ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Družstvá BK Lokomotíva Sereď sa predstavili na palubovkách súpera

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Staršie žiačky s bojovným výkonom na hranici síl

Piatok 21.2.2022

BKM Petržalka Five-Stars – BK Lokomotíva Sereď 55:72 (18:25, 36:41, 50:53).

Žigová 14 (TH 5/5, 1 trojka), Liptáková 13 (3/1), Lehocká 12 (3/2, 1 trojka), Rybárová 10, Hrnčiariková 10 (2 trojky), Lopašovská 4, Suchopová 3 (2/1), Rychtáriková 2 (2/2), Donayová 2 Tóthová 2, Holbíková, Kapošová, Kalinaiová a Ďurišová. Trestné hody družstva 15/11, 4 trojky.

V piatok sme s družstvom vycestovali na dohrávané stretnutie na pôdu Petržalky. Dievčatá nabité energiou zo skvelého zápasu so Slovanom chceli napodobniť tento výkon. Treba povedať, že sme ale nečakali čo nás môže v tomto zápase čakať a aký bude jeho priebeh. Úvod bol jednoznačne v našej réžii. Mali sme možnosť predviesť naplno náš útočný potenciál, ale v obranných činnostiach už to bolo trošku horšie. Nedôraz, nízka agresivita a dovolím si tvrdiť nekoncentrácia umožňovala súperovi držať sa na dostrel. V druhom dejstve to začalo, začali sme narážať na kompaktne stojacu obranu súpera. Náš pohyb lopty a pohyb hráčok bez lopty v útoku bol minimálny, streľba z väčšej vzdialenosti neúspešná a tým, že pretrvávalo naše nasadenie v obrane zo začiatku stretnutie tak o založení protiútoku sme ani len netušili. Po zmene strán sa nezmenilo na obraze stretnutia nič, až nato, že už sme začali badať na našom družstve momenty kedy sa vedelo s obranou súpera vysporiadať a plniť pokyny, ktorým v tréningu nevenujeme až toľko času. Tak isto aj v obrane už sme v niektorých situáciách pritvrdili. Celé to začalo v momente, keď sa Nina Tóthová hodila bojovne po loptu mimo ihriska, naše družstvo pocítilo, že sa dá hrať omnoho agresívnejšie, začali sme konečne odstavovať a doskakovať, brániť 1:1, pomáhať si v obrane a súperovi už sme nedovolili ľahký kôš (posledná štvrtina – 5 bodov). Táto aktivita na obrannej polovici nám vliala energiu do protiútoku a zároveň sme s touto energiou začali premieňať aj pokusy z väčšej vzdialenosti. Dievčatá si toto pre nás veľmi cenné víťazstvo veľmi vydreli a svojim bojovným výkonom pričom siahali na dno svojich síl (mimochodom na družstve bolo neustále vidno túžbu po víťazstve) aj zaslúžili. Chcel by som spomenúť, že premiéru v našom drese si „odkrútila“ Cleo Hrnčiariková. Všetkým dievčatám gratulujem a zaslúžia si obrovskú pochvalu.

Tréner: Martin Bosý

Asistent trénera: Michaela Sedláčková

Po trojmesačnej pauze sa konečne dostali na palubovky aj hráči U17.

1. liga Kadeti U17 – skupina GOLD

Sobota 19.2.2022

Zápas č. G63

TSM Slávia Žilina – BK Lokomotíva Sereď 71:76 (16:14, 39:33, 54:59, 71:76)

Majerník 18 (10 doskokov), Rumpík 17, Sárkány 16, Kiss 9 (1 trojka), Kapustík 7, Aboudi 6 (2 trojky), Q. Truong 3 (1 trojka)

