ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Dušan Irsák: Sme šiesti a naše odpady sa vmestia do jednej smetnej nádoby

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta  / 27 JAN 2022/

Dušan Irsák, poslanec MZ Sereď za volený obvod č. 3: 8. mája, Dlhá, Dolnočepeňská, Družstevná, Hornočepeňská, Hrnčiarska, Ivana Krasku, Jasná, Jelšová, Krátka, Krížna, Kuzmányho, Lipová, Lúčna, Ľ. Podjavorinskej, Malá ulička, Matičná, Mierová, Murgašova, Obežná, Pionierska, Pivovarská, Pod hrádzou, Podzámska, Severná, Sládkovičova, Strednočepeňská, Stromová, Svätoplukova, Športová, Štefana Moyzesa, Tehelná, Topoľová, Vážska, Veterná, Vojanská

 

ROZHOVOR

Spôsobuje Vašej rodine a Vám konkrétne nejaký problém aktuálny dvojtýždňový zber?

V našej rodine  separujeme a dve rodiny dávame komunál do jednej nádoby, nemáme s tým žiadny problém aj v dvojtýždenných cykloch.

 

Aké podnety od obyvateľov Serede dostávate v súvislosti s touto novinkou?

Každá rodina má iné názory. Treba vyčkať času a potom riešiť podnety od obyvateľov.

 

Koľko ľudí zapĺňa Vašu smetnú nádobu?

Dve rodiny vo dvore o počte 6 osôb do jednej smetnej nádoby.

 

Akú plnú máte smetnú nádobu, v deň zvozu? (teraz pri zníženej frekvencii)

Zmestí sa to jednej nádoby.

 

Čo tvorí najväčšie objemy Vašich smetí?

Neviem to posúdiť.

 

V čom vidíte nedostatky takéhoto kroku (znížená frekvencia zberu odpadov na polovicu)? Čo by mohla vylepšiť samospráva?

Opakujem sa: Nech zaplatím za komunálny odpad toľko, koľko ho vyprodukujem!!! Váženie komunálneho odpadu!!! Odbor životného oddelenia nech vykoná obhliadku smetných nádob pred  jeho zvozom. Ja som si to prešiel v mojom regióne a nie je to až také hrozné.

 

V čom vidíte Vaše osobné nedostatky hospodárenia s odpadmi vo Vašej domácnosti, v čom sa musíte zlepšiť?    

Ja a nedostatky????

 

Čo by Vám k zlepšeniu dopomohlo?

V prípade že sa niekedy naakumuluje viac odpadu, mesto nech zabezpečí vrecia na komunálny odpad. Tieto vrecia nech ľudia priložia ku smetnej nádobe a mám za to že pri odvoze to bude odvezené.

 

Aké rady, tipy, „vylepšováky“ v tejto súvislosti by ste nasmerovali občanom?

Trpezlivosť. Vždy sa nájde riešenie. Po štvrťročnom vyhodnotení budeme riešiť problémy.

Nakupovanie do kartónových krabíc. Po ich použití sa dajú rozložiť a separovať. Praktizujeme to už roky a vôbec nemáme s tým problémy. Nakupovať čo najmenej v plastoch zabalený tovar. Donútiť výrobcov na podstatné zníženie množstva a váhy obalov.

***

 

Seredské novinky prinášajú opäť minisériu rozhovorov s poslancami mesta Sereď. Cieľom je pomôcť obyvateľom mesta lepšie hospodáriť so svojimi vlastnými odpadmi v domácnosti.

 

Správnym vyseparovaním recyklovateľných zložiek odpadu sa zníži objem vášho komunálneho odpadu na minimum.

 

Harmonogram zberu odpadov v Seredi. (separáty aj komunálny odpad)

 

Rady, ako si ešte viac odľahčiť nádobu na komunálny odpad, priniesli Seredské novinky v tomto článku: Odľahčite si smetiak odseparovaním plastov, papiera, skla a ostatných recyklovateľných zložiek. Ako na to?

 

Najlepším spôsobom ako znižovať objemy odpadov je pritom tvoriť ich čo najmenej. Odpad, ktorý nevznikol, je najlepší pre prírodu a najlacnejší pre našu peňaženku.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vážení bolo by tu jedno riešenie s odpadom a to : Bol som na strednom slovensku a v tej obci to riešia takto: Spriemerovali platby za odpad na jeden mesiac pre každú rodinu.
    Vydali samo lepky s tým, že odpad je zaplatený a túto samo lepku pripevníte na smetnú nádobu keď chcete aby Vám bol odvezený odpad. Smetiari samo lepku odstránia a odpad vynesú. Ak na nádobe nie je samo lepka tak túto nezoberú.
    Samo lepky si môžete zakúpiť na obecnom úrade v počte koľko chcete.
    Potom je len na každej rodine ako bude tvoriť odpad a ako často bude plniť smetnú nádobu.
    A verte sú to malé finančné čiastky za jednu samolepku.

