ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Starý „francúzák“, sódová fľaša, tranzistorové rádio, Jar a klasická Indulona. A ešte desiatky starých novín a časopisov od „doktora“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Aj vy pochybujete, že doma ešte stále máte niečo z čias socializmu? Povaly, pivnice, denne neotvárané zásuvky, či skrinky. Zastrčené poličky v špajzi, starý kufor pod posteľou…

Vlastný, aspoň 45 ročný tranzistorák, starú kulmu, klasickú Jar v sklenej fľaši a – INDULONU !! Všetko je už v Múzeu totality. Darcom je Vladimír Chudáčik z Hajského.

Starý „francúzak“ kombinačky bez izolácie a ďalšie kliešte, ktoré pozná každý starý majster. Všetky skončili v múzeu. Dvojplatnička a stará fľaša na výrobu sódy.

Výborné a cenné časopisy síce zaprášené a dokonca niektoré od blata. Nič to, majú 40 rokov. V akom stave očakávame že by mali byť, keď neboli zabalené a „nečakali“ na svoje miesto v múzeu?

Všetky tieto staré a na prvý pohľad nepotrebné veci sa vďaka  Vladimírovi Chudáčikovi  prezývanému „doktor“ z Hajského, dostali tam, kde ich aj v budúcnosti budú mať možnosť obdivovať hlavne mladí ľudia. Ale aj tí starší, pre ktorých budú milou spomienkou na prácu či zábavu.

Ďakujeme…

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Miloš Majko 4. februára 2022, 13:11
    Presne viem o čom je reč, časopis alebo noviny rozobrať, poškodené miesta opraviť, oskenovať každú stranu, spísať zoznamy súborov. Práca na plný úväzok, ktorú aj tak málo kto ocení. Ale zasa, už to zostane urobené navždy pre ďalšie generácie. Pravda, ak o to budú naši potomkovia stáť.

  2. Anonym 4. februára 2022, 13:22 – ideme doradu, knihy, literatura, originaly novin – mimoriadne vydania z 1968 roku, 1989 a dalsie. Mame skutocne vyborny archiv.

    Vsetko zverejnujeme online na web – neskutocne studijne materialy.

    Artefakty doby su doplnkom, kde si na danu dobu moze clovek priamo siahnut.

    Som rad, ze ludia zacali chapat zmysel tohto muzea a som rad, ze uz za tak kratku dobu ma hodne fanusikov.

  3. Pozorujem to tu od prvého článku a páči sa mi že to píšete.Sú to spomienky na našu mladosť a aj my keby sme nebývali na činžiaku by sme mali veľa takých vecí.Skončili v smetiaku už dávno.Sme starý niklováci a slzy sa mi tisnú do očí keď vidím na vašich fotografiách tie zástavka a odznaky.Ďakujeme vám

  4. áááá súdruhovia priniesli zdroje svojho straníckeho vzdelávania. Tak niejako sa vtedy zakaľovali aby lepšie plnili plán k xy. Zjazdu KSS. Vymenili ste im to za vodku?

  5. Aj blbosť je dar, ktorým mnoho ľudí disponujú. Pisateľ predchádzajúceho článku je jeden z nich. Keď takto píše, žil v tej dobe, alebo to tu opakuje naučené frázy, ako papagaj? áááá debilko, vtedy si nemusel manifestovať o zníženie DHP na potraviny, aby si sa mohol nažrať aspoň chleba ako teraz. A vieš čo môžeš súdruhov…?

  6. pre KAN 4. februára 2022, 20:54 – tak rozmyslam:

    – preco preco o inom diskutujucom s takou lahkostou pisete ze je debilko
    – co je DHP na potraviny
    – a co ti, ktori nezostali zabrzdeni v minulom rezime „mozu sudruhov“

    Napisal ste: „Aj blbosť je dar, ktorým mnoho ľudí disponujú.“ – s obsahom vety uplne jednoznacne mozem suhlasit, aj ked vzhladom na stylizaciu, som nad tym musel chvilku rozmyslat…

  7. Ak vas sudruhovia alebo ich potomkovia stiahnu z koze ci zakrutia krkom ako ich to ucia v Moskve budete len promille do smutnej statistiky umrti na Slovensku. To sa rata?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img