ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

„Ak mi neustúpite, tak bude vojna a spôsobíte ju vy.“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Vojnu nesmieme nikdy chcieť. Je hrozná a škodí všetkým. Vojnou však ani neslobodno vydierať. Poznáme to z histórie a prebieha to i v súčasnosti: „Ak mi neustúpite, tak bude vojna a spôsobíte ju vy.“ Je to zvrátená logika útočníkov. Preto pred vojnou nesmieme mať ani strach. Presne na ten hrajú predátori. Nemyslím si, že v stredu začne na Ukrajine vojna. Na rozsiahly útok tam podľa medializovaných informácií podľa mňa Rusi ešte nemajú dosť síl. Ale vojna na Ukrajine v skutočnosti už dávno začala. Zákerná a smrtonosná. A je jasné, kto je v nej útočníkom, a kto svoje územie a svoj ľud bráni. Modlime sa preto nielen za to, aby nevzplanula v rozsahu, v ktorom by sa vymkla spod kontroly kohokoľvek, ale aj, aby sa čo najskôr spravodlivo skončila. A pomáhajme Ukrajine, lebo utrpenie jej ľudu si zaslúži našu solidaritu. Sloboda nášho východného suseda je napokon i v záujme našej vlastnej národnej bezpečnosti.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. simko netrep, mam znamych v chersone aj mykolajive a tvrdia ze to je vymysel usa cela vojna, jediny kto chce utocit a vrazdit je usa ako vzdy!

  2. je to jednoduché…buď sa podvolíte dobrovoľne alebo nasilu….nie je nad to mať možnosť si vybrať..:-D…a keby vám chcel niekto pomoct tak spustíme jadrovú vojnu..

  3. Empiricky z toho vychádza, že anglosasi zase klamú. V 1938 nás presviedčali, že ČSR obetovali aby zachovali mier, teraz zase naopak, stupňujú napätie a vyhrocujú situáciu na hranu, vraj aby bol mier. Nikdy im never, vždy kolonizovali zotročovali, klamali. Prečo si naivne myslíte, že práve teraz to bude inak ?

  4. jojco 15. februára 2022, 9:13 Čakáme teda kým USA zaútočia a stále nič. Nevieš kedy by mali zaútočiť?Kde?A na koho? Ak máš info sem s ním.

  5. Anonym 15. februára 2022, 9:40…riadne svinstvo ale čo má Hirošima v 1945 spoločné s obklúčením Ukrajiny v 2022?…nehceš sa baviť ešte aj Gréckych vojnách?…

  6. Pre empirika 15. februára 2022, 9:37
    Hej a ako vyhrocujú situáciu ? Nebude to náhodou vodca Puitn tým že poslal desaťtisíce vojakov a bojovej techniky pár km od hraníc s Ukrajinou napríklad ? Nie je toto náhodou hrotenie ?

  7. pre hmm :
    Putin stiahol vojakov k Donbasu, keď už tam Ukrajina mala svojich . len preto tam veľká vojna doteraz nezačala. Inak by Donbas už dávno prevalcovali žltomodrí , s nacistickými insigniami

  8. Hlavne slovo v Európe majú USA sankcie a jeto. Stav ktorý je momentálne na Ukrajine je americká robota. Slovensko je bezvíznamné nerozhoduje o ničom. Oblbovačka pán Šimko.

  9. Zlo je veľmi sofistikované. Nečudoval by som sa, aby tam zahrali nejaké zinscenované vojnové divadielko, ( im na vedľajších škodách nezáleží, boli by to iba obyvatelia Donbasu a Ukrajiny) , aby to potom hodili celé na Rusov; a potom aby sa rozpútalo peklo, O to im ide. O mieri iba kecajú, ale vskutočnosti robia všetko preto, aby mier netrval. A mohli vyrábať a dodávať zbrane, potom , ak by to dobre dopadlo zase obnovovať ekonomiku a vládnuť. Stačí sa rozpamätať na Líbiu, Kosovo, Irak, Sýriu…..

