ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Zvýšené kontroly na cestách pokračujú. Posvietili sme si na všetkých v premávke

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Policajti boli aj počas uplynulého týždňa na cestách Trnavského kraja a vo zvýšenej miere kontrolovali dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

 

Nášmu pozornému oku neuniklo celkovo 761 priestupcov.

 

667 osôb odišlo s blokovou pokutou

74 osôb napomenutím

20 osôb bude riešených v správnom konaní

5 osôb sa dopustilo trestného činu

 

Policajné hliadky riešili blokovou pokutou 647 vodičov, 12 cyklistov a 8 chodcov. 201 krát sme pokutovali vodičov, ktorý si neustrážili nohu na plyne, 75 osôb nebolo riadne pripútaných a 70 previnilcov sa venovalo počas jazdy viac mobilu ako šoférovaniu. Za zlý technický stav vozidla policajti uložili 33 pokút. Blokovo sme vyriešili 11 vodičov za ich nesprávne predchádzanie a spôsob jazdy.

Policajti zadržali celkovo 12 vodičských preukazov, 2 osvedčenia o evidencii, a v 1 prípade aj tabuľky s evidenčným číslom.

Alkohol sme zistili v 22 prípadoch, z toho 12 boli nemotoroví účastníci premávky a až 7 vodičov nafúkalo viac ako 1 promile. 8 vodičom sme za alkohol v dychu zadržali vodičský preukaz.

Polícia bude aj naďalej vo zvýšenej miere kontrolovať dodržiavanie dopravných pravidiel a to nielen u vodičov, ale aj u cyklistov a chodcov. Apelujeme na vodičov, aby sa vždy plne venovali vedeniu vozidla a najmä v mestách a v blízkosti priechodov zvýšili svoju opatrnosť. Chodci a cyklisti vážte si svoje životy a zbytočne na cestách neriskujte. Pokiaľ vchádzate na cestu, vždy sa riadne presvedčite, či je to pre vás bezpečné.

Buďte na cestách voči sebe ohľaduplní a dodržiavajte pravidlá!

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img