ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Parlament práve schválil Obrannú dohodu s USA.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Parlament práve schválil Obrannú dohodu s USA.
Ďakujem poslancom Sloboda a Solidarita, z ktorých všetci prítomní hlasovali za, a rovnako všetkým tým z koalície, ktorí ju rovnako podporili.
Ďakujem Jaro Naď – minister obrany SR, OĽANO, s ktorým sme prešli spoločný kus cesty k dnešnému hlasovaniu a schytali najviac kopancov, premiérovi Eduard Heger – predseda vlády SR a všetkým členom vlády za ich jasný postoj. Rovnako ďakujem pani prezidentke Zuzana Čaputová, za jej podporu.
Dnešné hlasovanie ZA má obrovský význam v tejto vybičovanej atmosfére. Je to hlas zodpovednosti a zároveň odmietnutie populizmu, hystérie a cynizmu v podaní opozície a extrémistov.
Po prvých chabých pokusoch odporcov zmluvy vecne argumentovať, z ich strany už išlo len o trápne divadlo, pri ktorom včera v parlamente prerazili dno. Predviedli sa v plnej paráde, a za vrchol považujem keď jediný komu fašista Kotleba udelil možnosť vystúpiť za rečníckym pultom, bol Robert Fico. Gratulujem ! Toto je slovenská sociálna demokracia.
Chcem ale tiež povedať, že môj pocit v tejto chvíli je veľmi, veľmi ďaleko od pocitu víťazstva.
Podpora dohody v parlamente je síce dobrou správou, ale to čo sa okolo nej odohralo, je MEMENTOM pre celú demokratickú politickú scénu. Je PRECITNUTÍM z ilúzie o tom, že naše miesto vo svete je vybavená vec. Nie je. Veľká časť spoločnosti je zmätená, nevie sa zorientovať, nevie prečo patríme do NATO a EÚ.
Rozhodne tiež nesúhlasím s tým, že táto debata sa vymkla spod kontroly, pretože bola zle načasovaná. Toto je veľké zjednodušenie. Presne takto by vyzerala aj o pol roka aj o rok a aj vtedy, keby nebolo žiadne napätie okolo Ukrajiny. Pretože slovenská politika zaštepila a evidentne ovplyvnila verejnú mienku až tak, že tu rokmi, určite v ostatnej dekáde, živila inštinkty o dekadentnom Západe, o tom, že EÚ to sú hlavne peniaze, o tom, že pre Slovensko je najlepšie nepatriť nikde, o tom, že Amerika je síce garant bezpečnosti ale inak s ňou nechceme mať nič spoločné a hlavne o tom, že NATO je agresívny vojenský pakt. Tieto bludy sme brali ako náš slovenský politický folklór. Tu máme dnes výsledok.
Z tohto pohľadu som hlboko presvedčený, že nie, že dohoda s USA bola zle načasovaná, ale naopak, vďaka nej sme dostali síce nie pekný, ale do výraznej miery reálny obraz toho kde vidíme vlastnú krajinu. Uvideli sme, že nikde v našom priestore, len na Slovensku nie je bezpečnosť a obrana, tabu. A po tomto cirkuse už nie je tabu vôbec nič. Toto je tragédia toho čo sa odohralo a nie, že sme dohodu dali práve teraz.
A ešte jeden odkaz opozícii: tým, čo ste dokázali v súvislosti s dohodou tvrdiť, bezohľadnosť s akou ste si vychutnali vlastnú schopnosť manipulovať, tým čo ste dokázali bez zábran tvrdiť o našich spojencoch, ste prekročili všetky červené čiary. Toto sa Vám naozaj podarilo. Ale hlboko sa mýlite, že toto bola len epizóda, na ktorú sa v zahraničí zabudne. Nezabudne. Toto vaše vysmievanie sa do tváre našich susedov a spojencov zostane u nich zapamätané.
Pozametali ste s vlastnou krajinou ako s handrou. A naši partneri vo svete od dnes vedia, že na Slovensku sa derie k moci politická reprezentácia, o ktorej môžu reálne predpokladať, že keď raz pôjde do tuhého, rovnako pozametáte dlážku aj s nimi, s tými s ktorými sme si dali sľub spoločnej obrany a bezpečnosti. A je jasné, že maximum, čo od Vás spojenci môžu čakať, je vypustenie nafukovacích holubíc mieru.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ironicky povedané, hlavné je že vtej rýchlovke dali priestor na to aby sa ludia mohli slobodne rozhodnúť a odhlasovat či to občania chcú alebo nechcú, ale podla čaptavej 60% obyvatelov SR ktorý sú proti, sú len jeden veľký omyl.

