ISSN 1337-8481

utorok, 16. apríla, 2024

Namiesto pochvaly od vedenia obce, pre občana Šoporne 100 Eurová pokuta – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šoporňa / S odpadkami sa stretáme takmer všade a až priveľmi často. Dokonca aj tam, kde by sme mali chodiť relaxovať a užívať si čistý vzduch, v prírode. Žiaľ, nie každý človek je normálny a svoje odpadky likviduje legálne na skládke odpadu. Sú aj takí, ktorí odpad vyvezú k ceste, za mesto či dedinu a dokonca  do prírody.

Súkromnou správou cez Facebook sme do redakcie dostali túto informáciu:

Dobrý deň Dňa 6.1.2022 som pri prechádzke lesom odfotografoval a pozbieral odpad.Autom som ho v dobrej viere previezol na zberný dvor. Zberný dvor však bol zatvorený. Z časovej tiesne, pretože som išiel na nočnú som tam vyzbieraný odpad nechal pri bráne uložený vo vreciach na kope. Dna 25.1.2020 mi prišlo predvolanie z dôvodu zakladania nelegálnej skládky. Aj po vysvetlení a dokázania fotky z toho dňa mi bola udelená pokuta 100€ čo ma veľmi sklamalo…

Doložené boli fotografie listov z Obecného úradu Šoporňa:

Táto správa sa nám už na prvý pohľad zdala tak neskutočne absurdná, že sme telefonicky kontaktovali jej odosielateľa a dohodli sme stretnutie v štúdiu pred kamerou. Obyvateľ obce Juraj Urbaník prišiel a vyrozprával nám príbeh, nad ktorým sa zastavuje rozum…

Keby príbeh tohto obyvateľa obce nebol tak tragický, nepochybne by bol komický a stál by za zasmiatie. Žiaľ,  Juraj Urbaník  nám ukázal aj pokutové bloky potvrdzujúce zaplatenie blokovej pokuty a tam už končí všetka sranda.

Juraj Urbaník z neznalosti a pod vplyvom strachu zaplatil sankciu v hotovosti.

Ako mal postupovať občan?

Ak je pravdou to, čo napísal vo svojom statuse na FB a ak je pravdou to, čo povedal na kameru je potrebné povedať, že arogancia moci sa prejavuje takpovediac úplne natvrdo a samospráva tu prestala byť samosprávou pre občana.

Občan mal možnosť brániť sa, sankciu nezaplatiť a nechať obec, aby vec riešila iným spôsobom. Tak, aby mal možnosť občan účinne sa brániť. Občan nemusel konať hneď, v strese, tiesni a po zastrašení, že bude platiť násobkami vyššiu sankciu.

Čo sleduje vedenie obce takýmto prístupom?

Ako sa mala samospráva správať? Nuž, znovu – ak je pravda, že dotyčná osoba vo voľnom čase pravidelne v prírode zbiera odpadky po iných ľuďoch, nosí ich domov, separuje a legálne likviduje a príbeh opísaný vo videu, tak vedenie obce  malo  občanovi  zakúpiť  kvalitnú turistickú obuv, bundu, pršiplášť, aspoň desať párov rukavíc, navštíviť ho doma alebo zavolať  na rokovanie OZ. A na ňom pred všetkými poslancami a prítomnými občanmi mu mal starosta s poslancami OZ  verejne poďakovať a zakúpené veci mu darovať. Ako motiváciu a poďakovanie.

… a dúfať, že ľudí ochotných odpadky v prírode zbierať a nie nosiť ich tam, bude stále viac …

Tak hovorí rozum, logika a podľa mňa tam má smerovať aj konanie samosprávy. Samospráva v obci má slúžiť občanom. Občan samosprávu za službu a servis platí. V momente, kedy samospráva začne pôsobiť ako represívna zložka voči slušným a iniciatívnym občanom, zlyháva. A skôr či neskôr sa slušný občan obráti proti samospráve.

