ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Národnou radou SR sa vznáša prízrak ŽILINKU! – píše Pavel Macko

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Národnou radou SR sa vznáša prízrak ŽILINKU!
Pán Žilinka sa rozhodol pre politickú činnosť. Nestačí mu, že už mu aj Najvyšší súd SR jasne odkázal, že môže konať len v medziach Ústavy SR a zákonov. Pán Žilinka nie je Cézar, aby tlačil na poslancov. Nie je ani politik a je neprípustné, aby sa pridával k podnecovateľom nepokojov a vystupoval politicky. Má dbať na doržiavanie zákonnosti, nie určovať poslancom, čo majú a nemajú odsúhlasiť ani, ktorý zákon majú prijať.
Generálny prokurátor Žilinka požiadal o slovo v NR SR. Požiadať môže pán Žilinka čo chce, poslanci nemajú povinnosť mu udeliť slovo. Poslanci tvoria zákonodárny zbor. Ani Žilinka nie je viac ako parlament. Ak chce prijímať zákony, nech vyzlečie talár a ide do politiky a uchádza sa o mandát od voličov.
Momentálne má len mandát od poslancov NR SR, ktorí ho navrhli na funkciu generálneho prokurátora a prezidentky SR, ktorá ho do funkcie vymenovala. Poslanci nie sú podriadení generálnemu prokurátorovi. Ten svoju funkciu môže vykonávať len v rámci obmedzení podľa čl. 151 Ústavy SR a zákona o prokuratúre.
Slušne sa spýtal, slušne a zákonne ho poslali kam patrí. Žilinka nemá právomoc kontrolovať Národnú radu SR. Práve naopak, volení zástupcovia ľudu majú právo kontrolovať generálneho prokurátora. V zákonom stanovených prípadoch majú aj právo navrhnúť Žilinkove odvolanie prezidentke SR.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Skoda ze pan Zilinka neporovnal tu zmluvu so zmluvou s Risou z roku 1939, urcite by tym potesil aj panov okupujucich recnicky pult.

  2. ako vie pán generál Macko, že GP p. Žilinka chce odporúčať, ako majú hlasovať ? Je jasnovidec a už v ňom očakáva problém ?
    Ja si myslím, že Žilinka je jeden čestný, charakterný človek, nikomu zaviazaný. A to keď mal v pripomiekovacom konaní k danej zmluve pripomienky, je možno vhodné, pánom poslancom pripomenúť tesne pred hlasovaním, že zmluva s USA má veľmi vážne nedostatky, ktoré môžu mať ďalekosiahle následky. A to zrejme niekomu vadí.
    Nuž ale pán Macko je asi lepší právnik ako generálny prokurátor….

  3. Heňo a p.Žilinka je asi lepší vojenský stratég ako gen.Macko, že. Vieš kam choď s takýmito pointami? Si zaslepenec, ktorý vôbec nerozumie veciam v komplexnosti a súvislostiach, a ktorý do „včera“ Žilinku ani nepoznal, ale pretože sa prejavil ako úplný rusofil, tak je to okamžite „čestný, charakterný človek“, dokonca „nikomu zaviazaný“ (ja som videl niečo iné, že ešte ani poriadne nič neurobil a už si bol pre rozumy v Rusku ako čistý užitočný idiot). Podľa mojej mienky je Žilinka:
    1)slušný oportunista, ktorý si zrátal, že najbližšie voľby budú na koni sedieť tí smerácki bastardi, a snaží sa preto o svoje ďalšie prežitie v dobách, ktoré nastanú.
    2) demagóg par excellence, lebo vydávať túto zmluvu za horšiu ako tú zo 68 môže len človek, ktorému predtým museli lobotomizovať mozog.
    3)absolútne vychýlený na jednu stranu, čiže vôbec nie nestranný. Zatiaľ všetko, čo podnikol, by Smer a spol. neurobili lepšie, keby tam nominovali svojho človeka.

  4. neberiem Ti , že Macko je lepší stratég ako p. Žilinka . A preto musíme podpísať nevýhodnú a zlú zmluvu ? či ?
    A Žilinku poznám, ešte keď pracoval pod velením Lipšica.

  5. Anonym 12,16 Generálny prokurátor je ústavný činiteľ,a má podľa zákona možnosť kedykoľvek požiadať o vystúpenie v Národnej Rade.Generalny Prokurátor má povinnosť dohliadať na zákonnosť,a dodržiavanie ústavy.Je jeho povinnosto upozorňovať inštitúcie,fyzické osoby atď.na nezrovnalosti z právneho hľadiska.Je potom na inštitúcií a fyzickej osoby,o Tom aspoň vecne diskutovať.Anonym 22:16,kde vidíš krivý charakter GP.Ba práve NAOPAK.

  6. Proruská nadpráca nášho politicky nestranného GP by sa ešte niekým pochopiť dala. Ale prirovnať túto zmluvu k vpádu vojsk VZ vedenej Kremlom v 1968 roku je čistá psychóza. Mal v tom Rusko ostať a bol by od tohto magora pokoj.
    Všetko zlé je ale na niečo dobré. Fico aspoň ukázal, že vládnutie Smeru s extrémistami by mu vôbec nevadilo a Pele zasa ukázal, že označenie Hlasu ako Smeru 2 je úplne na mieste.

  7. GP.bol navrhnutý a zvolený koalíciou,naraz zistili,že neposlúcha ani Matoviča a ani Lipsica,a dokonca si dovolil poukázať na NEZKONNOSTI,takže čo je ? Ruský agent.Si proti zmluve,čo si Ruský agent,nechceš vojnu,čo si Ruský agent.Ludia si už svoj názor urobili.

  8. Pan Macko zalezte niekde do armádneho N zetu a až bude, nedaj boh vojna, potom vylezte a použite svoj vojenský rozum. Zostaňte človekom serte na politiku vlak vám ušiel.

  9. macko ty hovnomet,ty nesiahas zilinkovi ani pod necht,ved ste si ho zvolili,ty zeleny obkundes,tvoj syn stale oblieva zenske hovnami?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img