ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Tragédiu s vojnovými utečencami prežívame všetci. My sme prichýlili 9 člennú rodinu z Kyjeva

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Seriál o vojnových utečencoch: Prežívajte ich životné príbehy spolu s nami. A pomôžte nám pomôcť…

Tragédiu s vojnovými utečencami prežívame všetci. My sme prichýlili 9 člennú rodinu z Kyjeva

A ďalšie štyri. Všetko s deťmi – žiadni cudzokrajní študenti. A to tu máme vojnu „len“ zopár dní.

Už piaty deň evidentne zanedbávame noviny. Uvedomujeme si to, no priority sa niekdy menia. Teraz ich určil agresor Vladimír Putin. Poslal  Ruskú armádu na Ukrajinu a vo svojej krajiny do sveta vyhnal stovky tisíc utečencov.

Sami cestujeme koľko sa dá a vieme, čo cestovanie obnáša. A to cestujeme s peniazmi, vo voľnom čase, s jasným cieľom a dobrovoľne. Neutekáme pred bombami a nezachraňujeme  tým životy našich detí, alebo tie vlastné. Aj my z času načas potrebujeme pomoc, radu, či riešiť vážnu situáciu. Preto si vieme predstaviť, čo dnes riešia tí, ktorí utekajú, aby prežili…

Už 1. marca neskoro  v noci sme priamo zo železničnej stanice v Galante priviezli dve dievčatá – vlastne deti, ktoré  cez Lvov, Poľsko a Českú republiku samotné prišli z Kyjeva. V Břeclavi ich čakal ich brat, ktorý študuje v Bratislave. Matka im zomrela pred rokom a otec ich poslal na Slovensko zachrániť si holé životy. Doslovne. Príbeh Anny a Katye spracujeme samostatne, on sa totiž začal a nekončí…

Ale tá rodina so siedmymi deťmi, ktorá prišla autom rovnako z bombardovaného Kyjeva,  nás emočne fakt rozhodila.

Prišli na dodávke označenej veľkým nápisom v Azbuke – DETI. Aby ich Rusi (alebo omylom aj vlastní)  nepostrieľali…

Monika vzala na ruky jedno z dvojičiek a – rozplakala sa. A plakala ešte veľa krát, keď sme počúvali ich príbeh. Príbeh ľudí, ktorých prioritou sa zo dňa na deň prestal byť nový značkový mobil, bunda, čapica, či jedálniček na večeru. Posledné dni sú radi, že vôbec niečo jedia…

Vidieť pred bombardovaním utekať do bezpečia rodičov so siedmymi deťmi – najmladšie sedemmesačné dvojičky, trhá srdce každej mame. Plakala Monika a za celý život som slzy nemal v očiach toľkokrát, ako za posledných 5 dní.

Príbeh aj tejto rodiny spracovávame a prinesieme verejnosti.

Hneď po prvých útokoch vedených Ruskou armádou na Ukrajinu, sme proaktívne kontaktovali komunitu Ukrajincov žijúcich na Slovensku s ponukou našej pomoci utečencom, ktorí pri takomto vážnom vojnovom konflikte nemohli nebyť.

Od prvého momentu naša rodina poskytuje útočisko tým, ktorí ho potrebujú. Najzraniteľnejším – mamičkám s deťmi a pred vojnou utekajúcim rodinám. Samotným deťom, ktoré rodičia vystrojili do neznámeho sveta s cieľom zachrániť im holé životy.

Už v pondelok zvážime spôsob, akým môžete pomôcť aj vy. Nie každý môže do svojho bytu či domu prichýliť troj, štvor, či dokonca deväť člennú rodinu. No pomôcť vieme skutočne všetci. Každý podľa svojich možností.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. aj mesto by malo pomoct nie ciganom dat zdevastovat socialne byty mohli by ich ubytovat aj v sokolovni ved aj tam su byty ktovie komu ich mesto prenajima a za kolko alebo pan Krajcovic

  2. Ak prídete s návrhom,ako pomôcť,určite sa pridám.Ja som už nášmu ukrajinskému zubárovi, ktorý robil zbierku odniesla lieky, obväzy, dezinfekciu na rany,ale ešte rada pomôžem.

  3. Každá obec,mesto poskytuje čo sa dá,myslím tým ubytovanie a čo Sereď? Pán Majko ste super rodina.

  4. Dúfam že keď skončí vojna tak budete pokračovať aj so slovenskými občanmi ktorí nemajú domov a bez fotákov a článkov.

  5. Ale ved peniazky od Matovica dostanete,tusim ste zacitil dobry biznis.Chcem sa opytat ,ci doplatite za smety ktore vyprodukuju? A este 9 ludi ,to je brutal biznis kazdy mesiac.

  6. Storm, ty musis byt strasne smutny chochot. A aj tvoja rodina, pokial nejaku mas musia byt. Taky odpad patri do tych tvojich smety.