  10. Tak potom budú hlavnými režisérmi asi oni, keď Putin nevie , že má ešte málo vojakov a zajtra už chce začať vojnu. Nejako mi to nesedí kurnik šopa 🙂

  11. páni, ak nejaký američan vyhlási že zajtra či v najbližších dňoch začne vojna/invázia tak tým dosiahne jediného…a to že sa tak nestane….no to by bolo aby aby rus vykonal to čo američan predpovedal a dal mu tým za pravdu (platilo by to aj naopak)…

  12. Aha takže je to klasické Putinovské vojenské cvičenie s možnosťou na prípadné oslobodenie Ukrajincov od anglosaského vplyvu, mám dosť fakt…
    Ktovie ako by reagoval Putin keby v Pobaltí vojaci Nato uskutočnia takéto „mierumilovné vojenské cvičenie“ alebo pri Kaliningrade…

  13. Raťafák, vcelku rozumne hovoríš.
    Vieš, ale čo bude keď sa to nezačne ? Že USA zachránili svetový mier, lebo ukázali Putinovi tvrdú päsť, NATO postupovalo jednotne a podobné bla.bla.bla.. zasa pravdu v každom prípade, aj keď Rusi vojnu nechcú.

  14. Je to jednoduché,Rusko nikdy nedovolí ,aby Ukrajina bola súčasťou NATO.Lebo už nemá kam ustupovať.Ked ešte Fínsko a Švédsko stupia do NATO,je obkolesené,a tým stráca veskeru možnosť obrany.Ked Vám to nie je jasné,tak riskujeme 3. svetovú vojnu.USA je ďaleko,Európa bude úplne v riti,a kvôli čomu?Dokiaľ nevrazili USA do majdanu 6.mil.dolarov,bolo všetko v poriadku,Líbia,Irak,Afganistan,Egypt,Jemen,v Sýrii však narazili,Kurdi im vlastne pomohli poraziť islamisticky štát,potom sa na nich z vysoka vysrali a nechali ich napospas.všade občianska vojna emigranti prúdia do Európy,a prečo?Každý národ si môže určiť kam patrí,ale áno,dokiaľ to pasuje USA.Kto spôsobil celé to utrpenie a celú tú emigracnu vlnu?

  15. 15. februára 2022, 10:43
    Síce značná časť obyvateľov Putinovho obdivovaného Ruska nemá ani splachovací záchod, ale Rusi si dali záležať, aby boli aspoň vojenská mocnosť tým že majú jadrové zbrane a myslím, že dokážu doletieť aj do USA v prípade tvojej spomínanej 3. svetovej…

  16. No trošku si si zdriemol, ale nevadí :
    Helsinki 14. januára (TASR) – Fínsko sa v súčasnosti neplánuje stať členom NATO. V období rastúceho napätia medzi NATO a Ruskom okolo Ukrajiny to v piatok uviedol fínsky minister zahraničných vecí Pekka Haavisto, píše agentúra Reuters.

    „Fínsko nevedie rozhovory o vstupe do NATO a ani sa do tohto projektu zapojiť neplánuje … fínska bezpečnostná politika zostáva nezmenená,“ povedal Haavisto novinárom po skončení neformálneho stretnutia šéfov európskych diplomacií vo francúzskom Breste.

  17. 05.01.2022, 10:48 „Zopakujme si to znova: súčasťou fínskeho manévrovacieho priestoru a slobody rozhodovania je aj možnosť vojenského spojenectva a žiadosť o členstvo v NATO, ak sa k tomu rozhodneme,“ vyhlásil na prelome roku fínsky prezident Sauli Niinistö.

    Niinistö hrdo hovorí, že vďaka tomu je jeho krajina schopná povolať až 250-tisíc vojakov. „Ak počítame záložníkov, môžeme mať viac mužov v uniforme než Nemecko,“ tvrdí prezident. Tomu však zodpovedajú aj náklady. Fínsko ročne dáva na svoju obranu 2,7 miliardy eur. Na porovnanie: populačne rovnako veľké Slovensko plánuje na budúci rok na svoju obranu vynaložiť 850-miliónov eur.

    Fínsko má s NATO dohodu o organizovaní spoločných manévrov na svojom území.

  18. Fínsko a Švédsko vstupom do nato nič nedokážu, v prvom rade sú terčom. Sú to dva malé národy ako aj Slovensko. Američania potrebujú konflikty ako že vládcovia sveta. Svet musí spolupracovať. Ekonomika Američanov je v sračkach.

  19. Uff, to jaka skoda ze Ukrajinci sa nemozu slobodne rozhodnut o clenstve v NATO. Fini mozu, Ukrajinci uz nie. To bude asi tou Slavienskou bratskou laskou 😀

  20. Áno ekonomika američanov je v sračkách, veď len jeden americký štát New York má HDP na úrovni celého Ruska, tak kto je v sračkách.

  21. Už v roku 2015 fínski najvyšší predstavitelia označili začínajúcu informačnú vojnu za hrozbu pre Fínsko a spustili program, do ktorého zahrnuli zo začiatku 100 expertov z rôznych oblastí spoločnosti, aby identifikovali a pochopili spôsob šírenia dezinformácií a ich vplyv na stabilitu spoločnosti.

