ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Silný vietor lámal stromy, kemping je bez dodávky elektriny

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Na Slovensko opäť dorazil mimoriadne silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na niektorých miestach výstrahu až III. stupňa. Rýchlosť vetra na západe Slovenska dosahoval priemernú rýchlosť viac ako 60 km/h a v nárazoch až 105 km/h. Takáto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Silu vetra pocítila aj Sereď. Nárazový vietor lámal suché konáre stromov pri ceste do kempingu. Jeden zo spadnutých stromov strhol elektrické vedenie a tak táto časť mesta zostane nejaký čas bez elektrickej energie.

K takmer vyvráteniu smreku veľkých rozmerov došlo aj na Športovej ulici. Aby sa predišlo ohrozeniu života a majetku, privolaní hasiči za použita výškovej techniky strom opatrne spílili. Silnejší vietor meteorológovia predpovedajú pre okres Galanta aj na sobotu 19.2.2022 od 02:00 do 15:00 hodiny. Bude však miernejší ako dnes. Miestami sa očakáva výskyt vetra s priemernou rýchlosťou nad 12 m/s (45 km/h), ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h). Na tento deň je vydaná výstraha I. stupňa. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img