Mladý muž sa vyjadril, že je na rozpakoch a nevie, či bude v zbieraní odpadkov v prírode pokračovať. Je to pochopiteľné, obdobne by rozmýšľal každý z nás.

A čo starosta obce Adrián Macho? Po uverejnení výpovede  Juraja Urbaníka sa ho na to spýtame. Jeho odpoveď za obec prinesieme.

– – –

V redakcii máme k dispozícii ďalšie podklady odovzdané Jurajom Urbaníkom. Zatiaľ zostávajú súčasťou archívu.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nemajú sa za čo hanbiť ! Do Jednoty tiež nechodíš keď je zatvorená nakupovať aj keď potrebuješ pre hladné deti jedlo alebo sa vlámeš do nej ? Otvaracie hodiny platia pre všetkých rovnako ?

    Ako v obchode tak aj na smetisku ?

    A aj pre žltého,bieleho,čierneho ale aj zeleného ?

    Tak tam v nedeľu nanosme všetci odpad a teda ak tam toho bude za dva vagóny dojdite to uprata p.Majko platí ?

    A ak niekto vojde napr. do Jednoty a je zatvorené nevlámal sa tam vlastne to on si iba požičal to jedlo ☝️

  2. Rovnaký meter..miešaš hrušky s jablkami on sa na zberný dvor nevlámal. Za prvé bol sviatok a ponáhľal sa do práce a myslím, že to robil v dobrej mienke. A tiež pokuta po 3tyzdnoch mi príde nelogická, keď tam majú kamery a vedeli kto to tam položil mali ho kontaktovať telefonicky a nechať si to vysvetliť, nie hneď ho pokutovať! Koľko ľudí by mohlo inak tráviť voľný čas ako zbieraním odpadkov v prírode po iních.. Pán Juraj prírodu miluje a jednoducho mu to nedá, keď tam vidí tie kopy odpadu!!! Koľko ľudí je doma na podpore a chľastajú pred vinotékou? A tu človek v dobrej mienke ešte na to dopláca 🤦‍♀️. Nech sa starosta s prednostom zamyslia nad sebou! To, že pri jednej zastávke v Šoporni už niekoľko rokov je jeden dom hanbou pre celú obec a vyzerá to horšie ako na smetisku a nikto to nerieši je v poriadku?

  3. To sa stáva často že tam niekto položí vyzbieraný odpad keď je zatvorené ? Alebo to má byť odstrašujúci príklad?

  4. Už mi povedzte koľkí z vás cestou do práce zbierajú odpad v inej obci v inom katastri a donesu ho na smetisko, ktoré je umiestnené dosť ďaleko od obce. To jeho obhajenie stoji trošku na zamyslenie.

  5. To nieje normálne vyzbierať odpad ? Bol som tam na prechádzke pred prácou. Mne sa zdá nenormálne že to tam niekto vyhodí… Niekto tam vytvoril skládku ktorá by tam bola roznesena. Odfotografoval som to a odniesol na zberný.
    1. Mal som to tam nechať?
    2. Mal som si to zobrať domov ?
    3 vrátiť späť?

  6. Keď sa budeme takto správať, ako sa tu niektorí prezentujú, za krátky čas budeme bývať na smetisku. Aby sme ten čas skrátili, dovážame si odpad aj zo zahraničia, lebo my ho máme málo.

  7. Aj iný občania zbierajú odpad v prírode a následne ho vyseparujú a odvezú na zberný dvor v čase, keď je otvorený. Len treba dodržiavať určité pravidlá a to sa nie každému chce. Myslím, že má pán Urbanik vychodenú ZŠ, treba sa pozrieť na bránu zberného dvora a prečítať si, čo je tam napísané. Ja som tam bol v Sobotu s vyzbieraným odpadom a je to v pohode.
    A keď mám rád prírodu, nikto ma neodradí, čistiť ju. JURKO nás tu trošku zavádza, lebo umelé fľaše na fajčenie trávy necháva s kamošmi po celom chotári. ✌️🤞✌️

  8. Neznalosť zákona neospravedlňuje. Pokutu platiť nemusel, ak s ňou nesúhlasil. Ja tiež nenesiem na zberný dvor odpad, keď je zatvorené. Napriek dobrému úmyslu si to chalanisko mohol radšej premyslieť. Bohužiaľ zákon nepozná dobrý úmysel, ale zavinenie úmyselné a z nedbanlivosti. Takže pravda je niekde v strede.

