ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Premiér: Vláda SR odsudzuje konanie Ruska, ide o neospravedlniteľný čin

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM|  Vláda SR odsudzuje konanie ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho vlády. V súčinnosti so spojencami v NATO a Európskej únii bude pomáhať v sebaobrane Ukrajiny pred ruským agresorom a zasadzovať sa za zastavenie bojov. Premiér Eduard Heger o tom informuje na sociálnej sieti.

„Je to zo strany Ruska neospravedlniteľný barbarský čin, hrubé porušenie medzinárodného práva. Znova nám pred očami ožil ruský imperializmus v jeho agresívnej, militantnej podobe,“ uviedol Heger.  Slovensko podľa jeho slov stojí pri ukrajinskom ľude.

Nastolenie mieru považuje za absolútnu prioritu. „Dnes však vieme, že je ho možné dosiahnuť len tým, že demokratické štáty budú mať voči diktatúram a despotom vojenskú prevahu a ich odvetné kroky za agresiu budú mať silný moment odstrašenia. Vláda ubezpečuje občanov na Slovensku, že spolu so spojencami v Severoatlantickej aliancii urobí všetky potrebné kroky na odvrátenie vojny, ktorá zasiahla nášho suseda,“ zhrnul Heger.

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Putin opakuje kroky NATO. Vid. Wikipédia – Vojna v Kosove. Po zlyhaní diplomatických riešení začalo NATO v Kosove „humanitárnu vojnu“. Toto urýchlilo masové vyháňanie kosovských Albáncov, keďže juhoslovanské vojská postupovali aj počas bombardovania (marec – jún 1999). Do roku 2000 vyšetrovanie odhalilo takmer 3000 obetí bombardovania zo všetkých etnických skupín.

  2. Putina treba izolovať. To dnes povedal Zeman, český doposiaľ proruský prezident. Nestačilo mu ani to, že mu rusáci pod nosom odpálili Vrbetice. Až teraz precitol.

  3. preco by som si mal nieco odkrajovat,kde vidis blahobyt na slovensku?hlupak,tak zachran,jemen,afganistan…zachran cely svet,len kto nas zachrani,nato vsetci zabudaju.

  4. Keď Rus kľudne varuje ze si neželá na svojich hraniciach vojenské zoskupenie NATO, na čele z USA nikto to nerešpektoval . Ignoracia Rusov jednoznačná. Teraz všetci tŕpneme co s toho konfliktu ešte vznikne. Na špinavú hru krajín NATO doplatí celý svet, USA sú za vodou schované .

  5. SNS tvrdí, že odsudzuje konflikt a želá si vraj mierové riešenie situácie na Ukrajine. „Želáme si, aby OSN čo najskôr vytvorila tímy, ktoré sa budú angažovať pri riešení tohto problému,“ vyhlásil Andrej Danko.
    K tomu len toľko že by si mal natvrdlý pako zistiť kto dnes predsedá totálne bezzzubej OSN.

  6. Takže Putin to dal na kozáka.
    Tak teraz už aj slavjanofilovia a slavieni a iní kreténi by mali vedieť, ako si Rusko predstavuje tú slovanskú vzájomnosť.
    Kde sú teraz zalezení všetci tí Heňovia, Vladovia a im podobní užitoční idioti? Predpokladám, že si lámu hlavu nad tým, ako tie ruské tanky premaľovať na ružovo. Propaganda Ruska vám dobre vymyla mozgy – Rusi obkľučovali Ukrajinu, ale vy ste verili, že provokovalo NATO.
    Pán Chmelár, už ste pochopili, že vypúšťanie holubíc mieru nás neochráni?
    Taktiež sa domnievam, že gen.prok. Žilinka by mal okamžite rezignovať, ak má štipku cti.
    Súdruha Blahu by mali rovno vziať do väzby ako vlastizradcu.
    Chvalabohu, že sme v NATO. Teraz sa ukazuje, prečo je dôležité byť súčasťou nejakého aliančného zoskupenia.
    Tá obranná zmluva s USA bola priam prozreteľná. To už by malo byť evidentné každému, aj blbcovi s pomocnou školou.
    Efekt odstrašenia Ruska zlyhal, treba mu páchať devastujúce ekonomické škody. Samozrejme s tým, že budeme musieť aj my niečo obetovať.

  7. pre tomáš 24. februára 2022, 13:37, ach jaaaj, tolko mudrosti si urcite nabral z medii, ty mudrosrac ale o co tam naozaj ide nemas ani paru

  8. Tak opravujem sa, sú tu ešte kremľofilovia pod úrovňou pomocnej školy, ktorým to nedocvakne nikdy, že anonym? Kremľofília: posledné útočisko darebákov. Ešte si, hlupáčik, nepochopil o čom je obranná zmluva a na čo slúži? Skúsim to špeciálne tebe, neandrtálcovi, vysvetliť polopaticky:
    Hajzli mali strach. Preto vtrhli s tankami do Československa. Hajzli majú strach. Preto vtrhli na Ukrajinu. Ten dnešný strach má s tým minulým niečo spoločné. Je to stále ten istý strach z neschopnosti riešiť vlastné problémy, ktoré svojvoľné režimy s nekontrolovateľnou mocou neustále a zákonite produkujú. A agresivita navonok je pre nich rovnako „klasický“ recept ako utužovanie kontroly dovnútra. A teraz sa poser, rusofil.

  9. Celé ráno rozmýšlam ako je možné začať zabíjať ľudí vo veľkom, ktorých ste predtým označili za priateľov ako to nariadil Putler.. Ale ja som na to došiel…to tie vakcíny, to ten Sputnik mu uderil do palice. Ešte že sme nimi nezačali vo velkom očkovať aj my. To tie vakcíny.