    Fínsko má oproti Slovensku niekoľko zásadných výhod. V prvom rade je to jeho spôsob vzdelávania, ktoré stavia na rozvoji kritického myslenia, a taktiež sú to aj skúsenosti a chápanie zámerov Kremľu. Relevantní aktéri rýchlo odhalili, že zámerom dezinformačnej kampane z Ruska je podporovať rozbroje a napätie v témach, ktoré už dnes polarizujú spoločnosť v danej krajine a ktoré sú vnímané citlivo. Prostredníctvom rôznych falošných správ v médiách sa tak snažia ovplyvňovať nielen politické debaty ale zároveň aj vnášať chaos a neznášanlivosť do spoločnosti.

    Odpoveďou Fínska na takéto pokusy o šírenie nestability a dezinformácií bolo zavedenie viacerých veľmi konkrétnych opatrení, ako napríklad zákaz vstupu občanom s rusko-fínskym dvojitým občianstvom do armády a spravodajských služieb, ako aj zákaz nadobudnutia nehnuteľností a pôdy v blízkom okolí vojenských objektov a objektov dôležitých pre bezpečnosť krajiny.

  22. Pre hmm 15. februára 2022, 10:53
    Fakt? A vieš, že napr. obce od Sniny až po ukrajinské hranice nemajú plyn ani vodovod? A to sme 18 rokov v zázraku inakšie aj EU nazývanom. A to je iba časť krajiny. Aj na záp. Slovensku máme obce, ktoré stále nemajú kanalizáciu, vodovod, dokonca problémy s pripojením na internet, atď. A teraz čo? Kdepak asi soudruzi z Brussellu udelali chybu……???

  23. Takze Soudruzi z Bruselu spravili chybu, a vychodnari sa preto hufne stahuju na zapad aby boli blizsie k soudruhom z Bruselu a nie k soudruhom z Moskvy :D. Slavien logic.

  24. to je proste Vlado…5 malých dedín východne od Sniny nemá vodovod a pýta sa kde soudruzi z Bruselu udelali chybu…v Rusku 47 milionov ludí nemá teplú vodu, 29 milinov ani studenú, ale čo to je v porovnaní s tým východným kútom Slovenska..:-D…kanalizáciu nám asi soudruzi z Bruselu kopať neprídu, no penazí posielajú tolko že ak by sme ich nerozkrádali tak by sme možno aj tým rusom mohli niečo prispieť (napr: https://www.voda-portal.sk/Dokument/z-eurofondov-poputuju-dalsie-miliony-eur-do-kanalizacii-aj-cov-101233.aspx)..

  25. Pre hmm, zaujímavé prečo majú USA dlh v bilionoch, môžeš to vysvetliť. Rusko má každý deň príjem len za plyn 400 miliónov eur a to ameriku sere. Dolár sa zbavuje Rusov povedal putin. Klamať účelovo to sú USA.

  26. Koniec poplachu – vojna nebude.
    Ukrajinský minister Dmytro Kuleba oznámil, že vojna nebude . TASR/AP – Kyjev 15. februára 2022.
    Oznámte to Ivanovi Šimkovi, ja nemám fejsbuk.

  27. pre Ratafak plachta 15. februára 2022, 12:39, si ty fakt len ratafak plachta, tieto tvoje mudrosti citat to je na pobavenie, daj este nieco! he he he

  28. a já už teda ozaj nevím….
    asi odvolávam čo som odvolal.. :

    SEZNAM.cz dnes 14:10
    Informace o tom, že by ruská invaze na Ukrajinu měla začít ve středu, opět potvrzují americké zpravodajské služby.
    Tentokrát se již objevil i přesný čas, kdy letecké údery a útoky tanků začnou. Jak informuje britský deník The Mirror, Evropa se na pokraji války ocitne ve tři hodiny ráno.
    (Pán Boh nás opatruj )

  29. 15. februára 2022, 12:54
    Zaujímavé, takže podľa tvojej logiky s dlhmi si vojnu ešte viacej prajú taký neutrálny Švajčiari, Nóri alebo Singapur, keďže ich dlh v prepočte na obyvateľa je ďaaaleko vyšší ako v prepočte na obyvateľa USA. Vôbec to nie je tým, že Putinovy znovu klesá popularita a krajina je už dlhodobo v prdeli, toto mi vysvetli…

  30. no šak totok, amerika má dlh, á najvačšú armádu a majú šecko, Rusi dlh nemajú a tak nemajú nič, ani teplú vodu. čul budz múdry. ale vojnu chystajú, tak jako to ?