  7. Pre blbeho nacka:
    Daniel 4. marca 2022, 11:28
    Ubytovávať migrantov sú povinní všetci vítači a tí ktorí si na fejsbúku vycapili modro – žltú vlajku !
    Aj tuto na úvodnej stránke je jedna. Dúfam že aj Majko prijme aspom dve rodiny !

    Uz si sa Majkovi ospravedlnil? Ty ubohy bulo?

  8. Obyčajní ľudia, ženy a deti utekajú pred VOJNOU !!! Niekto je ochotný maximálne pomáhať, a tu je niekto iný schopný riešiť poplatky za smeti a splietať tu niečo o vypočítavosti. Je mi ťažko z toho čo sa deje na Ukrajine, ale je mi ťažko aj z toho, ako sa dokážu niektorí z nás k tomu stavať.

  9. Ty ktory si napisal na moju rodinu ze su smetie,napis mi kde a kedy sa stretneme.Ked si hrdina za pc dojdi mi to povedat do oci
    .Cakam tvoju odpoved.Ked ma vydis v meste tak radsej sa na mna ani asi nepozries,a tu si beres do huby moju rodinu? Cakam ty chudacik

  10. Storm ste nevzdelaný, nevychovaný grobian. Vyzerá to, ako keby ste boli z tej zberby mafianskej. Máte deti tak skúste sa vžiť do kože matiek, ktoré zostali bez mužov a strechy nad hlavou. Zajtra to isté môžeme zažiť my ak sa spustia jadrové zbrane. Máte super energiu tak ju využite na to aby si vás ľudia vážili a nepovažovali vás za tupca. Inak sa môžete stretnúť na základnej škole na doučovaní.

  11. Storm 6. marca 2022, 7:21 – za normalnych okolnosti by ste mi nestal za tieto minuty casu, ktore venujem pisaniu prispevku. Nie su ale normalne okolnosti rovnako, ako nie ste normalny Vy.

    Je smutne, ze POMOC DETOM utekajucim pred vojnou a padajucimi bombami premienate na peniaze. Rovnate sa ludom a v suvislosti s vojnou hovorite o biznise. Patrite na vysetrenie odbornikom, rovnate sa k jedinym, ktori v sucasnej dobe zarabaju a to su vyrobcovia zbrani zabijajucich tie deti, ktore rodicia nestihli vypravit na cestu do bezpecia.

    My sme zacali poskytovat utocisko utecencom IHNED, to znamena ze este v case, kedy ani len nebol navrh nejakej pomoci. Dnes uz navrh akej takej pomoci je, no vlada ho spracovala znovu obdobne zlozito, ako vsetko, co ludia odtrhnuti od reality a neznali praxe robia.

    Myslim si, ze tuto pomoc dostane minimum ludi, ktori niekoho ubytuju. A vlastne asi nik, kto poskytne pristresie tym, ktori pokracuju dalej do CZ, D a pod.

    My sme doteraz za 5 dni poskytli ubytovanie 5 rodinam spolu – vsetky s detmi (spolu 21 ludom), v jednom pripade to boli samostatne deti.

    A nie sme sami co pomahame, my sme ale stopli vsetky aktivity v ubytovavani inych ludi a cela nehnutelnost je k dispozicii prave utecencom. A zadarmo. Predpokladam, ze Vasa hlava nieco take zepoberie, no u nas naraz moze teoreticky prespat az 18 ludi. Nudzovo viac.

    Limitovani sme vylucne tym, co si mozeme dovolit, prave pre vysoke naklady. Zatial sme to dali, co bude dalej, uvidime.

    Viac, ako aj o pomoci tymto ludom zo strany charity, najdete tu uz onedlho.

    A Vy – Storm 6. marca 2022, 7:21 – zamyslite sa nad sebou a nad tym, za co stoji Vas zivot.

    Vo Vasom diskusnom prispevku – Storm pre Anonyma 6. marca 2022, 8:35 – ste vyzval nejakeho anonymneho diskutujuceho – citujem: „napis mi kde a kedy sa stretneme.Ked si hrdina za pc dojdi mi to povedat do oci“

    Nepredpokladam, ze sa Vam ozve, ale JA HO BEZ PROBLEMOV ZASTUPIM. Dnes o 15.00 hodine budem sediet a pisat dalsi clanok v kaviarni Albero Rosso pri Slovenskej sporitelni, byvala Lavazza. PRIDITE, ja Vam DO OCI KLUDNE poviem uplne vsetko, co si o ludoch ako Vy myslim.

  12. Odporucam pozriet a zdielat do vsetkych proruskych debat: https://m.mojevideo.sk/4sw0
    Ktokolvek si pozrie tento rozhovor vysielany v Ruskej televizii pocas olympiady
    1) bud trochu precitne a prijme moznost, ze veci sa maju inak
    2) alebo je prilis jednoduchy/zadubeny* chapat suvislosti, takze diskusia nema zmysel
    * Dunning-Krugerov efekt bol jeho autormi interpretovany tak, ze „niektori ludia su az natolko jednoduchi (orig. vyraz bol „hlupi“), ze nedokazu prijat moznost, ze sa mylia“.

