ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Je vhodné aby sa firma vyjadrovala k politickým témam?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V súčasnej dobe nielen korona, ale aj iné témy verejného života sa dostávajú v podstate väčšej miere ako inokedy do tém diskusií občanov. Na rozdiel od minulosti, dnešná diskusia namiesto krčiem, prebieha hlavne v online priestore a to na sociálnych sieťach, či v diskusiách pod článkami publikovanými v jednotlivých médiách.

Úplne novým fenoménom sa stáva vyjadrovanie „každého ku všetkému“ a to nehľadiac na profesnosť, alebo vhodnosť vyjadrovať sa k danej téme.

V súčasnej dobe sa k obrannej zmluve s USA od populistických politikov cez bežných ľudí vyjadrujú už aj niektoré firmy na svojich weboch. Ešte v nedávnej minulosti bolo niečo takéto úplne neprijateľné a firmy sa nielenže k takýmto témam nevyjadrovali, ale dokonca odmietali aj diskusie zamestnancov na pracoviskách.

Na svojom webe sa k téme obrannej zmluvy aj keď nepriamo vyjadrila aj spoločnosť Dráčik, s.r.o.

Vyjadrite svoj názor nižšie v skúšobnej ankete, alebo v komentároch, či očakávate na stránke predajcu hračiek tieto druhy stanovísk.

[democracy id=“7″]

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je to síce neštandardné, ale stále tu máme slobodu prejavu. Ako by ste chceli docieliť, aby sa firmy k podobným témam nevyjadrovali? Lebo to bude začiatok konca.

  2. Existuje nejaký relevantny dôvod prečo by sa nemohli vyjadriť,teda okrem toho že kopu proti tej chaske čo to tu vedie? Je absolútne nemorálne chcieť mier pravda…
    PS oni tam platia dane a odvody a niečo produkujú tým pádom živia tých darmožráčov v parlamente aj vo vláde

  3. Otázne je či by tento článok vznikol aj keby sa vyjadrili, že chcú na našom území cudzie vojsko a vojenské základne NATO.

  4. A keď boli využite deti na propagandu obranej zmluvy s USA rezortom diplomacie na FB a ktovie kde ešte to bolo v poriadku? Každy má pravo vyjadriť svoj názor ešte stále ak sa nemýlim, tak prečo by to nemohol urobiť dráčik… Aha asi sa jeho názor tak celkom nezhoduje so smerovanim a nazormi našej aktualnej vládnej moci…

  5. mne osobne vadí, ak sa ktorákoľvek firma podobným spôsobom vyjadruje aj v mojom mene „slováci chcú/nechú“ „my chceme“ a to bez ohľadu na to, či mám alebo nemám rovnaký názor… nech sa firma vyjadrí za seba – vedenie firmy X chce/nechce, zamestnanci (ak s týmto tvrdením VŠETCI súhlasili) chcú alebo nechcú

  6. Takže fyzická osoba áno ale právnická už nie?
    A nepríde vám vtipné, že vy sa vyjadrujete ku každému ho*nu a ešte aj sa tu zosmiešňujú ľudia, keď sa vám nepáčia komentáre pod vašimi článkami? Celá vaša redakcia je na smiech.

  7. velmi pekne gesto od firmy Dracik. Kiez by ich nasledovali aj dalsie firmy. Tie spiny z vlady treba zastavit. Ludia vidime sa na proteste buduci tyzden, nech ta chamrad zapredana vie, ze slovaci tu ziadne cudzie vojska nechcu. A Majko usetrim ti cas sledovanim z akej IP adresy dosiel moj prispevok, je to IP z USA nech ta potesim :D, ty olajno prisluhovac :). Zelam ti MIER .

  8. Zaujímavé, súhlasí s tým v ankete doteraz 2 ľudia a tu je zatiaľ 15 súhlasných príspevkov. Niekde súdruhovia urobili chybu. Potvrdzuje to môj doterajší názor, že ten ruský trol je tu jeden alebo 2 a chrlí sem viac príspevkov pod rôznymi nickmi, aby vyvolal dojem ako je národ strašne protiamerický. A teraz sa ten boľševik naštartuj a hlasuj z rôznych zariadení, aby ťa to pustilo.