  9. Pán poľovník poznáme sa ? Máte nejaký dôkaz? Už som bol obviňovaný že to je môj odpad a robím niekomu volebnú kampaň alebo že nemám sliediť po dedine.. to niekomu vyhovuje ten bordel?

  10. Nedá mi to musím zareagovať na stupiditu niektorých ľudí a nejdem obhajovať Jura preto že to je môj brat , lebo to tu ľudia určite budú písať ale preto že s ním občas do tej prírody zo psom idem aj ja a vidím koľko je všade bordelu čo tam nechávajú nejaký magori , ja osobne nepoznám človeka čo zoberie bordel po druhom čo tam necha a nesie to koľkokrát aj kilometer do svojho auta aby to vyhodil ja osobne by som to napríklad nespravil a sám sa mu čudujem , išiel okolo zberného dvora , čo si to má brávat domov? Ešte by mu nakoniec dali pokutu aj zato že si roby nelegálnu skládku doma ,Keby to robil každý príroda by bola čistá a každý by sa tam cítil lepšie , a že to dal vedľa zberného dvora ? Jaj odpadli im tam ruky že to preniesli pár metrov a hodily do kontajnera , mali by mu dať zato skôr nejaké vyznamenanie že to robí alebo ešte lepšie ,Juro na hrad , brácho som s tebou

  11. Pán Poľovník ruku na srdce…. každý má nejakú neresť….vy si možno vypijete s kamarátmi…a predstavte si že by ste boli na jeho mieste, vyzbierali odpadky dostali sa do takejto situácie a niekto by povedal: Ja ho poznám, to je ten čo chľastá, minule som ho videl v jednote kupovať borovičku. 🤔
    Ale vôbec to nemení nič na veci, že chalan urobí dobrý skutok a ako sa hovorí: Za dobrotu na žobrotu….Ja osobne by som sa po takejto skúsenosti asi na to vykašľala ale on to evidentne robí dlho a robiť to neprestane…. Klobúk dolu Juro…. verím že sa ti dobro dobrom odplatí…

  12. Určite si p. Urbaník neuvedomil, že 6.l. bol sviatok a určite by na zberný dvor nešiel. Aj to sa stáva. Títo útoční písatelia na jeho osobu asi nič podobné nezažili, oni sú neomylní, im sa nič podobné nemôže stať. Len keby sa nič horšie nestalo a hlavne týmto neomylným.

  13. Poľovník 2. februára 2022, 8:54 – co za podleho chrapuna a zakerneho bastarda sa skryva za nickom Polovnik?

    Kto Vas vychoval k takemuto zakernemu konaniu, alebo co vlastne sledujete anonynmym verejnym obvinovanim konkretnej osoby ? Stupila Vam na otlak, alebo Vam kazi plany byt na kandidatke do volieb?

    Vysvetlenie pre ostatnych diskutujucich:

    – Juraj pravdepodobne trafil takpovediac do cierneho. Vedenie obce sice urcite najde pravne „osparevdlnenie“ udelenia pokuty, no moralne ? Keby stupili do hovna a rozniesli ho po dedine aj urade, tak by si neposkodili.

    Mozno to je dovod vlozenia osocujuceho prispevku do diskusie cez anonymizer, prave ochrana autora prispevku pred pripadnou trestnou zodpovednostou za verejne ohovaranie obcana.

    A mozno „len“ autor prispevku mentalne zostal vo svojom byvalom zamestnani a mysli si, ze ovladat a trestat moze kazdeho, lebo ho ma v moci.

