ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Spoločnosť Bell v spolupráci s Hillwood a Northwest ISD úspešne dokončila skúšobný let dronu APT v rámci NASA SIO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

BEST Communications |MM|  Fort Worth, Texas / Spoločnosť Bell Textron Inc. (NYSE: TXT) oznámila, že úspešne dokončila testovací let bezpilotného nákladného prostriedku Autonomous Pod Transport (APT) v režime „Detect and Avoid“ (DAA). Splnila tým podmienky projektu NASA Systems Integration and Operationalization (SIO). Dron APT využil antikolízne systémy DAA, predviedol úspešnú integráciu pozemného radarového systému a svoju schopnosť bezpečnej navigácie v zložitom vzdušnom priestore. Ide o zásadnú vlastnosť, ktorá je potrebná pre budúce začlenenie systémov pokročilej vzdušnej mobility (AAM) do mestských oblastí.

Cieľom skúšobného letu v rámci SIO bolo, aby dron APT z rodiny eVTOL (elektronických zariadení s kolmým vzletom a pristátím) úspešne demonštroval svoje schopnosti bezpečne sa pohybovať v hustej a komplikovanej leteckej prevádzke s využitím antikolíznych systémov (Detect and Avoid), ktoré slúžia na monitorovanie „narušiteľov“ vzdušného priestoru. Na testovanie poslúžil civilný stroj Bell 429 a bezpilotný prostriedok APT. Na záznam telemetrických dát z vrtuľníku 429 bol použitý systém QuantiFLYTM od spoločnosti Bell. Ten využíva novú leteckú komunikačnú jednotku (ACU) poháňanú Truth Data, a ponúka nízkonákladové, ľahké a automatické riešenie pre monitoring letových dát (FDM).

„Sme radi, že  môžeme predviesť účinnosť pozemných monitorovacích riešení v rámci infraštruktúry UAS,“ uviedol Matt Holvey, riaditeľ divízie Intelligent Systems spoločnosti Bell. „Využitie pozemných alebo leteckých radarov sa môže stať významnou súčasťou doručovania pomocou bezpilotných lietadiel, leteckých taxi služieb a ďalších aspektov pokročilej vzdušnej mobility.“

Spoločnosť Bell využila radary na monitorovanie zložitého vzdušného priestoru v rámci zóny AllianceTexas Mobility Innovation Zone (MIZ) a  na sledovanie pilotovaných a bezpilotných strojov. MIZ poskytuje svojim partnerským organizáciám jedno z najunikátnejších prostredí pre technológie v leteckej a pozemnej mobilite v USA. Spoločnosť Hillwood tiež poskytla priestory na umiestnenie radarov. Testovanie prebiehalo v stredisku AllianceTexas, ktoré sa nachádza približne štyri míle severne od letiska Fort Worth Alliance Airport.

„Sme hrdí na to, že sme partnermi Bellu pri skúšobných letoch, ktoré položia základy budúcnosti leteckých technológií v USA,“ povedal Christopher Ash, senior viceprezident pre rozvoj podnikania v oblasti letectva v spoločnosti Hillwood. „Získané dáta nám umožnia posunúť sa o krok vpred v komerčnom využití tejto technológie na najrôznejších platformách.“

Okrem Hillwood spolupracuje Bell aj so školským obvodom Northwest Independent School District (NISD), ktorý poskytol priestor pre inštaláciu radaru vo svojom vonkajšom vzdelávacom centre, a s Microsoftom, ktorý dodal simulačný nástroj AirSim na výcvik autonómnych zariadení. Vďaka nemu mohol Bell využiť rozhranie Digital Twin a vymodelovať let NASA SIO vo virtuálnom svete pred tým, než sa uskutočnil let za reálnej prevádzky. To všetko umožnilo predviesť simulované testy dronu APT v širokej škále scenárov bez akýchkoľvek bezpečnostných rizík a za zlomok potrebných nákladov a času.

 

– – –

 

O spoločnosti Bell

Premýšľame až za hranice vlastných aktivít. Už viac než 85 rokov meníme zážitok z lietania a z toho, kam až sa môžeme dostať. Ako prví sme prelomili hranicu zvuku a získali sme certifikáciu pre komerčný vrtuľník. Boli sme na palube prvej lunárnej misie NASA a uviedli sme na trh pokročilý systém so sklopnými rotormi. Dnes definujeme pokročilú leteckú mobilitu a nastavujeme jej štandardy. Okrem centrály vo Fort Worth v americkom Texase pôsobíme ako dcérska spoločnosť Textron Inc. v ďalších strategických lokalitách po celom svete. Vďaka tomu, že viac než štvrtina našich kolegov slúžila v armáde, je našou vášňou práve pomáhať armáde pri plnení misií. Naše prelomové inovácie prinášajú zákazníkom výnimočné zážitky – efektívne, spoľahlivo a v prvom rade bezpečne.

 

O spoločnosti Textron Inc.

Textron Inc. je medzinárodná spoločnosť, ktorá využíva svoju globálnu sieť leteckých, vojenských, priemyselných a finančných podnikov na to, aby svojim zákazníkom poskytla inovatívne riešenia a prvotriedny servis. Spoločnosť Textron je známa po celom svete svojimi silnými značkami – napr. Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems a TRU Simulation + Training. Pre viac informácií navštívte www.textron.com.

Niektoré vyhlásenia v tejto tlačovej správe sú výhľadovými vyhláseniami, ktoré môžu obsahovať predpovede o výnosoch a tržbách alebo popisovať stratégie, ciele, výhľady a podobne. Tieto vyhlásenia sa vzťahujú len k dátumu, keď boli vydané, a našou povinnosťou nie je ich v budúcnosti aktualizovať či revidovať. Tieto tvrdenia podliehajú známym a neznámym rizikám, neistotám a ďalším faktorom, ktoré môžu spôsobiť, že naše skutočné výsledky sa budú významne líšiť od toho, čo uvádzajú výhľadové vyhlásenia. Riziká okrem iného zahŕňajú efektívnosť investícií do výskumu a vývoja nových produktov, prípadne neočakávané výdavky alebo oneskorenie v uvádzaním významných nových produktov alebo programov. Ďalej medzi tieto okolnosti patria zmena priorít alebo zníženie výdavkov vlády USA na obranu, vrátane tých, ktoré sa týkajú vojenských operácií v zahraničí; zmeny celosvetových ekonomických alebo politických podmienok, ktoré ovplyvňujú dopyt po našich produktoch, úrokové sadzby alebo výmenné kurzy; naša schopnosť fungovať podľa očakávania a kontrolovať náklady na základe zmlúv s vládou USA; kompetencie vlády USA jednostranne upravovať alebo ukončovať svojej zmluvy s nami podľa potrieb vlády USA alebo pre naše neplnenie, meniť platné zásady verejného obstarávania a účtovníctva alebo za určitých okolností zadržiavať platby alebo nás dočasne či trvalo vylúčiť ako dodávateľa spôsobilého na získanie budúcich zákaziek; zmeny v prioritách financovania zahraničného vojenského sektora alebo rozpočtové obmedzenia a rozhodnutia alebo zmeny vládnych nariadení alebo politiky vývozu a dovozu vojenských a komerčných produktov; problémy s výkonom kľúčových dodávateľov, subdodávateľov alebo obchodných partnerov.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img