    Samozrejme v Seredi to nejde lebo tu nato konfidenti na MsÚ serú a platíte ako strhaný či Vám vynesú nádobu zaplnenú v 1/3 alebo plnú. Tým pádom by im klesli prijmi , tak potom by z čoho Veselický a prednosta a pod. brali odmeny ????????
    Primátor má veľké reči ako chcú robiť pre občanov ale to neupresnil, lebo robota spočíva v okrádaní a mastení si vlastného kotla .- brucha.

  2. Neviem prečo mám platit rovnako, ako ten, čo má plný a tažký sudák. Separujem a minimalizujem KO. Ked sa to dá vážit a funguje to v nejakých obcách, prečo by to v Seredi nemohlo, treba len chcet. Raz sa tomu určite nevyhneme. Bolo by zaujimavé pozret sa pred vývozom KO, čo všetko je v sudákoch. A hned by bolo videt, kde je problém.

  3. Som tiež zato nech odvážajú 1x do týždňa je to servis občana a nie zárobkovo činnosť Pani z Mnv dokedy chcete okrádať občana. Mne sa zdá že kontajner patrí na Mnv nech odtiaľ odstránia ten nefunkčný odpad ktori nás zastupuje

  4. dá sa zmestiť. my sme štyria a po dvoch týžňoch máme pol nádoby. Separujeme všetičko. Aj minimalistické veci ako sáčok z kypriaceho prášku, aj letáčik z liekov, aj obal zo žuvačky. Najviac odpadu je z plastu. Ak všetok plast riadne separujete ostatného je málo.

  5. pre najviac plast
    tak huževnato separuješ až si si vyseparoval mozog keď takéto ko++tiny píšeš.
    Keď tak huževnato píšeš,,že separuješ, prečo neustále dvíhajú cen za odvoz odpadu ????? a chcel by som vidieť a hlavne vedieť ako bola vybraná firma ktorá odváža. To bol len jediný záujemca, alebo ich bolo viac ????????? a koľko táto firma dala úplatku aby uspela ???????

  6. Bolo by dobre pozrieť sa na hnuteľný a nehnuteľný majetok funkcionárov mesta, ale aj poslancov. Čudovali by ste sa odkiaľ nabrali peniaze keď na to čo vlastnia by museli dlhé roky hojne zarábať – síce majú bohovské platy ale tie by im na ich imanie a životnú úroveň nepostačovali

  7. Majetkové priznania predkladajú každý rok všetci volení funkcionári niekoľko desiatok rokov.
    kuko!
    Na ktorom ostrove žiješ?

  8. Ak sa v našom meste vyhlási VOS alebo prieskum trhu, záhadne sa hlásia iba tí istí uchádzači. Na VOS na vývoz a likvidáciu KO sa prihlásil iba jeden staronový uchádzač 😊. Iní sa ani neprihlásia, lebo vedia že v našom meste vyhrávajú iba vyvolení 😊. Takto potom naše mesto aj vyzerá, bohužiaľ.

  9. Albert 27. januára 2022, 23:32 – to je oznam, rada, odkaz, alebo rovno vyhrazanie?

    Pokazil slusny poslanec niekomu dobre rozbehnuty biznis s nelegalnym cezhranicnym dovozom odpadu na Slovensko a jeho skladovanim na mestskom pozemku v rozpore s najomnou zmluvou ?

    Bude snad horiet dalsie auto, firma, ci budu dalsie snahy o diskreditaciu slusnych ludi?

    Bude dalsie ututlavanie a snaha „vysetrovat“ veci na OO PZ, okrese alebo tam, kde skorumpovani policajti, prokuratori a sudcovia pracuju pre „nasich ludi“?

  10. Bývame 5-ti v rodinnom dome,separujeme úplne všetko,nádobu na odpad mávame po 2 týždnoch plnú tak do 2/3.Všetko je to o ludoch,či separujú alebo nie.

  11. Mozem sa vyondit na vase separovanie.
    Drbem tam secko doradu, kolko sa zmesci.
    Papier, plasty, bio..secko pekne na jednu kopu a prelejem to olejom.
    Najlepsie do cudzich smecakov po sidliskach.
    Pritom myslim na Gretku, Majka a Jacka Dawsona..a je mi fajn 🙃

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img