    Ja neviem, len uvazujem. Vidim ale vysledok a vidim dalsieho aktivneho obcana znechuteneho aroganciou moci.

  14. Ten poľovník by mu mal prvý poďakovať zato že čistí les , lebo by to mal v prvom rade robiť on keď už si vie odtiaľ brat zver ale bude to najskôr nejaká bukvica

  15. Soporna je znama vystavovanim pokut za odpadky , to nie je prvi pripad . Machovi blizky podnikatelia vyvazaju na zberny dvor odpad ktori tam nema co robit o tom je ticho , kameri zrazu nesnimaju ?
    Machov ciel , dostat sa do parlamentu z teplim Pelem no to uz je skladka bordelu o niecom inom .

  16. Mal im to prehodit cez plot, za plotom uz predsa je oficialne skladka, cize by neuspelo pred nijakym organom ze zakladal ciernu skladku. Macho by sa mal spamatat, mysli si ako starosta soporne je starostom sveta. Je mi z neho na grc ked vidim jeho politicku karieru, raz s olano, teraz s teplym pellem, vzdy tak aby mu to vyhovalo, len aby neprisiel o teplu stolicku. Ani by som sa nedivil ked raz uniknu fotky ( teraz je to v mode) ako zmenil orientaciu na obraz svojho terajsieho boha petulka.. on nema kozu na tvari…

  17. Chápem, že z právneho hladiska tá pokuta bola oprávnená. Keď raz sa to nemá nechávať pred bránou, tak sa to nemá. Ale chalanisko to bohužiaľ nevedel a vrámci dobrého skutku sa omylom dopustil tohto priestupku. Právo bokom, tu ide o ľudskosť. Úradníci mohli odpustiť tú pokutu a pokuty zbierať od tých, čo reálne tie sklátky zakladajú. A že ich nie je málo…
    Snáď táto nepríjemnosť chalana neodradí

  18. Škoda že nie je viac takých ľudí ako Juraj. Dúfam že nebude natoľko sklamaný aby na čistenie prírody zanevrel. Keď si predstavím čo všetko je v lesoch čo tam nepatrí a nenašiel sa nik aby tam urobil poriadok pretože sa budú ľudia báť pokuty – o chvíľu bude zberný dvor všade okolo nás. Držím palce a klobúk dole pred každým ako je Juraj.

  19. Chlapec sa nabuduce aspon uvedomi.
    Asi nejdem do zberneho dvora, ked je sviatok a je zatvoreny..
    Teraz vyplakava a zenie skaredemu pisalkovi vodu na mlyn..ale aspon ma o com pisat.

  20. Nemam nic proti machovy ale je velice smiešne ako zverejnoval aj s pellegrinim ako zbieranu odpadky a potom da chlapcovy pokutu 🤣🤣 zato ze zobere odpad z lesa pred smetisko 🤣🤣 #juroteam

  21. Normálnemu človeku zostáva rozum stáť. Jeden z tisíc čo iba nemudruje o ochrane prírody ale aj tak koná a nakoniec dostane pokutu. Buďme radi že sa nájde mladý človek ktorému na prírode naozaj záleží. Je úplne jedno či vedel alebo nevedel že je zberný dvor zavretý. Vás by napadlo rozmýšľať keď veziete odpad ktorý ste nazbierali v prírode aký je deň či je otvorené alebo zavreté. To nie je Jednota o ktorej viete že je otvorená od nevidíš do nevidíš. V normálnej obci by starosta prišiel a osobne poďakoval takémuto človeku a vyzdvihol ho ako vzor pre iných a nie mu dať pokutu.

