ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Premiér: Dezinformácie o dohode s USA šíria politici, ktorí ju pripravovali

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Na čele vlny nenávisti a dezinformácií, ktoré sa šíria v súvislosti s obrannou zmluvou medzi Slovenskom a USA, stoja politici z predchádzajúcej vlády, ktorí túto dohodu kedysi pripravovali. V stredu to povedal predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) na tlačovej konferencii s predsedom Európskej rady (ER) Charlesom Michelom v Bratislave.

„Informoval som predsedu ER o dezinformáciách, ktoré v súvislosti s touto dohodou (na Slovensku) zaznievajú a, žiaľ, prehlbujú nenávisť. Na ich čele sú politici, ktorí ju kedysi pripravovali,“ povedal Heger s tým, že títo politici „v tejto dôležitej dobe zasievajú neistotu“.

„Budeme pokračovať v posilňovaní bezpečnosti našich občanov,“ zdôraznil Heger a dodal, že podpis predmetnej dohody očakáva v najbližších týždňoch, po čom poputuje na ratifikáciu do parlamentu.

Premiér sa s Michelom rozprával aj o napätej situácii na Ukrajine. „Čelíme hrozbe na našej východnej hranici. Hrozba voči Ukrajine je hrozba voči nám,“ poznamenal Heger. Predseda vlády a Michel sa zhodli, že cesta vpred vedie cez deeskaláciu a dialóg s Ruskom.

Michel tiež zdôraznil dôležitosť diplomacie, zároveň však poznamenal, že EÚ je spolu s USA a NATO pripravená podniknúť rázne a rozsiahle kroky, ak dôjde k eskalácii situácie na východnej hranici Ukrajiny.

Predseda ER a Heger sa počas svojho stretnutia venovali aj európskej agende v najbližšom roku, do ktorej patria aj dva nadchádzajúce samity, jeden vo Francúzsku a druhý v Bruseli. Tieto samity budú zamerané najmä na „ekonomickú oblasť a taktiež obranu a bezpečnosť,“ priblížil premiér.

Premiér Heger sa vo štvrtok (27. 1.) na Úrade vlády SR v Bratislave stretne s predsedom vlády Holandského kráľovstva Markom Ruttem. Hovoriť by spolu mali o aktuálnych otázkach európskej politiky.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Fico vie čo si na svojích zabúdajúcich voličov dovoliť. Nie je to poprvé čo prezentuje iné než reálne koná.
    Jeho voliči si už nespomenú na kritiku vstupu do EU (stratíme suverenitu, diktát Bruselu, „do eu s holými zadkami“ atd) no a následne dotiahol prijatie eura (kauza Počiatak a J&T na jachte) a dokonca dobrovoľne poslal naše peniaze bohatším grékom, len aby sa dostal ku korytu. Ako správny slavian.
    On dneska nadáva na zmlúvu, ktorú sám rozjednal a na to že nám niečo diktuje USA. No okrem toho že s tou zmlúvou začal tak výrazne navýšil našu účasť v Afganistane (hoci nemusel), nakupoval techniku od USA či kamarátsky prijal vaznou z Guantanama….dneska vykrikuje o diktáte USA.
    Dnes kričí o zadlžovaní a pritom on počas najvačšieho ekonomického rozmachu v Europe nebol schopný pripraviť ani vyrovnaný rozpočet…
    Nadával na novinárov – protislovenské prostitutky, vytváral atmosféru kde novinári boli iba hyeny…no a keď zabili Kuciaka tak okamžite niekde vytiahol milion a išiel sa za neho postaviť (pretože Kuciak poukazujúci na jeho kamarátičkou Kočnera, Jasaňa a Troškovú bol určite jeho oblúbený novinár)….
    To divadlo ktoré hrá pre svojich voličov je neskutočné….ešte horšie je to že mu to stále niekde žere….

  2. no teraz už nič…len to sem píšem aby som pripomenul ten obrovský rozpor medzi tým čo Fico hlása a čo koná…nenechaj sa napáliť ak ti niečo tvrdí, pretože v minulosti pravdepodobne konal úplne inák…používaj vlastný rozum a nenechaj sa ovplyvniť lebo rečník je to výborný..

  3. Takže Ratafak,ani to nie je pravda,zavádzas.Ty už by si mal konečne používať vlastný rozum,keď si ešte doteraz nevytriezvel,tak už nikdy.Fico už nebol vôbec premiérom v tej dobe.Zmluvu,ako aj teraz vypracovali amer.Dostala sa cez Lajciaka na vtedajšiu koaličnú radu,a tam ju odmietli.A to bolo všetko A teraz co,veď to postráda veskeru logiku.Navrhnu a odmietnu?A kúpa zbraní? Sme členmi NATO,odkiaľ máme kupovať zbrane z Ruska.?

  4. Ratafak a ešte niečo,my žijeme teraz v tejto dobe,ja.ako aj tisíce ľudí sa nezaujímam o Fica,alebo Matoviča,alebo,ako sa všetci volajú.Ale vidím,a ak má človek len trosku kritického myslenia,kam títo diletanti ťahajú Slovensko,a tým že budete stále len sa vyhovárať a ohovárať,tým lepšie nebude.A je na škodu,že sa nájdu ešte ľudia podobní,ktorí len dva roky to isté.Lebo Fico,lebo Pelegrini.

