ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Budú v Šintave premenovávať z úveru novo zrekonštruovanú ulicu?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / Niekoľko poznámok k dianiu v obci preberaného na rokovaní OZ.

Asi najdôležitejšou udalosťou bolo zobratie úveru pre Obec Šintava vo výške  150 000 Euro.

Obec, o ktorej starostka Režňáková a pred ňou starosta Holička tvrdili, v akej je dobrej finančnej kondícii, nás týmto krokom prekvapila. Aj v tomto prípade je potrebné vidieť fakty.

Zdá sa vám suma  150 000 Eur povedomá? Máte na to dôvod.

Obec Šintava na tom skutočne nebola zle až do momentu, kedy musela vyplatiť dlh vo výške  cca 150 000 Eur za prehratý a nezmyselný súd iniciovaný práve Holičkom , ktorý si pravdepodobne osobné ambície a antipatie voči predchodcovi v úrade Jurčagovi riešil na úkor obce.

Keď bolo zrejmé, že obec bude musieť za prehratý spor platiť nemalú čiastku, poslanec Šimulčík navrhol vytvorenie dostatočne vysokej finančnej rezervy, aby následne obec nemusela ísť do nútenej správy. Šimulčíkov návrh poslanci podporili tak začala obec sporiť sumu, ktorá  ale vo výsledku nemôže nechýbať.

Keďže poslanci a starostka obce Režňáková nechceli pred občanmi a voličmi práce vo volebnom roku vyzerať ako úplní neschopáci a v obci je viac ciest na úrovni tankodromu, rozhodli sa zobrať úver práve v spomenutej výške.

Keď sa budú občania prechádzať po tejto ceste (pri hrádzi), mali by si spomenúť na nami toľko kritizovanú aroganciu v samospráve reprezentovanú v minulosti starostom Holičkom a v súčasnosti starostkou Režňákovou  – ani jeden z nich ani po zjavne prehratom súde nezasadli za rokovací stôl a nesnažili sa s oprávnenou stranou dohodnúť, ale stále za obecné peniaze zápasili a navyšovali tak konečný účet, ktorý obec zaplatiť musela – vedzte, že niet lepšieho názvu pre túto ulicu, ako napr. „Cesta arogantného starostu“, alebo „Ulica neschopných budovateľov“. Pri troche fantázie, možno dokonca „Ulica budovania vlastného ega.“

Je smutné, že pred problémom sme skutočne vo viere v rozum a pud sebazáchovy niekoľkokrát vystríhali, no zbytočne.

Druhým problémom preberaným na OZ, bola výstavba detských ihrísk. Opätovne išlo o zápas dobra a zla, riaditeľky ZŠ Zuzany Endelovej presadzujúcej detské ihriská a poslanca Ján Kavoňa, ktorého motiváciu v spore s riaditeľkou nepoznáme. Spor je ale zjavný.

Tretia vec sa týkala možnej pokuty za nedodržanie Ústavného zákona. Budú mať poslanci OZ sili, vôľu a odvahu opätovne zahlasovať za právo, spravodlivosť a poukázanie na aroganciu  moci voleného zástupcu?

Uvidíme to do konca volebného obdobia, ktorý sa nezadržateľne blíži.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Teraz je podstatné , koho voliť tento rok, aby sa situácia nezopakovala.
    Nevoliť nezávislých, lebo po voľbách sa stanú nezávislí aj od občanov.
    Nevoliť zo všetkých politických strán, ktoré sklamali teraz aj v minulosti.
    Výber bude malý.

  2. Anonym 15. februára 2022, 4:22 – na zaklade takmer 40 rokov venovania sa pozorovaniu sposobu spravy veci verejnych a polovicu z toho pisania o ludoch ktori na nej bohatnu to vidim skor tak, ze

    KONTROLA je najdolezitejsia.

    Je jedno, koho kam zvolite. Vyzadujte TRANSPARENTNOST a KONTROLUJTE to, co a ako voleni funkcionari robia.
    Najmensia NEOCHOTA vysvetlit svoje konanie nech vam je signalom, ze nieco nie je v poriadku.

    Ak podcenite jedno drobne, mozno na prvy pohlad nevyznamne konanie proti verejnemu zaujmu, ide o zaciatok. A budu nasledovat dalsie. Az sa obcan stane „len“ prostriedkom k ziskavaniu moci a majetku.

    POZOR !! Neznamena to, ze s krokmi voleneho funkcionara musi kazdy suhlasit. Musi ich mat ale vysvetlene, odovodnene a podlozene dostatocne silnymi argumentami a – musia byt vo verejnom zaujme.

  3. Dovolím si poopraviť, že sa nejedná o detské ihriská, ale vybudovanie športového areálu, ktorý bude slúžiť na vyučovanie telesnej výchovy a bude dostupný rovnako aj dospelej verejnosti, športovým klubom. Športový areál je zanedbaný, získaním projektu by sa mali vybudovať ihriská na basketbal, tenis, volejbal, bežecká dráha a oprava povrchu multifunkčného ihriska je tiež už nutná. A práve preto, aby sme predchádzali tým mobilom v rukách.

  4. Anonym 14. februára 2022, 21:52 Na Bodisa nema ani keby letecky isla… Porovnávate t.č. neporovnateľné
    BODIS Martin 2002 – 2018 (riaditeľ ZŠ)
    Keď bude pani Endelová vo funkcii riaditeľa školy 16 rokov môžte/môžme jej vystaviť účet

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img