  10. 24. februára 2022, 14:25
    Jasné, že aj my budeme škodovať s tým sa počíta, ale iná možnosť neni. Izolovať ich ako Severnú Kóreu, vyhostiť im diplomatov, neobchodovať s nimi a samozrejme podporovať Ukrajinu všetkými prostriedkami a uvidíme dokedy Putinov režim vydrží.

  11. Bude to drahé a bude to bolieť aj nás. Ale ako môže civilizovaný človek zniesť zabíjanie svojich susedov iba preto, že chcú vlastný a slobodný štát. Ak Japonsko necukne hoci sa im už rusi vyhrážajú a vyspelé krajiny odrežú rusko od moderných technológií tak sa z ruska stane S.Kórea 2. A Čína ich dobre vycucá. Ale inak to nepôjde, musia to pocítiť aj bežní rusi a zastaviť Putina.

  12. Čisto teoreticky ak rusko prehrá vojnu aké to bude mať následky? Bude tu všetkým ditovať jedna veľmoc ? A budeme všetci šťastný? …len sa pýtam…

  13. Tomáš, nediskutuju s tebou preto, lebo s tebou diskusia neexistuje. Vieš len urážať, osocovat, nemáš žiadnu argumentáciu len pár nacvicenych bezvýznamných fráz.

    Odpovedaj mi na jednu otázku: vieš čítať s porozumením? Ak áno, prečítaj si Putinov prejav. Chápem jeho dôvody, netvrdím, že schválujem vojnu, každá je zlá, ale rozumiem jeho dôvodom. To ze je u nás informačné embargo je pochopiteľné, ľudia by viac chápali dôvody všetkého co sa aj u nás deje a prečo bude Ukrajina demilitarizovana. Od 2014 dostala Ukrajina veľké pôžičky zo západu… A tie využila na zbrojenie.

  14. Emmm 24. februára 2022, 19:16 Rozumieť Putinovým dôvodom znamená súhlasiť s vraždením Ukrajincov, ktorí chcú mať slobodnú krajinu. Všetko ostatné je len omáčka, ktorá ma zastrieť dôvody agresie rusov voči Ukrajine.

  15. Putin sa rozhodol zničiť jeden z najväčších demokratických štátov Európy, píše Mirek Tóda v reportáži z Ukrajiny. Silu jeho armády pocítilo takmer každé významné ukrajinské mesto. Aj v Kramatorsku mali dlho pocit, že sú pomerne ďaleko od horúcej frontovej línie, no po Putinovom vyhlásení sa mesto dostalo pod paľbu. Kto mohol, utekal sa schovať do podzemných krytov

  16. Putinovym dôvodom rozumie vyse milarda ľudí v Indii, ešte viac ludi v Číne.

    Anonym čo ma chce fyzicky napadnúť: Myslím, že by si nepochodil. A bud rad, že tvoje vyhrážky neberiem vážne.

  17. Co sa tu navazate do Rusakov.
    Ukrajinci zapredany chceli nechat Amerikancou aby si tam postavili zakladne, jasne, ze rusko bolo proti.
    Teraz ked to Rusaci zobrali do vlastnych ruk, tak tu placete aky su zly.
    Dpc ked humanitarne bombardovali USA ci a Natu Serbiu, civilne ciele, kde stihacka 2x nalietala na vlak plny ludi a pustila donho rakety na civilou, tak nikto nic. Ale rus ked nici vojensku infrastrukturu, tak tu piskate ako keby odrezavali skolkarom hlavy. Zobudte sa, keby sa USAci netlacili na Ukrajinu, tak je vsetko ok.

  18. Starý blázon, keby radšej pózoval do pol pása holý na Kamčatke a chytal medveďov holými rukami, než ako vypovedal v 21. storočí vojnu susedovi. Tfuj. Pôjde pre medzinárodný súd alebo ho zabijú vlastní.

  19. 😀
    Isteze, ale pokial by USAci napadli Kubu, tak je to ok, lebo USA ci mozu.
    No pokial ide o Rusko, tak ono nemoze.
    Chore myslenie mate, kolko USAci platia za zatvaranie oci ?
    Dosadena Ukrajinska zberba by nechala na Ukrajine postavit USAcke zakladne. Fasisti tam utlacali ruskojazycne obyvatelstvo, otvorte oci uz. Putin dlho cakal na riesenie. Nechosilo, tak to riesi.

  20. asi takto: Prezidentu Putinovi se v jistém smyslu podařil pravý opak toho, co chtěl. Jeho záměrem bylo co nejvíc rozklížit Evropu, USA, obyvatelstvo Ukrajiny a stmelit domácí populaci pod jeho vlajkou. Výsledkem je, že Západ je jednotnější než kdy dřív, Ukrajina je víc protiruská a prozápadní než kdykoli v minulosti a Rusové si v rostoucí míře budou uvědomovat, jak nesmyslná je válka proti slovanskému národu a že je vyjde draho ekonomicky i z hlediska mezinárodní prestiže. Bohužel to je riziko, které je prezident Putin ochoten podstoupit s vidinou návratu do časů Sovětského svazu, jehož se všichni báli. Právě nostalgie po jeho velikosti a vojenské moci se projevuje téměř v každém Putinově vystoupení.
    Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/general-petr-pavel-rozhovor.html

  21. 24. februára 2022, 20:25
    Emmm..Teba fakt len preplieskať a poslať do Ruska alebo Číny, aby si si začal vážiť čo máme na tomto „prehnitom“ západe. Taký chápavý človek z teba 😀

  22. Anonym 25. februára 2022, 10:20

    Máme tu príliš veľa nenormálnych, dezolátov, vedcov z konšpiračných a dezinformačných ruských webov, budeme si musieť poupratovať na vlastnom dvore.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img