ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Intenzívny zápach plynu v Seredi sa vyskytuje často a u občanov vzbudzuje obavy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď /  Zhruba posledné dva týždne registrujeme podnety od občanov na zápach šíriaci sa mestom pripomínajúci uniknutý plyn.

Nielen v súvislosti s podnetmi od občanov, ale aj pri bežnom pohybe sme tento mimoriadne intenzívny zápach registrovali v oblasti železničný most – Trnavská ul. zhruba po stavebniny, bývalý Milex a okolie, koniec Dolnej Stredy, oblasť Galantská ul. až nadjazd ponad rýchlostnú komunikáciu R1, okolie Niklovej Huti a cukrovaru.

Iba tri dni dozadu nás kontaktovali obyvatelia sídliska za nákupnou prevádzkou Kaufland s tým, že zápach je tak intenzívny a to nielen na voľnom priestranstve, ale aj v niektorých bytovkách, až si pre istotu zbalili nevyhnutné veci pre prípadnú evakuáciu.

Na mieste sme sa boli pozrieť aj osobne a skutočne na sídlisko bola vyslaná jednotka HaZZ, ktorá sa meraním snažila zistiť, či sa jedná o únik plynu.

O stanovisko k výjazdu a predmetnej situácii sme požiadali HaZZ:

„Hasičom bol na tiesňovú linku nahlásený únik zemného plynu na spomínanej ulici. Avšak po príchode na miesto udalosti a vykonaní merania pomocou elektronického analyzátora nebezpečenstva plynov a pár nebol preukázaný žiadny únik plynu“.

Po príjazde zo sídliska sme telefonicky kontaktovali poruchovú službu plynární, kde nám potvrdili, že sa nejedná o prvý podnet, zo Serede sú časté, no výjazdy pracovníkov nezaznamenali únik plynu z ich zariadení.

Žiadame občanov, aby sa vyjadrili, kedy (ako často a v akých časoch)  a na akých miestach v meste a okolí plynový zápach registrujú. Ďakujeme.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ludia je to z areálu Niklovky, kde je nejaka prečepavačka bio niečoho.. Už sa to preverovalo snad 100x … Samozrejme, že to netrenba podcenovať, ale vždy to zatial bolo toto…

  2. Dnes som citila pri velkej jednote dost intenzivne a tiez sme v minulosti davali preverit na Mlynarskej, citili sme casto zo stupaciek.

  3. Ja som titulok prečítal takto:

    Intenzívny zápach v Seredi sa vyskytuje často u občanov vzbudzujúcich obavy.

    ˇčo k tomu viac dodať.

  4. Zápach plynu pochádza z areálu niklovky už cca 1,5roka niekedy viac niekedy menej no je to tam cítiť takmer denne a hlásené je to dosť často… mám tam prevádzku takže viem… Tiež mi je nepríjemné chodiť denne do práce na miesto, kde ma čaká plynový smrad. No a sú dni keď sa k tomu plynu pridá baterkáreň tak vtedy to tam zadšej zavriem a idem domov.

  5. Hlavné, že máme Ministerstvo životného prostredia, Slovenskú inšpekciu životného prostredia, Krajský úrad, Okresný úrad, Mestský úrad, každá táto inštitúcia má agendu životného prostredia a trt z toho. Džahamaría.

  6. Jednoznačne z Niklovej huty-bývalej,osobne som sa tam bol previesť,najviac bolo cítiť z Machtrade a Bioplynky,nedalo sa dýchať….

  7. Ja som to cítil včera navečer. K obedu som mal fazulovú, na čo som pozabudol a plyn unikal z treniek, je dosť možné že tý čo ste to cítitli pri veľkej jednote môže byť aj so mňa lebo som tam bol na nákupe. Prepáčte

  8. V spolocnosti je to jednoducho tak. Uz pri 100 ludoch bude urcite precento velmi rozmunych, mozno aj jeden genius.

    Zopar bude hlupakov a zial treba pocitat aj niekolko uplnych debilov.

    Dolezite je, aby v spolocnosti bola drviva vacsina uplne beznych, normalnych ludi.

    V meste mame uz dlhsiu dobu stav, kedy ludia ani len netusia, co za chemikaliu dychaju.
    Je to toxicke? Je to zdraviu skodlive? – NETUSIME !!

    Vieme len, ze tu nieco je sirene do ovzdusia a z diskusie vyplyva, ze hodne zavisi od smeru vetra. Teda, neviem, ci je toto ulohou novin, robime to len preto, lebo to nerobia ti, ktori to maju v popise prace a s nerobia to.

    Ale dobre, robime vela veci navyse, urobime aj toto. Ani je nechcem dychat nieco, o com netusim, ci ma to postupne nezabija.

    Ale ze sa este aj pri takto vaznej veci najde taky: Strculo 28. januára 2022, 11:42, …

    Do akej kategorie v spolocnosti sa vzhladom k obsahu jeho prispevku radi?

  9. Strculo sa radi do kategorie recesistov.
    V kazdom pripade treba donutit pracovnikov, sediacich na prislusnych odboroch aby sa rozhybali a situaciu preverili. Na to tam su.

  10. Pán M. asi nepoznáte srandu, kopu ľudí je na niečo nasratých stále dookola pindajú – očkovanie, vývoz odpadov raz za dva tyždne, čo urobil alebo neurobil tučko, a podobne… dôležité je trošku aj odľahčiť atmosféru aby nepraskla cievka… odporúčam ti ísť k fabrike čo recykluje už spomínané baterky, a skús tam trošku podýchať čerstvého vzduchu ako v tatrách možno ťa napadnú aj iné myšlienky 🌍

  11. ja to cítievam niekedy neskoro v noci – akoby sa tam niečo pod pláštikom noci spaľovalo – čo treba spraviť – dať podnet na MŽP SR alebo obec?

  12. Ja citim silny zapach z vonku posledne tyzdne v april, maj, v bytovke na Cukrovarskej. V noci po polnoci zakazdym musim zatvarat okna. Asi to bude ten smrad z niklovky. 🙁

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img