Vo výrazne oklieštenej zostave, bez dvoch kľúčových hráčov Vranoviča a Mizeru, chýbajúceho Melichera a prakticky po dvoch spoločných tréningoch, sme šli v sobotu zabojovať na Žilinskej palubovke o prvé víťazstvo v tomto roku. Aj keď Žilina nepatrí medzi favoritov GOLD skupiny, v najlepšej osmičke už nemôžme očakávať ľahký zápas. Žilina hrala veľmi jednoduchý a rýchly basketbal, ktorým nás v prvom polčase porážala. Absentovala u nás najmä obrana hráča 1 na 1, kde sme často prepadávali. V druhom polčase sme sa dostali do tempa hlavne vďaka vytiahnutej pressingovej obrane, pomocou ktorej sa nám podarilo získať niekoľko lôpt a ľahko zakončiť. Zápas sme tak prevzali do vlastných rúk a cestou za víťazstvom družstvo ťahal najmä Andrej Majerník, ktorý zaznamenal double-double. Výborne mu sekundoval aj Tomáš Kiss, ktorý odohral takmer 30 minút, aj keď vekovo stále patrí do kategórie U14, neprestáva prekvapovať svojou hernou inteligenciou a prehľadom na ihrisku. Vzhľadom na situáciu v akej sme sa ocitli je každé víťazstvo veľmi cenné a verím, že bude pre hráčov motiváciou do nasledujúcich týždňov.

Nedeľa 20.2.2022

Zápas č. G68

MBA Prievidza – BK Lokomotíva Sereď 116:54

Rumpík 19 (2 trojky), Sárkány 11, Majerník, Aboudi a Q. Trunog po 7, Jozek 3 (1 trojka)

V nedeľu nás čakalo družstvo z Prievidze, ktoré je v tejto kategórii rozhodne ašpirantom na medailu. Aj keď sme vedeli čo nás čaká, ostali sme z úvodu stretnutia prekvapení. V druhej desaťminútovke sme sa osmelili a bez posledných dvoch minút prvého polčasu sme odohrali vyrovnaný úsek hry. Nemalo cenu držať na ihrisku 5 hráčov zo základnej päťky, takže si po 15 minút pripísali aj hráči zo širšej rotácie Hai “Milan“ Truong, Samo Jozek a Dominik Mičányi. Aj keď výsledok vyzerá hrozivo, nie je to úplne reálny obraz a netreba si nad tým vôbec lámať hlavu. Aj takéto prehry patria k športu, no jediné čo ma mrzí je, že v sebe hráči nemajú športového ducha, ktorý im nedovolí odovzdať svoju kožu lacno. Obetovať sa a byť ochotný sa pobiť o každý kôš aj v 35 minúte prehratého zápasu, to sa naučiť nedá, treba to mať v sebe…

Tréner: Patrik Sarna

Spoločná súťaž junioriek, mladých žien a 1. ligy žien

Sobota 19.2.2022

BK ŠKP 08 Banská Bystrica – BK Lokomotíva Sereď 30:47 (5:12, 14:27, 18:39).

Žemlová 16, Jakubčeková 13 (TH 2/1), Nagyová 10 (6/2), Pučíková 4, Dudonová 2, Zrayer 2, Kartáčová, Liptáková, Tóthová, Scherhauferová, Lopašovská, Lehocká. Trestné hody družstvo 8/3.

V sobotu sme vycestovali na zápas do Banskej Bystrice. Súper síce viedol v úvode stretnutia 2:0, ale našou následnou šnúrou 10- tich bodov sme mierne naznačili, že opraty stretnutia budeme držať my. Počas celého zápase sme mali vo viacerých činnostiach navrch preto si aj myslím, že víťazstvo si naše družstvo zaslúžilo. Čo sa týka už samotného prejavu družstva a obrazu hry (naznačuje to aj samotné skóre) to už bolo o niečo horšie. Nedôrazný pohyb, nízka agresivita v obrane (5 faulov) a zakončeniach streleckých pozícii a množstvo nepresností (22 stratených lôpt je dosť!) netvorilo z tohto zápasu ten najlepší dojem. Strelecká mizéria ( 11/1 za 2 body a 11/0 za 3 body) si vybrala svoju daň na počte vstrelených bodov. Potešiteľné je, že sme sa pri kombináciách súpera držali v obrane celý tím dohodnutých vecí.

Tréner: Martin Bosý

Asistent trénera: Michaela Sedláčková

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img