ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Zníženie frekvencie odvozu odpadov neznamená zníženie poplatkov ….

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V poslednom čase dosť rezonuje spoločnosťou situácia s odvozom KO v našom meste.

Áno, je pravda, že sa znížila frekvencia odvozov od RD a ponížil sa počet 1100 l nádob od bytových domov. Táto jednostranná akcia však mala byť zo strany mesta dopredu pripravená a odkomunikovaná. V našom meste sme ale zvyknutí, že sa nediskutuje, len sa prikazuje !

Situácia však vyvrcholí asi až počas letných mesiacov, ak sa samozrejme nepristúpi k riešeniam. Riešením môžu byť malé kompostéry pre domácnosti, uzamykateľné stojiská na odpady, pridanie nádob na separovaný zber, kontrola „čiernych“ ubytovní, kontrola počtu nádob k počtu obyvateľov v nehnuteľnostiach a pod. Tých riešení je určite viac, ale to by muselo sedieť na úrade menej ľudí a viac ich byť v teréne. Samozrejme v neposlednom rade tu máme mestskú políciu ! Ale to by jej členovia nemohli vysedávať v autách a schovávať sa kade tade, ale chodiť peši po meste a kontrolovať. Jednoduchšie ale je stáť pri moste a  pokutovať šoférov kamiónov za prejazd cez most, ako kontrolovať stojiská odpadov a mať zmapované celé mesto, kde aký dom sa prenajíma na ubytovanie a produkuje odpady, za ktoré sa neplatí.

Ak si však niekto myslí, že by sa mohli znížiť poplatky, hlboko sa mýli ! Poplatky sa od budúceho roka samozrejme zvýšia / nezabúdajme, že tento rok je volebný /.

Za rok 2021 bola priemerná mesačná cena za zber a vývoz KO 16 131 EUR.

Za JAN 2022 bola vyfakturovaná suma 14 905 EUR, čo zobrazuje navýšenie cien za vývoz 1 nádoby zo strany spoločnosti Komplex.

Čísla sú verejne dostupné na stránke mesta / zverejňovanie, faktúry mesta eGov /.

Čiže, ak občania rátali, že by sa pri zmenej frekvencii a zníženému počtu nádob mali adekvátne znížiť ceny za odvoz KO, tak sa prerátali !

Prečo ? Jedným z dôvodov je :

Minulý rok v októbri 2021 bola v našom meste vyhlásená VOS na zber, vývoz a uskladnenie KO.  Do súťaže , čuduj sa svete, sa prihlásil iba 1 uchádzač a to spoločnosť KOMPLEX – odpadová spoločnosť, s.r.o.

Myslím, že komentár to nepotrebuje!

 

– – –

Poznámka redakcie: Autor článku je redakcii známy, nakoľko článok bol podpísaný a jeho uverejnenie bolo konzultované aj telefonicky. Autor však požiadal o zachovanie anonymity, z dôvodu obavy pomsty, cielených perzekúcií alebo obavy o bezpečnosť seba a svojej rodiny, čo redakcia rešpektuje.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Potom sa netreba cudovat ze ludia budu bordel vyvazat po okoli mesta…
    Uz teraz su situacie kedy uz neni kam dat smeti a je este 3,4 dni pred vyvozom.

  2. Prečo majú bit čierne skládky veď sa tu písalo že keď sa pôjde okolo Mnv treba to tam vyhodiť prečo má trpieť príroda skrz somarou z Mnv nech si to poupratuju veď ich tam je dosť a nieje to ani protizákone iba ukazuje na ich neschopnosť Ľudia sa môžu dohodnúť vyplatiť smeti posledný deň v roku a to iba polovicu aká práca taká odozva

  3. treba si konecne uvedomit ze odpad vyprodukovany
    v meste je vyzitka obcanov.
    pozrite do kontajnera na papier.
    obcan je schopny vlozit i kubikovu neporusenu krabicu
    o mensich ani nehovorim….
    to iste plati i o plastovych flasiach
    navrhoval som zmrzcovac flias ale mesto to odmietlo
    a potom prevazame vzduch…
    ale pozor smeti su produktom casto nedisciplinovanych obcanov
    pozrite sa najprv na seba a az potom na odvoz a mesto

