ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Je čas podávania prihlášok na stredné školy. Gymnázium a OA v Seredi predstavujú budúcim študentom svoje školy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Od 1. februára do 20. marca si deviataci môžu podať prihlášku na stredné školy. Ide o dôležitý krok, ktorý mladým ľuďom ovplyvní ďalšie smerovanie ich budúcnosti.

Podávanie prihlášok

Po novom bude zákonný zástupca vypĺňať iba jednu prihlášku. Žiak si môže podať prihlášku na maximálne štyri odbory, z toho najviac dva, ktoré si nevyžadujú overenie nadania a talentu a najviac dva odbory, na ktoré sa robia talentové skúšky. Poradie škôl na prihláške, ktoré vyjadruje záujem žiaka, má len informačný charakter pre riaditeľov základných a stredných škôl. Žiaci majú stále možnosť potvrdiť rozhodnutie o prijatí na vzdelávanie v ktorejkoľvek zo škôl, na ktorú boli prijatí. Informáciu prinieslo MŠVVŠ SR.

Prijímacie konanie

Prijímacie skúšky sa budú konať v dvoch termínoch, v prípade odborov, v ktorých sa nevyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania bude prvý termín 2. mája (v prípade potreby aj 3.5.) a druhý termín 9. mája (v prípade potreby aj 10.5.) Pri odboroch, v ktorých sa vyžaduje overenie špeciálnych schopností (tzv. talentové odbory), sa bude prvý termín konať 4. mája (v prípade potreby 5.5. aj 6.5.) a druhý termín 11. mája (v prípade potreby aj 12.5. a 13.5.). V prípade stredných športových škôl sa bude okrem termínov pre talentové odbory uvedených vyššie, overovať aj športový výkon v čase 21. marca do 14. apríla 2022.

Gymnázium Vojtecha Mihálika a Obchodná akadémia v Seredi pripravili pre žiakov a ich rodičov aktivity a prezentácie, aby svoju školu predstavili verejnosti. Interiér, študijné odbory, učebne, vybavenie či samotní učitelia často rozhodujú o tom, na ktorú školu pôjde žiak študovať.

Gymnázium Vojtecha Mihálika v Seredi

Seredské gymnázium si pre záujemcov pripravilo DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ. Uskutoční sa online formou dňa 14.2.2022 o 17:00 hod. Prihlásiť sa môžete kliknutím na https://lnk.sk/rwc6. Zároveň pre žiakov 5. a 9. ročníka pripravilo gymnázium PRÍPRAVNÉ KURZY k prijímacím skúškam zo SJ a MAT. Uskutočnia sa 17.2. a 24.2. 2022 o 15:00 a 16:00 hod.

Gymnázium Vojtecha Mihálika Sereď je všeobecnovzdelávacia stredná škola, ktorá pripravuje žiakov v štvorročnom a osemročnom vzdelávacom programe a poskytuje úplné stredné všeobecné vzdelanie ukončené maturitou. História seredského gymnázia sa začala písať v roku 1953. Od tej doby na škole ukončili štúdium tisícky študentov.

Pozrite si promo video školy:

Obchodná akadémia Sereď

Obchodná akadémia si pre deviatakov ale aj širokú verejnosť pripravila video prezentáciu školy. Tá je už desaťročia vyhľadávanou destináciou pre šikovných a ambicióznych deviatakov. Tvorivé a zážitkové vyučovanie na škole predstavili vo videu samotní študenti.

Stredná škola s ekonomickým zameraním vznikla v školskom roku 1972/1973. Obchodná akadémia ako ju poznáme dnes vznikla v r. 1992. Tisícky študentov si na roky prežité na školy spomína len v najlepšom. Prvé dva roky štvorročného štúdia sú zamerané na všeobecnú prípravu študentov a od tretieho ročníka majú možnosť výberu voliteľných predmetov.

Pozrite si video prezentáciu školy:

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img