  9. Ak by sa teda brala do úvahy profesnosť alebo vhodnosť vyjadrovať sa k danej téme, k mnohým témam by sa veľa ľudí nemohlo vyjadrovať. Vrátane vás, p. Majko. Ale to by sme už nemohli hovoriť o slobode slova, ktorú tak ctíte. Kto posudzuje kto sa k čomu môže vyjadrovať?

  10. Radsej pozvanych vojakov ako nepozvanych. Tych sme tu mali od 1968 az po 1991 dost. Raz sme sucastou Nato tak mame aj my prispievat a nie stale iba cerpat.

  11. Tak to si dobre vedľa, Dráčik to má na svojej stránke ako firma a u horaliek to bol nejaký rozhovor jedného z konateľov, tak netrep

  12. Ozaj upadok myslenia. To naozaj mate problem pochopit pisany text? Tu nejde o to, ci smu alebo nesmu, mozu/ nemozu. Ide o to, ci je to vhodne, a otazka znela- ci ocakavate take nieco od hrackarstva …

  13. este ze sa to neda udat na policii,ze majko,inak by si prvi utekal nahlasit na VB,podvratnu cinnost,
    clanok o zneuzivani deti na propagaciu utocnych zakladni usa na slovensku sem nedas?to si posrati,trasie sa ti pero,ty olajnovsky prisluhovac.

  14. Ahojte. Hladam niekoho, kto uznava vyhodnost zmluvy DCA. Chcem si totiz prenajat u niekoho takeho 2 izby za rovnako vyhodnych podmienok. Ozvite sa a urcite sa dohodneme:)

  15. Tak som si pre istotu hned 4 X precital cely clanok a hladal som jedine slovko, ze Dracik sa vyjadrovat nemoze.

    Nenasiel som. Asi som prehliadol…

    Vyzera to ale skor tak, ze drviva vacsina diskutujucich bud clanok necitala, citat nedokaze, alebo sa nevie sustredit na tych par viet a tak tomu zodpovedaju aj niektore komentare.

    Alebo ze by v tom bolo este nieco ine? 😉

  16. Strašné komunistické heslá. Jak staré nápisy na plote seredského cukrovaru :-). Ževraj „mier zbraňami nedosiahneš“… A tá holubica mieru :-)))) Bohužiaľ, na slovač to vždy zaberalo a zdá sa, že aj zaberá.
    Ľudská (rozumej zvieracia) povaha je ale v skutočnosti taká, že čo je svet svetom, mier a kľud sa vždy dosahoval zbraňami, silou a prevahou. Debilovi totiž musíš ukázať, že máš prevahu a nebojíš sa ho. Inak máš problém…
    Aby nedošlo k nedorozumeniu, za debila považujem toho prebotoxovaného zakomplexovaného kágébáckeho škriatka.

  17. Právo vyjadriť sa, má každý… aj Dráčik. Akurát veľmi komicky vyznieva, že sú za mier a proti zbraniam a pritom tie hračkárske deťom bez problémov a veľmi radi predávajú.

  18. ak niekto nieco napise sfetovany budis,ale ak niekto triezvy dokaze vytvorit takuto temu,vidim tu velky problem,zdravotneho charakteru.
    p.kurbel cim sa najradsej hravate?prezradte:)

  19. je to súkromá firma alebo štátna ? ak súkromná tak čo vás je do toho ? keď súkromná firma platí politikom bašavel tak to nikoho nezaujíma a to sa mne zas nezdá vhodné tak ako ministerstvo kde sú všetci platený aj z mojích daní používa na reklamu deti .

  20. ke´d vylistovali z Billy a iných reťazcov “ ZEM a VEK“ nebol žiadny problém. prečo je teraz ? podstata je rovnaká ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img