  22. Ahoj Juraj, na začiatok, môžem povedať ze ta za to obdivujem ze zbiera odpadky a ako tvoj skoro rovesnik poviem, že kazdy jeden z nás má to co na rovasi. Teraz tu ale riešime odpadky ktoré zbieras, ja sám som znechutený z celej soporne a úradu neochota úradníkov vo vestibule, hranie sa na mobile a miesto toho aby daco vybavovali, riešenie potrebných vecí, chyby ktoré narobia atd. Preco nikto ich za ich prácu nehodnotí? Ved to neni normálne.
    A preto nie lebo i vedenie je podobne. Robia si co chcú. Nepatrím medzi ludi co zbierajú odpadky, keby som bol tak mi nestačí ani dodávka každý týždeň keby sa mali zbierať po lesoch. Z krásnej prírody ktorú sme tu mali je smetisko. A tebe ak ides daco vyzbierať na pália ešte pokutu. Hanba celému vedeniu soporne. Zákon je zákon ale charakter je charakter. A aspoň vidno v soporni kto chce dobre pre prírodu ze charakter obec nemá. Nejde o to ci maju byt ľudia vo vedení alebo nie. Ide o to aky prístup majú k obci, a nie sa prezentovať keď sú podujatia atd co pripravili atd.

  23. Prečo všetci píšete anonymne aby ste sa potom nemuseli hanbiť. A inak tam kde nechal ten bordel asi 20 centimetrov nad ním je napísané s veľkými červenými písmenami že je zakázané robiť to čo spravil tak nechápem čo stale riešite a urážaťe

  24. A vie sa vôbec čo tam v tých vreciach skutočne Ten mládenec vyložil ? Čo v nich naozaj bolo ? Vieme ? Tvrdiť môže aj že modré z neba v nich bolo ale čo v nich bolo naozaj ?

  25. Martin keď už teda je tam napísané že je zakázané nechávať smeti pred bránou zberného dvora a je za to pokuta a bez pardónu ju treba zaplatiť , tak by som to riešil inak. Byť starostom tak si zavolám chlapca poviem mu že nemám inú možnosť len mu dať pokutu, ale preto že sa zachoval príkladne a mohol by byť pre drvivú väčšinu vzorom tak ju za neho zaplatím.

  26. Klobúk dolu pred týmto chalanom… sám to povedal že to ani nechcel zverejniť, ale treba na takéto veci poukazovať….je smiešne že sa politici bijú do hrudí akí sú oni ekológovia a potom dajú pokutu niekomu kto evidentne odpadky zbiera pravidelne…videla som ho s mojimi deťmi raz na vlastné oči, takže mu verím…Starosta by sa mu mal verejne ospravedlniť a vyzdvihnúť že Juraj ukazuje že ľudskosť ešte nevymrela….

  27. Plne suhlasim s p. Kurbelom.,proste existujú aj ľudia bez chrbtovej kosti a ti sa pravidelne ukazujú. Ak chcel dať starosta pokutu, mal ju dat sebe a obcí za prístup na úrade k ľuďom. Nemyslím za to ze by boli dako extra neochotne, ale za to ze ľavá ruka nevie co robí práva. Človek tam chodí vybavovat dokumenty na XY krát. Ale z dôvodu že niekto spraví chybu. Nestalo sami to raz ale viac krát.. Neriešim starostu ani vedenie, ale osobitne personál. Ale tam si robia čo chcú… Potom ako to vidím ze človeka ktory chce dobre iba pokutu ju. Samozrejme nemal tam nechávať odpadky to je jedna vec ale druhá nikto nezbiera odpadky v prírode. Preco mu nedal hneď odmenu za vzorové správanie dake verejné poďakovanie aby ľudia si vsimli co človek robí pre životné prostredie sam a bez niekoho aby to mal za daku placu. To co sa deje tu v soporni nemá nikde vo svete obdobu…starosta ho mal upozorniť a poďakovať v jednom….po takejto skúsenosti by som si rozmyslel 2x ci zdvihnúť alebo nie. Ale skor nie…100 eur je pre niekoho ako starosta s jeho platom možno nic, ale pre niekoho kto ma rodinu a musí sa starať znamená dosť, a k tomu polovičný ci tretinový plat.

