikuju alebo nepublikuju este neznamena, ze sa to tak naozaj deje alebo nedeje.

    Viete nieco o pripravovanom referende za odtrhnutie casti Zakarpatskej Ukrajiny, ktoru obyvaju Madari?

  34. Pretože sú medzi obyvateľstvom a v civilnych objektoch poskovavany, ako napr v tej nemocnici, počúvate len hnojku a jej podobné média, skúste pohľadať niečo iné a v inych médiách, a spravte si svoj pohľad na celosvetovú situáciu, otvorte oči, a začnite používať zdravý sedliacky rozum,a potom hoax bude pravdou, ako to vidíme na slovensku dnes, naozaj kovid už nieje, vyparil sa s vojnou na Ukraine, aké zaujímavé?

  35. Prečo by covid nebol? Covid je denne umiera 30-40 ludí, neočkovaných a čo teraz? Ruská propaganda prestala tlačiť covid, teraz sa platí propaganda okolo vojny. Nie je v záujme ruskej propagandy riešiť teraz covid, spoločnosť sa snaží rozdeliť vojnou. Všetci sme si zvykli a ide sa ďalej. Maďarská vládna starana Fidesz neuznáva Trianon a maďarská vláda priamo dotuje firmy a spoločenstvá maďarskej komunity na slovensku milionmi eur.

  36. pre 8.37 hoax.
    Počas prvých dní sa objavila aj správa o tom, že Maďari organizujú referendum, aby sa odtrhli od Ukrajiny. Úspešne sme to vyvrátili. Bolo to mimoriadne vážne tvrdenie, no ešte stále to prebieha. Vyskytujú sa menšie či väčšie provokácie, no tie sa pokúšajú riešiť štátne orgány.
    zdroj sem davat nebudem, zisti si sam.

  37. ako citam tieto diskusie nestacim sa divit. Tolko odbornikov je tu, hlavne zo slnieckarskeho spektra. Vsetci dookola opakuju tie iste dristy, tie iste slova a pravda je dakde inde. Ludia odporucim Vam citat a pozerat zahranicne spravodajske portali a budete prekvapeny ako sa daktore fakty prekrucaju a drzia sa ludia v nevedomosti. PS: SOL uz davno nie je nezavisle spravodajstvo. Ma od neho na mile daleko. Je to vidno aj na popularite media, ktora rapidne klesla. V meste ked sa rozprava o SOL vacsina ludi ma nazor taky, ze je to propaganda olajna a osobne vybavovanie uctov s mestom. Ci to tak je vie sam pan majitel najlepsie. Az cas akuaze pravdu.

  38. Ano, pravda bude niekde inde. Ako to uz niekto pisal. Vy tupi dezolati sa uplne jasne date spoznat podla gramatYkI. To bude asi preto, ze mate svoje portali.

  39. seredan 15. marca 2022, 14:26…budeš aj konkrétnejší?…ktoré „zahranicne spravodajske portali“ treba sledovať aby sa ľudia dozvedeli pravdu?..díky

  40. Seredan,nehovor mu nič,treba dávať pozor.Cital si Svejka? Ako ten tajný chodil po krčmách a zatkol aj Svejka a iných? Vlastne za nič? Dobre,to bol roman,ale demokracia sa prepada do strašných hlbín.Ludia bdete!!

  41. Čítate si po sebe články ?
    pokyn Orgánom činným v trestnom konaní k bezodkladnému vyšetreniu poškodenia dvoch billboardov so symbolikou podporujúcou utrpenie na Ukrajine.
    postráda to LOGIKU. prečo máme na Slovensku bilboardy podporujúce utrpenie na Ukrajine? mal som pocit že majú vyjadrovať podporu. Oukej. peace

  42. P. Majko, v čom vidíte symboliku podporujúcu utrpenie na Ukrajine? Ďakujem za odpoveď.
    P. S. Vaše slovné spojenia ma už dlhšie fascinujú.

  43. Seredan čo je to prosím ťa slniečkárske spektrum, aby som mohol ísť kľudný spať, či to nie som aj ja, normálne som sa zľakol. S prosím ťa, ktoré sú to tie zahraničné portáľi, nenechaj ma prosím v nevedomosti, aj chcem tieto portáľi čítať. Ale prosím nech nevysielajú iba o druhej v noci, vtedy spím, prepáč.

  44. Mami kto je to pokrytec ?
    Dcérenka to je taký človek ktorý vykrikuje : „slobodu Ukrajine“ ale ešte nedávno sám terorizoval všetkých čo sa nechceli dať zaočkovať.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img