ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Koná Mestská polícia voči všetkým občanom vždy rovnako ?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / V priebehu týždňa nás oslovil občan s stým, že Mestská polícia nerieši osobné auto dlhodobo odstavené na trávniku pri ceste. Auto je bez evidenčných čísiel.

Občan nám osobne rozčúlený naznačil, že hliadka MP je schopná riešiť vodiča pokutou pri odstavení  auta dvomi kolesami na rozjazdenom teréne popri ceste s odôvodnením, že ide o trávnik, no konkrétne v tomto prípade nepomohlo ani upozornenie hliadky.

Na to, či bola MP na auto odstavené skutočne mimo parkovaciu plochu a zjavne na priestore, ktorý v minulosti bol trávnatou plochou, sa spýtame vedenia MP.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pýtala som sa ich to ja slušne na fcb,a odpísali
    mi: Vozidlo parkujúce na parkovisku nemusí mať EČV, odťahuje sa až keď nemá platnú STK, EK alebo je vyradené z evidencie.
    Nakoľko mám pocit že auto má skryté aj Vin číslo. Malo tam ŠPZ NZ a jedného dňa už tam ŠPZ neboli. Chodím tade so psíkom preto som si to všimla…

  2. Mestska policia neriesi vsetkych rovnakym metrom. Napr staci pozriet na modru octaviu rs, pezinske znacky tusim ma, parkuje pravidelne pred vchodom na dolnomajerskej kde je jasny zakaz, a to pravidelne. Prvy vchod od malej jednoty. Jasne je vidiet na zemi zlte znacenie, a to auto to ma ako predplatene parkovacie miesto. Tak ako mestska policia pozriete sa na to?

  3. Správca cesty môže odstrániť vozidlo stojace na ceste vrátane chodníka a parkoviska na náklady jeho prevádzkovateľa, ak je
    a)
    na mieste, kde tvorí prekážku cestnej premávky,
    b)
    na vyhradenom parkovisku pre vozidlo s konkrétnym evidenčným číslom vozidla, pre osobu so zdravotným postihnutím alebo pre vozidlo s konkrétnym parkovacím preukazom, ak také parkovisko nie je preň určené,
    c)
    bez pripevnenej tabuľky s evidenčným číslom, ak podlieha evidenčnej povinnosti, alebo je bez čitateľného vyznačenia mena, priezviska a adresy pobytu alebo názvu a sídla držiteľa vozidla na viditeľnom mieste s výnimkou dvojkolesových vozidiel, aj keď netvorí prekážku cestnej premávky,
    d)
    nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke dlhšie ako šesť mesiacov aj keď netvorí prekážku cestnej premávky.

  4. Ak sa jedná o mestský pozemok a je vedený ako verejná zeleň, bez ohľadu či tam práve zeleň je alebo nie, malo by sa odtiahnuť.

  5. Pre Seredan 12. februára 2022, 12:53
    Keby je miesto pred ostatnými 2 vchodmi tak parkujem tak isto … ak nemáš kde zaparkovať a máš z toho komplex tvoj problém …

  6. Aj tam sa najdu hajzli co za mrzky peniaz krivia paragraf. Stoji ma to menej ako by ste cakali. 4 – 9 – 13 – 19 €/mesacne a auto je pre organ neviditelne.

  7. Rezervovane parkovacie miesta sa preco neriesia ak je tam ina spz? Na kazdom druhom rezervovanom miesto stoji auto s inou spz ako je na tabuly.

  8. neviem ci len ja zle vidim, ale tam kde stoji to auto je daky strk, alebo drt. Ak je to tak, tak sa nejedna o travnik ale o spevnenu plochu. Su tam aj dake chumace travy, ale travnik to urcite neni. Ak toto povazuje dakto za travnik je trochu mimo. Chodte na Cepensku za barak co je pri restauracii Luky, je tam zboku take male parkovisko so zatravnovackami. Aj tam vyrasta trava a burina takze tiez je to travnik? Sami mudrc je to tu dneska :D. A k tym ktory vidia zle parkovat inych, preco nezavolate na cislo 159 a je to vybavene? Ale nie radsej tuna pisete nezmysli. A na tej Dolnomajerskej byvam tiez a to auto uz malo papucu par krat nasadenu, tak tu netrepte. Vsetko sa da overit na mestskej policii. Mozno nema papucu pokazde ked tam je, ale pokutu dostala ta co na tom jazdi. Ak chcete byt vsetci taky striktny pri parkovani v meste tak na kazdom sidlisku sa stoji tak, ze sa porusuje zakon. Mozme byt len radi ze nam nedavaju kazdy den a noc papuce, lebo je ich zaco davat. A to nie len tuna v Seredi, ale kazde mesto ma problem s parkovanim. Som zvedavy co by ste pisali ak by zacali vsetko riesit, parkovanie na cestach, mimo parkovacich miest, pri zakrutach, chodniky…. To by bolo zase nadavok. A ako som cital par clankov dopredu, boli dake auta zase odtiahnute. Zrejme vsetko nejde urobit lusknutim prsta, ale chce to cas. Taky je moj pohlad na vec. Tak teraz podte domna :D.