  28. To už nemá cenu sa k tomuto vyjadrovať už len jedno ak nemáte čo robiť len vypisovať a urážať skúste pokec a je smutné že si niekto nevie priznať chybu a skúsim navrhnúť ci by nemohol byť zberný dvor otvorený 24/7 dobrú noc s pozdravom zberný dvor

  29. Martin na jednej strane ťa chápem lebo ty tam tie smetí čo tam ľudia nechajú okolo musíš upratovať , ale dať niekomu pokutu zato že zbiera smeti z lesa je trochu choré nemyslíš?

  30. Oci si idem vykukat co sa z toho bachara ktori robil poslicka pre veznov v Leopoldove stalo . Seredania ktori sedeli v Leopoldove ,su jeho kamosi KOlotocari Duncoa a spol su stale z kolotocmi kazde hody v Soporni .Normalne zrazu pocestny obcan vazeny jrho blizkymi podnikatelmi .
    Doprajme mu nech si ho zoberie k sebe Tepli Pelee do parlamentu bude tam aspon teplejsie
    Soporna sa stala druha Sered, len ochranujme stavebniny restauracie podnikatelov aby nezazili co zazil pan Kurbel !!!!

  31. Nepochopiteľné! Takýto ľudia by mali byť určite odmenovaní a motivovaní k podobním skutkom. Ako chceme takýmto prístupom motivovať našich mladých ludí, k udržiavaniu a chráneniu prírody, keď miestna samospráva hádže iba polená pod nohy keď niekto vynaloží úsilie pre dobro spoločnosti? Dedine Šoporňa asi viac záleži na miestnej kase ako na našej planéte. Zhrnula by som to iba slovami : Za dobrotu na žobrotu!
    Radšej v tejto dobe nerobiť nič? To určite nie! Súhlasím s pánom Urbaníkom, pridávam sa k nemu a držím mu palce v ďalšej činnosti. Zem je len jedna!

  32. Porušil zákon, to je jasné a zato musí pykať , treba ho zlinčovat. Veď keď videl že je ten zberný dvor zatvorený mal zobrať ten odpad naspäť do lesa a pekne ho tam rozypat na to isté miesto odkiaľ ho zobral , potom si mal zistiť kedy je zberný dvor otvorený ,prísť to tam znovu pozbierať , teda keď mu to tam zatiaľ niekto nepozbieral , lebo to by bol problém a mal ho až vtedy zaniesť do zberného dvora , no a prípad je vyriešený nikto neporušil zákon

  33. Len či by ho potom zase neobvinily s toho že siahol na cudzí majetok , veď ten odpad nebol jeho tak prečo naň siahal a premiestňovať ho bez súhlasu pôvodného majiteľa , mali by mu dať zato pokutu 😄

  34. Keď preniesol nelegálnu skládku z lesa k zbernemu dvoru ktorý je zatvorený . Vytvoril ďalšiu nelegálnu skládku alebo ju presunul? V ostatných samosprávach by sa jednalo podobne?

  35. Právnik 3. februára 2022, 7:52 – problem je, ze podla sposobu „obecnymi geniami“ vykladaneho zakona, by aj v lese na identickom mieste s identickym odpadom zalozil znovu nelegalnu skladku.

    On by ju podla ich logiky pri zatvorenom zbernom dvore vlastne zalozil vsade, kde by ten odpad zlozil. A keby ho dovliekol domov a pri triedeni odpadu z mechov by nasiel napr. nebezpecny odpad, tak verim, ze by mal problem dokazat, odkial to vsetko pochadza a ze on NIE je jeho tvorcom. O nasledkoch radsej spekulovat nebudem…

    Ono to vidim asi takto: „Daj idiotovi do paprce moc a razitko a skomplikuje zivot vsetkym…“

  36. Dotaz 3. februára 2022, 9:48 – alebo este inak – je pre prirodu rozdiel, ci ide o odpad „z domu“, alebo z autoservisu, laboratoria, reštauracie a pod.?

    Maslim, ze rozdiel je len v nebezpečnosti odpadu pre prirodu, spodne vody a cloveka.