  2. Dúfam že v budúcnosti dostanú všetci títo vlastizradcovia doživotný trest a pred nástupom by som poprosil ich k smrti spalicovať !

  3. vlastizradcovia špinaví, jeden vypasený arogantný hlupák s modrou knížkou a druhá je odpadová jaternica z paláca, patria tam, odkiaľ majú PR – na skládku.

  4. veľmi sa mi páčil príspevok v nejakej diskusii na cas.sk kde ju nazval niekto „rezidentka p¡čaputová“, aj keď tam dlho nebudol.
    Mám rád stručné a výstižné veci, aj na tričko by som si to dal.

  5. Páči sa mi iniciatívu Macrona aj Nemecka v riešení Ukrajinskej krízy. Len USA namiesto zmierňovanie napätia a dialógu presúvajú techniku. Akýsi sú nedočkaví.

  6. jaj ľudia, ak by z toho Fico/Zelení nespravili tému tak by ste o nejakej zmluve ani nevedeli, zapadla by ako x dalších zmlúv ktoré má Slovenská republika z inými štátmi…Fico a Zelení potrebuje témy a tak útočia na vaše emócie…pár základných info:
    -tú zmlúvu má podpísaných 23 štátov, niektorí už dlhé roky a naozaj nič extra sa v tých štátoch nedeje – žiadne strata suverenity, žiadne vojny, žiadne hromadné znásilnovania žien či konzumácia novorodencov…
    – tú zmlúvú napríklad podpísal aj Orbán, ktorý je považovaný za velkého vlastenca – no odovzal by suverenitu do rúk USA? odovzali by ju poliaci?
    – zmlúvu rozjednal ešte Ficov kabinet…pracovali na nej minimálne 2 roky a naozaj nepredpokladám že by zabíjali toľko času niečím čo razantne odmietali…to že po dvojročnej práci na jar 2019 z ničoho nič SNS otočila a zablokovala zmlúvu je možno prekvapujúce no pri klesajúcich preferenciách a blížiacich sa volbách asi pochopitelné – pár mesiacov pred voľbami už dávaš veľky pozor čo svojim „vlasteneckým“ voličom naservíruješ, ale nemyslime si že zabíjali mesiace niečim čo nechceli…
    ..takže 22 dalších štátov a viacmenej celé naše politické spektrum je „za“ tú zmlúvu, to že dneska Fico a spol. vykrikujú o strate suverenity je podobné ako keď to vykrikoval pri vstupe do EU – následne keď bol vo vláde dotiahol zavedenie eura a schválil euroval….nenechajte sa oklamať populistami, ktorí jedno vykrukujú a iné konajú…

  7. ratafak musis ist do politiky si tu „najrozumnejsi“,vsetci su sprosti aj chmelar,aj baranek,dokonca aj andor sandor,ty si politicko analiticky genius,uvedomely,scitany,nie je ti trapne sem pisat medzi luzu,spodinu?

  8. nemyslím že som najrozumnejší a ani nehovorím že je niekto sprostý, no niečo mi hovorí že ak je tá zmlúva úplne v pohode pre 22 štátov a v minulosti bola v pohode aj pre dnešnú opozíciu, tak nás asi nejaká apokalypsa nečaká..či ty už kopeš protiraketový kryt a nosíš pás cudnosti aby ťa nejaký yankee soldier neobskočil..:-D?