  13. Peniaze síce vojnu nevyriešia, ale dokážu pomôcť pri riešení následkov drviacich jej obete.
    ZMOS zriadil transparentný účet na podporu obcí pri zvladaní utečeneckej vlny:
    https://www.zmos.sk/zmos-zriadil-transparentny-ucet-a-prichadza-s-dalsimi-aktivitami–oznam/mid/478430/.html#m_478430

    A tu je zoznam overených ľudskopravnych organizácií zameranych na pomoc človeku v tiesni:
    https://domov.sme.sk/c/22849713/chcete-pomoct-utekajucim-ukrajincom-tu-najdete-organizacie-cez-ktore-sa-to-da.html

  14. Majko STB 6. marca 2022, 10:35 – v prvom rade, retard si Ty. Si zaroven amnonymny mentalny chudak a primitiv, ktory nevie ani len citat a dokonca si nedokazes vymysliet ani len vlastny nick, kedze menom a priezviskom by si rodine robil ostudu. Zato hodne kricis – ale len anonymne. Co, aj Ty mas v rodine arizatora, fasistu, bol si v base za predaj drog, si v podmienke a jedina Tvoja vyhoda orpti normalnym ludom je, ze mas vdaka ludom ako ja k dispozicii priestor na vygrcanie obsahu svojho mozgu?

    Toto bol Tvoj posledny prispevok na SOL.

  15. Viete o niekom z vedenia nášho mesta,kto urobil podobný skutok ako p.Majko s rodinou? Radšej sa zdžte urazlivych komentárov. Veľký obdiv patrí aj Monika. Mať doma zrazu osem detí,fuuu, klobúk dolu.

  16. klobuk dile pred moniku a nasi poslanci co si nezoberu rodiny z detma len obycajny ludi maju v sebe odvahu ale seredcky poslanci mlcia

  17. nemáte mu čo závidieť,a keby aj bol v tv,nech sa všetci pozrú čo dokáže,aj napriek urážkam a podobným ako ste Vy

  18. Na zaciatok napisem ze mi je fakt luto kazdej straty zivote alebo na zdravi ktoru sposobi vojna a hlavne deti ktore by si mali uzivat detstvo a nie utekat pred vojnou. No myslim si ze agresor je hlavne USA. Putin ked citil ohrozenie svojho ludu chcel vyjednavat no nikto ho nepocuval. Tak to spravil po svojom z pozicie sili. Nie je to spravne co z toho vzniklo ale pytam sa preco ma NATO stale tendenciu sa rozsirovat okolo Ruska? Aj ja by som bol rozculeny a nasraty keby ma obklucila partia provokaterov a urcite by som si svoju chranil hlava nehlava. Takze opatrne s tym agresorom.

  19. Pre všetkých priaznivcov akože emigrantov z vlastnej krajiny,
    Prečo prichádzajú ???, nuž preto , že táto skurvená vláda im prisľúbila sociálne dávky, ubytovanie zadarmo, strava zadarmo, keď takýto prepych na Ukrajine nikdy nebol a ani nemali.
    Na Ukrajine robotník zarábal mesačne v priemere 50-60 € a tu zrazu dostane cca 150 € za nič. Tak prečo by neprišiel ???????????
    V roku 1944 zo Slovenska nikto neutekal a bola tu skutočná vojna, slovenský národ povstal a zo zbraňou v ruke a nasadením vlastného života bránil jeho rodnú slovenskú zem a rodinu od fašistickej poroby.
    Slovenská národ čo do počtu je len hŕstka oproti Ukrajincom. Ich sú stá milióny , tak prečo sa nebránia ak sú nevinní ??????????
    Je absurdum, že ten magnát čokoládový Zelenáč, vyzýva aby na Ukrajinu prišli bojovať ľudia z iných národov, to máme našich synov posielať na ukrajinské jatky ????????????????? a prečo ?????????????, ak sa cítia nevinní tak nech sa bránia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Pokiaľ ide o Ruský národ, ako Vám ublížil ? ako Vás obmedzil ? nezabúdajte, pred koncom 2. sv. vojny sa mohlo na nás vysrať, nakoľko Nemcov z vlastnej krajiny vyhnal, ale pokračovali a stá tisíce sovietskych ľudí položilo životy za našu slobodu a Vás nestálo ani toľko ako keby ste s porezali nožíkom pri krájaní chleba.
    Vážení občania, pracovali ste celý život odvádzali dane, nemocenské , do dôchodkového fondu a čo máte teraz ???? pomalú holú riť !!!!, ceny stúpajú dôchodky sa nezvyšujú, vláda sere na nás všetkých, chce na čele so Zuzou zachraňovať darebných Ukrajincom ktorí nechcú bojovať ale sa živiť na práci iných.
    Za socializmu sme si nie lenivci postavili domy, dostávali sme výhody od štátu ako aj zamestnávateľa pri ich výstavbe, dovolenkové poukazy za bagateľ ceny, liečebné pobyty zadarmo, alebo za minimálny poplatok , deti študovali zadarmo, pracovné obleky zamestnávateľ dával zadarmo, a takto by som mohol robiť výpočet ďalej, ale, vy starší skorej narodení usmerníte Vašich príbuzných a vysvetlite čo to, veď oni to nezažili, tak nech trocha študujú históriu.
    Já viem, že mnohým ľuďom ktorí zabudli na historické fakty to zdvihne žlč, ale nech sa opýtajú vlastných rodičov ktorý zažili 2. sv. vojnu a aj situáciu po nej tak povedia niečo iné.
    A pre občana Majka ( nazvať ho pánom je dehonestujúce tento spoločenský stav). On chudák prepadol fantazmagórii, veď nezažil ani usporiadanú rodinu a nie situáciu od druhej sv. vojny, historické anály sú preňho šuma fuk. Keby bol novinár tak by napísal a tým by skončila jeho púť ! Ale že je nedokonalý blogér tak píše hovädziny a svoje nepríčetné názory sa chce vnucovať iným !!