    Ale mozno sa mylim…

  37. 2 bandasky naplnené sklom 5mechov rôzne handry a plasty, vysávač, stan.. Tento odpad bol čerstvo vyhodení + som tam pridal vysávač a stan ktorý tam bol dlhšie. ľudia sa tam zbavujú odpadu a pokračujú v ceste. Nepomôže ani otvorený zberný dvor majú to asi bližšie.

  38. Otváracie hodiny dodržiava 99,9% Šoporni platia pre Všetkých rovnako aj to je problém ? A asi je úplne jedno kde ten odpad vezmete buď doma alebo pri ceste alebo v lese … odpad je odpad ! Koľko ľudí tam nosí odpad z prirody cez otváraciu dobu normálne tak ako sa má a nikto ich tu neospevuje lebo sa to dá aj normálne ? Nie na to kašlať ale takto môžete zhodiť vedenie obce tak to treba využiť p. Majko a to je celá pointa …

  39. Juraj, to so priniesol zo Šintavy od bývalého družstevného hajlochu pod šoporňanskou horou ?
    Tam sa takýto matroš objavuje pomerne často.
    No mal si to nafotiť, určiť GPS, poslať na inšpekciu životného prostredia, tam by zvolali komisiu, určili dátum obhliadky ,prizvali starostu dotknutej obce, potom by spisovali 2 hodiny zápis a tvorili fotodokumentáciu, na ministerstve by zvolali poradu a prijali uznesenie s nápravným opatrením a po 2 mesiacoch by starosta zvolal rýchlu rotu a išli by upratovať. Takto si im skrížil plány; neslýchané aby si to bez povolenia príkazu odpratal sám.
    To nemôžeš vyrušovať naše svedomia len tak ! A keď už, TAK SI TEDA TEN BORDEL MAL NECHAŤ DOMA !! a nevytvárať nelegálne skládky.
    Ale vážne, klobúk dolu a inšpiroval si ma. takýto prístup by sme mali mať všetci.

  40. Macho si zlegalizoval peniazky , Bachar ktory si velmi dobre rozumie zo seredskou zatvorenou smotankou Dunco a spol ,
    Obavam sa dalsich krokov v jeho funkcii , skolu mal dobru naucil sa nieco za murmi vaznice spolu zo serdanmi

  41. tak náš bachar keď išiel pravdepodobne prvý aj posledný raz zbierať odpadky ( spolu aj s pelem ) postaral sa o to, aby to vedela celá dedina. Urobil si reklamu, a myslím si že predovšetkým o to išlo. Tu sa nájde niekto kto to zdá sa robí pravideľne a nemá záujem to ani medializovať aby sa predviedol. No tak mu dajme aspoň pokutu. Pán bachar je mi z toho na vracanie.
    A ešte k tým mudrlantom čo tu kecajú o tom že to nemal nechať pred bránou. Ak ste si vypočuli video tak by ste zistili že toho bolo hodne a že sa ponáhľal do roboty. Pýtam sa kto by vozil v aute bordel do roboty? Určite nikto. Každý by určite urobil to isté čo urobil zen chlapec.

  42. Aj ked z pohladu zakona mu mozno tu pokutu dat mohli, z moralneho hladiska je to odsudeniahodne. Po vysvetleni situacie uplne stacilo riesit to dohovorom… Takto to vyzera ze si niekto z obce potrebuje dokazat moc.

  43. Nechajme to tak, obec trpí nemá peniaze. Radšej sa občania dajme dokopy a nech sa spravi zbierka pre Jura. Nikoho nepoznám kto zbiera odpadky. Som realista. Ani ja to nerobím. A nikoho ani nepoznám. A nech vraví hocijaký poslanec alebo zamestnanec úradu v soporni tak to nerobia. Nebudem sa tu opeknovat ze to robím ja keď to nerobím. Nechapem takých ľudí. Kludne ak sa spravi zbierka prídem a Jurovi prispejem aby sa mu ta pokuta vrátila. Morálne hľadisko chyba obci a jej vedeniu keď mu dali pokutu. No mame tam bachara tak chce dodržiavať a oháňať sa zákonmi.
    Ale človek ako starosta obce nemá byť policajtom, ale človekom ktorý ľuďom pomáha. Ale namiesto toho tu máme človeka ktorý rozdáva pokuty…to nieje dobre. Urcite to mal riešiť inak….

