ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

„Dnes nadránom Putin prepadol demokratický štát v našom bezprostrednom susedstve.“ – Dorota Nvotová

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Putinovi sa ani po rokoch nepodarilo rozvrátiť Ukrajinu zvnútra, preto ju dnes nadránom prepadol vojskami. Rozvracia už roky aj EÚ a Slovensko. A aj u nás našiel skrytých aj zjavných spojencov. Hoci sme od Kremľa zažili 40 ročnú porobu, nájdu sa aj dnes dopletení ľudia (spravidla z prostredia bývalých kolaborantských komunistov, tzv. normalizátorov) , ktorí sú na strane Putina. Je to dosledok nášho nevyrovnania sa so zločincami totalitného režimu a tiež hybridnej vojny Ruska, ktorej posobeniu pomáhali promoskovskí politici ako Mečiar, Slota, Fico, Danko alebo Kotleba. Okrem rozvracania Slovenska cez týchto politikov útočil Kremeľ na Slovensko aj cez platených trollov. Platili a podporovali tunajšie protizápadné médialne platformy, založili nám tu základňu Nočných vlkov, internetove rádio, viaceré časopisy a cvičili polovojenske skupiny (napr. Slovenských brancov).
Dnes nadránom Putin prepadol demokratický štát v našom bezprostrednom susedstve. Bez vyhlásenia vojny, nevyprovokovane. Dovodom je, že Ukrajina chcela patriť k Západu.
Táto vojna sa nás týka : fyzicky atakuje naše pohraničie a politicky nás stavia pred úlohu obhájiť našu slobodu. Dnes sme všetci Ukrajincami!
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Česi zablokovali dezinformačný web Aeronet a niekoľko ďalších portálov, ktoré šírili prokremeľskú propagandu. Ide o reakciu na napadnutie Ukrajiny, ktorého súčasťou sú aj dezinformačné kampane. Oznámilo to združenie CZ NIC, ktoré spravuje weby s doménou „cz“.

  2. 16:40 Slovenská vláda schválila návrh, aby Národný bezpečnostný úrad mohol dočasne blokovať weby s dezinformáciami.

  3. Švajčiarsky bankový regulátor nariadil zablokovať obchody Rusov zo sankčného zoznamu EÚ. Podľa ministra hospodárstva Guya Parmelina Rusi, na ktorých boli uvalené najnovšie postihy, nesmú prísť do Švajčiarska.

    „Finanční sprostredkovatelia majú povinnosť príslušné aktíva okamžite zablokovať,“ uviedol úrad na webových stránkach.

    Podľa agentúry DPA nejde o zmrazenie kont sankcionovaných osôb a firiem, ale o to, že švajčiarske inštitúcie s nimi nesmú uzatvárať nové obchody a musia nahlásiť tie súčasné.

    Aj keď sa Švajčiarsko nepripojilo k sankciám proti Rusku, podľa Parmelina chce zabrániť tomu, aby sankcionovaní Rusi využívali švajčiarske finančné inštitúcie na ich prípadné obchádzanie.

  4. Světová curlingová federace dnes s odkazem na výzvu MOV odebrala Permu pořadatelství mistrovství Evropy, které se mělo v tomto městě na Urale konat 19. do 26. listopadu. Ve čtvrtek výkonný výbor Českého svazu curlingu rozhodl, že o to mezinárodní federaci požádá. „Důvodem je napadení Ukrajiny. Soucítíme s napadením suverénního státu přinejmenším v souvislosti se zkušeností s okupací Československa v roce 1968,“ stojí na webu svazu.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/ostatni/mistrovstvi-sveta-muzu-poradatel-rusko-2022.A220225_125632_volejbal_ten

  5. Konečne tie dezolátske weby dostanú stopku, ešte Majko by mohol spraviť nejaký článok venovaný Vladovi a spol. aké bludy tu popísali.

  6. Svet sa na diktaturu a riť meni. V Kyjeve sa na uliciach rozdavaju samopaly kazdemu kto pride, ako teple rošky. Kto chce je vítaný k boju na Ukrajine.

  7. Anonym 25. februára 2022, 20:03 ak sa ukrajinci nezložia a budú za svoju krajinu bojovať inak ako afganci tak ich Putler nedorazí ani vojenskou prevahou. Ak ľud nechce tak sa mu to nepodarí. Iba Putler zabije veľa nevinných ľudí.

  8. ODMIETAM CENZURU a presadzuejm slobodu slova !!

    No v demokracii jedinec nemoze vidiet len svoje prava a ignorovat povinnosti.

    „Moje pravo konci tam, kde zacina pravo ineho“

    Mam aspon desat polospracovanych materialov, kde komunikujem s ludmi siriacimi evidentne klamstva. Na moje otazky preco siria bludy, mlade mamicky odpovedaju, ze je demokracia a ze preco by nemohli pisat co chcu, co si myslia a ze preco by mali preverovat, ci je to, co zdielaju aj pravda.

    Cim jednoduchsie je sprava napisana a cim je to „lubivejsia“ hlupost, tym je rychlejsie sirena a zdielana na FB.

    Ano, je nevyhnutne blokovat vyslovene klamstva – to nie su nazory.

    Odmietam tvrdenie, akym argumentuju aj v rozhovoroch pripavovanych u nas – ze ide o ich alternativnu pravdu a tu maju pravo sirit…

  9. „mlade mamicky“ super kategoria ja umrem:-) kopec straveneho casu na FB a vymlete hlavy a selfies. jeden moj znamy ked mal zenu na materskej tak jej vypinal domacu wifi od 7 do 16 hod kym nebol doma z roboty lebo to nebolo mozne s nou, nic doma nebolo jest a tak.

  10. Autorom vyššie uvedeného textu je Nvotová či anonymný Facebook, či ako to je? Celkom sa mi páčia tie myšlienky, tak preto sa pýtam.

  11. Majko,hlavne,že si zabetónoval tie prvé vety.Ostatne nemá žiadnu výpovednú hodnotu.Kto bude určovať,čo je dezinformacia?O to tu ide.Tato oblasť má už dávno svoje zákony,ktoré sú presne definované,stačí ich dodržiavať,a nie využívať takýto zákon na politické ciele.Blbosti sa budú stále ukazovať,to nie je o Tom.Tu ide len a len o oprávnenú kritiku.

  12. Medzinárodná šachová federácia odobrala Rusku tohtoročnú olympiádu, ktorá sa mala konať v Moskve. Riaditeľka organizácie a bývalá ministerka financií Lotyšska Dana Reizniece-Ozola vyzvala jej predstaviteľov, aby po „brutálnej ruskej invázii“ zastavili všetky aktivity v Rusku a zbavili sa aj sponzorov z krajiny.

    Medzi hlavných partnerov medzinárodnej šachovej federácie patria producent plynu Gazprom, ťažobná spoločnosť Nornickel či jadrová Rosatom. Jej prezidentom je Arkadij Dvorkovič, bývalý ruský vicepremiér a šéf organizačného výboru futbalových MS 2018.

  13. Ruský poslanec, ktorý hlasoval za uznanie Donbasu, ľutuje svoje rozhodnutie a žiada okamžite ukončiť ruský útok na Ukrajinu. Tvrdí, že nehlasoval za vojnu. „Chcel som, aby sa Rusko stalo štítom, aby nebol bombardovaný Donbas, a nie to, aby bol bombardovaný Kyjev,“ píše na Twitteri.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img