  9. Anonym 9. februára 2022, 23:19 – opak je pravdou. To oni sa dlhodobo do politiky snazia dostat a nedari sa im to. Preto na ziskanie volica – a je im zial jedno akeho. Zneuzivaju temy ako Covid, Obranna zmluva a ked budu vidiet, ze im pomoze cokolvek ine, zneuziju aj to.

    To sa deje presne vtedy, ked dovolime dostat sa dopredu ludom bez zabran, moralky, s fasistickom minulostou ich alebo ich predkov, ludi, ktori su zakerni a pre ziskanie majetku a osobneho prospechu su ochotni ist aj cez mrtvoly.

    Niektori doslovne…

  10. lenže narozdiel od 23 štátov, ktorý podpísali túto zmluvu , slovensko je jedinečné v tom, že je vstupnou bránou Eurostreamu pre celú európu. O pár mesiacov spustia prípojku nordstreamu v nemecku a už ani v tom nebudeme jedinečný. A už ani neutrálny na všetký svetové strany.

  11. nemuselo to tak byť, lenže naša krásna koalícia nič nespravila keď si nemci a rusi ruky podávali pri dokončení nordstreamu. Takže zbohom 3stovkám milionov ktoré sme získavali za tranzit ruského plynu cez slovensko.

  12. Nie, on mal na mysli asi toto:

    Za Gašpara chceli, aby som zničil dôkazy, hovorí v rozhovore policajný viceprezident Branko Kišš, ktorý je svedkom v kauze Očistec. Keď to odmietol urobiť, jeho tabuľkové miesto nadriadeného zrušili. Všetko sa zmenilo po vražde Jána Kuciaka. „Ľudia začali mať strach a aj tí, ktorí im boli verní, už nedokázali robiť to, čo od nich žiadali.“

  13. Nechapem preco je tato zmluva problem ci dokonca tema. Zmluvu vyjednal Fico s Dankom ked objednavali stihacky. V jednani pokracoval Pellegrini a vsetko bolo v poriadku. A teraz je s tym problem. Kurva raz sme clenmi NATO, cerpame vsetky vyhody, za 30 rokov nam na tych letiskach vsetko zhrdzavelo a mame investora tak nechapem jaky je problem.

    Ked sa nahle zmeni situacia, napr. ze z Madarska pridu na juzne slovensko turisti a zrazu to budu vojaci ako na Kryme, kto z NATO sa bude zasadzovat za zaujmy rusofilneho Slovenska??? Nikto, ani rusi lebo im ten postup zabrania cudzieho uzemia vyhovuje.

    Orientacia na Ameriku je spravna. Len vdaka Amerike dnes existuje Slovensko. Neznali nech si nastuduju ktore mesto sa volalo Wilsonovo mesto a preco.

  14. Keby Maďari mali záujem anektovať južné Slovensko, amík sa na nás zvysoka vyse.. e, pozri históriu a spory Grécko vs. Turecko o Cyprus, resp. jeseň minulého roku.
    A Väčšiu blbosť som asi nepočul, že existujeme len vďaku USA. Sa zobuď , už je ráno

  15. pre anonym 8:12;
    a preto sa generál rozhodol zasamovraždiť, že.
    Alebo moc vedel na terajších hajzlíkov, a napokon to tak nebude ?

