ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Mesto hľadá nájomcu na ďalšie časti kaštieľa

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Právny a majetkový referát na MsÚ predložil na februárové rokovanie mestského zastupiteľstva návrh na vyhlásenie obchodno-verejnej súťaže na nájom ďalších dvoch neprenajatých častí kaštieľa, terasy a pozemku prislúchajúcim k nim. Posledná OVS na nájom časti kaštieľa bola vyhlásená v septembri minulého roku, no bola ukončená ako neúspešná. Tentoraz právny a majetkový referát navrhol a zastupiteľstvo odsúhlasilo ponúknuť kaštieľ v niekoľkých alternatívach, z ktorých si navrhovateľ môže vybrať, buď iba jednu alebo aj viac alternatív. Zámer a podmienky OVS schválilo Mestské zastupiteľstvo v Seredi uznesením č. 34/2022 dňa 17.02.2022.

Rozdelenie kaštieľa:

Celý kaštieľ je rozdelený na tri časti a to:

a) časť 1 – severná časť západného krídla, vrátane zrúteného schodiska a celý suterén aj pod časťou 2. Táto časť je už prenajatá a to na základe Zmluvy o nájme uzavretej dňa 3.11.2020 s nájomcom – spoločnosťou GODY GROUP, s.r.o., Sereď, na dobu určitú od 1.1.2021 do 31.12.2070.

b) časť 2 – južná časť západného krídla a zalomená časť južného krídla, okrem bastiónu

c) časť 3 – rovná časť južného krídla

Na prenájom mesto ponúka časť 2 a 3 podľa nasledujúcich alternatív, ktoré boli odsúhlasené Krajským pamiatkovým úradom v Trnave. Účel nájmu a stavebné opravy, úpravy, rekonštrukcia predmetu nájmu musia byť v súlade s rozhodnutiami KPÚ a v súlade s územným plánom mesta.

Alternatíva č. 1 – celá časť 2 kaštieľa:

časť 2 kaštieľa – južná časť západného krídla a zalomená časť južného krídla, okrem bastiónu,

• prízemie – miestnosti č. 25 až 35 a miestnosti 38 až 43 s celkovou úžitkovou plochou 308,7 m2

• poschodie – miestnosti č. 24 až 57 s celkovou úžitkovou plochou 755,2 m2,

spolu m2 = 1063,9 m2

Alternatíva č. 2 – len niektoré miestnosti z časti 2 kaštieľa:

z časti 2 kaštieľa – južnej časti západného krídla a zalomenej časti južného krídla, okrem bastiónu, tieto miestnosti:

• prízemie – miestnosti č. 25 a 26, ktoré sú na prízemí západného krídla kaštieľa a k nim prislúchajúca časť chodby (miestnosť č. 25)

spolu vo výmere úžitkovej plochy 48,7 m2

• poschodie – miestnosti č. 24 a 25, ktoré sú na poschodí západného krídla kaštieľa a k nim prislúchajúca časť chodby (miestnosť č. 32)

spolu vo výmere úžitkovej plochy 52,8 m2
spolu m2 = 101,5 m2

Alternatíva č. 3 – celá časť 3 kaštieľa:

časť 3 kaštieľa – rovná časť južného krídla,

• suterén – miestnosť č. 18 s úžitkovou plochou 16,8 m2,

• prízemie – miestnosti č. 44 až 72 s celkovou úžitkovou plochou 463,0 m2,

• poschodie – miestnosti č. 58 až 66 s celkovou úžitkovou plochou 165,2 m2,

spolu m2 = 645,0 m2,

Alternatíva č. 4 – terasa

terasa o výmere cca 270 m2, nachádzajúca sa zo západnej strany severnej časti kaštieľa, postavenej na parcele reg. „C“, parc. č. 2/7 – ostatná plocha

Alternatíva č. 5 – pozemok

pozemok o výmere cca 170 m 2, nachádzajúceho sa z východnej strany severnej časti kaštieľa – odčleneného z parcely reg. „C“, parc. č. 2/7 – ostatná plocha

Podmienky súťaže

Súťažiaci musí v návrhu uviesť predmet nájmu, účel využitia predmetu nájmu, ktorý musí byť v súlade s územným plánom mesta a rozhodnutím príslušného pamiatkového úradu. Ďalej je nutné predložiť podnikateľský zámer, uviesť finančné krytie realizácie zámeru a do jedného roka od účinnosti zmluvy predložiť prenajímateľovi projektovú dokumentáciu. Všetky podmienky sú uvedené na internetovej stránke www.sered.sk

Komisia na výber najvhodnejšieho návrhu

Poslanci na februárovom rokovaní odsúhlasili komisiu na výber najvhodnejšieho návrhu, ktorá bude pracovať v zložení: Michal Irsák, Martina Hilkovičová, Rastislav Petrovič, Róbert Kráľ a Marek Tóth.

Časový priebeh súťaže

Termín predkladania súťažných návrhov je do 20.4.2022, do 17:00 hod. a to písomne, v zapečatenej obálke na adresu Mestského úradu v Seredi. Otváranie obálok a vyhodnotenie návrhov bude v ten istý deň. Výsledok súťaže bude následne oznámený všetkým navrhovateľom.

Informácie

Navrhovateľ má možnosť v prípade technických otázok alebo záujmu o obhliadku priestorov obrátiť sa na:
Peter Kišš, e-mail: peter.kiss@sered.sk, č.telefónu: č. telefónu: 031/78923-92 alebo -93, kl. 248, mobil: 0918450856

V prípade organizačných otázok sa môže navrhovateľ obrátiť na :
JUDr. Ing. Daniela Vargová, kontakt: email: daniela.vargova@sered.sk, č. telefónu: 031/78923-92 alebo 93, kl. 242, mobil: 0951 152 829

Celé znenie OVS spolu s podrobnými podmienkami a nákresmi nájdete na stránke www.sered.sk alebo na nižšie priložených dokumentoch.

Zámer mesta prenajať nehnuteľný majetok
Podmienky OVS
Vzor nájomnej zmluvy 1
Vzor nájomnej zmluvy 2
Nákres

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img