ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Do vozového parku ministerstva vnútra by malo pribudnúť 705 nových ekologických vozidiel

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM| Ministerstvo vnútra vyhlásilo verejné obstarávanie na nákup ekologických automobilov, ktoré budú financované z Plánu obnovy a odolnosti.

Investícia súvisí s modernizáciou a budovaním odborných kapacít polície /Investícia 2/ v rámci Komponentu 16 Plánu obnovy a odolnosti: Boj proti korupcii a praniu špinavých peňazí, bezpečnosť a ochrana obyvateľstva.

Predmet zákazky na ekologické automobily je rozdelený na 7 častí. Rezort vnútra plánuje obstarať elektromobily typu hatchback, SUV a tiež dodávky, v kategórii plug-in zasa hybridné vozidlá typu sedan, SUV, hatchback  a kombi.

Uchádzači o zákazku môžu predložiť ponuku na jednu jej časť, ako aj na ľubovoľný počet častí predmetu zákazky. Kritériom posudzovania ponúk je cena.

Zákazka sa týka kúpy 705 vozidiel / s možnosťou kúpy ďalších 160 vozidiel počas dvoch rokov, a to v závislosti od potrieb a finančných možností ministerstva vnútra./ Na tento nákup je z prostriedkov Plánu obnovy a odolnosti vyčlenených 20,2 mil. eur bez DPH.

Uvedených 705 vozidiel financovaných z POO má byť dodaných do konca roku 2022. Určené sú pre policajné hliadky, operatívcov a vyšetrovateľov.

Z počtu 705 vozidiel bude preto 300 kusov vozidiel označených príslušnosťou k PZ a budú vybavené zvukovým a rozhlasovým zariadením. Ďalších 200 kusov žiada  rezort vnútra dodať v úprave so skrytou príslušnosťou k PZ a 205 kusov vozidiel bude bez viditeľného označenia k PZ. Špeciálna policajná výbava bude ich súčasťou.

Obmena 705 kusov vozidiel v kategóriách elektro a plug-in hybrid predstavuje asi 10 percent vozového parku MV SR. Prispeje k zníženiu priemerného veku vozidiel /8,6 roka/, v dôsledku čoho sa ušetria náklady na pohonné hmoty a opravy. „Toto verejné obstarávanie je samozrejme v súlade s koncepciou obnovy osobných vozidiel autoparku MV SR do roku 2031, ktorá na ministerstve vnútra dlhodobo chýbala a pripravili sme ju po dôkladnej hĺbkovej analýze stavu a potrieb rezortu. Znižovanie priemerného veku vozidiel sa okrem úspor pri bežných výdavkoch odrazí aj na bezpečnosti posádok a v neposlednom rade na znížení úrovne produkovaných emisií, pri tomto nákupe to odhadujeme na 2700 ton,“ doplnil minister vnútra Roman Mikulec.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img