ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Je načase zverejniť ďalšie fakty týkajúce sa mestského majetku v Malom háji a nakladania s ním

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Znovu živá diskusia pod článkom týkajúcim sa mestských pozemkov v Malom háji, ktoré niekoľko mesiacov slúžili na skladovanie nezákonne dovezeného odpadu zo zahraničia.

Nie, na pozemok tento odpad nevozilo Mesto Sereď, ale súkromná spoločnosť, ktorá takto vykonávala v rozpore so zákonom, ale aj nájomnou zmluvou. A Mesto Sereď nezakročilo tak, ako zakročiť malo možnosť, malo právo a aj – malo povinnosť.

Opačne, primátor mesta Tomčányi, jeho zástupca Veselický a prednosta úradu Krajčovič, stav verejne na rokovaniach MsZ obhajovali.

Najskôr spoločnosť TEKADEX s.r.o a následne GreenCon Recycling s.r.o. (obe s rovnakým konateľom Tomášom Krošlákom) sa ale na mestskom  pozemku „nevyskytli“ náhodou. Pozemok užívali na základe nájomnej zmluvy s Mestom Sereď  a ako ho užívali sme písali už v niekoľkých materiáloch.

Je čas povedať si, aj ďalšie informácie, ktoré občanov zaujímajú. Napríklad, ako je možné, že konateľ jednej firmy ktorá po sebe zanechala mestu dlhy a tony nevytriedeného a nespracovaného BRO, dostal šancu na mestskom pozemku podnikať s  firmou s iným IČOm, no s rovnakými praktikami. A to napriek upozorňovaniu niektorých poslancov MsZ, že to nie je zrovna „dobrý nápad“.

Niekto konkrétny to ale za dobrý nápad považoval a výsledok – ďalšie dlhy pre Mesto Sereď, tony nevytriedeného a nespracovaného BRO má na krku mesto a my nie a nie sa poučiť.

V koho záujme je takéto nakladanie s majetkom mesta? Kto rozhodol o tom, že konateľ  ktorý v jednej firme užíval mestský majetok v rozpore s nájomnou zmluvou a porušoval zákony, je dôveryhodným partnerom pre mesto vo firme inej?

Nejde o záujem iný, s ktorým zo strany vedenia mesta nie je záujem pred občanmi sa chváliť?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Keď úmyselne nič nepodnikli na odstránenie, ba ešte tolerovali podvod p.Krošláka s premenovaním firmy, tak sa vyskytuje otázka: čím sú p. Krošlákovi zaviazaní? Lebo len tak nechať zničiť kúsok prírody, kam nemohli ľudia si ísť nazbierať snežienky, to niečim smrdí. Nestačil nám len luženec, ktorého sa nevieme zbaviť? Ich zámerom bolo z nášho mesta urobiť skladište odpadu ešte aj pre zahraničie?

  2. p. Majko, keď máte relevantné dokumenty tak máte povinnosť ako občan a bloger podať trestné oznámenie, v prípade že tak neurobíte stávate sa spolupáchateľom.

  3. S takými idiotmi ako sú na tomto úrade je radosť spolupracovať. Sú lacnejší ako kurvy v bordeli. Neveríte? Každý z nich sa dá kúpiť!!! Nerobia drahoty.

  4. p. Majko písať je jedna vec, ale keď viete, že ide o trestnú činnosť je vec druhá a tam nastupuje zo zákona povinnosť oznámiť orgánom činným v trestnom konaní a ak neviete tak je to prokuratúra alebo polícia —Hovg

  5. Len tak na okraj, každý sa učí celý život, nikto sa nenarodil múdry génius, ale svojim pričinením sa múdrym a géniom mohol stať, to neplatí pre ľudí ktorý píšu , že ďakujú a hneď je múdrejší !!!!!!! , asi už k tej kvalite nedôjde nikdy.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img