ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

„znepokojenie sa u nich premenilo na regulérny strach“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Pred niekoľkými týždňami som sa rozprávala so známou v Kyjeve. Mám tam kolegov a priateľov, chcela som vedieť, ako vnímajú rastúce napätie a chcela som im vyjadriť podporu. Známa bola znepokojená, ale vyjadrila nádej, že sa všetko urovná. Naša firma jej aj ostatným zamestnancom ponúkla možnosť presunúť sa do Lotyšska, ale oni neboli pripravení odísť. Na konci rozhovoru mi známa povedala niečo, čo ma zarazilo: “Daniela, neboj sa, my im (Rusom) nedovolíme, aby sa dostali až k vám.” Až som sa zahanbila, ved ja predsa nevolám preto, aby som od teba získala bezpečnostné záruky pre Slovensko. O niekoľko dní neskôr som sa zahanbila ešte viac, keď naši volení zástupcovia obliali v parlamente ukrajinskú vlajku.
V pondelok Putin spochybnil právo Ukrajiny na existenciu a teraz sú ruské vojská na jej území. Ani najväčší geopolitickí experti si netrúfajú povedať čo bude ďalej. Moji priatelia stále nie sú pripravení opustiť svoju krajinu, len znepokojenie sa u nich premenilo na regulérny strach. To najmenej, čo môžeme teraz my Slováci v tejto situácii urobiť je prejaviť trochu empatie, konečne sa geopoliticky zorientovať a navždy z hláv dostať tú bludnú ideu o veľkom všetkých Slovanov milujúcom a chrániacom ruskom bratovi. Tú ideu, ktorá nemá žiadnu oporu v histórii a už ani nehovoriac o súčastnosti.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym 24. februára 2022, 7:43 – asi sledujete dianie v nejakom paralelnom svete. Ak nie, napiste proti komu by v sucasnej dobe mali nasi politici bojovat v prvej linii a co by malo byt cielom ich boja.

  2. akakolvek, ktoru si prave teraz batuska voloda vymysli. Agresor nepotrebuje dovod na agresiu. Prave teraz oslobodzuje rusky hovoriacich ukrajincov pred nasilim nacifikovanej ukrajiny. Aky dovod mal rusky brat u nas v 68?

  3. Ukrajina nechce byt naraznikova zona Ruska tak ako Bielorusko. Chcu lepsi a slusnejsi zivot a chcu byt sucastou kulturnej Europy v ramci EU. Lenze maju suseda chrapuna ktory ich potrebuje drzat a riadit ako babkovy stat. Ukrajinci vyhnali Janukovyca a povedali jasne ze nechcu byt guberniou.

    Aktualne teda nam hrozi to ze toho chrapunskeho suseda budeme mat aj my. My sme krajina na pokraji obcianskej vojny a spolocnost je kvalitne rozdelena takze pre Putina sme krasna cesta do srdca Europy ak ho nezastavime skor.

  4. “Dobre si zapamätajte, kto pred pár dňami obhajoval Putinove kroky voči Ukrajine, zľahčoval, bojoval proti spojencom, ktorí ich chcú chrániť. Toto nie sú len užitoční idioti, toto sú ľudia bažiaci po moci a peniazoch aj za cenu životov. “

  5. pre anonym 24. februára 2022, 8:54, spojenci ich chcu chranit??? sa preber, za ich ochranou je nerastne bohatstvo ruska a podobne, ukrajina im je cela u prdele co snou bude

  6. jojco ešte stále obhajuješ neobhájiteľné? Dúfam, že si po dnešnej noci vytriezvel. Už konečne netrep, všetko sa potvrdilo, iba ty si stále žiješ v tom svojom ukrivdenom svete. Agresorom je Rusko, ako vždy, Rusko začalo ostrý vojenský útok a keď toto nechápeš, tak si vlastizradca.

  7. Fuuu jojco toto je presne naopak rusi utocia na ukrajinu a donecko a luhansko maju velke nerastne zasoby uhlia takze o kradez nerastnych surovin ide hlavne rusku.

  8. Toto su tu ale keci.
    Za vsetko moze USACKA banda, keby sa nechceli roztahovat aj na Ukrajine, tak sa nic nedeje. K comu je v 21 storoci tolko zakladni okolo Ruska ?
    Dospelo to az sem, ked Rusku uz dosla trpezlivost. A mudrlanti co tu fnukate akoby ste drzali USACKE udy, lebo Vam ublizila Policia, Smer, Fico , slnko, vietor. Tak sa zoberte na Cele s Matesom, ministrom obrny a chodte pomoct Banderovskej (fasistickej)casti armady na Ukrajinu. Mozno chytite nejaku raketku.