  16. Brano 10. februára 2022, 8:19:
    Prenajmes mi dve izby zadarmo na 10 rokov a pochopis v com je problem. Vydavas svoje pocity za fakty? Tvrdis, ze orientacia na USA je spravna? To mame s USA taky rozvinuty zahranicny obchod? Kolko mas doma vyrobkov Made In USA? Predpokladam, ze velke kulove…

  17. a možnože novodobí Biľakovia si môžu pomaly okukávat bydlení v zahraničí, lebo noví Kalmusovci asi nebudú spokojní len s obliatymi bustami

  18. Tá cvarga,nič lepšie ma pri pohľade na nich nenapadá,sa tešila viac,ako fanúšikovia z gólu. Tak ma napadá,čo ich tak veľmi rozradostilo

  19. Anonym 10. februára 2022, 7:17 – keby si cital a interpretoval texty v kontexte pravdepodobne by si pochopil, ze som mal na mysli inych ludi v inej casti historie.

    Ale ked si spomenul Lucanskeho – rovnako ako ini svedkovia a akteri ktori spinavosti za Ficovych vlad robili, su problemom pre FICA? KALINAKA? PELLEGRINIHO a vsetkych tych, proti ktorym mozu svedcit. Aj proti niektorym policajtom, prokuratorom a sudcom.

    Ak bol Lucansky pre niekoho problem, tak to nebol nik z tych, ktori by radsej ako jeho pohreb, videli jeho sud.

  20. Miloš, nie som padnutý na hlavu, aby som nechápal, koho myslíš. Ale ja sa domnievam, že je to práve naopak a odstránili ho terajší mocipáni, ktorí nemajú problém klamať v ničom.
    Ani o zmluvách a základniach , keď je to už témou článku, ale trebárs ani o poondiatej opísanej diplomovke a vrátení titulu. Neodvádzam tému, len dokladám dôkaz.
    Pamätáš sa na Matovičove extempore o Dankovej diplomovke, Sulíkovo nabádaní – Igor nepovedz čo je Danko, ale ja viem , že to povieš… ?
    Pripomeniem : „Pripadá mi ako *****, čo si v špajzi sadne na poličku a myslí si, že je jahodový lekvár,“ adresoval budúci premiér napokon Dankovi. ( zdroj HNonline). A dav skandoval Ho . no !!
    A takýmto ľuďom mám teda veriť viacej ? „Jak sa hovorí ani pod nocht špiny“. To je tá nová kultúra v politike, slušnosť a ktovie aké superlatívy si ešte dávali.
    Uvidíme , keď vyjde na svetlo sveta výsledok rekonštrukcie prípadu

  21. raťafko , ty nechceš vidieť súvislosti. keď autor spomenul , že niekto ide cez mŕtvoly, tak som sa len konkrétne opýtal a pomenoval, len fakty a konkrétnosti , nič viac, nič menej. Ale zdá sa , že toto nadstavené zrkadielko sa Vám nepáči, že ?

  22. Okolo zmluvy DCA je zbytocne vela hysterie. Casom bude aj tak bezpredmetna, kedze Ruska federacia ziada kvoli vlastnej bezpecnosti stiahnutie USA a NATO na uroven roku 1997. Predstavitelia RF sa vyjadrili, ze pre zabezpecenie bezpecnosti pouziju vojensko-technicke opatrenia. Takze by sa mohlo stat, ze NATO a USA bude odsunute z vychodnej Europy. Budeme sa modlit aby to bolo len na uroven toho roku 1997 a nie roku 1989, alebo dokonca 1945.

  23. Vlhký sen nosatých spoza oceánu je rozjebať Europu a kolaboranti sa tešia,ked vypukne vojnový konflikt tak všetci poslanci hlasujúci za schválenie dohody,povinne narukovať do armády , do prvej línie a brániť majetok ukrajinských oligarchov

  24. obyvateľ…ty čo si sem nazdieľal toľko p–ovín že už sa aj hanbíš pod prezývkou podpísať ideš niekomu písať o tupých hlavách?….a to že tu uctievaš človeka, ktorý sa v 21. storočí vyhráža jadrovou vojnou v prípade ak iný štát nebude skákať tak ako on píska len dokazuje úplnú zvrátenosť tvojho myslenia…

