ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Únia dopravcov Slovenska zaslala otvorený list vláde

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Otvorený list vláde

 

ÚRAD VLÁDY SR
Námestie Slobody 1
811 06 Bratislava
 
Bratislava 08.03.2022
Zaslané mailom
 
Vážená Vláda SR,
 
dovoľujeme si Vás srdečne pozdraviť.
  ÚNIA Dopravcov Slovenska, Asociácia Žltý Anjel Asistance24 a Iniciatíva poľnohospodárov Slovenska 
Niekoľko krát sme avizovali jednotlivým ministrom, že cestná nákladná doprava na Slovensku je na kolenách a žiadali sme Vás o pomoc pri vrátení, resp. znížení spotrebnej dane z minerálnych olejov, konkrétne na motorovú naftu. Tiež sme žiadali zaviesť dodatočné úľavy na mýte.
 
Na základe rokovania Únie dopravcov Slovenska s českým partnerom sme sa dozvedeli, že česká vláda ide dočasne zaviesť maximálnu cenu motorovej nafty 1,43,- EUR, podobne, ako postupovala aj poľská vláda.
 
Tento krok výrazne pomôže českým autodopravcom , aby prežili.
 
 
Vážená Vláda SR,
radi by sme Vás upozornili, že každým dňom končí niekoľko dopravcov so svoju činnosť a vážne, o chvíľku nebude mať kto zásobovať obchody. Cena PHM rastie rýchlym tempom zo dňa na deň a naši dopravcovia tieto cenové nárasty nedokážu v takom tempe zahrnúť do cien za dopravu. Okrem toho, každé zvýšenie cien sa tiež prejaví v náraste konečných cien prepravovaných tovarov pre občanov Slovenska.
 
Touto cestou Vás opätovne žiadame, aby ste urýchlene pomohli doprave a sadli za rokovací stol a hľadali priestor na znižovanie nákladov pre dopravcov.
 
S úctou
 
Skala Stanislav
predseda
Únia dopravcov Slovenska

 

 

zdroj: Skala Stanislav, Únia dopravcov Slovenska

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Veď tí, čo už nasľubovali? Dávno zabudli čo sľúbili. To sú len sľubotechny. Klamú, až sa im z úst práši. Problémy tlačia pred sebou a čakajú, že to budú riešiť tí, čo prídu po nich. Potom tí budú prstom ukazovať na nich, že zanechali po sebe spúšť a zasa opačne,tí zase, že nič neriešia. Toto sa stále opakuje a nič sa nerieši už 30 rokov. Však potrebujeme peniaze na politické strany, ktoré rastú ako huby po daždi. V počte politických strán možno držíme svetový rekord.

  2. Načo sa s nimi maznáte? Treba zablokovať cesty a začať natvrdo štrajkovať, inak tu slušnou cestou nič nedosiahneme. Dnes som si bol pre lieky v lekárni a doplácal som 65€ aj nejaké drobné…

  3. Načo podporovať takýchto dopravcov? Nech skrachujú títo darmožráči. vodičov aj tak obratom zamestnajú šikovnejšie slovenské alebo zahraničné firmy a budú zásobovať oni Slovensko. štát nepríde ani o cent.

  4. pre anonym 9 marca 2022 19:10. Aby nebolo neskoro. v com ma pravdu. aby islo vsetko hore. to postihne aj teba,ale tebe to asy nevadi. ty na to mas.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img