ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Auto zrazilo v Trnave dieťa. Policajti zadržali žene vodičák

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|   Policajti boli včera privolaní krátko po 16.00 h k dopravnej nehode s účasťou maloletého 10 ročného chlapca.

Malý Trnavčan prechádzal po priechode pre chodcov v blízkosti križovatky T. Vansovej, Poľnej a Ovocnej. 58 ročná žena si pravdepodobne chlapca nevšimla a došlo k nárazu. Auto Toyota Rav4 narazilo dieťaťu do spodnej časti tela, spadlo na kapotu a náraz ho odhodil do protismernej časti cesty. So zraneniami hlavy ho previezli záchranári do trnavskej nemocnice.

Policajti podrobili vodičku dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. Vzhľadom na okolnosti nehody jej policajti na mieste zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu jej zakázali. Okolnosti a presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje. Právna kvalifikácia bude stanovená aj na základe lekárskej správy dieťaťa.

Upozorňujeme vodičov, aby v blízkosti priechodov pre chodcov zvýšili opatrnosť, spomalili a predvídali. Hoci v prípade detí môže prísť k náhlemu vstupu na cestu, dieťa do 10 rokov nemá dostatočné skúsenosti, aby na základe vzdialenosti vedelo vyhodnotiť bezpečnosť celej situácie a následky. Zároveň apelujeme aj na rodičov, aby deti od útleho veku oboznamovali so základnými pravidlami v cestnej premávke. Správne návyky, odpozerané správanie rodičov, má významný vplyv aj na konanie detí nielen v útlom ale aj v dospelom veku.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Do kedy som nemal vodicsky tiež som si myslel ze sak zabrzdi bez problémov led tam skočím vôbec som nehľadal ze je mokrá vozovka alebo nebodaj šmykľavka toto by mali ozaj rodicis viac vysvetliť hlavne ti ktorý majú vodicsky ktorý nemajú tak ozaj si prečítajte tento komentár nieje to jednoduché vždy zastaviť vozidlo treba aby dával aj chodec pozor aby to šofér stihol bud zaregistrovať alebo zabrzdiť stačí niekedy tak malo to sú sekundy

  2. Som aktívny vodič a keď idem 50, nemám problém reagovať ani brzdiť…a pri priechodoch pre chodcov pre istotu spomalím 😉

  3. Sereďanka.. Gratulujem, si prvá, čo má schopnosti superhrdinky.
    Ak si cca 5 – 10 metrov od prechodu a ideš, hoc aj 40, nemáš šancu zastaviť pred prechodom, ani s osobným autom. Tobôž s nákladným..
    A teraz sa poďme baviť o poveternostných podmienkach..
    A áno.., ani ja som ešte nemal to „šťastie“ zraziť kkta, či pi*u čo mi absolútne nelogicky vletí na prechod, keď som defacto už pri ňom. A dúfam, že sa mi ani „nepošťastí“.. Lenže život a náhoda sú sviňa a stačí, aby ma oslepilo slnko, zlyhali brzdy, vrazí do mňa niekto zo zadu a nešťastie je na svete.
    Tak sa nemachruj a radšej preferuj osvetu, aby chodci neboli ovce a používali rozum! Svoje ego pred prechodom poľahky zastavíš.., 2 a viac ton už tak ľahko nie.

  4. Vodič,prečo myslíš,že priechody pre chodcov sú označené aj tabuľami,a prečo myslíš,keď uvidis dieťa,ktoré sa motá pri priechode musíš automaticky zbystriť pozornosť.Neucili vás to? Mňa to učili.

  5. Anonym, žiadna DZ ani zákon mi ako vodičovi neprikazuje bezpodmienečne zastaviť a čakať pred každým prechodom.
    Ale keď ti z ničoho nič vybehne chodec alebo dokonca cyklista na prechod a ty z fyzikálnych zákonov nemáš šancu zastaviť, tak si tú tvoju DZ môžeš strčiť..
    Či fakt žiješ v tej mediálnej bubline, že chodec má „absolútne právo prednosti na prechode“? Alebo si myslíš, že si nesmrteľný? Či od teraz všetky autá budú zastavovať pred každým prechodom a čakať čo bude??
    Zájdi do BA a potom mi niečo povedz o tej DZ, keď sa ti chodci hádžu na prechod, hoc tam majú semafor a svieti im červená..
    Budeš prekvapený.., no aj CHODCI MAJÚ SVOJU POVINOSŤ!

  6. To som ja Sereďanka…som aktívna šoférka 28 rokov, ešte som žiadnu nehodu nemala…máš pravdu, nejazdím na kamióne, ale keď vidím okolo cesty behať deti tak spozorniem…toto dieťa tej pani nevbehlo len tak z ničoho nič pod kolesá…a nikdy som netvrdila, že chodci majú prednosť, tiež ma hnevá keď v daždi a po tme skáču na cestu

  7. Kde je osveta zo strany skol, rodicov?
    Konecne si treba uvedomit (kto si este neuvedomil), ze prechod pre chodcov nezapoziciava nesmrtelnost….

  8. Vás plechovkárov nechápem… jazdíte si s mobilmi za volantom a čítate sms od vašich sliepok a pritom sa nestíhate venovať premávke…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img