  25. Pár viet všetkým slovenským vojnovým štváčom a tým, ktorí podpísali tzv. obrannú zmluvu. Títo ľudia sa popisom a otvorenou podporou vojenského besnenia na Ukrajine postavili na rovnakú úroveň tých, ktorí vraždili v oboch svetových vojnách. Tých, ktorí dokázali zhodiť atómové zbrane na nevinných, nič netušiacich ľudí. Koľko takých istých nevinných obetí “stálo za to” v bývalej Juhoslávii, v Líbyi, v Sýrii a v iných štátoch, ktoré sa vďaka šíreniu „slobody a demokracie na amerických spôsob“, ktoré sa premenili na vojnovú zónu a spálenú zem?
    Koľko nevinných obetí a utrpenia bude „stáť za to“ všetkým tým slovenským politikom a zástupcom médií, ale aj podporovateľom tejto ohavnej zmluvy, ktorí prežívali doslova eufóriu pri jej schvaľovaní? Skutočný človek, ktorý má srdce, dušu a charakter vie, aké hrôzy prináša každá vojna. Pre skutočného človeka je MIER, najvyššou spoločenskou prioritou, pretože od neho sa odvíja vývoj spoločnosti. Vojnové besnenie dokážu podporovať iba bezcitní ľudia, ktorí majú namiesto srdca chladný kameň. Ľudia, bez duše, ktorá robí človeka človekom.

  26. Tak takto 11. februára 2022, 13:37 ešteže máme parlamentnú demokraciu. Je isté, že keby zostali falošní smeráci pri moci tak je zmluva dávno podpísaná ani by sme o tom nevedeli. Je historicky dokázané, že aj keď veľmi nehumánne použitie jadrovej zbrane vo vojne s Japoncami prinieslo veľa obetí, tak ich použitie a rýchla kapitulácia Japonska ušetrila státisíce ďaľších životov, pretože Japonci by inak bojovali do posledku. Je takisto jasné, že to boli Rusi čo napadli spolu s Nemcami Polsko, ďalej Fínsko, Maďarsko, naposledy Ukrajinu…A pod ich vedením aj vpadli vojská VZ v r 1968 na našu zem, zabili vyše stovky Slovákov a podrobili si nás na ďaľších 20 rokov. Tak o akom mieri tu hovoríš??? Nikto tu nechce vojnu a to, že sme v NATO – v skupine vyspelých krajín je naše šťastie. Rešpektujem tvoj názor, ale skutočné fakty sa prekrútiť nedajú!

  27. mňa by zaujímalo že čo konkrétne myslí tým „vojenským besnením na Ukrajine“..čo si pod tým predstaviť? – je to ruská anexia krymu, ruskí vojaci na východe Ukrajiny alebo mobilizácia ruských vojsk v okolí hraníc….a kto toto podporuje?

  28. Ratafak uznavas a presadzujes tu krajinu ktora ma najvecsi dlh na svete. Drancuje a parazituje na kazdom koho si podmanila. Tato krajina zije len z virtualnych podvodov a vojen ktore rozduchava po celom svete. Agresivny kapitalizmus v tejto podobe je v troskach. A jedina zachrana na oddialenie jeho krachu je podmanenie si Ruska. Kriza tohoto agresivneho kapitalizmu ktora nastupuje uz je a bude brutalna. Mozno tvoja tupa hlava to este nevnima lebo to to este mozno nepocitujes ale uz sa priprav ze na nu doplatis aj ty a vsetci co tu trepete o zachrane v usa a v nato. Trestuhodne sme si premarnili jedinecnu sancu ked od nas odišla ruska armada sa stat statom ktory by bol zalozeny nie na hodnotach agresivneho kapitalizmu ale na hodnotach zdraveho rozumu. Ale tu to uz nema zmysel rozoberať.

  29. VILNIUS. Litva chce požiadať Spojené štáty, aby natrvalo umiestnili svojich vojakov na jej územie. Litva dúfa, že toto opatrenie pomôže zvýšiť bezpečnosť v regióne. Vyhlásil to v stredu litovský prezident Gitanas Nauséda.