  44. Viacerí občania vraj dostali pokutu za ilegálnu skládku keď sa im napr. odpad nezmestil do separovaných košov a opreli ho tam. Je možné zistiť koľko pokút sa udelilo za podobné prípady? Není potrebné to platiť? 😀

  45. Vy veríte tej rozprávke? Kde bolo tam bolo, bol raz jeden chlapík, ktorý čakal kedy pôjde do roboty. Bolo mu dlho a tak sa rozhodol, ze si čakanie skráti prechádzkou v susednom revíri a pôjde pozbierať odpad. Keďže to urobil rýchlejšie, ešte sa rozhodol rýchlo to odviesť na Zberny dvor. Ale tam bolo zatvorené , tak to tam nechal a ponahlal sa na nočnú do roboty .

  46. Umiestnime separované menšie koše. Nasmerujeme na koše kamery. Odsledujeme niekoho kto nechá odpad vedľa koša alebo tam vyhodí nezhodnî odpad a rozdávame pokuty aj po celom Slovensku možno. Zarobili by sme ? 😀

  47. Ja som ho osobne videl zbierať ten bordel a to nie raz ako si ho dáva do auta , išiel s priehrady okolo zberného dvora lebo keď poznáš Šopornu tak vieš o čom hovorím , tak je asi logické že to tam položil keď bolo zavreté a nebudem si to brať domov na druhý koniec dediny , tam to vyložím a zanesiem keď otvoria , ale ty si asi v živote nič v prírode neupratal a nepíš tu kokot… keď nepoznáš pravdu

  48. Chápem že obec to musí kontrolovať a pokutovať. Ale takto sa bordel prenesie do okolia a tam to pekne zarastie . To bude ale problém pre ďalšie vedenie

  49. Az dnes som natrafil na tento clanok. Nebudem rozoberat opravnenost a spravnost. Chodime do prirody a naozaj sa nam vzdy rozum zastavuje, co vsetko ,,ludia,, vedia po sebe zanechat v prirode. Nosime si jedlo a pitie, ale nikdy by nas nenapadlo nechat nas odpad po sebe v prirode. Ale ked je niekto tupe, sedliacke nevychovane hovado, tak to bude tazky boj. Lebo cely problem je v ludoch, v mentalite. Mozno by pomohli vysoke a odstrasujuce pokuty a hlavne chybajuci system verejnych prac. Boli sme raz v Piestanoch, kde na trave sedela partia styroch bezdomovcov a pili alkohol z flase, ale pozor! ta flasa bola v papierovom sacku tak, ako to vidime v americkych filmoch. Okolo isla hliadka mestkej policie a nikdy nezabudnem na pohlady bezdomovcov, ktori mali strach v ociach. Dalsia vec. Vzdy, ked idem cez zapadne krajiny, tak sa velmi hambim a nechapem, ako je mozne, ze niekde veci funguju a niekde nie…Dakujem.

  50. som rybar, smeti zbieram, ak je zavrety dvor, tak smeti beriem domov a vyhodim ich inokedy.. neviem preco, ale nikdy mi nenapadlo nechat smeti pred zbernym dvorom.. pravda je, ze pokuta byt nemusela, tak isto vam aj policajt nemusi vzdy dat pokutu, ale tam sa nikto nepozastavi nad vasim umyslom..

  51. vedenie obce je stoka, rovnako ako v meste pár km vedľa.. Ale zas, keď vidíme aká (charakterovo) „skladová“ politika vládne Slovensku, tak čo sa vlastne čudujeme..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img