  9. Nikdy to nebolo parkovacie miesto. Boli tam roky dve veľké koľaje od smetiarskeho auta ktoré sa muselo vyhýbať tzv. neudržovanej zeleni. Boli tam stromy a kríky na druhej strane chodníka, alebo cesty, alebo že by tankodromu? To je asi najlepšie napísané pretože naokolo to tak vyzerá. A iba posledné roky tam je nasypaná tá drť či čo to je. Ani to by tam ešte nebolo keby sa tam najskôr pri zatepľovaní bytoviek nedali kamene. Toto je história toho miesta. A áno je to akože trávnatá plocha, kde v živote tráva nerástla. A k tým parkovacím miestam na sídlisku práve na tom sídlisku kde je tento fľak zeme, to je čistá katastrofa. Miesta len tak vytvorené na trávnatej ploche posypané kameňmi. A keď prší tak nemáte kade prejsť ten tankodrom je úplne zaliaty vodou a to na ďaleko.

  10. To auto nie len že nemá ŠPZ ale aj Vin číslo má skryté. A STK a EK má do 11.2022
    Takže 9 mesiacov sa bude čakať kým mu uplynie a potom ho možno odtiahnu,skvelé velice….

  11. Mne dali papucu že som stál na chodníku a okolo mňa stali 3 auta ktoré boli taktiež na chodníku na počudovanie tie papucu nemali a keď prišli majstri tak mi zahlásil že to niekto im volal priamo na moje auto len to bolo telefonicky ohlásené inak by mi ju nedali. Tak rovný meter to určite neni.

  12. Rovnaky meter urcite nie na kazdeho. Dostala som papucu pred vlastnym domom. Auto parkovalo na ceste, tak ako zvyknu parkovat aj ine auta bezohladu na vyhlasku a vsade inde po celej Seredi, vid Podzamska ulica, Lipova ulica kde pani parkuje pravidelne hned za prechodom.. Moje auto nahlasil sused. Bohuzial, so svojim BMW nevedel pohodlne zaparkovat alebo manzelka s audinkou vyjst z garaze. Nemam spravne priezvisko ako dotycny sused.

  13. Neblokovala som nikoho. Jedna strana vozovky bola volna, co podla vyhlasky nie je dostatocne. Prejdite sa po Sportovej, Podzamskej ulici a inde. Kolko aut parkuje na vozovke? Vyhlaska v tomto pripade neplati? Nie, iba ak to vozidlo niekto nahlasi. MsP riesi podnety obyvatelov…

  14. Bolo to myslene ironicky. Nikoho som neblokovala. Podla vyhlasky musi zostat volny aspon jeden pruh najmenej 3m siroky pre oba jazdne pruhy. Toto som podla policie nedodrzala. A kedze ma sused nahlasil, riesili to. V Seredi na uliciach sa takto parkuje bezne, len to nikomu nevadi a nehlasi to. Ja mam bohuzial, suseda idiota, kt moje auto zavadzalo, pretoze jeho deti sa nemaju kde kolobezkovat…a manzelka musi trosku skrutit volantom pri cuvani 🙂

  15. Marek 12. februára 2022, 14:47
    Na rezervovanom parkovom mieste môže stáť hocijaké auto pokiaľ to dovolí vlastník parkovacieho miesta. Vlastním tiež parkovacie miesto a je mi jedno kto tam parkuje keď nie som doma.

  16. A prečo by nemohol? Hocijakí si tu menia autá jak na bežiacom páse a stále si parkujú „akože“ na svojom! nemôže iba ak by sa platiaci za miesto nemohol na to svoje dostať a zavolal by MSP!

  17. Má to aj na strane vodiča defekt,jedného dňa ho začnú rozkrádať si myslím. Keď nikto stým nič nerobí,nerieši sa. Veď načo aj no niee

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img