ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Ďalší hoax. Tentokrát o vojakoch USA na Orave

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

O tom, s akým volebným elektorátom pracuje a teda aj počítajú strany majúce svoju existenciu založenú na propagande a šírení dezinformácií, svedčí aj ďalší z hoaxov, ktorý sa šíri najmä sociálnymi sieťami.

Normálne by som odmietol predstavu, že tomuto je niekto schopný uveriť, no keďže za posledné obdobie som komunikoval s viacerými šíriteľmi hoaxov a vypočul som si ich argumenty prevažne hodné šesť ročného dieťaťa – áno, viem si predstaviť šírenie aj takto zjavného nezmyslu.

Hlavne školy a to už aj základné, by mali bezodkladne zaviesť výuku rozpoznávania hoaxov a bezpečnej orientácie sa v informáciách šírených na internete. Aby už deti mohli svojich rodičov usmerňovať, čo je a čo nie je relevantné. A čo je síce dobre sa počúvajúca, no predsa len blbosť.

Doba sa mení a prispôsobiť sa musia všetci. Či to zvládneme, uvidíme už onedlho.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nemyslím si, že to autor príspevku na FB myslel vážne, ale skôr že to myslel ako tragikomicky fiktívny príbeh…

    Tragicky v tom, že by k tomu už naozaj mohlo prísť a komický tým, že ozaj by na nich Slováci takto reagovali.

  2. No hlavne sa tu podceňuje, zaznáva, spochybňuje, podkopáva a devalvuje humanitné vzdelávanie, veď chceme mať predsa spoločnosť plnú inžinierov a úspešných manažérov, veď budujeme úžasnú vzdelanostnú ekonomiku (ktorá sa zamieňa za vzdelanosť) a ono povestné kritické myslenie, z ktorého sa stala prázdna floskula. Tak ako je kua možné, že neonacisti majú toľko percent, že Ficovi sa dostáva frenetický potlesk más, že niektorí si už ani nepamätajú, čo mali poslednú nedeľu na obed? Ja chápem, že potrebujeme aj inžinierov, aj pc zručnosti, aj matiku a fyziku, ale ak sa budú humanitné disciplíny dehonestovať, tak potom tí inžinieri tu budú možno akurát na to, aby mal kto stavať mosty pre nejakú budúcu internacionálnu bratskú pomoc. Bez humanitných a spoločenských vied nemožno porozumieť súčasnému svetu ani vysvetliť niektoré krízové momenty dnešnej spoločnosti. Na to, aby ste mohli hoax rozoznať, nepostačí, že mi niekto povie ako sa to robí, lebo bez dôkladnej znalosti histórie je takáto snaha odsúdená na neúspech. Treba sa venovať precíznemu štúdiu histórie, dejín a to predovšetkým moderných dejín (na ktoré žiaľ vo výučbe dejepisu nezostáva priestor, keďže sa na zš končí tuším letmo 2.svetovou vojnou).

  3. dobrá srandička, a niekto to fakt žerie ?? hi..hi hi. : – DD
    Nečudoval by som sa , keby to išlo od podporovateľov DCA, aby mohli okydávať …

  4. tomáš, ty si ukazkovy priklad toho nedostatocneho vzdelania. Inak by si nekladol take otazky. Si absolvent VUML alebo len grafoman?

  5. No hlavne, že som ťa zaujal. Ty si absolvent ktorej pomocnej? Potrebuješ niečo nakresliť? Trápi ťa niečo, alebo si sa prišiel len tak vykvákať?

  6. Vážení poniektorí by ste si aj do bytu nadelegovali tých skurvených Američanov aj ženy by vám je—li a rodili by čierne deti.
    Asi pred pol rokom bol v televízii uverejnený rozhovor s nejakým americkým vládnym činiteľom, kde mu redaktor položil otázku “ keby bol nejaký štát v Europe ohrozený išli by ste na pomoc ? odpoveď, prečo by mali americký vojaci umierať za Európanov !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Tak, že žiadna pomoc ! chcú len okupovať, ťažiť a vytvárať psychózu nebezpečia a vojny, jednoducho rozpínajú sa, indiánov už vyzabíjali zem zobrali a je im malá.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img