  9. Samozrejme, Rusko potrebuje uhlie, ked sa mozu kupat v rope a o plyne nebudem uz radsej pisat.
    Rusko bombarduje vojensku infrastrukturu, nie civilistou ako to robila fasisticka Ukrajinska armada

  10. Ameerika doteho doteho, amerika teraz vypusti rakeetu na rusko. Dufam ze aj nam sem daju rakeetu a pustime si na rusko. Zlata nasa ameerika, nech nam sem daju ludi a hlavne vela cernochou s vela raketamy . Potrebujeme cerne ameriky rakety. Tu do kasarni nech nam daju rakety aj zbrane nam mozu dat , amerika nasa laska

  11. Na slovensku bola mimoriadne silna ruská propaganda od roku 2014, počas covidu extrémna. Rusi investovali veľmi veľké peniaze do dezinformačných a konšpiračných medii, podarilo sa im na polovicu rozdeliť slovensku spoločnosť, za pomoci politikov, ktorý chcú vrátiť stav spoločnosti do rokov pred vraždu novinára. Dnes vieme prečo. Antivaxeri boli užitoční idioti. Verím v tom, že prevažná časť slovenského národa má rozum.

  12. Dalo sa očakávať, že proruských trolov bude na fórach pribúdať. Inak sa čudujem, že ste sa ešte neodsťahovali do vášho vysneného sveta. Nikdy tam nepôjdete. Len oplúvate demokraciu, vlastnú slobodu a krajinu a vlastne blahobyt v ktorom žijete. Tak ako naši starí ľudia čo prežili vojnu hovorili…vojnu na vás. Potom a možno čoskoro pochopíte.

  13. to už je naozaj humus v momente kedy Rusi útočia ďaleko za hranicami Donecka/Luhanska to stále obhajovať a ukazovať na USA…to už musí byť vážne buď platené, alebo silná diagnóza…

  14. Ale vsimni si jeho styl a pravopis. To uz nie je debilizmus, to musi byt vrodene. Na toto uz asi neexistuje ani diagnoza. Ten musel mat aj rodicov a starych rodicov tupych.

  15. škoda na nich reagovať ….tak ako v Pelíškoch keď sa chcel po vpáde agresora v 68 roku Donutil obesit.. Zrútil sa mu svet. Tak sa aj kremloboti teraz nevedia vysporiadať s tým, že sa im mierotvorca Putin zmenil na krvilačného netvora, ktorý vraždí priateľov, tak on sám Ukrajincov predčasom nazval.

  16. Volajme ameeriku, nah rychlo prijdu. Pomze nam velke cerne klady, nase magory co vas ibdivuju potrrbuju vase cerne udy .
    Podte amiricani, 95% co vas tu chcu su aj ockovanci, kludne do nich vlozte udy

  17. Prečítajte si reakciu nášho kamarata Českého prezidenta Zemana na Putinovu agresiu a zuby vám cvaknu naprázdno. Označil Putina za šialenca, ktorého treba izolovať. Nikdy som si nepomyslel, že budem so Zemanom niekedy v niečom súhlasiť.

  18. Ratafak plachta 24. februára 2022, 10:49

    ďakujem za všetky príspevky a všetok čas, ktorý si venoval boji proti dezinformáciam, ruským trolom a všetkým konšpiračným dezolátnym zaostalým príspevkom naprieč celým covidom až doteraz. Aj vďaka takým ako si ty, môže byť slovensko lepšou krajinou, aj keď cesta to ešte bude dlhá. Verím, že takých ako si ty je a bude na slovensku väčšina. Budúcnosť je už iba o vzdelaní, bude to najvyššia priorita, všetko ostatné môže ísť bokom.

  19. slušný človek 24. februára 2022, 11:50 Lepšie by som to nenapísal. Dnes plače Ukrajina ale aj tí, čo doteraz videli v Rusku nášho osloboditeľa. Možno konečne precitnú.

  20. sto sa cudujece ?
    Ameerika scela zakladne na Ukrajine, Rusaci to nescu, 8r sa to neriesi, lebo ved kto by isiel proti tomu co chce Ameeerika.
    Tak to rusko vyriesilo a usaci si mozu zakladne kreslit len na mapke ukrajiny.

  21. slušný človek 24. februára 2022, 11:50…ďakujem za to, človek sa tu väčšinou dočká len uražok za iný názor či za vyvratenie zjavného nezmyslu…s tým vzdelaním 100% súhlasím, len u nás to bude boj…máme strany ktorým vyhovuje nižšia vzdelanosť a absencia kritického myslenia…a ešte dodam že okrem vzdelania nám mnohým chýba aj tolerancia…názory môžeme mať rôzne a v spoločnosti je to dokonca žiadúce, ale nikde inde som sa v takej miere nestretol s tým že pri rozdielnych názoroch sa okamžite prechádza k urazkam…

  22. Ukrajinka se v obci Henychesk postavila ruskému vojákovi. Žena mu řekla, že je okupant, fašista a má si dát do kapsy slunečnicové semínko, které po něm vykvete, až zemře na ukrajinské půdě.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img