  4. Vyzerá to že máš zelené trenky… mám však jednu otázku ak mám v domácnosti dve deti, mám podľa teba z plienok hovno oškrabovať a následne ho spláchnuť a plienky znovu použiť napriek tomu že sú jednorázovky len preto aby som bol eko bio green? Skús sa nad tým zamyslieť, hráme sa tu na ekológiu a amíci preletia zo stíhačkami polku zemegule tam sa nepozerá an ekológiu ? Kde je teraz gréta prečo nebľačí v TV o ekológii či teraz sa to nehodí…

  5. Všetko je o ľuďoch. Aj na Dolnomajerskej ulici MÚ povolil pod obytným domom hernu, ale majiteľa nezaviazal, aby si okolo poupratoval. Sú tam porozhadzované malé fľaštičky od alkoholu, smeti… No, teraz tí, ktorí na poriadok si veľmi nepotrpia, budú sa mať na čo vyhovoriť, pre nedostatok nádob. A čo sa týka zvýšenia poplatkov, v našom štáte nič nové. To vidíme na každom kroku. Vláda oznámi zvyšovanie cien a obchody už v predstihu konajú. Aj výrobky. Nie, že len zvýšia cenu, ale hneď znížia gramáž. Tak vás 2x okradne. My platíme veľmi drahú vody. Raz v cene mäsa, mrazených rýb…Keby sme to niesli zabalené len v papieri, tiekol by za nami Dunaj. Na Slovensku je to tak.

  6. musis sa naucit citat a to co je napisane spravne vyhodnotit
    ja o praznych nadobach kde je mnozstvo objemnych krabic
    o mnozsve nafukanych flias….a ty o plienkach
    povinnostou kazdeho je starat sa o zivotne prostredie bez ohladu ako sa porusuje.
    vtedy trreba protestovat

  7. Píše sa tu o separovaní. Ja by som chcel vedieť, ako so separátom naloží odpadová spoločnosť. Či to nekončí na jednej kope. Všetko začalo masírovaním mozgov článkami jednej pani o separovaní. Absolútne nezmyselné rozhovory s poslancami, ktorí odsúhlasili zmeny odvozu odpadu. Samozrejme, keď boli za, ani jeden nenapíše, že to pokakali. Účel? Je úplne jedno, ako triedime, separujeme. Cieľ bol jasný. Zvážať odpad menej často a ušetriť na odvoze. Uskladnenie odpadu stúplo a ak sme nechceli tak očividne dvíhať ceny za odpad, riešením bolo vyhovoriť sa na dobrú, priam úžasnú separáciu. Nie na takú, na akú sa mesto vyhováralo pri zvoze BRO, kde mesto muselo vymýšľať spôsob, ako dotovať súkromnú spoločnosť, ktorá odpad akože triedila, lebo ľudia boli nedisciplinovaní a do BRO hádzali všetko. Ľudia zrazu dostali rozum a začali neskutočne, priam bravúrne separovať. Takže pod rúškom skvelej separácie sme sa dostali na dvojtýždňové odvozy, ale za cenu týždenných. Zdalo by sa, že cena sa nezvýšila, aspoň to tak ľudia nepociťujú. To bol zámer. Ale opak je pravdou. Ako tu už niekto písal. Budú voľby, poplatky sa budú zvyšovať až o rok. Niekto z úradu mi vravel, že sa plánujú zvyšovať aj dane. Samozrejme, od roka budúceho. Po voľbách. Ale o tom by asi vedeli povedať viacej poslanci alebo vedenie mesta.

  8. No potom to tak bude vyzerať keď ešte aj k*koti čo nebývajú na sídlisku a bývajú niekde v p*ci na dome chodia do našich smetiakov vyhadzovať ich odpad

  9. K*koti co byvaju na dome maju rovnako zaplatene smeti, a nieje to viazane na lokalitu kde ich mozu vyhodit.
    Skor by trebalo castejsie zvazat smeti od k*kotov z domov nie raz za 2 tyzdne tu malu smetnu nadobu co maju na vsetko a nemuseli by zvazat odpad po sidliskach co ty nato?
    Mozno k*kt sedel tam kde to vymysleli ze na jeden dom bezohladu nato kolko ludi je tam prihlasenych a platia smeti musi stacit jedna smetna nadoba na 2 tyzdne…

  10. Treba vymeniť kontajneri z domu zo 120 l na 240 l to malo bit ako prvé čo mali pani z Mnv spraviť dať na verejné priestranstvo veľké nádoby na papier sklo ako to majú vSintave Potom rozhodnúť zväzku 1x za 2 týždne Hlavná vec že tam sedíte na ritiach a v hlave nsrate na Tom Mnv iba čo robíte zlo medzi ludmi

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img