  31. Na ratafaka mi tu neútočte. On neni ako podnikatelia UA, on neodletel /zatiaľ/ za vysnívanú mláku. Ako vždy, i na UA bohatí odchádzajú, chudoba zostáva. On sa ako prvý hlási do prednej línie v prípade konfliktu. Takýchto zodpovedných občanov SVK potrebuje.

  32. 15. februára 2022, 14:20
    Stačí zapojiť mozog, ale to od väčšiny diskutúcich čo si obhajujú charizmatickú nadbytosť Putina nemožno čakať.
    Prosperujúce krajiny sú zvyčajne vnímané ako menej riskantní dlžníci, keďže veritelia dôverujú svojim dlhopisom. V dôsledku toho sú celkové náklady na požičiavanie peňazí pre bohatšie krajiny nízke.

  33. Ratafak tak ty podla zavedenej vody hodnotíš vyspelost ci zaostalost tej ktorej krajiny? Ako ze rozvod teplej vody je tvoje voditko? Tupa to hlava. A co tak ukazovatel ako je zadlzenost krajiny voci HDP. To hnusne Rusko 18%, EU 90%, a take super USA 120%, ale to je stale nic lebo maju teplu vodu, ze ty tupa hlava.

  34. 15. februára 2022, 16:38
    Ty si dobrý ukazovateľ, zabudol si dodať aj priemerné mzdy, Rusko obdivôdnych 400 € ! Kam sa nato USA alebo EU hrabú s niekoľko násobne vyššímy mzdami však…

  35. Dedko nešomri tu stále a bežkaj sa postaviť do rady na poštu zachviľu bude opäť dôchodok…

    Teraz vážne, celý konflikt na ktorom by získal jediný štát možno označiť mottom : kde sa dvaja bijú spoza veľkej mláky sa smejú…

    Odkaz pre čuráčikov ako vega je jasný, v každom lonflikte ide o prachy alebo iné hodnoty ktore sa vyčíslujú opäť len v prachoch

  36. Dochodok? netusil som kedy ho davaju. Zato ty to vies presne takze predpokladam ze si zo starej gardy blbeckov co maju ruzove okuliare a placu z nostalgie ako im bolo dobre za sociku.

  37. Pre zmyslanie par kokotov ako tu, na Sk zacina raj na zemi. Z Ruska sme si spravili nepriatela a tu sa dostavuju dôsledky. Nateraz to zacalo rujnovat a likvidovat podnikatelov ale o rok ked to prestane regulovat URSO tak este len potom sa tupe hlavy preberu co spôsobili pre tento narod.
    Za posledný rok vzrástla cena elektriny na pražskej burze takmer 3-násobne a cena zemného plynu na rakúskej burze 4-násobne,“ uviedol pre Nový Čas analytik portálu energieprevas.sk Jozef Badida.

  38. Anonym 15. februára 2022, 22:28 – problem s elektrinou vidim v tom, ze stat dotuje vystavbu jadra. vyrobenu elektrinu z neho predava na burze a nasledne nakupuje za svetove ceny.

    Tak rozmyslam, komu toto vyhovuje… 😉

  39. no mna ked budú mobilizuvat a zeberú mi vozík, jako potom pójdem na Rusov? budem tu moset zostat a strílat najprv tutok, teda asi. já to vidzím tak.

  40. Prave to hnusne Rusko je hlavnym hracom pre nas región v spojeni jak plynom tak elektrikou atd. A pritom Rusko ceny az tak nezvysovalo a aj mnozstvo deklaruju stabilne. Jadroodpad uz bude problem. Asi ho zacneme vyvážať do usa tam to bude urcite lacno tak ako ich dovoz plynu. A na uz taketo rozmyslanie je neskoro a zaplatime za to vysokou az likvidacnou cenou.

  41. @Pre Vega po 2 15. februára 2022, 21:36
    Pocuj blbecek, nechces si ist po Nobelovu cenu za objav tisicrocia ze vojny sa vedu pre bohatstvo resp pre cokolvek co nasledne vygeneruje bohatstvo ? Skoda ze sa Rusi dosrali a cuvli, mohol si pekne plienky vymienat na fronte alebo utekat odtialto prec jak zbabele hovno 😀

  42. Rusi sa dosrali a cúvli? Je to uhol pohľadu. Rusi prezentovali, že vojnu nechcú, západ prezentoval, že Rusi zaútočia. Splnilo sa to čo deklaroval západ? Možme sa na to pozerať hocijako, verzií je viac.