  20. Putin necítil ohrozenie svojho ľudu, NATO nebolo ani len v teoretickej rovine na rozšírenie sa o Ukrajinu. Ukrajina nikdy nebude v NATO. NATO nie je útočná aliancia ale obranná. Nevidím žiadnu agresiu USA voči Rusku.

    Orbánova strana Fidesz neuznáva trianon a hlási sa k veľkému maďarsku. Ak by nebolo EU a NATO, tak čo budeme s ním vyjednávať? Čo vyjednáme uhorsko?

    Teorie o napadnútí ruska západnými krajinami sú absolútne bludy.

  21. Anonym 6. marca 2022, 13:22 – dlhy subor nezmyslov napisanych bud z neznalosti problematiky, uplnej destrukcie mysle, alebo z nenavisti voci niekomu.

    Tolko nezmyslov v jednom prispevku je fakt unikatom. Mylis si prezidentov, odvolavas sa na nieco co bolo „zadarmo“ a este namas ani len teoreticku predstavu o tom skutocnych zarobkoch na Ukrajine (pred vojnou).

    Podla mna mas mozog vymyty Kotlebovimi, Harabinovymi a Blahovymi nezmyslami.

    Kricis na ineho naklady slobodne a snivas o Putinovom Rusku. Tam by si uz davno za jednu desatinu toho co tu pises, sedel v base.

    Uzvivaj si slobody slova, pokym Ti ju ma kto poskytnut – nebude to vecne. Ani ja nie som ochotny davat priestor chorym mozgom, ake dokazu vyplodit taketo zjavne nezmysly.

    Pre tych, ktori zacnu hovorit o slobode slva len tolko – sloboda slova nie je VEDOME A CIELENE SIRENIE KLAMSTVA !! spravidla za ucelom ziskania politickeho vplyvu a urcitej jednoduchej skupiny volicov.

    Prosi inemu nazoru nemam nic. Klamstvo odsudzujem.

  22. Každý jeden tu šírite klamstvá,Sloboda slová je nedelitelna,nezavadzaj tu nové teórie,je to hnus,keď nejakí blogisti tu filozofiju o niečom,o čom nemajú ani šajnu.A aj tento chce rozhodovat,kto môže mať slobodu slova a kto nie.

  23. Miloš donedavna si prave na ubytovani aj ukrajincov zarabal tak je pekne ak z toho zarobku nieco pre ukrajincov aj urobis. Samozrejme ze nebude ani to zadarmo nakolko vlada vyhlasuje preplacanie takehoto ubytovania ukrajincov. Takze este aj ta tvoja charita ubytovania bude ciastocne refundovana štátom. Takze nic nieje zadarmo ale aj za peniaze.

  24. Pre Majka
    spamätaj sa, srší z teba chrapúnstvo , nevraživosť, neuznanie tvojho názoru a arogancia. Možno ti za tvoje vyjadrovanie niekto raz pohladí papuľu. Prenajímaš ten chlievec na ubytovanie, presne viem kedy koho a odkedy. V pondelok oznamujem to na daňový úrad či odvádzaš dane a či máš nato ubytovávať povolenie. No a teraz môžeš znova chrliť oplzlosti, čím viac tak lepšie určité orgány sa budú taktiež tvojimi výrokmi ako nezrelého blogistu zaoberať to si píš !!!!

  25. no uplne tomu neverim ze majko tam zarbal, byvala u neho kolegyna z prace a vacsinou tam mal par ludi. pochybujem ze mu to pokrylo naklady na kurenie a vodu. na rozdiel od inych zacal neskoro ked uz bolo milion moznosti

  26. Kolko nenavisti a zloby tu je… to sme my slovaci podaktori, podas pomocnu ruku a idu ta zahrabat pod ciernu zem 🙁

  27. Pravda 6. marca 2022, 15:39 – frustracia niektorych ludi z ich mizernych zivotov je znacna a – bude horsie.

    anoňim 6. marca 2022, 15:34 – korona zabrzdila skutocne vsetko. A ano, poslledne dva roky ZIAL tato cinnost vyzerala zhruba, ako pisete.

    občan Trnavskej 6. marca 2022, 15:33 – meskas asi 3 roky. Uz tu boli ini a podstatne aktivnejsi.

