ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Dotácie na šport pre rok 2022

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dňa 31.01.2022 sa konalo zasadnutie Školskej športovej a bytovej komisie, kde sa schvaľovali dotácie na rozvoj športu v našom meste. Musím podotknúť, že to by nebolo nič mimoriadne, lebo komisia takto zasadá každý rok a rozdeľuje spolu 230 tis. EUR na rozvoj športu v našom meste.

Návrh na dotácie si podávali jednotlivé športové kluby. V dnešnej ťažkej dobe samozrejme každý rád podporí šport detí a mládeže, keďže väčšinou času dnes sedia pri monitoroch a hýbu sa veľmi málo. V neposlednom rade sa tešíme z každého, čo i najmenšieho športového úspechu jednotlica alebo celého tímu. V našom meste to našťastie zatiaľ športom žije, pozrime na úspechy basketbalistov, hádzanárov, florbalistov, taek-wondistov….

Bohužiaľ, mnohí ale stále vidia iba futbal, aj keď počet detí a mládeže a ich úspechy zďaleka nemôžu konkurovať napr.basketbalistom či taek-wondistom.

V priloženej tabuľke je vidieť neobjektivita a doslova arogancia našich futbalových funkcionárov. Taký pán poslanec p. Stareček, ktorý je zároveň predsedom predstavenstva ŠKF Sereď a.s., si s plnou drzosťou navrhne 101.600 EUR / podotýkam, takmer polovicu celého rozpočtu na dotácie /  svojmu klubu, ktorý nemá s podporou sereďského športu absolútne nič spoločného. Za klub hrá 1 sereďčan ! Nehovorí sa tomu náhodou : konflikt záujmov „ ?

Návrh p. poslanca Kalinaya na dotáciu 100.000 EUR hádam ani netreba komentovať.

Po konečnom sčítaní naši futbalisti dostali takmer 90 tis. EUR, čo je  takmer 40% celkového rozpočtu na dotácie.

Mám len jednu otázku a odpoveď si dajme každý sám.

Myslíte si, že si súkromný futbalový klub s 1 sereďčanom v tíme, si zaslúži peniaze aj z vašich daní ? Nepotrebujeme dostať na športoviská naše sereďské deti a mládež a podporiť každú snahu trénerov a nadšencov, ktorí to pre naše deti robia vrámci voľného času a často zadarmo ?

– – –

Poznámka redakcie: Autor článku je redakcii známy, nakoľko článok bol podpísaný a jeho uverejnenie bolo konzultované aj telefonicky. Autor však požiadal o zachovanie anonymity, z dôvodu obavy pomsty, cielených perzekúcií alebo obavy o bezpečnosť seba a svojej rodiny, čo redakcia rešpektuje.

Poznámka redakcie: Na rokovaní komisie sme sa zúčastnili a redakčný materiál spolu s videozáznamom prinesieme po ich spracovaní.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. komisia len navrhla mestskému zastupiteľstvu schváliť aj výšku dotácie pre ŠKF a.s. Teraz bude na jednotlivých poslancov či to schvália a ktorí to schvália.

  2. Skreslené a zavádzajúce.Kolko mancaftov má futbalový klub?Veď to si myslíte ozaj,že 100 tisíc Eur je na prvoligové mužstvo.Pekna naivita.To by bolo akurát tak na mesiac.

  3. Mesto má plniť požiadavky všetkých svojich občanov. Požiadaviek je neúrekom. Nie je úlohou mesta financovať súkromnú firmu a cez dotáciu im platiť náklady.

  4. Som neznaly, ale zaujala ma to ze futbalisti su tam dva krat. To zamerne? Nestaci tam byt jeden krat? A ano vidim ze je tam a.s. .. je rozdiel vo vedeni? Nie su v oboch akoze kluboch rovnaky ludia vo vedeni?

  5. Keď aj Stareček v tej komisii je, tak nemá čo hlasovať v prípade, ak sa jedná o jeho dva kluby. Veď mu to určuje aj rokovací poriadok! Čo robí predsedkyňa komisie, ktorá mu to dovolí? A navrhnúť si peniaze pre svoju akciovú spoločnosť, ktorej je spoluvlastníkom?! To sa môže len v Seredi!
    Jeho návrhy pre ostatné športové kluby sú jasným dôkazom, že hrabe len pre seba a myslí len na seba, na svojich futbalistov! Dokonca aj futbalové deti a mládež mu nestoja za to, aby im za seba navrhol takú sumu, akú si navrhol pre svoju akciovú spoločnosť!

  6. pre SKF 2. februára 2022, 10:54
    Ak chce ŠKF hrať prvú ligu nech si to majitelia platia. Prečo by sme Starečkovi a Buchovi mali platiť ich zábavku a skladať sa im na akciovku? Čo má financovanie ŠKF a.s. spoločné s podporou športu? Podnikajú, nech si to cvakajú. Nie si robiť roky rokúce dojnú kravu z mesta a jej občanov. Keď nato nemajú, nech tam nezavadzajú.

  7. Kľudne im daj oveľa viac, ale zo svojho nie zo spoločného.
    No schválne, napíš nám tu, koľko by sim im ty dal zo svojho.

  8. Už OČTK zverejnili minuloročné výsledky dílovania drog cez ŠKF Sereď a.s.? Ako si stojí naša ŠKF Sereď a.s. v porovnaní s ostatnými dílerskými skupinami v Seredi? Sereď a drogy – tradícia ktorá zaväzuje.

  9. ved v SEREDI sa futbal nehra
    preco sa prispieva na legionarov
    treba oddelit KUKOL OD ZRNA A DAT PENIAZE DETOM
    kde su tie casy ked nas sedelo na tribune velke mnozstvo
    po travniku behali rodaci a bojovali o body SALA,GALANTA,SAMORIN
    A TERAZ PRAZNOTA

  10. futbal sa hra pre ludi.pre koho sa hra v Seredi? Pre ego Buchu zo Stareckom?Sered nema co hladat v lige. A uz vobec nie takto,ked nemaju kde hrat. Co chybalo seredskemu futbalu v 2. lige? Nic. Mali navstevnost,hrali o spicu a hrali doma. Holt kto vysoko skace nizko pada

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img