  5. anonym….dokumenty o jednaní existujú už z rokov 2017 a 2018 – to bol Fico ešte premier (aj v časoch Pelleho mal asi vačši vplyv než samotný Pelle). To že to nezatrhli hneď na začiatku a reálne o tom mesiace či roky rokovali asi svedčí o tom že neboli proti ale že mali záujem jednať , …vyjednával to aj Gajdoš (asi si aj čítal komunikáciu na prelome rokov 2017/2018), a áno asi aj Lajčák… takže prosím ťa čo je nepravda na tom že s jednaním (niekolkomesačným) začal Ficov kabinet? že to oni rozjednali?…nakupovať techniku samozrejme možu od koho chcú ale jediný Fico a spol. vykrikuje že sme nejaký vazali USA a pritom on bol s nimi dobrý kamarát čo s nimi veselo obchodoval a spolupracoval…..som rád že k tým ostatným bodom nič nemáš a teda pravdepodobne súhlasíš, ale ono to bude asi tým že momentálne k tomu nemáš podklady zo statusov Blahu či Fica tak nemožeš oponovať….tak prosím ťa, ty ktorý nie si schopný si ani vymyslieť prezývku a iba opakuješ Blahové a Ficové slová by si moc nemal písať o kritickom myslení a začať používať vlastný rozum, pretože tá Smerácka rétorika z tvojích statusov tak strašne kričí a to že nie si schopný oponovať na body ku ktorým sa aktuálne FicoBlahovci nevyjadrujú to podtrhuje ešte viac…..áno žijeme v tejto dobe, ale tá krajina nevniká každý den odznova…nesieme si z minulosti nejaké zmluvy, projekty atd….to kde si dnes je výsledkom nie posledných dní alebo rokov ale celého života..a to platí jak pre teba tak aj pre republiku a tú formovali všetky vlády nie len táto čo tu je 2 roky…a ak sa nepoučíme z minulosti nemáme šancu v budúcnosti……

  6. Minister I.Korčok potvrdil uvahy v NATO o prípadnom vyslaní vojakov aj na Slovensko.Nie je to však požiadavka zo slovenskej strany,zaujímave..

  7. Za prvé Majko,ja so odpovedal,ty si zmazal,za druhé súhlasím,keby si bol čítal ratafakov príspevok,tak by si zistil,že on to slovné spojenie použil na mňa ako prvý.Ale vieš čo,ty nie si mentálne na úrovni niečo analyzovať,lebo si absolútne slepý na jedno oko,a potom pre ľudí,ktorí ozaj majú na srdci spolocnost,si len ďalší ,a jeden z tých,čo chcú ľuďom dokazovať ,že čierne je biele a naopak.

  8. ty si na mi napísal že som trapny a na smiech…ja som ti na tie urážky bez argumentov odpovedal ešte veľmi mierne…

  9. Ratafak, máš pravdu vo všetkom. Nechápem ľudí, čo stále veria Ficovi. Jemu nejde o ľudí, on chráni sám seba.Co všetko vyšlo najavo po vražde Jána a Martinky,a ľudia sú nepoučiteľní.!!

  10. A povstali noví Biľakovia a Indrovia ! Pred tým na záchranu socializmu,dnes za záchranu ,,demokracie“ na západný spôsob.História odsúdila tých prvých,odsúdi aj terajších.

  11. Hej? Naozaj? Šak osviežme si pamäť malým historickým exkurzom.
    Tak pokým Amerika podľa požiadaviek TGM presadila vznik Československa, tak tou dobou sa komunisti v Rusku snažili zmasakrovať našich legionárov.
    O niečo neskôr nám Amerika ponúkla Marshallov plán, kým Sovietsky zväz odvliekol tisíce našich občanov na Sibír a rozhodol za nás, že my americké peniaze nechceme.
    Zase o niečo neskôr sovietske tanky vpálili do Československa potlačiť Pražskú jar, kým Amerika prijímala tisíce našich utečencov.
    Nie tak dávno, čo sa Sovietsky zväz nepýtal a nasťahovala k nám jadrové hlavice, a keď USA chceli v Čechách postaviť radar, tak ho nepostavili, pretože vláda to nakoniec odmietla.
    A kým krajiny na západ od nás oslobodené Spojenými štátmi päťdesiat rokov rozkvitali, tie východné obsadené Sovietskym zväzom na večné časy a nikdy inak, išli od desiatich k piatim.
    A že kam to pred 89 utekali tisíce ľudí? Správne, na západ. Na východ dnes neuteká nikto.
    Takže zatiaľ toľko o tom satanovi.

  12. Krajiny na západ od nás 50 rokov rozkvitali? Vidím ako rozkvitli,slušný človek sa tam bojí chodiť po ulici,samí turek,neger,cigán,moslim.Ďakujem za taký rozkvet,nechcel by som tam žiť.

  13. Anonym 29. januára 2022, 16:29….no ty asi nie, no miliony ľudí z východného bloku tam žijú radšej než vo svojej rodnej vlasti a to vrátane rusov….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img