    Anonym 6. marca 2022, 15:24 – ak chces vediet na co bude (ak vobec bude) nejaky prispevok, nastuduj si legislativu.
    NIKTO z ludi, ktori pomahaju sucasnym migrantom, nateraz NEMA NA NIC NAROK.

    Na zaklade vlastnych skusenosti viem dokazat, ze NIKTO na takomto prispevku ani nezarobi, aj keby ho dostal. V dobrom pripade pokryje naklady na energie. (aj to neverim)

  28. Anonym 6. marca 2022, 15:52 – nezmazem ich preto, lebo chcem, aby verejnost videla SKUTOCNY STAV V SPOLOCNOSTI.

    Aby slusni ludia videli, ako to bude vyzerat, ked budu ticho. Kto, ako a s akym motivom ich prekrici.

    A nasledne, ako bude vyzerat dalsi vyvoj v spolocnosti. Chudiatka nase deti. Vase deti – deti tych, ktori mlcali doteraz a mlcia aj dnes…

  29. Vážne si niekto myl že pán Majko urobí niečo protiprávne?????5 rokov mu idú po krku zlodejské zlodejský bastardi z úradu a oproti nemu je kamera mestkáčov kde má brucho ďalších riťolezov.Nedajte sa pán Majko!!!!!

  30. Ja odpadnem,ako trpezlivo a z úžasom pán Majko vážne utopil tých fašistov čo na neho zaútočili.Verím že v tej reštauráci bol a že ten odhodlaný bojovník nie.Dala by som na to krk

  31. To, ze ma niekto iny nazor na fungovanie spolocnosti neznamena, ze sa budem snazit urazit jeho dostojnost. Panovi Majkovi ako aj vsetkym ostatnym obcanom SR, ktori pomahaju utecencom z Ukrajiny, patri ucta a vdaka. Aj tie peniaze vyclenene vladou im pravom patria. Som si isty, ze pan Majko ako aj ostatni spoluobcania by pomohli aj bez toho prispevku a ze by pomohli aj ruskym utecencom z Luhanska a Donecka, ktori zasa utekali pred delostrelectvom ukrajinskej armady aj strelami nacistickeho praporu Azov. Utecenci su obetami hry mocnych. Tym ludom treba pomoct a pan Majko im pomaha. Za to mu patri len a len ucta.

  32. Anonym 6. marca 2022, 17:07 – ziadne, opakujem a zdoraznujem ZIADNE peniaze mne a mym zato ze ani nikomu inemu doteraz vyplatene naboli a za ludi ktori cez nas presli, ani vyplatene NEBUDU.

    Zacali sme pomahat v case, kedy este o financnej pomoci nikto ani nerokoval a konkretne my sme doteraz ani len nemali cas detailne nastudovat pravidla, za akych by sme v buducnosti na nejaku financnu pomoc mali narok.

    Nasa rodina nepatri medzi tych, ktori nechaju mamicky s detmi cakat na ulici, lebo este nie su vytvorene pravidla na pomoc.

    Drviva vacsina ludi ani len netusi rozdiely, ktore su medzi tymi ludmi, ktori tu boli doteraz a tymi, ktori sem pridu a aj tu zostanu.

    Je smutne, ze aj v takto vaznom stave, kedy detom bombarduju byty, domy a rodicov, u nas na Slovensko niekto ma zaludok hovorit o peniazoch !! Je to chore, odporne, primitivne a podle.

    Srdecnu vdaku este pred spracovanim materialu tymto VEREJNE vyjadrujem ludom, ktori sa u nas uz niekolko dni podielaju na pomoci tymto chudakom – pani Fackovcovej z Farskej charity a Livii Hanusovej. Len vdaka nasmu timu ludia s detmi utejajuci pred vojnou neboli hladni a od nas na dalsiu cestu odchadzali obleceni v cistom obleceni, s hygienickymi potrebami a zasobou jedla hlavne pre deti nevyhnutnou do najblizsej predpokladanej zastavky.

    Len vdaka niekolkym slusnym ludom Monika napor (spanok 2 az 4 hodiny denne) a 100 % pracovnu ale aj emotivnu vytazenost vydrzala 5 dni a „az“ v noci padla s teplotami do postele.

    Tento, ale anj dalsie clanky tykajuce sa utecencov nie su o politike, ale o neskutocnom ludskom utrpeni – ZIADAM preto vsetkych primitivov, aby sa zdrzali komentarov od veci a temy.

    Teraz tu nepotrebujeme chore vypatlane zelene mozgy s ich proputinovskou propagandou, ale ludi ochotnych POMOCT.
    Ak nemate co napsat k teme, vypadnite otravovat pod statusy, kde budete tolerovani. Tu nie.