  43. a vega je len jaký múdrý, ozaj je ho tu škoda študuvaného :-), mohol by byt aj v tem parlamente a odtál by nám poslal kartu a dal by som si jú do kredenca

  44. Keď k nám v 1968 prišli vojaci Varšavskej zmluvy, o pár mesiacov nato sme hrali so ZSSR hokej a vyhrali tuším 4:3. Po múroch našich miest sa vtedy písali aj takéto insitné veršíky vo vtedajšej čechoslováčtine: „Nepomohli Rusom tanky, dali sme im štyri bránky !“

    Dnes, tesne po začiatku okupácie Slovenska niekoľkotisícovou americkou armádou sme zase s okupantmi hrali hokej a vyhrali 3:2. Pozeral som po múroch, či sa niekde na nich neobjaví parafrázu na túto okupačnú básničku: „Nepomohli USA tanky, dali sme im zo tri bránky“. – Bohužiaľ, nič také na múroch nie je. Nemá to tam kto napísať. SLOVENSKU CHÝBA MLÁDEŽ. Po nociach behajú okolo múrov iba sfetovaní grafiťáci a „anti-fasy“ a čarbú po nich svoje slaboduché podpisy.

  45. pán bajden sa moseli kopnút, ináč to nevidzím. alebo ho teda jeho kámoši s tajnéj služby dobre oj……li ( jako oklamali) no totok by ma na jeho míste dobre nasralo ( s prepáčeným)

  46. Nemôžem očakávať, že tunajšie spodné vody dokážu rozmýšľať v širších súvislostiach, ale Biden urobil v tejto šachovej partii s tým dátumom zaujímavý a prekvapujúci ťah. Pretože už len z psychologického dôvodu, aby nemali Američania pravdu, Rusi 16.2. nemôžu zaútočiť (predpokladám, že oni v skutočnosti ani zaútočiť nechcú, ale to je na inú debatu, čo naozaj chcú). Takže Bidenovi sa minimálne podarilo na nejakú dobu Putinovi zabrať pešiaka a istým spôsobom mu na šachovnici narušiť jeho úmysly. Uvidíme ako sa partia bude vyvíjať ďalej. Rusi resp. Sovieti mali vždy dobrých šachistov, ale kráľom bol Bobby Fischer.

  47. Thomas, šak tohotok sa tak trochu bojím, lebo hento sú huncútiská vybíjaní tí američany, šálit vedá porádno, ale jenno ma teší, že pán Putin povedali, že načo by bol svet bez Ruska, ná jaký by to ból svet. šak víš čo to znamená. si vzdelaný, šak čítam né.

  48. Veľmi nás dnes potešili naši hokejisti. Dokázal naplniť túžbu väčšiny Slovákov a poslali Američanov domov. Dokonca z Číny. Ukázali našim poslancom ako treba reprezentovať Slovensko a bojovať za jeho záujmy. Ďakujeme a veríme, že v dohľadnom čase pošleme Američanov domov aj zo Slovenska.

  49. Čaputová dnes ráno údajne poslala americkej ambasáde list tohto znenia:

    „Vaša excelencia, pani veľvyslankyňa Spojených štátov amerických na Slovensku, moja drahá priateľka, učiteľka a pani, milá Bridžetka !

    Dovoľ mi, aby som sa Ti ospravedlnila za neuvážený čin zopár neokrôchancov a nevychovancov z radov slovenskej mládeže, ktorí v rozpore s našou veľkolepou Dohodou o obrannej spolupráci porazili vašich statočných a výnimočných hokejistov USA v pomere 3:2. Ide o nemilé nedopatrenie nerozvážnych mladíkov.

  50. Mi drazi soudruzi, slubil som Vam na stredu invaziu ruskych jednotek jako zacatek vojny na ukrajine a jej obsadzenii ale prd z teho, podla mojich informacii z ciciny (ciajej) vojaci zabudli natankuvat do tankoof a pre velke ceny nafty sa taaato odklada na neurcito. Verejne sa preto priznavam, ze som najvacsii podvodnik a zlodej v historii usasakov eeeeem co to vypravam, dalej som najvacsi americky troll, dezolat a dezinformator. Tymto odstupujem. Mozno to vynde nabuduce. Vojnovu stafetu po mne beru moji verni nohsledy zuza, ivan a jarko.
    Majte sa.

  51. A dakujem za pripomenuci, esce som zabudol, ja to lutujem priznavam sa, ospravedlnil som sa za dezinformaciu, takze mi dajte pokoj a raci vymente plenku. A hlavne sa tesme z prehry 2:3. Fenk juuu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img