    Na slovensku zopár vyhecovaných kotlieb niečo silno a emocionálne kričí o USA,ale dav sfanatizovala slovenská oligarchia, ktorej ide o slobodu, majetky a peniaze. Obranná dohoda z členskou krajinou NATO je len plusom k zvýšeniu schopnosti sa brániť voči agresií, agresii voči nám a agresii voči spojencom, agresia neprichádza z Brna, ani Paríža, ani Madridu. Treba si prečítať budapeštianske memorandum z roku 1994. A tam si nájdete agresora. Čo by iné krajiny za to dali, keby mohli takúto dohodu podpísať. Postoje krajín EU aj NATO sú jednotné. Vyhlásenia predstaviteľov Rusko a zákaze vstupu do NATO pre Fínsko a Švedsko sú mimoriadne nebezpečné. Mier má najvyššiu spoločenskú prioritu a preto posilňujeme obranu, aby sme ho udržali, NATO nenapadlo a ani nenapadne Rusko. Nikto si tu neželá vojnové besnenie.

  30. Anonym 11. februára 2022, 15:07..ty už sa preber, ja žiadnu krajinu nepresadzujem….“kapitalizmus je v troskách a amerika má na východný blok a dnes na Rusko namierené rakety a chystajú sa zaútočiť“…toto tu ľudia počúvajú už vyše 70 rokov a tebe z toho úplne hrablo….zatial čo ty čakáš desiatky rokov na ten kapitalistický krach tak v tom „bohatom“ Rusku chodí štvrtina ludí kadiť na dvor, tretina nemá doma ani teplú vodu…..

  31. Nechápem, ako niekto triezvy môže napísať, že podpísaním dohody,ide slovenským oligarchom o majetky,či slobodu,posilňovať mier,vyhrazkami o vojne,zásobovať Ukrajinu vojenskou technikou,tiež je zaujímavý fakt,že NATO potvrdilo,že cvičí ničenie napodobenin ruskej vojenskej techniky, vyrábané austrálskom firmou GaardTech ide o modely tankov T-72,T-90 a bojové vozidlo BMP-3

  32. Slovensko žiadnu takú zmluvu nepotrebuje, potrebujú ju USA. Potrebujú len naše územie, náš koridor smerom na Rusko, kde sú gigantické zásoby rôznych nerastných surovín.
    To nevidia len ľudia na hranici debility a samozrejme tí, ktorí to nechcú vidieť, lebo majú z toho osobný profit, alebo ho chcú mať. Z Ruska robia ríšu zla, ale celý svet vie, že tou najväčšou ríšou zla sú práve USA, ktoré porušujú princípy medzinárodného práva už najmenej dvesto rokov – zoznam ich zločinov by bol naozaj dlhýýýýýýýýýýýý.

  33. prečítal si si link? O čom sa tu ty teraz vyjadruješ? Skús sa vyjadriť k tej neuveriteľnej biede v Rusku, ty posera a nepleť sem Ameriku, o ktorej vôbec nepíšem.

  34. hej truhlíček, na rozdiel od tvojich zdrojov, toto spĺňa základné sociologické predpoklady výskumu verejnej mienky, ale načo to tebe vysvetľovať, keď ty najradšej žerieš aj tak propagandu.

  35. Mimochodom odkedy anonymovia rozhodujú o tom, čo je relevantný zdroj? Si na smiech, a ty to o sebe dobre vieš, preto sa tu skrývaš ako prízrak. A pochváľ sa nám, z akých zdrojov čerpáš ty, intelektuál.

  36. Na tom linku je niečo nevecné? Je to nabité údajmi. Či tebe to tiež treba nakresliť? Či tebe je bieda ruského ľudu jedno, teba zaujíma len osoba Putina a jeho propaganda? Čakám na tie tvoje zdroje, posera

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img