    Ak ma niekto otazky na mna (napriek tomu ze nie som povinny odpovedat), ak budu polozene slusne, odpoviem na ne pod clankom , kde k tomu budete vyzvani.

  33. Ja osobne som za každú pomoc,sama som pomohla,ale dnes som išla okolo Medisafu a tam vyvesená ukrajinská vlajka a to sa mi zas nepáči.Sme hádam stále na Slovensku.

  34. Jednoduchy postup – nahlas do akejkolvek komunity Ukrajincov zijucich na Slovensku a pomahajucich utecencom svoj kontakt a daj cislo 12. Do par hodin Ti budu buchat na dvere.

  35. Ako je to vlastne s ukrajinskymi muzmi ostavajucimi pracovat na Slovensku? Musia sa podvolit mobilizacii vyhlasenej kyjevskym rezimom? Ja ich chapem, ze sa im do toho chaosu naspat nechce. Nehrozi im vazenie alebo trest smrti? Mozno aj pre tychto pracujucich muzov by bolo lepsie, keby sa toto trapenie ich krajiny co najskor skoncilo. Nebudu sa im mstit nacionalisti za to, ze nenarukovali do zbytocnej vojny?

  36. Majko zajtra aj ja pokdem zistit ci si 9 ludi prihlasli ze u teba byvaju.Ci zaplatys za smety ktore oni vyprodukuju.A tak isto aj ja pojdem na danovy urad nakolko ubytovavas cudzincov ,ci odvadzas za ubytovanie dane.A este si zistym ked ubytovavas ludi ci mas splnene vsetky podmienky na ubytovanie .Poziarne atd…. ty hrdina

  37. Pre Anonym 19:40

    Myslel som to tak, ze sucasny kyjevsky rezim, oznacovany aj ako nacionalisticky, vyhlasil kvoli tejto vojne mobilizaciu vsetkych ukrajinskych muzov od 18 do 60 rokov. Mna by zaujimalo, v akom postaveni podla tohto zakona o mobilizacii su ukrajinski muzi, ktori sa doteraz na Ukrajinu nevratili a ostavaju zit a pracovat na Slovensku. To by ma zaujimalo, ci kyjevska vlada na nich myslela a su z mobilizacnej povinnosti vynati, alebo ci im v case vojny hrozi nejaky trest za to, ze sa nevratili domov a nechcu sa zucastnit tej vojny. Co ja poznam Ukrajincov pracujucich na Slovensku, tak z nich sa na Ukrajinu po vyhlaseni mobilizacie nevratil ani jeden. A vobec sa tym chlapom necudujem, ze radsej istavaju u nas, na mierovom a pokojnom Slovensku.

  38. Patrik a jemu podobní, skúste sa prosím nad sebou zamyslieť. Ľudia utekajú pred hrôzami VOJNY ! Žiadna empatia, súcit?

  39. Je naozaj poľutovania hodné, že ešte aj krátkodobé ubytovanie ľudí utekajúcich pred vojnou tu niektorí zneužívaju aby naložili Majkovi.
    Ak to robí za peniaze nenazval by som to prichýlením. Ak to robí grátis tak všetka česť. Každý z nás môže či už za peniaze alebo grátis. Tranzitujúci Ukrajinci budú vďační aj v prvom prípade aj v druhom.
    Z niektorých príspevkov je vidieť ako hlboko sme klesli. Akoby zlobu a nenávisť niekto vypustil z fľaše. Ak to takto pôjde ďalej a konflikt sa bude vyostrovať, za mesiac, dva tu začnene po sebe strielať len preto, že niekto má iný názor.
    Ak tu niekto odsúdi vojenský konflikt ale zároveň aj upozorní na možné príčiny a dvojaký meter západu a USA vrhú sa na neho ako supy a keby mohli tak by ho roztrhali v zuboch. No a z druhej strany to nie je tiež bohvie čo.
    Tu je link na rozhovor s Mičevom ktorý vrátil ruské vyznamenanie no zároveň povedal že likvidácia akéhokoľvek iného názoru nie je správna. A ja dodám že nevedie k ničomu dobrému, len k šíreniu nenávisti a zla medzi nami.
    https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/619127-micev-vratil-ruske-vyznamenanie-no-nepaci-sa-mu-obojstranna-propaganda/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_9clanok_box

  40. Pán Kurbel, súhlasím. Hlavne sa mi nepáči to na čo aj vy poukazujete. Ak niekto odsúdi konflikt, ale kritizuje dvojaký meter, idú ho udupať. Nič nie je čiernobiele.

