ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Mesto uberá odpadové nádoby zo stojísk, obyvatelia upozorňujú na odpady pri kontajneroch a vystríhajú pred potkanmi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Občania nakladanie s odpadmi evidentne berú citlivo. Na jednej strane benevolencia vedenia mesta (a dokonca dotovanie podnikateľa z verejných finančných zdrojov) pri nezákonnom nakladaní s odpadmi nelegálne zo zahraničia vozenými a skladovanými v rozpore s nájomnou zmluvou na mestskom pozemku  v Malom háji a na strane druhej vyslovene škrtenie obyvateľov a – neskutočný neporiadok po meste.

Základná údržba v meste nefunguje tak, ako má už niekoľko rokov. Odpadky sú viditeľné na verejných priestranstvách a prechádzajúc mestom si človek musí myslieť, že sa blíži k osade na východe Slovenska.

Obyvateľom rodinných domov mesto znižuje frekvenciu zberu odpadu o 50% a uberá kontajnery na komunálny odpad aj pred bytovkami. Obyvatelia mesta sa  na sociálnych sieťach sťažujú a jasne a zrozumiteľne verejne pomenovávajú pociťované problémy. Na vchody bytoviek vyvesujú oznamy upozorňujúce na potkanov. Ľudia z bytoviek nám volajú s tým, že máme prísť nafotiť potkanov pendlujúcich od stojísk na odpadky cez parkoviská áut a „nocujú“ v zaparkovaných autách ohrievajúc sa od motorov po ich odstavení. Hrozia škody na rozhryznutej  elektroinštalácii a hadiciach  v súkromných autách. A viceprimátor Veselický ľudí  kritizujúcich súčasný stav v meste článkami v mestských novinách posiela na liečenie.

Nie pán viceprimátor, nie občania sú vinní za tento zúfalý stav, ale vedenie mesta, ktorého súčasťou si už dvanásty rok aj Ty osobne!!

Blížia sa voľby do samosprávy a hrozí výmena na poste primátora, ako aj v zastupiteľstve. Môžu si súčasní ľudia vo vedení mesta dovoliť poslancov, ktorí nebudú slepo mávať na ich návrhy podľa mnohých ľudí zjavne odporujúce verejnému záujmu?

Mesto sa stále tvári, že sa nič nedeje. Opak je ale pravdou. Ľudia sú pozornejší a všímajú si. Po seriáli kritizujúcom rozpadnuté chodníky v meste, sa pozrieme na všade prítomný odpad na verejných priestranstvách a tam, kde vlastníci tvária, že sa to ich netýka.

Vieme vôbec, koľko mesto zarába na odpade a že na občanoch zarába viac, ako súkromné firmy?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Aj pred našim vchodom behajú potkane aj cez deň.Tie špine na úrade pán Majko aj sa vám čudujem že ešte máte silu s nimi zápasiť.Odpadky denesiem Tomčánymu pred dom

  2. Co tu kukas po odpadkoch kukni si fudbal hrame prvu ligu. A neukazuj na galantu kde maju stojiska take pekne gabionove oni hraju az III ligu.

  3. Kazdy vecer v pracovnych dnoch vidite pred domom parkovat mnozstvo aut s roznymi ECV okresov severu vychodu stredu juhu Slovenska. Tito ludia tu nocuju lebo pracuju v okoli mesta. Nie su prihlaseni na ziadny pobyt ani prevychovny. Majitel ubytovania neodvadza za nich mestu ziadnu dan. Produkuju v Seredi mnozstvo odpadu za ktori nikomu neplatia. Seredania na to zvysoka seru. Ich hovna su tak po celom meste aby dostali nazvu mesta. Je to vraj starost uradov ale tak to neni. Lahostajni Seredania skodia len a len sebe. No a idioti sa budu stazovat.

  4. Prečo zobrali na Spádovej smetiaky na sklo? Ľudia kladú sklenené fľaše na to miesto, kde bol smetiaky a bezdomovci a decká fľaše rozbíjajú. Není ho dosť rozbitého po meste?

  5. A kdeže sa nám schováva mladá hovorkyňa p. Slahučkova? Poučuje nás ako triediť odpad cez primitívne letáčiky , len na meste pozabudli že o chvíľu nebudeme mat ani kam dávať odpad.
    Katastrofa všade bordel a smeti a to tu máme o chvíľu jar a pribudne im kosenie!
    Ešte že nesnežilo
    Už ro vidim samé lúky na sídliskách

  6. Vážení a bolo by potrebné zistiť prečo na štadione sú vysvietené reflektory ktoré majú poriadnu spotrebu elektriny. svietia celé celé noci, komu tam svietia a prečo?, kto to palatí ?

  7. Mesto prehodnotilo svoju súťaž o najkrajšie stojisko a vypísalo novú súťaž o najvypasenejšieho potkana. Ako 1 cena bude odobratie ďalšieho kontajnera

  8. prosim vás ake letaciky, starý ludia osamotení , ktorý zacali triedit, lebo chceli nemajú ponatia ako triedit, ako to maju vediet, ked mesto na nich sere

  9. Ja nejak neviem nadavate tu na vedenie ze koli nemu je okolo stojisk bordel lebo odobral nádobu, ale úradníci z mesta vam nechodia vešať igelitky a skale s odpadom po plote okolo stojisk, oni nezaplnaju zbytočne čierne nádoby polystyrenon a krabicami od spotrebičov a tym sa tambuz nezmesti nic ine, oni nechodia preberať smetiaky (nechcem urážať bezdomovcov lebo niektorý su naozaj slušný ale po niektorých iný bordel ostáva), mesto nekladie na hnedé nádoby na bio dlažbu alebo iný stavebný odpada tiež to nehadze do čiernych nádob. Tak nechápem prečo stále nadavate na mesto ked za ten neporiadok okolo stojisk môžu obyvatelia ktorým je jedno kam vyhodia to co maju z domácnosti a vsetko hádžu do jedného kontajnera. A je pravda na niektorých miestach odobrali čierne nádoby ale na všetkých pribudli hnedé na bio niekde ich dokonca vymenili za väčšie, tiez som videl nejaké nové farebné nádoby. Sme v dobe v ktorej treba triediť EU nám nadiktovala % o ktoré ma byt menej v čiernych a aby sa to dalo musí byt aj tých čiernych menej

  10. K vysvietenému štadiónu ŠKF: keď pestujete drogy s regulovanými cenami elektriny musíte ju vykázať. Ak už dostali Platobný výmer na s neregulovanú cenu pôjde o kotolňu v bytovom dome – štadióne a ide o pestovanie drog s štátnou podporou.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img