ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Staršia cyklistka sa v Seredi zrazila s autom. Do ďalšieho cyklistu vodič nabúral zozadu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  V priebehu troch dní sme riešili dve zrážky cyklistov s autami. Galantskí policajti vyšetrujú dopravnú nehodu, ktorá sa stala v nedeľu ráno, v meste Sereď. Dopraváci z Dunajskej Stredy zas včera riešili zrážku pri obci Lehnice.

 

V SEREDI SKONČILA ŽENA S ŤAŽKOU UJMOU

Podľa prvotných informácií vychádzala 80 ročná cyklistka z vedľajšej cesty. Pri prejazde hlavnej cesty mala naraziť do ľavej prednej časti auta Ford Focus, ktoré išlo po hlavnej ceste. Staršia pani pri nehode utrpela zranenia hlavy, s ktorými ju do nemocnice musela previesť privolaná RZP. Policajti alkohol u 49 ročnej vodičky ani u staršej cyklistky nepotvrdili.

 

CYKLISTU VRAJ NEZBADAL

Včera ráno si 49 ročný vodič, na ceste II. triedy smerom od obce Lehnice, pravdepodobne nevšimol cyklistu jazdiaceho tým istým smerom. Pravou prednou časťou auta Mercedes-Benz 48 ročného muža zachytil. Ten sa pri páde na zem zranil a ošetriť ho museli v nemocnici v Dunajskej Strede. Policajti po nehode vykonali s oboma účastníkmi dychové skúšky s negatívnymi výsledkami.

Apelujeme na vodičov aj cyklistov, aby sa plne venovali jazde a pozorne sledovali svoje okolie. Cyklistom odporúčame, aj keď to nie je zákonom stanovené, aby používali pri každej jazde, a to aj v mestách a obciach, riadne upevnenú cyklistickú prilbu. Je to len drobnosť, ktorú môžete pre ochranu svojho života a zdravia urobiť.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Starý ľudia a hlavne ženy chodia na bicykloch ako keby im drbalo. Nepozrie sa ani doprava ani do ľava len si to serie krížom cez cestu. Prečo ich nepredvolajú na preskúčanie dopravných predpisov, veď sú účastníci cestnej premávky. A hlavne drbú sa po chodníkoch pre chodcov po celom meste. Kde v riti je mestská polícia ???????????????????????????????????????????????????????

  2. Jakubo, vitaj vo svete, kde akákoľvek polícia považuje za účastníka cestnej premávky, ktorý má povinnosti len vodičov áut.. Všetci ostatní, chodci, cyklisti, kolobežkokkti.. si môžu robiť čo chcú. A keď sa niečo vyserie, zas vinu len vodič motorového vozidla.. Veď mal predvídať. 😉

  3. Pre Vodič.
    Trochu sa mýliš. Povinnosti má aj cyklaista, aj chodec, ak je účastníkom cestnej premávky. Rozdiel medzi nimi a vodičmi je ten, vodič potrebuje aj nejaké oprávnenie, ktorému sa hovorí vodičský preukaz. Povinnosti však majú všetci. Skúma sa miera zavinenia a z článku jasne vyplýva, že dôchodkyňa bola tým účastníkom cestnej premávky, ktorý to pokafral.

  4. Anonym.., že majú povinnosti viem aj ja. Lenže kontrola a represia od polície nikde, akoby oni nepatrili medzi účastníkov cestnej premávky.
    Vždy len vodiči.. A médiá im ešte idú masírovať tupé mozgy. A keď sa stane nešťastie, tak zas sa začína tým „že vozidlo zachytilo cyklistu atď..“ Prešetrovanie prebieha, dokazuje vina, či príčina..
    A kde je prevencia?

  5. Neviem v tomto prípade ako a čo a kto má vinu,ale jedno viem na 100 procent.Poznam veľa krajín sveta,ale na Slovensku a špeciálne v Seredi sú jedni najnezodpovednejsi vodiči v celej Európe.

  6. nechcem ti brat iluzie Jakubo, ale myslim ze mestska policia nemoze riesit cyklistov. Ved nemozu ani len pri autach v cestnej premavke vsetko riesit, len vybrane veci. Teda tak to bolo dakedy, ak sa to zmenilo ospravedlnujem sa.

  7. „pre vodič“ o povinnostiach vodiča viem a dodržujem všetko, dokonca sa riadim aj niečím, čo sa volá, že ohľaduplnosť..
    Ale keď mi cyklokkt vyletí na stopke, prebehne cez prechod pre chodcov alebo má v pi*i červenú na semafore? O obiehaní z prava, keď ja na semafore odbočujem a nie, nie je tam cyklotrasa.., by sa dalo tiež čo to popísať. Apropo cyklotrasy.. Prečo, keď bola cesta zúžená kvôli vytvoreniu cyklotrasy a nákladné sotva prejdú, cyklozmrdi nejazdia po cyklotrase, ale blokujú autá alebo ohrozujú chodcov na chodníku??

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img