  41. Patrik 6. marca 2022, 19:43

    Skutočný a pravý dezolát, predpokladám v zelenej mikine. Slovensko má pre občanov Ukrajiny, ktorú vojensky napadla Ruská federácia inštitút dočasného útočiska. Tak ako ostatný civilizovaný svet. Potom treba už iba nahlásiť osoby ubytované na mestský úrad. Tým je proces skončený. To je čo? To si predstav, žiadny daňový úrad, žiadne smeti, žiadne dane z ubytovania…ani nezaspíš, že? Fuj, aj takýto chuj žije medzi nami a má právo voliť a byť volený.

    …zaplatys za smety…sa píše zaplatíš za smeti
    …si zistym…sa píše si zistím

  42. Tu sa ukazuje inteligencia urcitej skupiny ludi. Tato skupina sa cez noc zazracnym mavnutim prutika premenila z vakcinologov, odbornikov na medicinu a farmabussines, na geopolitikov, sudcov a vojenskych specialistov. Vidim, tu ale aj odbornika na smety a dane! Toto bude nieco nove.

  43. Večer som pozeral správy a p.Majko znovu písal pravdu.Žiadne príspevky ešte sú neni schválené ale bude o nich rokovať vláda. Budú asi a že nie pre všetkých.Že k tomu treba nejaké potvrdenia ale tie väčšina z tých ľudí nemá.A ktovie či tí čo ich ubytovali majú na nich kontakt.Nejaký majiteľ hotela tam hovoril že pomoc nebude pre tých čo len cez Slovensko prechádzajú.Ospravedlní sa voľakto p.Majkovi?Poďakuje sa mu niekto?

  44. Na Slovakoch sa mi páči, že vedia nezištne pomáhať, a to aj v tých najťažších chvíľach a vtedy ukázať zo seba to najlepšie.

    A potom sú tu takí, čo sa cítia pravdepodobne celý život nedocenení a majú potrebu sa prezentovať a zviditeľňovať, aj na svojich blogoch. A dokonca si tým prihrievat politické body.

    Zaujímavé, že hneď nasledoval článok o mestských ubytovniach, ktoré neexistujú…

    Nádhera… Koľká dobrosrdečnosť…

    Alebo vypočítavosť a faloš?

  45. Na Slovensku sú tisíce anonymných ľudí,ktorí pomáhajú v tejto zložitej dobe a nemajú potrebu o tom vypisovať..

  46. nemá mesto len tak náhodou ubytovanie v Sokolovni?pán Majko preverte to lebo primátor pani poslankyňu asi klame

  47. Anonym 7. marca 2022, 7:59 – mýlite sa, clanok s videom bol hotovy uz v piatok. Kontaktovali sme ale prednostu uradu a cakali sme na jeho odpoved. Kedze je na dovolenke, tak nic konkretne k veci neuviedol.

    Nejedna sa o ziadnu falost a zviditelnovanie sa za ucelom politickych bodov – ja nemam akych. Ak mate vedomost o tom, ze ubytovanie vo vlastnom dome utecencom poskytol primator, viceprimator, prednosta, niektory z poslancov a pod., dajte vediet. Spracujeme aj pribehy tychto utecencov. (kludne nabuduce zosumarizujte do jedneho prispevku, usetrite cas sebe aj mne 😉

    Anonym 7. marca 2022, 8:13 – uz 14 rokov tvorime noviny a je to nasa praca. Pribeh 9 clennej (vlastne 11) rodiny popisuje zufalu situaciu utecencov pred vojnou. (kludne nabuduce zosumarizujte do jedneho prispevku, usetrite cas sebe aj mne 😉

    Anonym 7. marca 2022, 8:25 – mate pravdu, ma. Ano, primator znovu klamal. Ale to je obsiahnute vo videu – odporucam pozriet, pani Fackovcova o tom komunikovala s konatelom mestskej eserocky.

  48. Storm …no Ty si riadne 🐷🐷🐷🐷
    Takú žumpu napísať,to je fakt na diagnózu..
    Čo Ti na to hovorí Tvoj odborný lekár…
    Tebe nepomôže už ozaj nič…

  49. p.majko, anonym 21.03h nie je tak daleko od pravdy,snad nezabudame na alkoholicke vycinanie junkersa,myslite si,ze eu je spolok samaritanov a koliska matky terezy?snad nebudeme taki naivny.ci?

  50. Šéfka českého úradu pre jadrovú bezpečnosť Dana Drábová dnes ráno na twitteri k tomu uviedla, že napriek strate on-line prenosu dát a stále ťažšiemu zaisteniu komunikácie s personálom v Černobyle a Záporožskej jadrovej elektrárni je stále dosť údajov o radiačnej situácii na celom území Ukrajiny a v susedných krajinách a nič neukazuje na zhoršenie.

  51. Anonym 9. marca 2022, 14:15 – trosku je potrebne poznat system.

    Nech je situacia akokolvek neprahladna, odbornici sa nebudu snazit robit paniku medzi civilnym obyvatelstvom.

    Dufam, verim, ze si vsetci uvedomuju lokalizaciu Cernobylu a Zaporozia a tak im je jasne, ze ohrozene je Hlavne Bielorusko a Rusko, az nasledne (v zavislosti od poveternostnych vplyvov) ostatna Europa na zapad.

