ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Včera bolo množstvo odpadkov vyprodukovaných fyzickými osobami na mestskom pozemku. Kde sa nachádzajú dnes?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ešte včera neskoro popoludní mestský pozemok vedľa Mestských sociálnych bytov čo do skladovania odpadu vyzeral takto:

Stav, ktorý je na tomto pozemku bežný po dlhé roky – viac menej stále. Býva však aj horšie. Následne sú odpadky rozfúkavané po okolí, ulici. Množstvo hlodavcov majúcich na mestskom pozemku permanentné hody.

Včera popoludní sme stav ukázali aj poslancovi MsZ Kurbelovi.Ked sme sa skôr telefonicky snažili skontaktovať s hovorkyňou MsÚ a pracovníčkou publikujúcou materiály, ako musia občania separovať a znižovať náklady na odpady, telefón nedvíhala. Škoda. Mohla to mať takpovediac „z prvej ruky“.

S poslancom Kurbelom sme hádali, kde asi ten odpad vyprodukovaný fyzickými osobami desaťročia bývajúcimi v dome postavenom  na mestskom pozemku skončí. Tipoval som, že vedľa v kontajneroch Mestských sociálnych bytov.

Dnes ráno tašky a vrecia s odpadom už pri nádobách neboli. Netušíme kam boli premiestnené – len dúfame že nie niekde do prírody, alebo na inú nelegálnu skládku.

Hneď ráno sme sa telefonicky  snažili znovu kontaktovať pani Slahučkovú – nedvíhala.

Oslovili sme vedenie MP s tým že žiadame o prezretie záznamov kamery MP namierenej na sociálne byty a zistenie, či plný kontajner pred sociálnymi bytmi nie je  naplnený týmto odpadom. Zástupca náčelníka MP  Peter Sokol prisľúbil prezretie záznamov kamier a poskytnutie videozáznamu žiadateľovi, teda SOL.

Je nevyhnutné zistiť, kam bol odpad umiestnený a  zverejniť túto informáciu vo verejnom záujme. A následne občanom oznámiť, ako bol občanmi zdokumentovaný podnet MP vyriešený.

– – –

Zástupca náčelníka MP Peter Sokol nám dnes krátko po 16. hodine oznámil, že MP zistí, ako bolo s odpadom naložené.

Zákon predsa musí platiť pre každého rovnako, nie?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. na garbiarskej odpadky po celej ulici lebo zobrali kontajnery a teraz to ludia hadzu na zem vedla a vietor to vsetko rozfukal som zvedavy kto to bude zbirat po celom sidlisku je to tam horsie ako pred socialnymi bytmi

  2. Výsledok Vášho poctivého separovania si môžete všetci činovníci z mesta, ale aj poslanci priamo pozrieť v ohradenom priestore na smetné nádoby na ul. Garbiarskej a v priľahlom priestore pred obytným blokom 51. Priestor a samostatné nádoby na odpad preplnené a bordel vetrom rozfúkaný po celom okolí. Garantujem Vám, že závidieť môžu aj na Luníku.
    Zdvihnite si svoje úradnícke zadky vrátane primátora a spol. a príďte občanom, svojím voličom životné prostredie dať do pôvodného stavu, nakoľko terajší stav ste zapríčinili svojimi nekompetentnými rozhodnutiami práve vy. Hanba Vám. Keď vidím ten bordel pred blokom 51 navrhujem, aby sa občania spojili a v rámci občianskeho protestu prestali platiť za odvoz smetí.

  3. A čo to je ich odpad alebo Váš? Inde vydrží 5 členná rodina s jednou smetnou nadobou a naopak sú jedinci co im nestačí ledva na tyzden

  4. Teraz začne etapa 2 a budú nás učiť ako si máme poupratovať pred domom a TD hnet vám oznamujeme že sa NATO môžme všetci vysrať pani z Mnv

  5. Rad by som si tu precital clanok s odpovedami podla coho sa rozhodoval jednotlivy poslanec ked zahlasoval za takuto zmenu v nakladani s odpadmi. Aby som vedel komu dat na jesen hlas.

  6. pán majko prečo neuverejníte aj fotky koľko saklov dávajú cigáni ku sudákom čo im berú???????my platíme všetko čo platia ony?????fotky som vám poslal do pošty

  7. Anonym 1. marca 2022, 13:08 – dakujeme za fotografie, asi cestujete denne do prace. 😉

    Dokumentacia je dostatocna a to aj zo strany MP, ktora ma bezpecnostnu kameru presne oproti socialnym bytom.

    Byvame tam 22 rokov, takze stav nepozna nik lepsie, ako my. Mame pripraveny dalsi material na publikovanie, len chceme aby bol co najkompletnejsi.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img