  52. Milos, ver tomu, ze system poznam. Zatial maju chochli v pelynku naftu na 48 hodin. potom sa ukaze. myslim, ked sa zastavia aj DG.

  53. Amíci majú na Ukrajine niekoľko biologických laboratorií, jedno z nich je aj v blízkosti naše hranice,ešte šťastie,že tie laboratória sú na mierové účely, priznalo to námestníčka ministra zahraničných vecí USA,pre politické záležitosti Viktória Nulandova

  54. Pan Majko klobuk dole aj s celou rodinou za to ako pomahate, pred bohom sa vam to urcite vrati. A tu hlupaci.. skoda slov.

  55. Ktory debil by prevadzkoval laboratoria prave na Ukrajine kde je najviac ruskych agentov na svete? Skus vymysliet nieco lepsie toto ti nevyslo.

  56. Teraz si za debila ty.
    Nulandova
    Na Ukrajine sú biologické výskumné zariadenia, v skutočnosti sa teraz dosť obávame, že by sa ich mohla pokúsiť ovládnuť ruská armáda. Takže pracujeme s Ukrajincami, aby sme zabránili tomu, aby sa ktorýkoľvek z týchto výskumných materiálov dostal do rúk ruských síl, ak sa dostanú blízko,“ povedala na vypočutí vo výbore pre zahraničné vzťahy amerického Senátu.

  57. kyivpost.com:ministerstvo zdravotníctva Ukrajiny a ministerstvo obrany USA v r.2005 podpísali dohodu o modernizácii určitých laboratorií..aj to je asi pre niektorých hoax..ach jaj..

  58. úplne všetko čo by aj tým najmenším spôsobom mohlo svedčiť v prospech Ruska je samozrejem okamžite hoax. Veď ako inak? A kto niečo také povie či uverejní je dezolát, rusofil, blbec, kretén….
    Svet nie je čierno biely

  59. V tvojej hlave je svet červený, je vidieť, že ruskí trolíci majú nové pokyny o akýchsi chemických laboratóriách. Myslím, že hľadajú nejakú zámienku ako ospravedlniť pred svojim obyvateľstvom chemický alebo biologický útok na Ukrajinu, ktorý bude nasledovať potom, čo sa im minie munícia.

  60. ale ved to je skvely napad – vycvicit nakazeneho netopiera, aby z Ukrajiny utocil len na tych zlych slovanov.
    Kua, kam na to ta strana a vlada chodi?

  61. Konečne máme šancu ukázať aká vlastne Slovač je. Pri pomoci trpiacim ľuďom z Ukrajiny. A merito článku je o tom. Ak chcete trepat o iných veciach tak sa presunte tam.

  62. Zo Života….
    Prihlásil ich na cudzineckej polícii, keďže však dievčatá nie sú plnoleté a cestujú samy, úrad práce, sociálnych vecí a rodiny rozhodol, že budú umiestnené v detskom domove v Trenčíne. Miloš Majko sa v čase našej uzávierky snažil docieliť, aby sa o dievčatá mohol postarať spolu s manželkou. Domnieva sa, že rodinné prostredie bude pre dievčatá prijateľnejšie než detský domov. A na dôvažok ich brat nemá peniaze na to, aby za nimi pravidelne cestoval do Trenčína.

    Milos, ako to s dievcatami dopadlo?

  63. Jozef 12. marca 2022, 6:19 – stat ide podla legislativy platnej v mieri a tazko pouzitelnej v sucasnej dobe. Tieto dievcata – pribeh spracovavame – prisli z Kyjeva za bratom. Maju tu teda dospeleho pribuzneho, ten ale studuje a tak nie je schopny postarat sa o ne. Ale je to najblizsi pribuzny a s pomocou to zvladne. Su tu uz a hlavne budu stovky a tisice deti, ktore su same, su alebo budu polosirotami az sirotami a nemaju tu nikoho. O tych sa stat bude musiet postarat. Uz dnes su zariadenia preplnene a to sme na zaciatku humanitarnej krizy. Zatial situaciu kompetentni neberu tak vazne, aka je. A hlavne nerozmyslaju dopredu. (rovnako, ako tomu bolo s vedenim v Seredi) Ale nastane stav, kedy im to dojde. (rovnako ako v Seredi)

    Takze zatial brat bojuje so statnou byrokraciou. Tam to je popisane trosku skratene, dievcata ziada brat, my mu len garantujeme, ze o ne bude postarane.

    V dalsom cisle bude reportaz a rozhovor s ich bratom.

  64. Clovek 12. marca 2022, 6:31 – uz to, co ste VEREJNE napisal, by malo byt problemom a predmetom vysetrovania. Uz sa na socialnych sietach vyskytuju ponuky obdobneho charakteru – ludia su fakt zakerne svine a su schopni zneuzit aj tiesen mladych zien, ktore z Ukrajiny prichadzaju. V Cechah obdobne pripady uz policia preveruje.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img